Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

ugye nem hallgatózik se a telefon se a laptop
pár órája téma a villanyos vizsgálat máris ezt dobja fel
nem gondolnám.
100 éve nem is nagyon volt vezeték 😅 Aztán kb. 50 éve még sodrottak meg szalagozták azzal a ragacsos fekete szarral amiket most alig tudok leszedni 😅
először kell keresni embert aki ki tudja számolni neked hogy a 30% plusz meglenne-e
A forrasztásos technika legalább 100 éve volt utoljára szabványos
hogy kell ezen a pályázaton indulni pont ebbe akarok belekeveredni(gondolkodós) Az enyémnek még nincs energetikai tanúsítványa így kezdésből kaphat akár milyen szar minősítést, hogy utána meglegyen a 30% plusz. 😅Itt van előttem KEHOP Plusz -4.1.7-24 Csak annyira nincs kedvem vele foglalkozni, de megint ingyen 3 milla szóval valamikor erőt veszek magamon(gondolkodós)
ez az energetikai akármi tuti dolog
haverék vettek házat megcsinálták ezt a valamit aztán nagyjából hasraütés szerűen sikerült, csak sajnos túl jók lettek az értékek
aztán nem tudnak pályázni a házfelújításos dologba mert nem lenne meg a 30% plusz mert vételkor el lett baszva az egész
hiába hőszivattyú, nyílászáró csere meg 20 centi kőzetgyapot nincs meg a 30% különbség
nem. a vizsgálatdöntően azt nézi, hogy használható e biztonsággal az adott ingatlan villamos berendezése. adásvételnél meg igazából csak egy ténymegállapítás, hogy ez most itt ilyen.(kezeit széttáró) A forrasztásos technikát még 25 évvel ezelőtt alkalmazták és teljesen jó. Ezért nem fogják átkebeleztetni az egész házat milliókért.
Amúgy most harmadszor végig olvasva lehet, hogy Kawának van igaza... 32/30m alatt az időszakos nem kell, viszont a tulajdon váltásoskor kell.
én még nem hallottam olyat hogy ismerősi körömben valaki csinált volna. Majd este végig olvasom az egészet még1x, most már kíváncsi lettem
hát ez így van(kezeit széttáró) amíg nem kéri ezt senki számon addig nem is foglalkozik ezzel senki(kezeit széttáró)
Megint "csináltak" valamit, hogy keserítsék a normális emberek életét(gondolkodós) őszintén szólva én nem érzem ennek a szükségességét hát egész jól elvolt eddig enélkül is a nép,mint ahogy az energetikai tanúsítváény nélkül is. Pláne amikor úgy készül el, hogy a faszival nem is találkozik az ember mert az ingatlant még csak nem is látja 😅
Ha 32A és 30mA teljesül...
falban a vezetéket??
vagy a lakáselosztóban az őskáoszt?
pl nekem a dobozokban összetekert+forrasztott csatlakozások vannak az egyből bukó lenne?
Mindent. Gépek nem nagyon érintettek

Szemrevételezés, műszeres vizsgálatok
amúgy ezeken az időszakos izéken mit néznek?
én azt gondolom hogy inkább a gépekkel lehet gond mint magával a hálózattal
mondjuk a földelés tuti szar lehet sok házban na de majd használja a szomszédét 😄
Ez is ugyanaz mint az fmv épitéskor. Kötelező mégse kéri senki.
Minden képzésen ezzel vakitanak hogy milyen jo mer jön ez a kötelező dolgok tömkelege aztán valahogy mégse történik semmi azonkívül hogy valaki rendeletbe foglalta. A végrehajtást már senki nem ellenőrzi.
Sztem eladáskor is csak az csináltatja akinek a kőzjegyző mondja hogy kell. Akinek nem foglalkozik vele az megussza.
Igen, kötelezö bérbeadáskor is ha nincs hat évnél korábbi. De senki nem csináltatja. Pedig jo lenne😄
Ezzel kezdtem én is az egészet, hogy bekerült ez az időszskos szó a kivételbe tehát a rendszeres nem kötelező. Mondjuk ha albi akkor az is kötelező, mégse csináltatja senki, csak gazdagodnak meg pecázni járnak a tulajok szegény bérlők pénzén 😁
A kulcs az időszakos szóban rejlik, mert azt akkor kell végezni ha lejár az idő (jelen esetben 6 év) és nincs változás rendeltetésben, besorolásban, tulajdonosban.
f) a lakóépületekben lévő lakások villamos berendezésén villamos biztonsági felülvizsgálat végzése bérbeadáskor és tulajdonosváltáskor, amennyiben a bérbeadás, illetve a tulajdonosváltás időpontjához képest 6 évnél nem régebben elvégzett felülvizsgálatot igazoló ellenőrzési dokumentum (minősítő irat) nem áll rendelkezésre;

Ez meg az alapvetés.
1.13.3. *  Lakóépületekben lévő, bérleménynek nem minősülő lakások villamos berendezésén az időszakos villamos biztonsági felülvizsgálat elhagyható, ha a következő két feltétel együttesen teljesül:

a) fázisonként 32 A-nél nem nagyobb névleges áramerősségű túláramvédelem van, és

b) 30 mA-nél nem nagyobb érzékenységű áram-védőkapcsolóval védettek a felhasználói berendezések.

Tehát csak az időszakos hagyható el.
szerintem még ez új dolog úgy, hogy ügyvédje válogatja 😅 Nos a vevőnek olyan ügyvédje volt aki úgy értelmezte, hogy kötelező(kezeit széttáró) De a vevő lemondhatott róla(meghajlós) Szóval ez bekerült az adásvételibe aztán így mindenkinek megfelelt 😅
Sajnos tuti kell. Látod, mindenki rosszul értelmezi. Én is rosszul tudtam mig muszáj lett utánna néznem.
És fennáll a kivétel?
Szerintem mind a ketten rosszul értelmeztétek... ott van benne leírva, hogy nem kötelező, ha fennáll a kivétel, viszont védheti a segged, szóval jó ha van.
Sztem teljesen ez egyértelmű... kell a vbf, kivéve ha 1.13.3.
Shortvideókban tolja ezt néhány villanyszerelő, aki persze mind ezzel foglalkozik jópézér 😁