aztán mit érdekel tégrd mennyi fok van kint?
ha kicsit van hideg felteszem a kapucnit, ha hidegebb van vagy fúj a szél akkor sapkát húzok, ha még hidegebb van a sapkára húzom a kapucnit
aztán ennyi
ugyanabban a mellényben vagyok +15 foktól -15 fokig, max pár pulóvert aláveszek
én csak a kutyák vizét nézem, ha nincs befagyva elég egy pulóver ha kemény a teteje akkor kettő kell
Hát ez az irány sem jó.(kezeit széttáró) Onnan harkányból az ország másik végéből még is csak neked lesz igazad, mondtam én, hogy te mesterséges intelligencia vagy 😅 A bárány lakó lesz az szerintem. A lakótelep és a városközpont között nincs magas épület ami akadályozná a rálátást. és szögből is így lesz jó(kezeit széttáró) Jobbról balra haladva látszik a postapalota majd mellette az otp fűrészfogas utána a református templom majd a tanácsháza tornya a katolikus templom és a gimmnázium. A háttérben enyhén látszik a bálvány lakó és a westel torony. Na megyek haza megnézem van e képem. 2-3 éve csináltam képet a bárány lakó tetejéről mikor beáztam csak az pont a lakótelep utolsó lépcsőháza nem az első és szerintem abban az irányban nem is fotóztam(kezeit széttáró) A távolság is lehet jó az 1,2 kilométerrel végiggondolva(kezeit széttáró) Aztán pont oda megyek majd szerintem falfixelek egy kicsit 😅
Nagyjából ez lehet az irány és fingom nincs mi lehet kb. 5 emelet magasan. A farkas és a bálvány utcai lakótelep kilőve a bárány utcai már nagyon messze van és fogalmam sincs mi lehet ebből az irányból ilyen magas. Minden magas épület a központon van az látszik is a képen a gimi a posta palota a református, katolikus templom és a tanácsháza. A még magas épületek a lakótelepek 5-6 városrészen van egy se abba az irányba. Hát esetleg a toldis de az meg azért lenne hugyos mert kitakarná a farkas utcai(szemeit körbeforgató)
Nem!!! Mégsem jó. Pont fordítva van minden. nem a gimi hátulja látszik, hanem az eleje. Sőt ha tüzetesebben megnézem az a torony is rajta van a képen amiről azt hittem, hogy azon van fent a web (gondolkodós) A postapalota lehetne még a megoldás szöget tekintve az lenne jó de az meg túl közel van egy ilyen képhez. kvázi a tér másik oldalán(kezeit széttáró) Szóval csak nincs megfejtve(kezeit széttáró)
szerintem ez megvan. 😆 Ez a gyerek iskolája melletti wesztel torony szerintem.(kezeit széttáró) Legalább is passzolna a szög ahogy látni a tanácsházát, meg a gimnázium tetejét a távolság is jó lehet(gondolkodós)
azt tudom,hol van szoktam hozzájuk járni ügyintézni már annyi helyre felírtam a nyitvatartásukat, mert egész elképesztő munkarendben dolgoznak 😅 Nemrég voltam bent az udvarukon is nem láttam ilyen időjárás állomást(kezeit széttáró)
ha más nem legalább tudom,hogy a városban van aki foglalkozik csiptuninggal. ha veszek egy ford musztángot jampizni majd felhúzatom vele egy kicsikét 😅
Szerintem 20-25 éve nem jártam abban az utcában. Minden esetre a telep környékén nem látok olyan magas oszlopot ahová az a webkamera felkerülhetett volna az valszeg nem ott van(kezeit széttáró)
egyrészt nem bízok a hőmérőkben van vagy 8 darab az ingatlan különböző pontjain de már meguntam nézegetni őket.
Itt meg csak rámegyek a hőtérképre és az egész napi grafikon látszik a legalacsonyabb hőmérséklet a legmagasabb és az aktuális egyszerre. A legérdekesebb amikor a hegyekben inverzió volt. Rámentem a hőtérképre és az ország összes hegycsúcsa zöldbe volt amíg a többi kékbe. 10 fokkal volt magasabb a hőmérséklet a hegytetőkön mind az alföldeken. Szerencsére pont ekkor volt hó a mátrába el is mentünk. Gyöngyösön még -2 fok volt a mátra tetején +8 fokban szánkóztunk és ragyogó napsütésben mert a felhők alattunk voltak 😅
Ezt mondom: nem tudunk meg a helyszínekről semmit. Az üzemeltetők közül kettő felismerhető, az egyik gép a Köváé, a másik a csiptuningosé. De hogy a masinák hol vannak felszerelve, nem tudod meg, amíg el nem mész hozzájuk és meg nem kérdezed.
A csipes embernél van webkamera kép is, amin látszik a város kb. panel 4. emelet magasságból, ennél többet a weblapról nem lehet kideríteni.
Igen, a Metnet is országos, de közösségi. Automatával rendelkező, az időjárás iránt érdeklődő regisztrált hobbisták méréseiből (is) dolgozik amellett, hogy az OMSZ előrejelzéseit és radarképeit is használja.
ezt megtaláltam én is. Nem ismerős a név meg papp-ból nálunk lehet akár 6 oldal is tele lenne a telefonkönyvben 😅
Száráh konort hamarabb megtalálta belőle a terminátor amerikában mint én megtalálnám belőle ebbe a porfészekbe 😅
nem ez a lényeg. A helyszíneket szeretném tudni. Az mitől lenne olyan náza titkos? Lehet nap mint nap elmegyek valamelyik előtt csak nem tudom, hogy az(kezeit széttáró) A metnet az egyébként is országos dolog. A kövás meg önkormányzati cég. Mondjuk szerintem azt a hőközpont környékén lehet az egyetlen távhős lakón. Legalább is 30 éve amikor haverjaim dolgoztak a hőközpontban(( dolgoztak))(legyintős) nem volt ott semmi dolguk csak óránként adatokat leolvasni és papirokra beírni. A valósában meg úgy történt, hogy napi két alakalommal ránéztek a mérőkre azt beírogatták az addig be nem írt adatokat. 😅 Na ott volt a hőközpont mellett egy külső hőmérséklet mérő egy postaláda szerű dobozban 2 méter magasan a földtől(kezeit széttáró) Lehet oda telepítettek ki egy ilyet. Meg is nézem ma(gondolkodós)
Igazából azért jó lenne tudni a helyszíneket mert az adna pontos képet. Szemmel láthatólag a 3 mérő között van akár 2-3 fok eltérés is. Ezért nem mindegy a helyszín. gondolom ami a leghidegebb az külterületi lehet ami a legmelegebb az bent van a városban. 1-2 száz ezer forintér márt lehet venni ilyen időjárás állomást de nálam nem lenne túl jó helye. Legalább is még pár évig tuti nem.(kezeit széttáró) Nálam nem ritka amikor összeszaladnak a szomszéd gyerekek nyolcan-tízen. Akad közöttük egész zabolázatlan példány is. Nem állítom azt, hogy az enyém az ministráns fiú de szerintem az első 8 percben vagy lerúgnák az egész kócerájt labdával, vagy addig dobálgatnák fagallyakkal amíg tuti történne vele valami. (kezeit széttáró)
Velószínüleg sehogy. Az Időkép közösségi működtetésű, azaz te mint magánember is beállhatsz közéjük, ha veszel egy állomást és regisztrálod magad náluk és a rendszeredet ráállítod az ő adatbázisukra.
Onnantól a te automatás méréseid ugyanúgy bekerülnek abba a listába, ami ez első képeden van pl. Nagykőrös (pipifax) néven - de a te adataidat sem adnák ki senkinek. Csak annyit tudsz, amennyit a júzer elmond magáról.
Ehhez kepest... :D