Na látod, ezért kell akkumulátor, mert akkor minden fölösleges energiát el tudsz tárolni.. ha felhalmozódik, akkor meg azt jelenti, hogy el van baszva a méretezés, túl van méretezve feleslegesen.
nekem evvel a szemléletben az a fura hogy 5 ft-ért nem adja oda, inkább nem termel be szóval 0 forint lesz a bevétel
a lőrincnek meg mindegy honnét veszi akkor is keres rajta, szóval akkor megveszik külföldről és azt adja el busás haszonnal
akkor megérteném ha nem használódna a napelem akkor ha nem termel semmit sem, de a napelemnek kb mindegy hogy éppen elfogyassza valaki az áramt van csak teng-leng benne a feszültség
mert gondolom nem szerel senki sem redőnyt a napelemre aztán ha nem kell energia elzárja a napfénytől...
amúgy én simán eladnám a szomszédnak pl bojler fűtésre meg légkondira a napos áramot, az nincs tiltva csak a közüzemit nem lehet átvinni a szomszédba
olyat mint egy virág én is láttam
este összecsukja magát ha nagyon fúj a szél akkor is
de kurva drága, annyi pénzből 4 égtáj felé lehetne napelemet telepíteni
Felénk van egy napelem, úgy néz ki mint egy nagy parabola antenna, követi a napot... van rajta vagy nyolc panel. Gyári, nem barkács, nekem nagyon tetszik 👍️ 2 áll egymás mellett az udvar végében.
nem feltétlen kell 2x annyi
a keletivel lehet sumákolni mert reggel úgy se kell sok áram
de a panel most nagyon olcsó
nálunk a matek azért szar mert túl olcsó az áram
pl románoknál 80/120 ft az az áram ami nekünk 35/70
rengeteg cég most veri a fejét a falba amiatt hogy 4-5 éve 20 ft volt egy kwh neki most meg 150 felett kapják
ha van felesleges pénz bele kell tenni valamibe ami a rezsit csökkenti
egy hetes dubaji nyaralás árán egész jót össze lehet hozni
aztán ha bármi miatt kevesebb lesz a bevétel legalább a kiadás is kicsi....
Legjobb, de csak ha rászánod a 2x annyi panelt... oldalánként elférne 30, vagyis napkeltétől napnyugtáig lenne 14 kwattom 😁 de az lenne 2 milla csak a panel, meg 1 az inverter - és én nem használok ennyi energiát
pedig szigetbe nagyon megéri egy nyugati string nyáron este 8-ig tolja az áramot teljes átmérőben
legfőképp azért jó mert a háztartás kezelő délután mos-főz-takarít
a mostani kókusz+laticell matracra lesz fedő matracnak
alatta meg ilyen rugós rács van
asszonynak túl kemény a 4 centi laticell, nekem pont fasza mert nem szeretem ha süppedős én a rácsot is kibasztam a matrac alól
A 6 centis magaban memoria tenyleg szar,kb a semmi.Nem matrac,inkabb feluletjavito.Magaban kutya ala talan er valamit.de csak hajra,egyre jobb valasztas.
Én full feketét vettem ami lehet jobban melegszik de legább jól néz ki. Ja meg árnyékolja a tetőt, nem az melegszik át. Nekem amúgy is D-DK tájolású a tetöm, délután már nem veri telibe a nap.
a lőrincnek meg mindegy honnét veszi akkor is keres rajta, szóval akkor megveszik külföldről és azt adja el busás haszonnal
akkor megérteném ha nem használódna a napelem akkor ha nem termel semmit sem, de a napelemnek kb mindegy hogy éppen elfogyassza valaki az áramt van csak teng-leng benne a feszültség
mert gondolom nem szerel senki sem redőnyt a napelemre aztán ha nem kell energia elzárja a napfénytől...
amúgy én simán eladnám a szomszédnak pl bojler fűtésre meg légkondira a napos áramot, az nincs tiltva csak a közüzemit nem lehet átvinni a szomszédba
este összecsukja magát ha nagyon fúj a szél akkor is
de kurva drága, annyi pénzből 4 égtáj felé lehetne napelemet telepíteni
a keletivel lehet sumákolni mert reggel úgy se kell sok áram
de a panel most nagyon olcsó
nálunk a matek azért szar mert túl olcsó az áram
pl románoknál 80/120 ft az az áram ami nekünk 35/70
rengeteg cég most veri a fejét a falba amiatt hogy 4-5 éve 20 ft volt egy kwh neki most meg 150 felett kapják
ha van felesleges pénz bele kell tenni valamibe ami a rezsit csökkenti
egy hetes dubaji nyaralás árán egész jót össze lehet hozni
aztán ha bármi miatt kevesebb lesz a bevétel legalább a kiadás is kicsi....
Maradjunk annyiban hogy 50 ert lattal,a szlovak meg 38-at sem er. 🤣
de nem ez a lényeg
az itthoniak 50 ért árulják a szlovákok meg 38ért
ez a lényeg
Magyaran egy korsó sör helyett egy alatetet.Vágom.
legfőképp azért jó mert a háztartás kezelő délután mos-főz-takarít
alatta meg ilyen rugós rács van
asszonynak túl kemény a 4 centi laticell, nekem pont fasza mert nem szeretem ha süppedős én a rácsot is kibasztam a matrac alól
a magasság az lehet szar mert nem mindenki annyira bátor hogy a 15 méteres létrán felvigye a panelt