Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Meredek szögű a nyeregtetőm, kábé 45 fok, és pontosan kelet-nyugat tájolású és mivel két szintes a ház, kurva magasan van, úgyhogy azt nem szeretném egyedül csinálni... van még kérdés? 😁
tetőn nem feltétlen lesz optimális irányban
plusz ronda mint a szamár harapás
ithon is ugyanazt a pakisztáni szart árulják csak 1,5-ös a szorzó
6 centis memoria hab nem is ér többet 38-tól
Megnyugtatok mindenkit, Blade-nek semmi baja, vezet most is napi szinten...
https://totalcar.hu/magazin/hi...
Nekem a legyek hordjak ossze,csak olyan lustak mint te,es figyelnem meg nógatnom kell oket,ezt megtehetem ha a villanyszerelo szakkorbe irom a motoros temakat. 🤣
A tetöre miert nem lehet tenni a napelemet? Mondjuk ennyi akkut se jó közel tenni a házhoz, nem hogy bele 🙂
A 38e garantaltan egy sima vakumos szivacsdarab,lazan hulladek,valjek egeszsegere.😆
ha 30 lennék most simán belevágnék egy ilyesmi projektbe
szerelőakna fele akkupakk lenne
most már nem látom értelmét mert senki se tudja otthon karbantartani a rendszert
minden évben lehetne egy 15kwh akkupakkal fejleszteni
meg van egy 20x60 méteres területem ahol nincs semmi sem
cigi +sör ára mehetne a napos cuccba
A tévében mutatták régebben, hogy Németországban vasban akarják tárolni az enegiát. Elektromosan felfűtenek nem tudom hány tonna vasat 600 fokra ebből gőzt tudnak előállítani a többi meg már a szokásos erőművi dolog. Nem tudom hogy végül megépúlt e.
Max 12 panelnak van hely, az kb. 5 kW. Két nap alatt feltölti így is, ha kifelé nem szedek belőle sokat 😄 de ha 3, kit izgat? Ráér 😁
Valamelyik ipartelepen laksz? 😲
Ennyivel már vígan menne a 100% fűtés és aggregátor sem kellene mellé 😆
azért remélem érzed az iróniát miközben a GDP növelés közben unatkozva ide írogatsz 🤣
Helyes, rá fér a sok köcsög szomszédra. Egyiknek 8 mentője van amit fél hatkor kezd melegíteni egész egy órán keresztül, a másiknak 4 munkagépe van amivel ugyan így jár. Még a kipufogót is le fogom venni és direkt éjfélre időzítem az indulást 🤣

Viccen kívül azért elég jól tervezhető ez. Ha télen délig nincs meg egy adott energia mennyiség az akkuban, akkor lehet indítani az aggregátort. A vezérlésre baromi jó ez a HomeAssistant amit használok.
Sajnos 99,5%tisztaság lenne a cél. Égetéssel csak romlik a helyzet.
100kwh akku mellé kell legalább 30kwp napelem hogy télen is fel tudja tölteni
de a több mindig jobb legyen 48kwp mert az még nem engedély köteles
100-120 panel meg elfér lazán a kert végében
ha elégeted az oxigént belőle akkor már alig lesz benne egyéb gáz 😁
én most csökkentettem
rendeltem a szolvákoktól asszonynak matracot
itthon 45-50 ezrek voltak+ 5ezer posta
szlovákoknál 38 ezer ingyen postával
ezek az itteni matrac árusok mind buzik 😂
Akku úgy néz ki lesz, kábé 100 kw 😁 már várom...
Addig meg ott a 80 kw az autóban
Amugy csak szolok,ideert egy szett HD hangszoro a senahoz.
A regi sisakba megoldottam egesz jol,de irdatlan henteles volt felmelegitett lemezzel kivagni az EPS-t korben,ezt a szivatos reszt kene megsporolnom,foleg ugy hogy most nem tudom kiszedni a sisakbol.Tehat benne kell dolgoznom.
Ötlet?
Ha nem marad az ini fele turbomaros.
Manapság már nem trendi a tükör fényes fal, inkább valami struktúrát tesznek rá. Ha el van baszva a glettelés, az pont jó 🤣
Rendesen kell felhúzni, akkor alig kell csiszolni... nyugi, 1-2 ezer méter2 után menni fog 😁
Növelnem kell a GDP-t,nem mindeki tud lébecolós antennamosó allasban forumozni. 😆
Macerás az igaz, de asszonyokat kell rá alkalmazni mert a monotóniatúrésük magas. 😁
Komplikált kiválogatni.