Igazándiból értelmezhetetlen a problémád.
De meg is mondom miért. Abban biztos vagyok, hogy az országos átlagnál több ügyintézésben veszek részt, mint az átlag, de ha a személyes problémáimat veszem csak alapul, akkor meg rendkívül ritkán, mert amit kell és lehet, intézem online.
Vegyük az utolsót, ez tavalyi. A helyi kommunális adót és a gjk súlyadót (gépjárműadó) egyszerre intéztem ügyfélkapun. Ugye ott belépsz és lelehet kérdezni, hogy téged milyen adó vagy illetékek befizetésére köteleztek, kipipálod amit akarsz, nyilván én mindent, levonta kész. Csakhogy utána a manyup adókedvezményt nem engedte a tőkéhez csapni, mert adótartozásom van. A megadott adatokat értelmeztem és kiderült, hogy a gépjárműadó problémás. Befáradtam a helyi nav-hoz, vittem a netbank visszaigazolást, de hiába, mert a pénz nem volt. Mentem az önkormányzathoz a kommunális adó miatt, erre kiderült, hogy ott az összes pénz, de érthetetlen módon, mert elvileg nem is lehet ilyen. De nem kezdtem el az ügyintézővel baszakodni, nem írtam hisztit a helyi fórumba, nem neveztem el a jómunkásmeberek semminek, ott helyben írattak velem egy papírt, amin kértem, hogy a rosszul elutalt összeget utalják vissza, kommunális oké, nav gépjárműadó okés lett, és ezután automatikusan a tőkéhez csapódott a manyup kamattámogatás is.
Szépen beszéltem, nem olvasták ki a szememből a sötétséget, kértem, hogy segítsenek és ennyi, minden megoldódott.Ez a magánprobléma. A napi cégesnél sincs dolgom, eleve úgy megyek oda, vagy írok, vagy telcsizek, hogy tudom mit szeretnék elérni, hogy mi lett elbaszva, van elképzelésem hogy hogyan mennek a dolgok, nem baszakodom még ha igazam is van. És mindig megy. Tudod miért íom, hoyg nem kell írnom, hogy nincs bajom a hivatalokkal? Mert nincs bajom a hivatalokkal.
Az egy rettenet gyenge szöveg a saját magad frusztráltságának magyarázatára, hogy a másik van megkeseredve. nem is tudod, hogy az mióta dolgozik ott, de egy biztos, te már 60 éve meg vagy keseredve, mert nem találsz el az élet útvesztőjében.
A rendszer meg nem bonyolult, habár... aki kapával a szájában nőtt fel, annak lehetségesen tényleg, de akkor mond meg, párhuzamosan tartsunk fel két-három rendszert ugyanarra? A tök hülyéknek, az öregeknek meg hát aki mondjuk veszi az akadályokat? Hülye érvelés, hogy "akkor dögöljenek meg az idősek?", mert én pontosan tudom, hogy van segítség aki kéri, pontosan tudom a saját anyámékból, hogy idős korra hogyan változik a személyiség és ez bizony valóban nem könnyíti meg az ügyintézést (már amit egy idősnek kell, ahol nincs gyerek vagy unoka), de hát nem lehet erre hivatkozva a kőkorszakban ragadni.
Az ügyfélkapu plusz maradt ugye, mert a név/jelszó után vagy az emilben kapott jelszót kell harmadiknak beírni, vagy a mobilon a nisz hitelesítő egy kattintásra kapott 6 számjegyét kell beírni és kés, de amikor meg a vén hülyéket a sok geci lehúzza a becsapós telefonnal, akkor meg nyihognak, hogy nincsenek biztonságban.
Folytathatnám, amikor a tefajtádat uszítják, hogy minden adatot lát a kormány, de közben a facebookon meg a többi szaron mindenről beszámolsz, bankkártyával fizetsz önként, az összes boltban a tefajtád lobogtatja a pontgyűjtő kártyát, hagy gyűjtsék az adatokat, hogy mikor-mit vettél, mi a bajod akkor?
Csak egy gondolat a temahoz. Kulon kiemelem, nem a jelenlevok szemelye ellen szol.
Egy volt kollegam konyvelove avanzsalt es jelenleg Nagy-Britanniaban el es dolgozik. A ketezres evek elejen egyutt dolgoztunk technikuskent egy gyarban, neki volt ehhez affinitasa es elvegezte tavoktatasos-levelezos formaban (meg mielott 'a kurva anyjat neki', sajat koltsegen, nem tamogatott kepzesen).
A kepesites utan felmondott es 4 evig itthon dolgozott egy konyveloirodanak, majd megelegelte es kikoltozott az angolokhoz, ahol magyaroknak konyvel es intez hivatalos ugyeket.
Ez a hattersztori feleslegesnek tunhet, de azert tartom relevansnak, mert neki van osszehasonlitasi alapja.
Kozhelyes, de nem mindegy, hogy az ugyeket 'bonyolitjak-e' avagy 'intezik".O mondta nekem egyszer, hogy itthon a komplikacio, a nyelvezet stb. sajatos es jo esellyel szandekosan ilyen. Nem jo az, ha egyszeri ugyfel/polgar mindent kapasbol ert es atlat, mert akkor nincs az a fejeben, hogy itt most egy felette allo hatosaggal van dolga. Tessek szepen karikakon atugralni, koroket futni, mert az kell, az indoklas pedig az atlag szamara kodos, hogy ne is legyen onbizalma 'feleselni'. Hatalmi taktika.
Igy aki erti a hivatali zsargont, jellemzoen le is nezi a tobbit, aki nem - legyen ez kormanyhivatali ugyintezo, NAV eloado vagy akarki.
Felve teszem fel a koltoi kerdest: ha elfogadjuk, hogy pl. azert nem gyartunk fizikai QWERTY billentyuzetes telefont, mert a mobiltelefont hasznalok 95 szazaleka boldog az erintokepernyon gepelessel, vagy hogy azert vannak csak naked, turaenduro, sportmotorok es robogok a markakereskedesekben, mert a kutya nem akar ma mar choppert venni, akkor miert nem igazodunk az atlagos emberekhez a szabalyozasokkal, hivatali nyelvezettel, hozzaallassal, ha egyszer nekik hivatott szolgaltatast nyujtani az a bizonyos koztisztviseloi/kozalkalmazotti csoport valamint az altaluk mukodtetett rendszer?
ez akkor is kistílűség
kőgazdag maszek bútorboltos aztán olyan sóher hogy elgurigatna egy 5 forintost sopronig ha utána megkaphatná
nekem ezekből a szarokból van olyan ami sosem kerül ki a dobozából mégis van, mert ha kell akkor rendes cucc van a kézben
szóval vagy impala vagy semmi, a gagyi nem létezik 😆
Meg mindig nem fogod fel hogy ezt az 5500 forintos 2x menettisztitasra vett keszletet nem fogom kivaltani darabonket 3-4000 forintos gepi menetfurokkal.
Igy neten minden IS jobban tudonkent amint utalsz nekem 20000 ezret en isten bizony megveszem ezt a neoboss cuccot a parkis helyett,es nyugodtan felteszem a polcra,hogy majd 2027 julius 12 en kell egy berozsdall anyat javitanom vele.
Én nézem évek óta a panelek árát, ebben a csoportban is benne voltam. En számlaval bruttó 28-ért vettem a paneleket, ettől olcsóbbat
nem találtam es nem is láttam soha.
...de kicsit "hivatalosabb" kereskedőnél is ugyanezeket kapod, csak 2x áron... kínából jön mind 😃
Igazából ezek most is azok a 20-25 ezres panelok, csak az infláció meg a deviza árfolyam miatt 30-asok lettek.
ez részben igaz, a hegesztés egész nagy szerkezeti elvátozásokat csinál, van ami tolerálja és van ami nem
ráadásul egy összetett szerkezetben geometriai elváltozások is lehetnek az utólagos hegesztés miatt
sokkal egyszerűbb venni egy jó minőségű menetfúrót aminek nagyságrendekkel kevesebb esélye van megsérülni a mentetben mint egy gagyinak
mondjuk én könnyen beszélek mert az ilyen vackokat többnyire áfa nélkül kapom(kaptam) meg szóval azért úgy már nem annyira drága
nekem ezek a gépi fúrók jönnek be a legjobban ez nem potyogtatja be a forgácsot a furatba hanem kifelé hozza https://csintalan-szerszam.hu/...
Látod, megint az van, hogy fingod nincs miről van szó....pont mint a gyámsági történetnél. És lám, akkor is én tudtam jobban. Aztán ugyanez történt előtte egy motoros utánfutó átiratásánál, csak mert leheletnyit komplikáltabb volt, de mindenki más meg tudta oldani, én is máshol. Most nincs semmiféle pótlás... rendeltem két hete egy rendszámot, akkor is egy egyszerű kérdésre, amit én előtte kinéztem hogy is van, de biztos ami biztos megkérdeztem. Pingvinezés telefonos segitség és tényleg ugy van ahogy tudtam. Ma meg csak ezt a rendszámot kellett átvennem egy szignó ellenében. Nincs semmi hülye kérdés vagy igény, kezembe adja amiért jöttem,mint postás a csomagot aztán ennyi. Közben meg láttam a szokásos balfaszkodás megy. Az is egy baj, hogy mindenekfelettinek érzed magad, és nem tudod felfogni, hogy nem vagyok satu hülye és amennyire lehet utánna járok a bonyolultabbnak tűnő dolgoknak. Csak a Te fajtád kurvára nehezen viseli ha ezeket az ismereteimet ha jogos végigverem rajtuk és nem hagyom magam szopatni. Ezt legutóbb a Mohuval játszottam el, és láss csodát három mailváltás és egy kazal jogszabály feltúrása és bemásolása után nem kell a cégemnek dupla szemétszállítási dijat fizetni, csak mert a lakóhelyemre van bejegyezve a székhely. Szóval az ilyen kekec szopatók azért kössék fel a gatyát mert már csak büszkeségből is rájuk pirítok mekkora faszok és azzal nincsenek tisztában ami a feladatuk, bár nem egyen ügyről van szó ilyenkor..
Te szokás szerint háttal ülsz a moziban.
Ügyintézni senki sem szeret, csak a tefajta mazochisták, ez az alap felállás.
Vegyünk egy átlagos ügymenetet, Magyarország, önkormányzat... szóval ezek általában nem logikusak, érthetetlenek, és mindenki másképp csinálja, másképp tudja.
Bemegy a júzer, előadja, mi a baja. Nyilván fogalma sincs az ügymenetről, nem csinált még ilyet, (most se akarja csak muszáj) vagy 15 éve, de akkor még más volt.
Ott ül az ügyintéző, megkeseredett, savanyú (mint te), van a székben 25 éve, nem is túl okos, és a hét 5 napján ugyanazokat a (számára nyilván hülye) kérdéseket teszik fel neki.
Nyilván ettől ideges és frusztrált, ami persze átragad az erre fogékonyabb (értelmes) júzerokra is, a tényleg hülye júzerek meg ettől megsértődnek, mert kioktatásnak veszik az ügyintéző türelmetlenségét, és harmadszorra se értik...
Ki a hibás? mind2 szerint a másik, valójában a rendszer, ami feleslegesen bonyolult. Az a jó, hogy a csodás digitális állampolgárságtól nem hogy egyszerűbb lett, hanem sokaktól egyre jobban távolodik.
ha nem lenne lényeg az eredeti állapot visszaállítás(sérülés nélkül) akkor ki is dobhatnánk a picsába ha beletörik
sőt akkor el se kellene kezdeni javítani mert úgy se kell
Feltételezhetően az ügyintéző pont ugyanezt gondolja a funkcionális analfabéta ügyfelekről, akik mondjuk folyamatosan az "így szoktuk" a "aszittem" és a "nem értem" kifejezések random belefoglalását a tőmondatokba próbálják az ügyintézőt megőrjíteni.
Az ilyen, kissé bonyolultabb összetett mondatokat, hogyaszonygya (példázat következik):
A hatósági jelzés pótlásához szükséges a forgalmi engedély, valamint egy nyilatkozat az érvényesítő matricával rendelkező gépjárművek esetében a matrica sértetlenségéről illetve meglétéről, a pótlás igazgatási szolgáltatás díj megfizetéséről szóló igazolás, valamint a tulajdonos személyazonosító igazolványa.
- Öööö... a forgalmi azé, amelyikről elveszett a rendszám?
- Nem, dehogyis, a kisbolté.
- A kisbolté? Azé' minek?
- Hát, hülye kérdésre hülye válasz.
Mer most lett kész a rendszám, és mindig megfogadom ide többet nem megyek, de mindig optimista vagyok és ez esik utba. De ma is amennyi időt elbasztak a freelacféle hivatalnokok tőlem, simán megjártam volna a másikat is ellenkező irányba
Az a baj, ilyen kurva okos kötekedő ügyintézők vannak felénk is. Amennyi tapasztalatom van éppen elég, mert ennyinek se kéne lenni. Nyilván ez egy rádszabott feladat, ezért is érted ennyire a kekeckedést, pont ez a baj az összes rendszerel, hogy alig akad segiteni akaró hozzáértő ügyintéző, ellenben mind felülről vizsgálja az elétárt ügyet és azon van hol tud keresztbe tenni, mert kurva okosnak hiszi magát. Szerencsére van tapasztalás a másik oldalról is, de az egyre ritkább. Sajnos amennyi rosszindulat meg amennyi frusztráció benned van, az jelentősen kihat a környezetedre. Így ebben a szegmensben kiváló potenciál van benned :) Szóval veled az égvilágon semmilyen ügyet nem szeretnék intéztetni, még egy csekkbefizetést se :)
De meg is mondom miért. Abban biztos vagyok, hogy az országos átlagnál több ügyintézésben veszek részt, mint az átlag, de ha a személyes problémáimat veszem csak alapul, akkor meg rendkívül ritkán, mert amit kell és lehet, intézem online.
Vegyük az utolsót, ez tavalyi. A helyi kommunális adót és a gjk súlyadót (gépjárműadó) egyszerre intéztem ügyfélkapun. Ugye ott belépsz és lelehet kérdezni, hogy téged milyen adó vagy illetékek befizetésére köteleztek, kipipálod amit akarsz, nyilván én mindent, levonta kész. Csakhogy utána a manyup adókedvezményt nem engedte a tőkéhez csapni, mert adótartozásom van. A megadott adatokat értelmeztem és kiderült, hogy a gépjárműadó problémás. Befáradtam a helyi nav-hoz, vittem a netbank visszaigazolást, de hiába, mert a pénz nem volt. Mentem az önkormányzathoz a kommunális adó miatt, erre kiderült, hogy ott az összes pénz, de érthetetlen módon, mert elvileg nem is lehet ilyen. De nem kezdtem el az ügyintézővel baszakodni, nem írtam hisztit a helyi fórumba, nem neveztem el a jómunkásmeberek semminek, ott helyben írattak velem egy papírt, amin kértem, hogy a rosszul elutalt összeget utalják vissza, kommunális oké, nav gépjárműadó okés lett, és ezután automatikusan a tőkéhez csapódott a manyup kamattámogatás is.
Szépen beszéltem, nem olvasták ki a szememből a sötétséget, kértem, hogy segítsenek és ennyi, minden megoldódott.Ez a magánprobléma. A napi cégesnél sincs dolgom, eleve úgy megyek oda, vagy írok, vagy telcsizek, hogy tudom mit szeretnék elérni, hogy mi lett elbaszva, van elképzelésem hogy hogyan mennek a dolgok, nem baszakodom még ha igazam is van. És mindig megy. Tudod miért íom, hoyg nem kell írnom, hogy nincs bajom a hivatalokkal? Mert nincs bajom a hivatalokkal.
Az egy rettenet gyenge szöveg a saját magad frusztráltságának magyarázatára, hogy a másik van megkeseredve. nem is tudod, hogy az mióta dolgozik ott, de egy biztos, te már 60 éve meg vagy keseredve, mert nem találsz el az élet útvesztőjében.
A rendszer meg nem bonyolult, habár... aki kapával a szájában nőtt fel, annak lehetségesen tényleg, de akkor mond meg, párhuzamosan tartsunk fel két-három rendszert ugyanarra? A tök hülyéknek, az öregeknek meg hát aki mondjuk veszi az akadályokat? Hülye érvelés, hogy "akkor dögöljenek meg az idősek?", mert én pontosan tudom, hogy van segítség aki kéri, pontosan tudom a saját anyámékból, hogy idős korra hogyan változik a személyiség és ez bizony valóban nem könnyíti meg az ügyintézést (már amit egy idősnek kell, ahol nincs gyerek vagy unoka), de hát nem lehet erre hivatkozva a kőkorszakban ragadni.
Az ügyfélkapu plusz maradt ugye, mert a név/jelszó után vagy az emilben kapott jelszót kell harmadiknak beírni, vagy a mobilon a nisz hitelesítő egy kattintásra kapott 6 számjegyét kell beírni és kés, de amikor meg a vén hülyéket a sok geci lehúzza a becsapós telefonnal, akkor meg nyihognak, hogy nincsenek biztonságban.
Folytathatnám, amikor a tefajtádat uszítják, hogy minden adatot lát a kormány, de közben a facebookon meg a többi szaron mindenről beszámolsz, bankkártyával fizetsz önként, az összes boltban a tefajtád lobogtatja a pontgyűjtő kártyát, hagy gyűjtsék az adatokat, hogy mikor-mit vettél, mi a bajod akkor?