miért nem lehetne a vásárlás több mint az eladás és miért ne lehetne veszteséges egy cég ideig-óráig? Vagy egy új cég azonnal nyereséggel indul befektetések vásárlások nélkül?
Komoly cégeknek vannak veszteséges hónapjaik nincs ezzel baj. Amikor 1 milliárd a havi forgalma de vesz egy gépsort a meglévő kettő mellé négy milliárdért akkor 3 milliárd úgye szopik nem? És? Nem fizet áfát egy darabig amíg a mérleg helyre nem billen(kezeit széttáró)
úgy, hogy van egy cége megfelelő forgalommal gondolom megfelelő nyereséggel. Aztán az egy hónapban eladott termékek és vagy szolgáltatások után áfa fizető. Becsenget/ne/ az állambácsinak havi 1-2-3-4 milla forgalmi adót. De ezeket az összegeket lehet csökkenteni az áfás céges vásárlásokkal, ilyen mint termelő, gyártó cégnél alapanyag, kereskedő cégnél az eladandó áru beszerzése amit ugye áfásan vesz meg. Ami a lényeg a haverod rajtad egy forintot nem keresett viszont nem is kerültél neki pénzbe így 27 % áfa nélkül megkaptad a vágyott terméket(kezeit széttáró) Ezért én úgy gondolom, neked cserébe nem nagy befektetés ha letérdelsz elé és lecidázod ha még megy a térdelés egyáltalán 😅
gondolom ő kifizette az áfát helyetted, majd a következő hónap áfabefizetésnél jóváíródott annyival kevesebbet utalt az államnak így neki ez a tétel nulla lett.
igazából javult az okmányirodai ügyintézés. Régen még gyomorideg jött rám ha valamiért mennem kellett. Bármit is kellett intéznem garantált volt a 4-5 óra várakozás.(óranézegetős) Ez úgy nézett ki, hogy a heti 5 napból eleve csak 3 napot voltak nyitva akkor is ilyen össze-vissza időpontokban. (kezeit széttáró) Egy ügyintézési nap úgy kezdődött, hogy a nyitás előtt fél órával be lehetett menni a váróba ahol volt egy gép a sorszámhúzáshoz. Mind1 mikor mentél 40-en már akkor is előtted voltak már azon morfondíroztam olykor-olykor nem e a tegnapi csapat akik még nem kerültek sorra aztán ott aludtak 😅 Na odamentél a géphez sorszámot húzni de azt soxor csak olyan szalag jött ki a gépből, hogy aznapra a sorszám elfogyott jöjjön vissza egy másik ügyfélnapon 😅
Szóval volt, hogy másfél hétig jártam mire egy sorszámot kaptam és indulhatott az 5 órás futam persze ülőhely csak kb. 3 óra múlva. 😅
Ha meg interneten próbált az ember foglalni nem ritka volt az egy hónapos időpont amikor mondjuk átírni egy autót van rá két hét 😅
Még annyi volt a trükk, hogy átmentem a szomszéd városba ha már a sajátoméba nem kívánkoztam de azt az 1 órát amit nyertem azt elbuktam az utazással szóval róka fogta csuka(kezeit széttáró) szerencsére nagyot változott az ügyintézés azóta. A 3 ember helyett dolgozik kb. 9-10 minden nap nyitva vannak van két hosszított nyitvatartási nap is. Nagyjából 20 percen belül sorra kerülök beeső ügyfélként bejelentkezés nélkül, így nem bonyolódok bele az onlájn ügyintézés számomra érthetetlen útvesztőibe. Viszonylag gördülékenyen megy minden én már úgy nagy általánosságban nem tudok panaszkodni az ocsmányirodára bár lehet azért mert tudom milyen horror volt előtte és ahhoz viszonyítok 😅
és amikor más hibájából szopókörútra mentél, mert ugye két hivatalt is meg kellett járnod a 0-a helyett hány ügyintéző kért elnézést a fáradozásaidért?
Allandoan megy a pofozas hogy eladom,venni kell,mit,mikor,mennyit,mennyi van,hogy jovok ki jobban a honapban.
Egyre nyomasztobb ez a bizontalanban billeges.
A december jobb volt,akkor eltrafaltam.
Nem akarlak megfogni, csak a bejegyzéseid alapján fogalmazható meg milyen vagy. És nem vagyok egyedül vele, mert többen hasonlóan vélekednek.
Csak még mindig azt a képzeted fujod hogy én vagyok az örök elégedtelen. Igen, ha az időmmel játszanak a saját tudatlanságuk miatt az azért tud zavarni. Ha valamire van előirás vagy szabályrendszer akkor kérje be amit kell hozzá oszt jónalot, de ne azzal kezdje hogy ez igy nem járható és indoklásként felsorol pár olyan dolgot ami kapásból nem helytálló.
Na mindegy.
Ellenben te azon ontod ki itt a problémáid nagyrészét hogy mennyire felbaszott egy bolti vásárló, egy iskolába gyerekét elvivő anya vagy az uton egy barom közlekedő, amiből ugyan tényleg sok van de azt egy laza büdöskurvaannyával ott helyben letudja az ember, és negyedóra mulva már nem is emlékszik rá......viszont te itt órák mulva is sorolod mekkora hülyeséget vitt véghez.
A jogkövetésed meg teljesen más lapra tartozik, azt én le szoktam szarni, én lehetőség szerint lazábban kezelem ezeket a szabálykövetéseket. Egyrészt mert egy részük tényleg a hükyéknek lett kitalálva, másrészt mert van egyszerűbb kényelmesebb megoldás anélkül hogy másoknak ezzel kényelmetlenséget okoznék. Az meg mindenkinek a maga dolga mekkora kerülővel szeret eljutni valahova vagy megoldani valamit.
Nagyon alacsony szinten tudsz érvelni, számomra*, más számára ismeretlen ügymenetben tett lépéseidre hivatkozva érzed bizonyítva az igazadat.
Senki nem tud neked így igazat adni, de mint linkeltem, közvetve rólad már szól egy újságcikk, te vagy az örökös elégedetlen 14% egyszemélyben. Amúgy nem az én szabályrendszerem, mert én biztosan nem alkottam semmi ilyent.
Az, hogy én jogkövetően és hajlékonyan élek, abból neked hogyan esett le, hogy rosszindulatú és frusztrált lennék, ez nem egyértelmű.
A probléma nálad valszleg az, hogy mostanra kétségbeesve keresed (nem Susant) azt, hogy hol tudnál logikailag megfogni engem, de ez így sajnos nem fog sikerülni.
Volt egy ismerősöm. Egyéni vállakozásba kellett csinálnia a javitásokat karbantartásokat, az anyacég megbizásai alapján. Aztán évvégén mindig azon nyöszőrgött hány millio de legalábbis jóval millio feletti áfát meg miegyebeket kell befizetni de egy vasa sincs. Aztán hol innen hol onnan kéregetett rá a családban. Ő se értette meg évek multán se, hogy amit a kezébe adnak az nem mind az övé. Anyagköltsége nem volt mert azt a megbizó cége adta, de áfa, meg mindenféle adók nyilván voltak. Még a havi járulékokat be is fizette mert azt mindig a kezébe nyomta a könyvelö hogy utalja. De ami hosszabb távu volt azt nem tudta kezelni már.
Nem katyvasz, csak nem mindenkinek való😄 ha kidobálja a fele számlát a könyvelő, akkor a fiad sincs képben😀 benzint meg nem fogja tudni elszámolni, max leköltségelni, de annak nem.jár vissza az áfája.
van egy őstermelő ismerős annak meg a terepjáró gumiról kellett a számla
mondjuk nem pont annyit adott mint az áfa de egyik gumi majdnem ingyen volt
én nem értek ezekhez
gyereknek is a könyvelő intéz mindent visz egy rakat számlát aztán a 2/3 részét kidobálja a könyvelő mert nem jó
de pl szappan meg ilyenek minden hónapban jók
benzint még nem tudja elszámolni mert nem céges a kocsi
szóval egy kurva nagy katyvasz az egész, a kata sokkal jobb volt
Amugy ezt az áfa visszaadást boldog boldogtalannak sose értettem. Az igaz, hogy le tudom irni ha van miből, de ha egy mód van rá megtartom magamnak, mert az igaz hogy mindegy neked vagy az államnak adom oda, de ha nekem is lehet belőle hasznom (még ugyis hogy a cégemnek lesz több) akkor minek kiszórni az ablakon.
Legfeljebb akkor gazdaságos ha csináltál valamit amit igy kompenzálnak
Sose igényünk vissza áfát. Max leirjuk a bevételi oldalról ha van hozzá kimenő is. De a vásárlás nem lehet több mint az eladás, mert akkor veszteséges a cég.
Megint tudatlan vagy. Alanyi jogaimhoz ragaszkodok amit a te szabályrendszered alkotott. Akkor most ha a jogalkotó megalkotta miért kéne hülyének lennem és mondjuk a mohunak fizetnem a semmiért, ráadásul jogszabályt alkottak rá hogy nem kell. Nem vagyok elégedetlenkedő csak épp nem vagyok hajlandó az olyan dumákat benyelni amit te folyamatosan elengedsz. Isten óvja azt aki veled akar dolgozni vagy intézkedni. Egyszerüen nem vagy képes felfogni hogy fingod nincs ezekről csak tolod a süket mantrát. Egyrészt hosszu kifejteni a sztorikat itt és értelmét se látom mert ahozz csökött vagy hogy megértsd, de szerintem nem is akarod. Annyi rosszindulat és frusztrácio szorult beléd, hogy már elvakultál tőle.
Ehhez képest önigazolás hogy minden számodra elitélt ügyemet sikerre vittem, és jogosan, jogszerüen. Csak épp azt látom hogy az állami vagy ahhoz tartozó gépezetekben valamiért ezeket az embereket szeretik tartani mint te is. Hogy ez miért jo, azt nem tudom. Nyilván mindenki hülye a bolti bevásárlótól aki elötted áll az utolsó utadba akadó kismamáig, de nem biztos hogy ez a mérvadó szemlélet.
Nem b+ azt befizeti,majd valamikor vissza lehet igenyelni ha tobb a beszerzes mint a forgalma.De ez ritkan fordul elo,sokaig nem lehet veszteseges a ceg,az a jo ha kb egalban vagy pici nyereseggel,akkor nem szallnak rad.
De ezt pontosan kiszamolni mindig,sz muveszt.
én ehhez nem értek hogy lehet ezt intézni
az biztos hogy ha 85ezer+ áfa volt a számla akkor nekem csak 85 ezret kellett fizetni érte havernak
gondolom visszakapja az áfát vagy ilyesmi
Amikor sajnos az alábbiakat olvasom: https://eduline.hu/kozoktatas/...
akkor egyet kell csak megértenem, nem kell ítélkeznem (néha azért megteszem) elég csak tudomásul vennem, hogy sajnos egyre kevésbé lehet vagy érdemes a korábbi elvárásokat számonkérni az emberektől. Mondjuk a fenéket számonkérni, csak elvárni.
A kolléga urak bőszülnek, ha nem úgy ügyintéződik a dolguk ahogyan ők azt gondolnák, képtelenek megérteni, hogy nem lehet egyszerre ezernyi problémáshoz alakulni ezért van EGY séma, aztán majd akkor az ezer alakul.
Hála az Istennek, az ügyintézésről minden hozzáférhető és megtudható előre, tehát felkészülni lehet.
A gyámságnál pont azt írtam, hogy a neten olvashatóak alapján erre lehet számítani. És amikor a te saját bevallásod szerint rákérdeztél a gyerek motorjának átírásakor, nem azt írtad, hogy az ügyintézőbe beleraktad a gyanút és utánanézett? Mi a bajod ezzel?
Gyorsabban ügyintézve (mert lejjebb ez volt a bajod, hogy sokat kellett várnod a balfasz, rosszindulatú ügyintéző miatt) kellett volna kellett volna elhajtani téged, hogy nem lehet a gyerek nevén x összeget meghaladó vagyontárgy, vagy kapásból rámondani, hogy igen, csak akkor az úgy is legyen?
Amikor én hagytam el a rendszámot, mert eltört keret és bementem újat kérni, a faszi nem tudta rögzíteni a kérelmemet a pótlásra, ő is hívott segítséget, hogy mi van, és lám, őpont aznaptól a pótlást kérő, de régi 3/3 karakterest már nem fogadták be, hanem megkaptam az új, 4/3-as karakterkiosztásút, de azt viszont ott ültő helyemben.
És nekem nem volt sem akkor, sem azóta rossz gondolatom az ügyintézővel szemben, hogy milyen tróger, hogy nem tudta ezt, pedig biztos megírták neki, hogy 2023. szept 1-től már csak így lehetséges a pótlás.
De mindegy is, a tefajtádnak hiába papolok, neked bajod van a mohuval, a gyerek motorjával, az utánfutó átírásával, pedig hát az alábbi cikk szerint akkor te egyedül kiteszed a 14% örökös elégedetlenkedőt:
haver cégére lett vásárolva, áfa nálkül
csomó kacat lett akkoriban így megoldva mert kellett egy csomó számla neki
3-3 db volt mindből pl az m8-m10 sosem fogy el mert egyet-egyet használok évek óta, 5-6 ki van bontva mind mert sose találom őket egy 4 est már elhagytam anyóséknál, egyet elvágtam mert nem fért be ahová kellett használni, ez a gyenge pont
van m2 meg m3 is de abból csak 1-1 mert szerintem az sose lesz kibontva
menetjavító készlet is van m3-m12ig de m6 kettő is mert az egyik el van vágva hogy a zsákfurat aljáig ki lehessen vágni
el kellene adni minden szart, 5 évnyi peca engedély tuti kijönne belőle annyi kacat van a garázsban, most már úgy se csinálok szinte semmit
Ahhoz meg kell ám találni a megfelelő könyvelőt 😅