Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Mosogatozok,mintafal.
Egesz jol sikerult,imadom........ 🤣
Amúgy ahogy nézem a hőtérképet dél felé indulhatsz motorkázni. Kibaszod a népet a boltból "Húzzatok el sóher banda, amúgy is tele a tököm az egésszel!" felkiáltással, aztán inem kell okosodnod villanyszerelésből 🤷‍♂️🤣
pedig villany mester csinálta anno.....
4 részre van osztva a ház, szóval 4 fázis 4 kismegszakítóval de a nullából csak 3 szál van
szóval azért hibázhat a villanyszerelő is
azt se értem ha már külön vezeték megy a mosógéphez az miért 1,5ös.... de kihúzni lehetetlen mert meg se moccan
ha ismét 20 éves lennék akkor 3 külön hálózat lenne a házban lenne egy 230v közüzemi, egy 230v napelemes meg egy 48 voltos tartalék világításnak ami jól jönne ha az oroszok lebombázzák paksot
Egyébként se kell bekötni a kádat
meg kellene keresni a kádnak a földelését aztán elvágni a picsába, hiszen ez az egyedüli vezetékes kapcsolat
már régel levágtam volna csak nem emlékszem melyik dobozból lett odahúzva a vezeték aztán le is lett vakolva mindegyik mert kicsit el lett szabva a vakolat 😁
aztán javíthasson a ki szereti ezt a melót
Sokáig. Ami rá van irva azt tudja. Márpedig az sokszorosa a mosógép által felvettnek. Egy a lényeg, nincs érvéghüvelyezés mer az rugós bekötésnél tilos és ne aluval legyen kötve.
Meg kell keresni a hiba okát. Az hogy leföldelted csak elfedi a hibát de nem oldja meg.
A földelő szonda nem arra való hogy rákötözgess bármit. Attól még agyonvág az áram, a védelem nem biztos hogy kiold. Pont ezért kell mérni hurokimpedanciát. Egyébként se földelt hanem nullázott hálózat van magyarországon.
a mosogatógépet vagoval kötöttem be kíváncsi leszek meddig bírja
olcsóbb volt mint a konnektor
a hűtő meg a páraelszívó is vagós, de ott nincs nagy áram
Ha tudnád mit gondolkoztam hogy valami villanyszerelős témát hozzak csak mert szereted 🤣
ezt most a laptop produkálta....
úgy tűnik akkor csak engem hallgat le mindenki, tuti valami veszélyes elemnek néznek
Azt igazából nem tudom, miért nem jó, mikor két rézvezeték össze van forrasztva... de én nem értek hozzá, egy műanyag bízbaszba két fémlemezke ha összenyomja, az biztos jobb 🤔
Egyébként én ezt a rugós rátekerőst szerettem a legjobban, stabil volt, jó contact, szigetelőszalagozni se kellett, ez űrtechnika volt ahhoz képest, amit addig csináltunk 😁
3as, 4es vago sokkal több helyet foglal a dobozban.
nem találom hol írták és miért
de valami olyasmi hogy az egész házban csak 1,5ös vezetéken megy a föld és essze van a 2 vége(másik végén van az inverter, itt is kössem rá
amit amúgy se értek hiszen az inverter is a földelő szondára van kötve közvetlen ahonnét megy a vezeték az órához a két szonda egyesítéséhez
de végülis azon a 4 méter vezetéken már nem múlt semmi
állítólag egy vastag vezeték kellene a földnek és arról ágaztatni le a fogyasztási helyekhez

az biztos hogy azóta nem csíp a fürdőkád amióta van új szonda, pedig műanyag csövön jön be a víz és gázbojler van, szóval az az egy föld vezeték megy a kádra összesen
amúgy néha még mindig hiányzik, mégiscsak csipkedett a kád több mint 20 évig
Jó a buli........ 😆
Az hűlyeség, elég egyhelyen bekötni a védővezetőt.
Szar lehallgatott vonalat használsz. Vagy a telefonod nagyon gagyi és
leszerződött a googjéval. Nekem soha semmit nem dob fel amiről beszélünk.
Forrasztott közés bukó. Hurokellenállás, védővezető folytonosság, szigetelés ellenállás.
Szemrevételezéssel amit látni, szúrópróbaszerűen megbontani. Avk kioldási áram, kioldási idők. Elosztó mindenképp megbont
Viccet félretéve pont ezért fogom megcsináltatni, legyen leírva mi a helyzet, ne tudjon emiatt perelni senki hogy hát ő nem szakértő nem tudta stb. Meg is csináltatom nyílván ha esetleg valami lenne, nyilván ezt belekalkulálva a vételárba a foglaló letétele után.
De mi a faszt csinálsz Sopronban? 🤣
pasz(kezeit széttáró) Az én telefon eddig még nem dobált fel semmit amiről beszéltem 😅
hát ilyet minden energetikával foglalkozó tud. (kezeit széttáró) Nincs még energetikai besorolásom, így mivel nulla az alap az elméletben elég mélyről is lehet indulni 😆
a szabványon kívüli forrasztást megcsináltam tutira
a plusz föld az inverter földje
valamiért itt is rá kellett kötni a hálózatra nem volt elég az órához elvinni
a 70es években még többnyire alu vezeték volt
anyáméknál is ez van aztán a jelentős többsége hibátlan még mindig
a bojler vezetéke zenél ha fűt, de már akkor zenélt amikor általános suliba jártam és ez azóta változatlan
Kíváncsi lennék nálam mire ertékelnék a házat amikor az ablakban nincs üveg mert részegen kitörték a kedves lakók 😁 Nem hiszem hogy nehéz lenne a 30%-ot megugrani 🤷‍♂️ Mondjuk én így sem mertem beleugrani a hitel miatt, meg így a teljes beruházás tuti nem jönne ki mert a vállalkozóknál a pályazat azonnal 2x szorzót jelent, főleg ha számlát is kell adni 🤣 Mindegy a tető szigetelés már kész, ablakok, klíma megvéve, van mivel legózni idèn is.