A Froniusban van anti-stick funkció , ami pont a letapadás elkerülését segíti , hibátlan az alu pálcákkal is ! Pl. Simson hengeren kipuffogó csonk csere ! 😉
egy jó géppel ilyen nincs
nem kell kopogtatni rángatni, csak hozzáérinted a vashoz aztán elindul
szabályozza az áramot az ív hosszához képest, plusz induláskor ha érzi a rövidzárt elveszi az áramot
én már 30 éve csónakot hegesztettem a hetrával másfeles lemez+3.5 pálcával, de az inverter sokkal jobb, még az olcsóbbak is
persza gagyit nem kell venni mert az szar, mint anno a praktikeres aluhuzalos trafó, avval is sírás kerülgette az ember olyan szar volt
Vele szerintem senki nem vállalna ilyet, félelmetes egy figura élőben. A rítus című fimhez mi vittük az orvosi gépeket az kórházas jelenetekhez és én lettem a "szakértő" 🤣
Két dologtól ragad a pálca: kevés az amper, vagy ha nedves... ritkán hegesztőknél ez általában mind a kettő előfordul egyszerre 😁 kétszer háromszor leragad, meg elhegeszted a negyedét, utána már kiszárad annyira, hogy a nedvesség már nem tényező.
Régebben, mikor még általánosabb volt az iparban a pálcával hegesztés, voltak hegesztőpálca szárítók, amik úgy néztek ki mint egy pizza sütő
Nekem meg egy ilyen Fronius van, amihez megvolt a Fronius awi pisztoly, meg egy argon palack hozzá , de ezeket elcseréltem egy műszerész esztergára ! Csak a TP1400-at tartottam meg ! https://shop.adam-adam.hu/spd/... 😉
na
ez az uniqua nem szerette volna ha biztosítást kötök náluk mert 58-ról 76-ra enelte a díjat ami azért egészen felháborító
gyuri bácsi beérte 44 ezerrel is szóval megy zsebébe ez a kis összeg
Hát igen, sokan túlgondolják, nekem még mindig a jó öreg Hetra van, arra az évi 1-10 pálca hegesztésre nem éri meg cserélni, karosszériát amúgy sem gondoltam cserélni, kandeláber lámpafej helyszíni hegesztésében sem gondolkodom, alumíniuméban sem, víz alatt sem, így aztán ez még szerintem sokáig megmarad.
Nekem egy kis gagyi van, zalan 80A-t tud. 25e volt, abból a pénzből vettem amit az első filmforgatásomert kaptam 🤣 Nem ilyen szopóálarcos sztori, Hopkins papa is benne volt 🙂
nekem ennek az őse van: https://platinaszerszam.hu/ter...
nem ilyen csillivilli de kb ezt tudja
én csak hozzányomom a pálcát aztán től egy olyan szikrát mint régen a laposelem aztán ahogy kicsit elhúzom lesz szép nagy ív
nagyon ritkán tapad le 5 évente egyszer maximum
ami nem tetszett benne hogy nagyon rövid volt a kábel, ami ráadásul alumínium volt
el is égett a picsába amikor 2,5-ös pálcával hegesztettem
most van hozzá 2+3m réz kábel ami majd 2x nehezebb mint a hegesztőgép
Amit először vettem pálcát 1 kurvanagy dobozzal azzal csak erre voltam képes, de nem hiszem hogy bárkinek jobban ment volna mert bármit csináltam nem fogott ívet csak odaragadt. Aztan ajánlották a rutilosat azzal meg ment mint a kisangyal, szóval ezért szeretnék olyat 😁
Gondolom olyan lehet a hangod mint a megboldogult zámbó dzsimé(gondolkozós)
Csak mondjuk az övé a sportarénát megtöltötte a tied meg 3 falut kiürített 😅
na ezt felírom kipróbálom. nálam soxor ragad az a g.ci. Ott szopókázok néha mire ívet fogok. Amikor megvettem a kis inverterest direkt olyat választottam ami automatán állítja az áramerősséget, hogy ne ragadjon le. Hát ez a funkciója nem igazán működik de 40 ezerért ne is várjon csodát az ember 😆 Mondjuk ha egyszer elkapta az ívet utána már fasza amikor már meleg minden nem tapad le.(meghajlós)
Mar neztem szallitot,600 erregő a szallitas,+repjegy,szallas,benzinkötseg.Ez nekem jelen bizniszkörnyezetben sok.
Olcsobb lenne mivel van jargany.
De levezetni 3e km-t oda,majd egy 2-2,5e km motorozas,ezutan meg egy 3e km ujra vezetes,meg valtva valakivel is embert probalo.Es a jarganyt se tudom hogy kibirja.
Igy helybetopinak itelem a cukraszda elott egyenlore a projektet.De azert kivanatos.😁
nem kell kopogtatni rángatni, csak hozzáérinted a vashoz aztán elindul
szabályozza az áramot az ív hosszához képest, plusz induláskor ha érzi a rövidzárt elveszi az áramot
én már 30 éve csónakot hegesztettem a hetrával másfeles lemez+3.5 pálcával, de az inverter sokkal jobb, még az olcsóbbak is
persza gagyit nem kell venni mert az szar, mint anno a praktikeres aluhuzalos trafó, avval is sírás kerülgette az ember olyan szar volt
Régebben, mikor még általánosabb volt az iparban a pálcával hegesztés, voltak hegesztőpálca szárítók, amik úgy néztek ki mint egy pizza sütő
https://shop.adam-adam.hu/spd/... 😉
ez az uniqua nem szerette volna ha biztosítást kötök náluk mert 58-ról 76-ra enelte a díjat ami azért egészen felháborító
gyuri bácsi beérte 44 ezerrel is szóval megy zsebébe ez a kis összeg
avval csak a szopás van
50 alatt már vannak jó gépek ennyiért nem éri meg szívni
nem ilyen csillivilli de kb ezt tudja
én csak hozzányomom a pálcát aztán től egy olyan szikrát mint régen a laposelem aztán ahogy kicsit elhúzom lesz szép nagy ív
nagyon ritkán tapad le 5 évente egyszer maximum
ami nem tetszett benne hogy nagyon rövid volt a kábel, ami ráadásul alumínium volt
el is égett a picsába amikor 2,5-ös pálcával hegesztettem
most van hozzá 2+3m réz kábel ami majd 2x nehezebb mint a hegesztőgép
Csak mondjuk az övé a sportarénát megtöltötte a tied meg 3 falut kiürített 😅
Egyébként én vagyok a rutinos(meghajlós)
Olcsobb lenne mivel van jargany.
De levezetni 3e km-t oda,majd egy 2-2,5e km motorozas,ezutan meg egy 3e km ujra vezetes,meg valtva valakivel is embert probalo.Es a jarganyt se tudom hogy kibirja.
Igy helybetopinak itelem a cukraszda elott egyenlore a projektet.De azert kivanatos.😁