Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nezd, van olyan, aki a levagott kormeit gyujti. Vagy a koldokebol kiszedett szoszt. Vagy a sajat fingjat dunsztosuvegbe... :)
Ehhez kepest... :D
Ez mondjuk bennem is kérdéseket vetett fel, de hát mindenkinek más a hobbija. 😁
Az is kérdés, hogy miert került oda fel, amikor hőmérsékletet 2m magasságban kell mérni 😁
aztán mit érdekel tégrd mennyi fok van kint?
ha kicsit van hideg felteszem a kapucnit, ha hidegebb van vagy fúj a szél akkor sapkát húzok, ha még hidegebb van a sapkára húzom a kapucnit
aztán ennyi
ugyanabban a mellényben vagyok +15 foktól -15 fokig, max pár pulóvert aláveszek
én csak a kutyák vizét nézem, ha nincs befagyva elég egy pulóver ha kemény a teteje akkor kettő kell
Hát ez az irány sem jó.(kezeit széttáró) Onnan harkányból az ország másik végéből még is csak neked lesz igazad, mondtam én, hogy te mesterséges intelligencia vagy 😅 A bárány lakó lesz az szerintem. A lakótelep és a városközpont között nincs magas épület ami akadályozná a rálátást. és szögből is így lesz jó(kezeit széttáró) Jobbról balra haladva látszik a postapalota majd mellette az otp fűrészfogas utána a református templom majd a tanácsháza tornya a katolikus templom és a gimmnázium. A háttérben enyhén látszik a bálvány lakó és a westel torony. Na megyek haza megnézem van e képem. 2-3 éve csináltam képet a bárány lakó tetejéről mikor beáztam csak az pont a lakótelep utolsó lépcsőháza nem az első és szerintem abban az irányban nem is fotóztam(kezeit széttáró) A távolság is lehet jó az 1,2 kilométerrel végiggondolva(kezeit széttáró) Aztán pont oda megyek majd szerintem falfixelek egy kicsit 😅
Nagyjából ez lehet az irány és fingom nincs mi lehet kb. 5 emelet magasan. A farkas és a bálvány utcai lakótelep kilőve a bárány utcai már nagyon messze van és fogalmam sincs mi lehet ebből az irányból ilyen magas. Minden magas épület a központon van az látszik is a képen a gimi a posta palota a református, katolikus templom és a tanácsháza. A még magas épületek a lakótelepek 5-6 városrészen van egy se abba az irányba. Hát esetleg a toldis de az meg azért lenne hugyos mert kitakarná a farkas utcai(szemeit körbeforgató)
Nem!!! Mégsem jó. Pont fordítva van minden. nem a gimi hátulja látszik, hanem az eleje. Sőt ha tüzetesebben megnézem az a torony is rajta van a képen amiről azt hittem, hogy azon van fent a web (gondolkodós) A postapalota lehetne még a megoldás szöget tekintve az lenne jó de az meg túl közel van egy ilyen képhez. kvázi a tér másik oldalán(kezeit széttáró) Szóval csak nincs megfejtve(kezeit széttáró)
már csak az a kérdés,hogy került oda fel? Mi alapján? Kinek az engedélyével?
Sanszos,hogy ez az(meghajlós)
szerintem ez megvan. 😆 Ez a gyerek iskolája melletti wesztel torony szerintem.(kezeit széttáró) Legalább is passzolna a szög ahogy látni a tanácsházát, meg a gimnázium tetejét a távolság is jó lehet(gondolkodós)
azt tudom,hol van szoktam hozzájuk járni ügyintézni már annyi helyre felírtam a nyitvatartásukat, mert egész elképesztő munkarendben dolgoznak 😅 Nemrég voltam bent az udvarukon is nem láttam ilyen időjárás állomást(kezeit széttáró)
Erről van szó. Lehet, hogy itt csak a műhelye van, de egy lakótelepen lakik és a panel tetején vagy az erkéklyen van a kamera meg az automata.
ha más nem legalább tudom,hogy a városban van aki foglalkozik csiptuninggal. ha veszek egy ford musztángot jampizni majd felhúzatom vele egy kicsikét 😅
Szerintem 20-25 éve nem jártam abban az utcában. Minden esetre a telep környékén nem látok olyan magas oszlopot ahová az a webkamera felkerülhetett volna az valszeg nem ott van(kezeit széttáró)
na ezt megnézem van e valami karó ahol a web kint van először is keresek egy sztrít jút(kezeit széttáró)
na a csiptuningos címe meg van(meghajlós)
egyrészt nem bízok a hőmérőkben van vagy 8 darab az ingatlan különböző pontjain de már meguntam nézegetni őket.
Itt meg csak rámegyek a hőtérképre és az egész napi grafikon látszik a legalacsonyabb hőmérséklet a legmagasabb és az aktuális egyszerre. A legérdekesebb amikor a hegyekben inverzió volt. Rámentem a hőtérképre és az ország összes hegycsúcsa zöldbe volt amíg a többi kékbe. 10 fokkal volt magasabb a hőmérséklet a hegytetőkön mind az alföldeken. Szerencsére pont ekkor volt hó a mátrába el is mentünk. Gyöngyösön még -2 fok volt a mátra tetején +8 fokban szánkóztunk és ragyogó napsütésben mert a felhők alattunk voltak 😅
Ezt mondom: nem tudunk meg a helyszínekről semmit. Az üzemeltetők közül kettő felismerhető, az egyik gép a Köváé, a másik a csiptuningosé. De hogy a masinák hol vannak felszerelve, nem tudod meg, amíg el nem mész hozzájuk és meg nem kérdezed.

A csipes embernél van webkamera kép is, amin látszik a város kb. panel 4. emelet magasságból, ennél többet a weblapról nem lehet kideríteni.

Igen, a Metnet is országos, de közösségi. Automatával rendelkező, az időjárás iránt érdeklődő regisztrált hobbisták méréseiből (is) dolgozik amellett, hogy az OMSZ előrejelzéseit és radarképeit is használja.
ez a 3 látogató is én lehettem én ezeket napi többször is böngészem ez lett a fétisem újabban 😅
Az a csiptuningos nem csak reklám?
ezt megtaláltam én is. Nem ismerős a név meg papp-ból nálunk lehet akár 6 oldal is tele lenne a telefonkönyvben 😅
Száráh konort hamarabb megtalálta belőle a terminátor amerikában mint én megtalálnám belőle ebbe a porfészekbe 😅
nem ez a lényeg. A helyszíneket szeretném tudni. Az mitől lenne olyan náza titkos? Lehet nap mint nap elmegyek valamelyik előtt csak nem tudom, hogy az(kezeit széttáró) A metnet az egyébként is országos dolog. A kövás meg önkormányzati cég. Mondjuk szerintem azt a hőközpont környékén lehet az egyetlen távhős lakón. Legalább is 30 éve amikor haverjaim dolgoztak a hőközpontban(( dolgoztak))(legyintős) nem volt ott semmi dolguk csak óránként adatokat leolvasni és papirokra beírni. A valósában meg úgy történt, hogy napi két alakalommal ránéztek a mérőkre azt beírogatták az addig be nem írt adatokat. 😅 Na ott volt a hőközpont mellett egy külső hőmérséklet mérő egy postaláda szerű dobozban 2 méter magasan a földtől(kezeit széttáró) Lehet oda telepítettek ki egy ilyet. Meg is nézem ma(gondolkodós)
Igazából azért jó lenne tudni a helyszíneket mert az adna pontos képet. Szemmel láthatólag a 3 mérő között van akár 2-3 fok eltérés is. Ezért nem mindegy a helyszín. gondolom ami a leghidegebb az külterületi lehet ami a legmelegebb az bent van a városban. 1-2 száz ezer forintér márt lehet venni ilyen időjárás állomást de nálam nem lenne túl jó helye. Legalább is még pár évig tuti nem.(kezeit széttáró) Nálam nem ritka amikor összeszaladnak a szomszéd gyerekek nyolcan-tízen. Akad közöttük egész zabolázatlan példány is. Nem állítom azt, hogy az enyém az ministráns fiú de szerintem az első 8 percben vagy lerúgnák az egész kócerájt labdával, vagy addig dobálgatnák fagallyakkal amíg tuti történne vele valami. (kezeit széttáró)
A "kova-com" meg a Köva Zrt. állomása, a cég telephelye a Lőrinc Pap utcában van, de az állomásuk helye nem tisztázott.
"Gmet"-ről annyit tudunk, hogy Papp Gábor a neve az embernek.
A "madarcsavo" ennyit árul el magáról
Velószínüleg sehogy. Az Időkép közösségi működtetésű, azaz te mint magánember is beállhatsz közéjük, ha veszel egy állomást és regisztrálod magad náluk és a rendszeredet ráállítod az ő adatbázisukra.
Onnantól a te automatás méréseid ugyanúgy bekerülnek abba a listába, ami ez első képeden van pl. Nagykőrös (pipifax) néven - de a te adataidat sem adnák ki senkinek. Csak annyit tudsz, amennyit a júzer elmond magáról.