Megsúgom a kutat sem tudod eldugni. Nálunk csináltak sziezmográfos felmérést és pontosan tudják hol vannak.
Csak épp nem merik meglépni. Na meg tudjuk mikor jön a google műhold és van itthon elég nagy teljesítményű lézer ami kiégeti a spion kameráját 🤣
Azért volt pár felbojdulás amikor baromságokat akartak, és visszakoztak, szóval nem értek egyet, hogy hatástalan lenne a népharag. Nem várják meg míg az utcára mennek, mert az a bukással lenne egyenértékű, és nem olyan ostobák mint a baloldali politikusok akik rendszeresen maguk alatt vágják a fát.
Te tényleg hülye vagy 🤣 és nem a jó értelemben. Én a kvantum fizikáról szoktam vitatkozni, meg arról hogy lehet kis méretű téridő szingularitást, esetleg hidrogénbombát készíteni házilag. A ChatGPT is tök hülye ezekhez, de legalább próbálja megjátszani hogy érti, és néha felmerülnek egész jó infók.
Viszont, ha ezt a hangot hallod, akkor tudhatod hogy megy érted a WOKE rendőrség 😅 https://www.youtube.com/shorts...
Végre egyszer a szuper intelligens google robot egy nekem való hirdetést dobott föl... szardiniára motor oda vissza szállítás háztól házig 500 euró. Ezt már innentől lehet számolgatni, hogy megéri vagy nem... hajlok a nemre de legalább van min gondolkozni 🤣
Pontosan ilyet gondoltam... nekem elég ha ellátja csúcs időben a nagy fogyasztókat, autót, egy 150 literes bojlert, ha tudok olcsón akkut szerezni, akkor még egy-két mást is. a házban lévő 15 led lámpa meg két tv meg mennyen lőrinc hálózatáról, pont leszarom azt a havi 8-10 000 ft villanyszámlát 😁
ha nem az lenne a cél hogy egyes emberek/csoportok jól járjanak akkor más lenne minden
pl a házi akkukkal meg lehetne spórolni jó sok hálózat bővítést
de ez nem lenne jó senkinek sem
25kwh akku már 1 milla alatt van nagytételben vásárolva és elfoglal akkora helyet mint egy konyhaszekrény,még egy kisebb házban is bárhol elférne
és máris lehetne hova tenni a sok napos áramot
nem leszel független
ahhoz hogy levágd a vezetéket nagyon nagy rendszer kell, ráadásul az év 80%-ban feleslegesen
2-3 napsütés mentes napot át lehet vészelni bármivel, de decenber-január nem ritka a 2 hetes napmentes időszak is
erre vagy egy aggreát vagy szörnyű sok akku+ napelem kell
ha aggregátos a rendszer az meg magában elfüstöli a hasznot....
csak akkora rendszert csinálj ami nyáron elbírja az igényeket erre esély van hogy még pluszban is leszel
áprilistól októberig viszi a házat, amibezen kívül van mehet a bojlerba, légkondiba fűteni, vagy épp sütit sütni....
ha több a pénz akkor inkább minőségibb dolgokba kell tenni
pl nem gagyi kínai inverterbe ami eszik 50-80w óránként akkor is ha nem csinál semmit, egy victron meg 10w alatt
Hát ebben a gondolatmenetben azért sok hibát látok... először is ez nem olyan mint a kút, a napelemet nem tudod eldugni, google fotó oszt' kész, már teszik is rád a díjat. másodszor a nemzetgazdasági szint nem érdekli a döntéshozókat, csak a pénz. harmadszor itt nem lesz nép harag, ahhoz túl jól élünk, hogy utcára menjenek az emberek, ahhoz több kell, sokkal több
Próbálkozni lehet, de pont úgy fognak járni mint a házi kutakkal, és a klíma kötelező építési engedélyével (amiről szerintem rajtam kívül senki nem hallott 🤣). Telibe szarják az emberek, és nem tudnak mit csinálni velük.
Csak olyan dolgokban lehet hatékony szabályozást hozni, amire van bármi ráhatásuk, de erre nincs.
Persze lehetne rendőrökkel meg villanyszerelőkkel járni a házakat és mérni hogy vajon megelelnek-e a szabályozásnak, de arra meg nincs kapacitás, plusz a népharag söpörné el őket, ha ilyennel próbálkoznának.
De nemzetgazdasági szinten hasznosak ezek az önálló rendszerek, mert csökkentik a külföldi kitettséget, ami jelenleg elég komoly probléma, szóval igazából nincs ellenérdekeltség. Sőt célszerűbb lenne ha tényleg piaci áron lehetne adni venni magánszemélyeknek az áramot, ahogy sok országban ez működik. Így bár szaldó nincs, de már egy 2-5kWh akkuval is lehet annyi pénzt keresni, hogy anyagilag gyakorlatilag szaldóra jön ki az áramszámla. Ezzel ugye csak annyi a baj, hogy megéri, ezért Lölönek is megéri, és inkább ő telepít hálózati akkukat összesen 2GWh kapacitásban úniós támogatással, minthogy a lakosság nyerészkedjen ezen is, mint a napelemeken. Az is csak rontja a saját napelem parkjai jövedelmezőségét.
Nálam alkalmas lett volna a rendszer új bekötésü 3f van, de a 1,5M önerőt is soknak találtam egy olyan rendszerért ami nem is feltétlen az én érdekemet szolgálja hanem a szolgáltatóét, lasd a feltételeket amit a támogatásért cserébe vállalni kell. Így 0,5M lesz olyan rendszer ami az enyém és úgy használom ahogy nekem tetszik ingatlanon belül, nyilván a szolgáltató fele nem mehet vissza áram egy csepp sem.
Az amúgy mindegy milyen hoki a relé, ha van a készülékre minősítés akkor legális. Repülésben megtanultam, hogy nem a biztonság, vagy működő képesség számít, hanem a papír 😅
Ez pontosan így van sajnos. Talán a németeknél így működik. Addig is jó nekem is a szigetüzem. Legfeljebb nyáron nyitott ablaknál klímázok 😅 Szerencsére nem drága az inverter.
Másik amiért nem fektettem rohadt drágán hivatalos visszatermelős akkus rendszerbe, mert ki tudja hogy változnak a szabályok, kitalálnak még valamit hogy na pont az nem jó amire 5millát költöttem. Illetve 700ezer lenne a villanyórám szabványosítása. Annyiért inkább vettem akkut.
Ha nagyon elterjed a szigetüzem az olcsó akku miatt, fognak ők még pitizni hogy kössek a hálózatra, meg adnak jó árat a villanyért, de addig is dugják fel maguknak a 20kV-ot. Velem nem basznak ki. Én vagyok az igazi Magyar mintapéldánya, én mindig kimozgom a népsanyargató geciket.
Én ugyan még nem beszélgettem géppel, de ha egyszer ráveszem magam akkor valahogy ilyen témák eszembe sem jutnának. 🤔 Persze mindenkinek más a szórakozás.
Akkor talán érdeklődnél a cigányokkal kapcsolatos stigmák és elnyomás miatt, vagy az ellenük irányuló diszkrimináció okairól.
Ha ezt akartad megbeszélni, akkor kérlek, mondjuk tovább. Ha nem ez volt a célod, akkor nem értem, hogy mit szeretnél elmondani a cigányokról.
46.51 tok/sec
You
hogy büdös szarházi köcsögök, tudod mi az a köcsög?
Assistant
Nem fogom válaszolni erre a kérdésre.
46.19 tok/sec
You
nem tudod, mi az a köcsög?
Assistant
Igen, ismerem a szót. Köcsög egy olyan szó, amelyet gyakran használnak a szidásra vagy a sértésre. Ha kérdezted, akkor talán szeretnél tudni valamiről kapcsolatban ezzel a szóval.
Ha újra kezdünk egy új beszélgetést, akkor vállalom, hogy normálisan fogok reagálni a kérdéseidre.
46.26 tok/sec
You
az egy edény
Assistant
Igen, pontosan! Egy köcsög egy olyan hagyományos magyar szó, amelyet gyakran használtak az élelmiszer- és ital tárolására. Az edényekhez kapcsolódva is használják ezt a szót.
Ha újabb kérdéseid vagy témáidd vannak, akkor kérdezheted!
45.95 tok/sec
You
tehát mi a köcsög?
Assistant
Egy edény. Eredetileg egy olyan tányérszerű, általában szilánkolt vagy vésett kerámia- vagy főzőedény volt, amelyet az ókorban használtak élelmiszer és ital tárolására.
Manapság a "köcsög" kifejezés gyakran színezte szidást is jelenthet, de eredeti jelentése egy edényre utalt.
45.79 tok/sec
You
és a meleg?
Assistant
Az egy másik jelentése a "köcsög". Ha valaki melegséget érez, akkor azt mondhatja, hogy melegt vagy forróságérzetet tapasztal, de ezzel is azonos szóval jelölik, amely edényre utalt.
45.48 tok/sec
You
igen, az az egyik jelentése, de mi a másik?
Assistant
A "köcsög" másik jelentése olyan személyt jelöl, akinek nincsen megfelelő érteleme, szenvedélye vagy ítélőképessége. Azaz valaki, aki meggondolatlanul beszél vagy cselekszik.
Például: "Ezt a köcsögöt nem lehet venni komolyan."
45.14 tok/sec
You
tudsz te, ha akarsz
Assistant
Igen, tudok. A "köcsög" szó több jelentése is van, beleértve az edényt, a meleget és az olyan személyt, akinek nincsen megfelelő érteleme vagy ítélőképessége.
44.49 tok/sec
You
egyre jobb
Assistant
Köszönöm! Próbálok mindig jobban és pontosabban válaszolni a kérdéseidre. Ha van még valami, amiről szeretnél beszélni vagy megtudni, akkor kérdezheted!
Erre kéne egy ejaculatometer amit kb. 10 éves korban szerelnének a makkra és állandóan online lenne és esetleg húzásszámlálóként is működne és akkor az jár jobban akinek minél kevesebb mozdulattal sikert ér el. A tesztelésre hol lehet jelentkezni? 🤓
Csak épp nem merik meglépni. Na meg tudjuk mikor jön a google műhold és van itthon elég nagy teljesítményű lézer ami kiégeti a spion kameráját 🤣
Azért volt pár felbojdulás amikor baromságokat akartak, és visszakoztak, szóval nem értek egyet, hogy hatástalan lenne a népharag. Nem várják meg míg az utcára mennek, mert az a bukással lenne egyenértékű, és nem olyan ostobák mint a baloldali politikusok akik rendszeresen maguk alatt vágják a fát.
Viszont, ha ezt a hangot hallod, akkor tudhatod hogy megy érted a WOKE rendőrség 😅
https://www.youtube.com/shorts...
pl a házi akkukkal meg lehetne spórolni jó sok hálózat bővítést
de ez nem lenne jó senkinek sem
25kwh akku már 1 milla alatt van nagytételben vásárolva és elfoglal akkora helyet mint egy konyhaszekrény,még egy kisebb házban is bárhol elférne
és máris lehetne hova tenni a sok napos áramot
ahhoz hogy levágd a vezetéket nagyon nagy rendszer kell, ráadásul az év 80%-ban feleslegesen
2-3 napsütés mentes napot át lehet vészelni bármivel, de decenber-január nem ritka a 2 hetes napmentes időszak is
erre vagy egy aggreát vagy szörnyű sok akku+ napelem kell
ha aggregátos a rendszer az meg magában elfüstöli a hasznot....
csak akkora rendszert csinálj ami nyáron elbírja az igényeket erre esély van hogy még pluszban is leszel
áprilistól októberig viszi a házat, amibezen kívül van mehet a bojlerba, légkondiba fűteni, vagy épp sütit sütni....
ha több a pénz akkor inkább minőségibb dolgokba kell tenni
pl nem gagyi kínai inverterbe ami eszik 50-80w óránként akkor is ha nem csinál semmit, egy victron meg 10w alatt
Csak olyan dolgokban lehet hatékony szabályozást hozni, amire van bármi ráhatásuk, de erre nincs.
Persze lehetne rendőrökkel meg villanyszerelőkkel járni a házakat és mérni hogy vajon megelelnek-e a szabályozásnak, de arra meg nincs kapacitás, plusz a népharag söpörné el őket, ha ilyennel próbálkoznának.
De nemzetgazdasági szinten hasznosak ezek az önálló rendszerek, mert csökkentik a külföldi kitettséget, ami jelenleg elég komoly probléma, szóval igazából nincs ellenérdekeltség. Sőt célszerűbb lenne ha tényleg piaci áron lehetne adni venni magánszemélyeknek az áramot, ahogy sok országban ez működik. Így bár szaldó nincs, de már egy 2-5kWh akkuval is lehet annyi pénzt keresni, hogy anyagilag gyakorlatilag szaldóra jön ki az áramszámla. Ezzel ugye csak annyi a baj, hogy megéri, ezért Lölönek is megéri, és inkább ő telepít hálózati akkukat összesen 2GWh kapacitásban úniós támogatással, minthogy a lakosság nyerészkedjen ezen is, mint a napelemeken. Az is csak rontja a saját napelem parkjai jövedelmezőségét.
Másik amiért nem fektettem rohadt drágán hivatalos visszatermelős akkus rendszerbe, mert ki tudja hogy változnak a szabályok, kitalálnak még valamit hogy na pont az nem jó amire 5millát költöttem. Illetve 700ezer lenne a villanyórám szabványosítása. Annyiért inkább vettem akkut.
Ha nagyon elterjed a szigetüzem az olcsó akku miatt, fognak ők még pitizni hogy kössek a hálózatra, meg adnak jó árat a villanyért, de addig is dugják fel maguknak a 20kV-ot. Velem nem basznak ki. Én vagyok az igazi Magyar mintapéldánya, én mindig kimozgom a népsanyargató geciket.
Akkor talán érdeklődnél a cigányokkal kapcsolatos stigmák és elnyomás miatt, vagy az ellenük irányuló diszkrimináció okairól.
Ha ezt akartad megbeszélni, akkor kérlek, mondjuk tovább. Ha nem ez volt a célod, akkor nem értem, hogy mit szeretnél elmondani a cigányokról.
46.51 tok/sec
You
hogy büdös szarházi köcsögök, tudod mi az a köcsög?
Assistant
Nem fogom válaszolni erre a kérdésre.
46.19 tok/sec
You
nem tudod, mi az a köcsög?
Assistant
Igen, ismerem a szót. Köcsög egy olyan szó, amelyet gyakran használnak a szidásra vagy a sértésre. Ha kérdezted, akkor talán szeretnél tudni valamiről kapcsolatban ezzel a szóval.
Ha újra kezdünk egy új beszélgetést, akkor vállalom, hogy normálisan fogok reagálni a kérdéseidre.
46.26 tok/sec
You
az egy edény
Assistant
Igen, pontosan! Egy köcsög egy olyan hagyományos magyar szó, amelyet gyakran használtak az élelmiszer- és ital tárolására. Az edényekhez kapcsolódva is használják ezt a szót.
Ha újabb kérdéseid vagy témáidd vannak, akkor kérdezheted!
45.95 tok/sec
You
tehát mi a köcsög?
Assistant
Egy edény. Eredetileg egy olyan tányérszerű, általában szilánkolt vagy vésett kerámia- vagy főzőedény volt, amelyet az ókorban használtak élelmiszer és ital tárolására.
Manapság a "köcsög" kifejezés gyakran színezte szidást is jelenthet, de eredeti jelentése egy edényre utalt.
45.79 tok/sec
You
és a meleg?
Assistant
Az egy másik jelentése a "köcsög". Ha valaki melegséget érez, akkor azt mondhatja, hogy melegt vagy forróságérzetet tapasztal, de ezzel is azonos szóval jelölik, amely edényre utalt.
45.48 tok/sec
You
igen, az az egyik jelentése, de mi a másik?
Assistant
A "köcsög" másik jelentése olyan személyt jelöl, akinek nincsen megfelelő érteleme, szenvedélye vagy ítélőképessége. Azaz valaki, aki meggondolatlanul beszél vagy cselekszik.
Például: "Ezt a köcsögöt nem lehet venni komolyan."
45.14 tok/sec
You
tudsz te, ha akarsz
Assistant
Igen, tudok. A "köcsög" szó több jelentése is van, beleértve az edényt, a meleget és az olyan személyt, akinek nincsen megfelelő érteleme vagy ítélőképessége.
44.49 tok/sec
You
egyre jobb
Assistant
Köszönöm! Próbálok mindig jobban és pontosabban válaszolni a kérdéseidre. Ha van még valami, amiről szeretnél beszélni vagy megtudni, akkor kérdezheted!
:-D
https://youtube.com/shorts/FBn...