Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

egyszer próbáltam nem jött be(kezeit széttáró) Pedig elő tudom csalogatni az íméj kódot is(kezeit széttáró)
menetfúrók nem néznek ki túl bizalomgerjesztően
én már törtem el ilyen vackokat, azóta inkább neoboss gépit veszek avval nincs csalódás
ha beletöröd fél napos tömény szopás amire kiszeded
Új nap,új parkside. 😆
az után a járda ilyen 5-8 centi ahogy épp sikerült, a legszéle kicsivel több
a liaz fullra pakolva homokkal vagy 20x mászkált ki-be rajta aztán egy helyen pattant le a sarka mert a dilatáció miatti bevágás szélén ment valamiért
az összes többi kanyarnál volt vagy 20 centi a csíktól aztán ép maradt
kocsi az életben nem törte volna fel azt a pár centis betont, ahogy az udvarban se pedig futó is mászkált rajta 15+ mázsákkal
csak a kőművesek akarják sz embert átbaszni ezekkel a 15-20 centis betonokkal
talicskába beleköt 2 centis beton aztán alig lehet kiverni belőle
Még annál is jobb 😄
De oda tényleg sok a 20 centi. Fele elég sima vashálóval c20 ból. Attól több nem kell, amivel be tudsz állni bőven megbírja.
Amit magamnak csináltam az 12 néhol 15 centi vastag vashálóval. Faszerkezetes fémlemezes két autónyi terület. Azon van többek közt a közel 3 tonnás emelőgép aztán kutyabaja a betonnak. Ráadásul az csak c16 lett rendelve.
Köszi, igen erre gondoltam én is, a felépítmény nem nehéz és ami abba befér az sem. Max a lerögszítése miatt érdemes a szélén picit vastagabb. Máris spóroltatok nem 3.5m3 betont. Még annyi hogy az udvarra úgyis kell rengeteg zúzott kő a térkő alá, akkor a beton ala is azt teszek picit megvibrózva akkor tuti jónak kell lennie, nem? 🙂
tele van a net ilyen programokkal
meg kell nézni milyen típus aztán legtöbbször a #1 végű függetlenné teszi, ha nem akkor a #7
csak nagyon precizen kell csinálni mert nincs végtelen próba
az a lényeg hogy dct3-dct4 vagy fene se tudja az újabbak miféle ketyerék, én a symbian után már nem csináltam egyet se
most visszanézve arra még kíváncsi lettem volna az anyós ülés felől csukódik e az ajtó 😅
egyébként ha a marha becsukja mind a két ajtót csak leteker egy ablakot amin majd beszáll semmi gond nem lett volna 😅
lemez garázs alá semmi trükk nem kell nincs semmi súlya(kezeit széttáró)
én meg belebetonoztam a térbetonba a tartóoszlopokat arra szereltem fel a lemezgarázst szerintem nincs 3-4 mázsa az egész átkötökkel együtt kapott egy 10-es vastagságú betont közepénél egy 6-os hálóval oszt csókolom. Amit az nem bír el az be sem tud állni az udvarba 🤣
kb. középre rakod. Csinálj 10 cm et az nem fog felfagyni(kezeit széttáró)
beton oszlopokat én is így sikkasztottam el 😅
nem olyan rossz buli az.
van egy vacsi új c2-őm eladó. Még a fóliák is rajta vannak de vodafonos. Nem tudom, hol lehetne függetleníteni mert aki ezzel régen foglalkozott már nem csinálja(kezeit széttáró)
nem kell oda különösebb erősítés(ujjával nemet mutató) csak tenni kell fölé egy raklapot a profik így nyomják(meghajlós)
http://youtu.be/rXTOSTdvriA
Köszi akkor ez lesz nekem is, nagyon alapozni sem tudnék alá mert ott van elásva némi sitt ha emlékszel 😁
A magam tákolton kívül van egy készen vásárolt lemezgarázsom is amihez a gyártó még alapot és aljzatot sem ír elő mert felállítják a füvön is max. csak annyit, hogy ha szeles helyen van a 4 sarkának valami rögzítés legyen, az alá sima 15cm-es betont tettünk alap nélkül és lustaságból még csak le sem fúrtam és még mindig áll. 🙃
Láttad a tákolmányomat, olyat lehet szebben is csinálni, de a szél eddig nem vitte el és össze sem dőlt. 😁
Én úgy oldottam meg, hogy ne legyen sávalap, hogy a tartólábaknak földfúróval fúrtam 70-80cm mély és 20cm átmérőjű lukat amibe beleállítottam és bebetonoztam utána arra lett hegesztve a váz amire lemezt tettem és az aljzat meg kb 20cm-es lett, egy ilyen kültéri garázs vagy tárolónak szerintem jó már ha nem téglából vagy hasonlóból hanem könnyűszerkezetesként épül.
Én, amikor csináltam az autó alá a síkbetont, 6-os vashálót raktam, de a keréknyom fölé, ahol az autó végiggurul, oda beraktam nagyobb keresztmetszetű betonvasat, ez a jóalvási tényező.
Sőt, mivel a terep sajátosságai miatt a síkbeton kicsit magasabb lett mint a környezete, ezért én egy "felhajtót" csináltam Budapest térkőből, zúzottkő alapra, de ahol a kerék halad, ott is betonvassal megerősített szárazbetonba helyeztem azokat és utólag meglocsoltam. Az azóta sem süllyedt fél centit sem.
Kawa70-nek válaszoltam az imént pont erre a problémára.
Tehát megint: 7 centi az elméleti legkisebb betonvastagság az én véleményem szerint, ettől kisebbet nem tudok elképzelni. Elképzelni amúgy én autó alá a minimum 10-12 centit gondolnám. Személyautó.
Szerintem.
Ja, oké. Akkor lehet egy zsaluköves sávalap is elég lehet (a falak mentén), a lemezkusztni tényleg nem nehéz.
...mert nem olvasom pontosan. Én mondtam, vagyis írtam, hogy 7 centinél vékonyabbat nem tudok elképzelni, tehát ha 3 centire lehet a legkisebb szélső távolság és nem középre tesszük, hanem eltolva, akkor a 7 centi már több lesz, és ez a több pont az, amikor azt írtam, hogy 7 centinél vékonyabbat nem tudok elképzelni.
És mivel itt a kérdés a beton vastagságáról szól, ezért az általam megadott ELMÉLETI minimális 7 centi az pont kimeríti a pontos fogalmazást.
Így érthető?
Jah, úgy rémlett hogy az lett a konklúzió hogy annyi kell. Én csak örúlök ha nem 😁
Sima lemezgarázs, nagy súly nem lesz rajta. Nyilván picit vastagabb lesz a szélén.