Nálunk a 70 négyzetméteres lakást két db 3,5Kw-os AUX klíma fűti az egy hőtárolós kályha helyett ! Eddig semmi gondunk velük , jól fűtenek , csendesek , az ágytól 2m-re van a beltéri , simán lehet aludni , nem kelünk fel amikor bekapcsol ! 😉 A kültéri a földre van téve , azzal sincs semmi problémánk . Egy vékony lépésálló van a tetején az eső és hó miatt . Az egyik 2 , a másik 3 éve megy hibátlanul ! 🤫
Ezt jóo látod, de a -25 is megkérdőjelezhető, de azt tudni kell minden ikyen paraméter laborkörülmények közt lett mérve, és nem egy akkreditált egységes valami, hanem mindenkinek a saját laborja amit nyilván azért tud kicsit ideálissá tenni
kis pénzért ennyi jár
gyerek albérletében a daikin úgy ment hogy az átlag pesti zaj mellett nem hallottad hogy működik és nem utcára nézett az ablak szóval nem volt nagy zaj
a gree meg közép fordulaton már jól hallható, kb mint egy régebbi pc úgy zúg
ha meg leveszem minimunra alig fűt
az árát mindenképp megérte, de ha nyernénk a lottón tuti le lenne cserérlve 😃
Nem tom, de -10 környékén még 1.7-2 közelében kell lennie
Ja és ilyenkor már nem nagyon van köd.
Viszont jol látod, a ködös idő sokkal nagyobb kihivás mint a kurva hideg
nagy mínuszban szerintem nem is több
amúgy ha ködös az idő akkor is kurva szar a hatásfok, a kültéri fél óra alatt egy nagy jégtönb lesz, utána olvasztgatja negyed óráig, több víz összejön ilyenkor mint nyáron
azért akartam valami fűtő panelt venni de ami elfogadhatóan néz ki 50 ezer, olajradiátor meg cefet ronda
az eddigi tél kb 70-80% volt 5 fok felett
amúgy -10 foktól hidegebb időben is fog fűteni a légkondi csak ilyenkor nem 3x a szorzó hanem legrosszabb esetben is 1, emiatt annyiba kerül mint a gáz
nekünk nappal ment a légkondi, ha volt nap arról ha nem volt akkor fizetősről, amúgy ilyenkor már tol annyit a nap hogy 9-17ig megy a légkondi ha süt a nap, tegnap -tegnapelőtt végig sütött
márciusban meg már simán fűtök 18után is
Tényleg fasza, én ma is egy softshell dzsekiben bohóckodtam az udvaron a hasítóval és nem fáztam. A hőmérő is 8 felett mutatott. Mikroklima lehet az udvaron vagy mi a fasz 🤷♂️😁
az is eltűnt mint az aranyóra(kezeit széttáró)
Aranyról jut eszembe lehet a polcon rejtegette a 17 éves gyűjtését az meg leeset azt pont fejen találta(kezeit széttáró)
gyerek albérletében a daikin úgy ment hogy az átlag pesti zaj mellett nem hallottad hogy működik és nem utcára nézett az ablak szóval nem volt nagy zaj
a gree meg közép fordulaton már jól hallható, kb mint egy régebbi pc úgy zúg
ha meg leveszem minimunra alig fűt
az árát mindenképp megérte, de ha nyernénk a lottón tuti le lenne cserérlve 😃
működni tuti működik csak szerintem már nem gazdaságosan a gázhoz képest
Ehhez képest van 3.5 klima ami fűtésben 7 kw felett ad le +7 fokon
a gree tuti nem
Ja és ilyenkor már nem nagyon van köd.
Viszont jol látod, a ködös idő sokkal nagyobb kihivás mint a kurva hideg
amúgy ha ködös az idő akkor is kurva szar a hatásfok, a kültéri fél óra alatt egy nagy jégtönb lesz, utána olvasztgatja negyed óráig, több víz összejön ilyenkor mint nyáron
azért akartam valami fűtő panelt venni de ami elfogadhatóan néz ki 50 ezer, olajradiátor meg cefet ronda
amúgy -10 foktól hidegebb időben is fog fűteni a légkondi csak ilyenkor nem 3x a szorzó hanem legrosszabb esetben is 1, emiatt annyiba kerül mint a gáz
nekünk nappal ment a légkondi, ha volt nap arról ha nem volt akkor fizetősről, amúgy ilyenkor már tol annyit a nap hogy 9-17ig megy a légkondi ha süt a nap, tegnap -tegnapelőtt végig sütött
márciusban meg már simán fűtök 18után is
Aranyról jut eszembe lehet a polcon rejtegette a 17 éves gyűjtését az meg leeset azt pont fejen találta(kezeit széttáró)