azt mamlasz mondta. 😅 Egyébként nem gondolnám, hogy meghaladná a képességeimet, de nekem a haver még mindig 70-ért rakja. Lehet, hogy a klímán is fog valamit azt nem tudhatom de nem adja többé mint amennyiért én itt a neten meg tudnám venni(kezeit széttáró) És őszintén szólva ennyiért én nem baszogok vele, meg egyébként is kellene hozzá segítség mert nem egyemberes munka. Most mondjuk jó dolguk lesz mert liftes házba kell 😅 Nyáron is jó dolguk volt mert földszintibe kellett(meghajlós) De tavaly ilyenkor nem volt jó dolguk mert lépcsőzős 4-ikre rakattam 😅
értem akkor nincs 10 nm2 alatti szobád(kezeit széttáró) Nekem ugyan ekkora nm2en van egy félszobám. Mondjuk cserébe a konyha tágas a fürdő meg a szokásos 3,5 nm2. 😅 Soha nem értettem ha van bent egy mosógép ezekben a fürdőszobákban hogy lehet megtörölközni 😅
Úgy volt, de amit írtál, én sem akarok 100+ km-ről szopni ezzel. Veszek egy kisebbet olcsóbban (hasonló a nm ár ptt is) a maradékból meg vállalkozok valamire 🤷♂️
Tullapon 3 szoba, az erkély nem vesz el semmit mert falsíkon kívül van. A falsíkon belül van és elvesz azt mifelénk loggianak hívják és szeretik beépíteni 🤷♂️
60+ nm3. Szerintem eredendően ez 2,5 szobás csak. Mivel erkélyes gondolom szélső lakás a nappali is kisebb az erkély méretével.(gondolkodós)
Most pont egy ilyet csinálok. Csak mifelénk nem ennyi az ára és nem is lehet elkérni ennyi bérleti díjat érte 😅
80 nm házat adtam ki 2 kiláért füvesített udvarral, öntöző rendszerrel, kerti kiülővel, autóbeállóval, elektromos kapuval 😅
Azért annyit nem értek, hogy a szerencsétlen, honnan fésül félre havonta rezsistől 300-340 ezer forintot? Persze biztos erre is van igény kecskeméten ugyanez 140-150+rezsi ami 30 alatt szokott lenni. Aztán néha beleolvasok az albérletes fórumba ezért a 140-150 ezer forintér is akkora vernyáklolás megy, hogy néha még nekem is könnybe lábad a szemem 😅 Kőrösön pont ma adtam ki egy 2 szobás földszintit bútorozatlanul közvetlen a ház előtt parkolással. Január közepén mentek el 3 évig 100-ért volt,most 110 kértem érte az új bérlőtől. Nos ez rezsistől 130-150 évszaknak a függvényében. Én körülbelül követem a fizetéseket és ehhez próbálom belőni az árakat. Ha van egy fiatal pár ahol mind a kettő dolgozik abból a női tag megkeres 250-300-et a férfi tag mondjuk 350-et. Nálunk ez az általános fizetség. 600-650 ből ki lehet pengetni 150-et és még marad is kenyérre. De már 300-350 es rezsis bérleti díjat nem. Legalább is hosszútávon nem. Aztán egy megszűnő munkahely vagy csak egy munkahely váltás az egyik tagnál és már is baj van a fizetéssel(kezeit széttáró) Szerintem egy albérletért annyit szabad elkérni amit a bérlő még biztonságosan ki is tud fizetni és marad még pénze az életre(kezeit széttáró) Múltkor nézegettem kecskeméten benne vagyok a 10 legkisebb árba. És ezen nem is akarok változtatni így szívesen vannak nálam és nem ugrándoznak egyik albérletről a másikra. Cserébe mindig rendesen fizetnek és időben(óranézegetős) Ez a nyugalom nekem sokkal többet ér mint ingatlanonként +20-30 ezer forint.(kezeit széttáró) Egy időben kísérleteztem az árazásokkal, hirdettem nagyon olcsón és relatíve drágán is. Nos ha nagyon olcsón adom ki kibaxok magammal. A drága albérletre is mindig van jelentkező de oda már csak azok jönnének akik már máshol nem tudják megvetni a lábukat. Döntően cigányok vagy rossz életet élők. Haver egy tip-top bebútorozott földszinti lakását hirdette 250-ért, egy négylakásos társasban. Mondtam neki ne rugaszkodjon el a valóságtól mert azt olyan fogja kivenni aki majd pár hónap múlva nem fog tetszeni.(kezeit széttáró) Így is lett(meghajlós) Kiadta azt egy héten belül néhány hónapig nem is volt gond aztán egyszer csak tesókám most csak ennyit tudok adni meg annyit gyere már jövő héten a többiért 😅 Aztán egyszer csak letipliztek szétbasztak mindent kb. millás a kár 😅
Kishibák ha tud róla a tulaj gondolom átadható, ami már anyagikárt vagy emberre állatra veszélyes szerintem már halaszthatatlan, de az adásvételibe akár belefoglalva át is ruházható. De gondolom ez a kategória nem a te lakásod lesz
De melyik tulaj feladata, a régié vagy az újé? Nyilván ha a kilincsben van az áram az nem tűr halasztást. Erre írtam hogy az energetikai tanúsítvanyban is le van írva hogy Z kategória mert nincs tető sem akkor nem köteles az eladó A+ kategóriára felhozni, a vevő tudja mit vesz, ennyi a dolog lényege szerintem.
Hát ezzel a nemcsináltatommeggel az a baj, hogy ha az uj vevőt esemény éri a jkv ben feltárt hibával kapcsolatosan, bíróságra fogsz járni.
Az utolsó mondat az összefoglalásnál, hogy a hibák elháritására csak javaslatot teszek, a hibák kijavíttatása és annak ütemezése a tulajdonos feladata.
Eladáskor kell ha nincs 6 évnél korábbi. Az avk csak arról mentesít, amig lakod nem kell hatévente ismélődő vizsgálat. Pont ebben a percben fejeztem be egyet szintén lakás eldashoz.
Amúgy ez az, ha errefelé szeretnél befektetni 260-300 között van már a bérleti díja egy ekkora lakasnak, de én sem akarok ezzel Vp -ből baszakodni 🤷♂️😁
Amikor máson kell bevasalni akkor el szoktak szaladni a számok, csak példát írtam. Amúgy pont olyan mint váláskor anyuka igazolja hogy havi 583ezret költ a 3 éves gyerekre és ez a létminimumon tengődés 🤷♂️
Hát múltkor 44 re akartak lehúzni én házat adtam el. Tudtam, hogy van energetikai tanúsítványa, mert első körben hitelre vitték volna oda meg kellett. Aztán a hitelesek besültek a lóvéval mondom akkor inkább kiadom. 2-3 évig ki volt adva aztán amikor elmentek a bérlők rájöttem, hogy nekem nincs kedvem havonta 100 kilométert kocsikázni egy bérleti díjért így meghirdettem eladásra. Aztán elkezdett mammogatani a saját ingatlanosom akit én béreltem fel, hogy adja el mert nekem nincs kedvem ilyenekkel foglalkozni. Felhív, hogy megvan a madár de kellene az energetikai tanúsítvány. Mondtam, hogy van ilyen elküldtem neki mélbe. Aztán visszaírt,hogy ez már nem jó mert valami új fajta kategorizálás van már(kezeit széttáró) Mondtam neki ez eleve nem is kötelező mert készpénzes a vevő(kezeit széttáró) Azt mondta ez már nem számít változtak a szabályok már a kp vevőnél is kell nem csak a bank miatt(kezeit széttáró) Azt mondta majd intéz nekem 44 ezer lesz. (fejét fogó) Mondtam neki várjon még egy pillanatig ne intézzen semmit megkérdezem egy ügyvéd cimbimet, mert nem akarom elhinni, hogy nem jó hisz 10 évre adták és a szám alapján adja is a rendszer, hogy megfelelő. Felhívtam az ügyvéd cimbit, mondta,hogy valóban változott már az energetikai tanúsítvány de akinek már meg van csinálva az a lejárati 10 évig ugyanúgy érvényes. Szóval ennyiben maradtunk(kezeit széttáró)
egyébként milyen ingatlan amibe csak a villany 12 mikulás?
"Olyannal is találkoztam, hogy a vevő írásban lemondhatott róla, amiatt, mert hogy ő úgyis felújítja (ez utóbbiban mondjuk azért van igazság). Olyan is adódott, hogy az eladó nem akarta megcsináltatni a felülvizsgálatot, és inkább keresett olyan vevőt, akinek nem kellett a..."
Na ez nálam is pont így történt megmondtam, hogy én ezzel nem kínlódok 😅
Szaros panelhez csak 25k az energetikai, mondjuk ez is mekkora faszság itt, a közösköltségben van a fűtés, 2Ft-ot nem spórol senki akármilyen fokozatba sorolják szóval tök mimdegy. Megcsináltatom akkor a vbf-et nekem ne jöjjön senki azzal hogy átvertem nem látott bele a falba és 12 millió volt az elektromos felújítás. Viszont ha már ennyi kőtség van emelek is 1 misit az áron 🤷♂️🤣
mostanság sok minden változott az ingatlan értékesítés körül. Amire eddig lehetett legyinteni az a energetikai tanúsítvány. Eddig ezt akkor kérték, ha az ingatlant banki hitelből vették meg bank kérte. Most már minden adásvételnél kötelező és szűk 50 ropi a semmiért(kezeit széttáró) 10 évre adnak HET számot. Villamos felülvizsgálat is kötelező eleme egy eladásnak. Sőt egy bérbeadásnál is kötelező lenne, de mivel egy bérleti szerződést a felek egymás között kötik meg és ez a szerződés más állami hivatalok felé nem megy, a közjegyzői okiratban meg nincs szerepe sima bérbeadásnál kb. mindenki leszarja. Persze ha valami kókányolás miatt megpandel a bérlő mert agyonqrja az áram akkor előveszik a gazdát. Aztán hiába hivatkozik a gazda, hogy amikor ő átadta a bérleményt akkor minden okés volt a bérlő bütykölhetett valamit igazolni nem tudja a gazda ezt az állítását mert nincs a kezében egy villamos felülvizsgálati dokumentum ahol azt igazolta volna a szakértő vállalkozó, hogy az ingatlan bérbeadás pillanatában minden szabály szerint működött és szabványos volt(kezeit széttáró)
Én decemberben adtam el egy házamat és kitétel volt a villamos felülvizsgálat az eladásnál.(szemeit körbeforgató) Mondtam én ezt sem nem vagyok hajlandó fizetni sem nem fogok hetekig keresgetni valakit 50 km-re a lakhelyemtől, hogy mikor melyik héten tudna kijönni ránézni és adni róla egy papírt 40-50 ezer forintért(szemeit körbeforgató) na ezt az ügyvédnél az irodában úgy kerültük ki, hogy az ingatlant megvásárló az adásvételi szerződésben lenyilatkozta, hogy nem tart igényt a villamos felülvizsgálatra(kezeit széttáró)
Ezek egyébként mind ilyen lehúzásos dolgok. Amikor egy ingatlan 40-50 éve üzemel a szolgáltató fele fizetve van minden akkor minek kell egy vagyonért villamos felülvizsgálat? Persze ere az a duma, hogy az akkori állapot és a mostani állapot közötti változást kell felülvizsgálni, mert ennyi idő alatt akár lehetett már hálózat fejlesztés is(fejét fogó) Aztán legújabban el kezdtek g.cizni azzal is, hogy az adott helyrajzi számú ingatlan a földhivatali térképen fel van e rajzolva a portán? A 60-as években épült kádárkockák szerintem legalább harmada nincs felrajzolva a térképen, mert abban az időben fogták oszt felépítették nagyjából oda ahová az önkormányzat engedélyezte. Aztán ez később vagy fel volt vezetve a földhivatal részéről a térképre vagy nem. Utólag kb. 15-20 évvel ezelőtt hozzáfogtak ehhez aztán belátták, hogy ez egy soha véget nem érő történet lesz aztán feladták(kezeit széttáró) Úgy voltak vele majd adásvételnél kérik. Nos eddig nem kérték de most már kérik és bizony több százezres akár milliós tétel is lehet egy ilyen mutatvány(fejét fogó)
Egy ingatlan adásvételnél mindenki a markát tartja. Az eladó fizesse az energetikai tanúsítványt a villamos felülvizsgálatot ez majdnem egy 100-as ha nincs saját magának kedve bajlódni az értékesítéssel akkor kifizeti az ingatlanost ami millió feletti tétel, Ha 5 éven belül eladta a saját ingatlanját még fizessen szja-t is a különbözet után 5-15%-ot(fejét fogó) a vevő fizesse az ügyvédet meg a vagyonszerzési illetéket.
Szerintem elmehetnek a picsába.(kezeit széttáró)
Persze. Elon a kormányzati lopásokat számolja fel éppen. De egy libsi lap nem fogja ezt helyeselni, mert pont most vettek el tőlük is egy rakás CIA pénzt. 😄
Van sokkal jobb üzleti alapú töltő....pl. a saját Tesla Supercharger hálózatát tudja ajánlani a demokrata érdekeltségű, adófizetők pénzéből fenntartott, amúgy használhatatlan fos helyett.
Köszi, igen. Ő is ezt írja, hogy bekerült az időszakos szó a kivételbe, tehát a saját lakásomat nem kell 6 évente megvizsgáltatni ( ki is ellenőrizné ezt) viszont adásvételhez kell. Viszont a feltárt esetleges hibákat nem kötelező javíttatni, ezt nem írják sehol, a vevő tájékoztatva van az aktuális állapotról és ennyi. Mint ahogy az enegetikai tanusítványnál sem kell passzív házat csináltatni, le van írva hogy mit tud a kecó és ennyi, kezd vele a vevő amit akar, gondolom én.
Most pont egy ilyet csinálok. Csak mifelénk nem ennyi az ára és nem is lehet elkérni ennyi bérleti díjat érte 😅
80 nm házat adtam ki 2 kiláért füvesített udvarral, öntöző rendszerrel, kerti kiülővel, autóbeállóval, elektromos kapuval 😅
Azért annyit nem értek, hogy a szerencsétlen, honnan fésül félre havonta rezsistől 300-340 ezer forintot? Persze biztos erre is van igény kecskeméten ugyanez 140-150+rezsi ami 30 alatt szokott lenni. Aztán néha beleolvasok az albérletes fórumba ezért a 140-150 ezer forintér is akkora vernyáklolás megy, hogy néha még nekem is könnybe lábad a szemem 😅 Kőrösön pont ma adtam ki egy 2 szobás földszintit bútorozatlanul közvetlen a ház előtt parkolással. Január közepén mentek el 3 évig 100-ért volt,most 110 kértem érte az új bérlőtől. Nos ez rezsistől 130-150 évszaknak a függvényében. Én körülbelül követem a fizetéseket és ehhez próbálom belőni az árakat. Ha van egy fiatal pár ahol mind a kettő dolgozik abból a női tag megkeres 250-300-et a férfi tag mondjuk 350-et. Nálunk ez az általános fizetség. 600-650 ből ki lehet pengetni 150-et és még marad is kenyérre. De már 300-350 es rezsis bérleti díjat nem. Legalább is hosszútávon nem. Aztán egy megszűnő munkahely vagy csak egy munkahely váltás az egyik tagnál és már is baj van a fizetéssel(kezeit széttáró) Szerintem egy albérletért annyit szabad elkérni amit a bérlő még biztonságosan ki is tud fizetni és marad még pénze az életre(kezeit széttáró) Múltkor nézegettem kecskeméten benne vagyok a 10 legkisebb árba. És ezen nem is akarok változtatni így szívesen vannak nálam és nem ugrándoznak egyik albérletről a másikra. Cserébe mindig rendesen fizetnek és időben(óranézegetős) Ez a nyugalom nekem sokkal többet ér mint ingatlanonként +20-30 ezer forint.(kezeit széttáró) Egy időben kísérleteztem az árazásokkal, hirdettem nagyon olcsón és relatíve drágán is. Nos ha nagyon olcsón adom ki kibaxok magammal. A drága albérletre is mindig van jelentkező de oda már csak azok jönnének akik már máshol nem tudják megvetni a lábukat. Döntően cigányok vagy rossz életet élők. Haver egy tip-top bebútorozott földszinti lakását hirdette 250-ért, egy négylakásos társasban. Mondtam neki ne rugaszkodjon el a valóságtól mert azt olyan fogja kivenni aki majd pár hónap múlva nem fog tetszeni.(kezeit széttáró) Így is lett(meghajlós) Kiadta azt egy héten belül néhány hónapig nem is volt gond aztán egyszer csak tesókám most csak ennyit tudok adni meg annyit gyere már jövő héten a többiért 😅 Aztán egyszer csak letipliztek szétbasztak mindent kb. millás a kár 😅
Az utolsó mondat az összefoglalásnál, hogy a hibák elháritására csak javaslatot teszek, a hibák kijavíttatása és annak ütemezése a tulajdonos feladata.
https://ingatlan.com/34611765
egyébként milyen ingatlan amibe csak a villany 12 mikulás?
Na ez nálam is pont így történt megmondtam, hogy én ezzel nem kínlódok 😅
Én decemberben adtam el egy házamat és kitétel volt a villamos felülvizsgálat az eladásnál.(szemeit körbeforgató) Mondtam én ezt sem nem vagyok hajlandó fizetni sem nem fogok hetekig keresgetni valakit 50 km-re a lakhelyemtől, hogy mikor melyik héten tudna kijönni ránézni és adni róla egy papírt 40-50 ezer forintért(szemeit körbeforgató) na ezt az ügyvédnél az irodában úgy kerültük ki, hogy az ingatlant megvásárló az adásvételi szerződésben lenyilatkozta, hogy nem tart igényt a villamos felülvizsgálatra(kezeit széttáró)
Ezek egyébként mind ilyen lehúzásos dolgok. Amikor egy ingatlan 40-50 éve üzemel a szolgáltató fele fizetve van minden akkor minek kell egy vagyonért villamos felülvizsgálat? Persze ere az a duma, hogy az akkori állapot és a mostani állapot közötti változást kell felülvizsgálni, mert ennyi idő alatt akár lehetett már hálózat fejlesztés is(fejét fogó) Aztán legújabban el kezdtek g.cizni azzal is, hogy az adott helyrajzi számú ingatlan a földhivatali térképen fel van e rajzolva a portán? A 60-as években épült kádárkockák szerintem legalább harmada nincs felrajzolva a térképen, mert abban az időben fogták oszt felépítették nagyjából oda ahová az önkormányzat engedélyezte. Aztán ez később vagy fel volt vezetve a földhivatal részéről a térképre vagy nem. Utólag kb. 15-20 évvel ezelőtt hozzáfogtak ehhez aztán belátták, hogy ez egy soha véget nem érő történet lesz aztán feladták(kezeit széttáró) Úgy voltak vele majd adásvételnél kérik. Nos eddig nem kérték de most már kérik és bizony több százezres akár milliós tétel is lehet egy ilyen mutatvány(fejét fogó)
Egy ingatlan adásvételnél mindenki a markát tartja. Az eladó fizesse az energetikai tanúsítványt a villamos felülvizsgálatot ez majdnem egy 100-as ha nincs saját magának kedve bajlódni az értékesítéssel akkor kifizeti az ingatlanost ami millió feletti tétel, Ha 5 éven belül eladta a saját ingatlanját még fizessen szja-t is a különbözet után 5-15%-ot(fejét fogó) a vevő fizesse az ügyvédet meg a vagyonszerzési illetéket.
Szerintem elmehetnek a picsába.(kezeit széttáró)
Van sokkal jobb üzleti alapú töltő....pl. a saját Tesla Supercharger hálózatát tudja ajánlani a demokrata érdekeltségű, adófizetők pénzéből fenntartott, amúgy használhatatlan fos helyett.