Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Az akku degradáció ennél komplexebb. Ciklus alapján 40 év, de az akkukat az idő is degradálja. Ráadásul melegebb éghajlaton gyorsabban mint hidegen. Pl. Floridában gyorsabban döglöttek a Leaf-ek mint Norvégiában. A folyamatosan villám töltve van, az is gyorsabban öregszik, mint amit otthon töltenek kis teljesítménnyel. Ugynan akkor a taxis üzemet valamiért mégis jobban bírják a villanyautók. Van jó pár taxis haver és durva távokat elmentek. Nissan Leaf pl. 350ezret ment el egy 24kWh-s akkuval. Na most egy mai autóban két háromszor akkor akku van, jobb az akku minősége, (fejlettebb) és jobb az akku kezelése is. 24-es Leaf kétszer gyorsabban degradálódott mint a hasonló kortársai. Szóval jelenleg úgy néz ki hogy a villanyautók többsége eredeti akkuval kerül a bontóba.
Annak minek autó egyáltalán? Bringa sokkal olcsóbb. 😆
És gondold el. 2000 ciklus 400km-el számolva (az én kocsim annyit megy el autópályán egy töltéssel) 800ezer km. És akkor még nem rossz az akku, csak a kapacitása csökkent.
Mert a tiedben nem ugyan az a kínai akku van? 😆
Teslába is az LG meg a CATL szállítja az akkut. A Panasonic már csak az USA-ban.
Ez így van, de én nem feltétlenül tartom azt butaságnak hogy az ember az anyagi helyzete szerint vegyen autót.
Akinek csak pár millája van, ott célszerűbb a használt Fabiát/Cliot/Octáviát. Ha kicsivel több van, akkor most egy jó Priust (vagy más Toyota HSD) vennék még a használt villanyos árküszöb alatt, mert az a leginkább probléma mentes autó (a szívó motoros öregeket is megelőzve) Aztán ha van 7milla felett akkor az említett használt villanyosokat venném. 13milla felett meg már érdemes nem használtat venni hanem összevakarni a maradékot 2-3millát egy újra. (szerintem)
a 40 évre azért nem tennék fel nagy tétet mert akkor is öregszik az akku ha csak a garázsban pihen
a teszteléskor egymás után töltik-merítik nincs rá 5-10-20 évük szimulálni a napi használatot
mire kész a tartós teszt elavul a technika 😃
Pedig ilyen használatra már megérné. Főleg ha napelemet is tesz mellé. Manapság az is lófasz áron megy.
Akkukat , itt egy igazán zőőd V6-os ! 🤣
Több mert a cikk szerint ahol már kapni lehet európában ott 9 és ugye nálunk egy kicsivel valahogy mindig drágábbra jön ki minden. Tehát akkora ugrás nem lesz ha megjelenik. 😏
Mire hozzánk ér, 9 lesz 😬
Az én autómban 50 ciklus per év használat azaz 30000 km azaz kb 650km per töltés. Akkor 40 év az a 2000 ciklus? És még akkor sem halott az akku. Megnyugodtam
Aki 40-50-ért vesz autót (csak autót, mert gondolom ott mást is így vesznek) azok ritkán az autók maradványértéke határozza meg a csere idejét, vagy pláne nem a fogyasztás.
Ott. És itt?
...és akkor az ne is járjon semmivel? Ne tarthasson autót, ha történetesen 3,4 km-re lakik a munkahelyétől, a bolt meg éppen halálpontosan útba esik, az anyja-apja dettó?
az akkukat tesztelik nem a kocsit
ha csak ennyi bajom lesz, vállalom.
5 évre még nincs tesztelve. 3 éve már megy az asszony autója (kezeit széttáró)
benzinnel indul, de sosem néztem mennyit eszik benzin üzemben, gázzal 7-9 liert
villanyautós stílusban hosszútávon 6,5 alatt kicsivel
a leghitványabb akku is kibír 2000 ciklust
napi töltéssel is több mint 5 év, de ekkor minden nap nulláig kell meríteni az akkut
de azok is csak azért mérgesek mert nincsenek rendesen etetve azt is szar minőséggel nem 100-as benzin hanem lpg gázzal 😅
azt a kocsit áttennéd benzinre megzabálna 18 litert 100 kilométeren 😅 nekem legalább is így volt mikor 5-6 évig a benzines tojota furgont gázzal használtam majd valami behalt rajta azt egy rövid ideig benzinnel kellett mennem. (fejét fogó)
majd 4 év múlva mikor az akku kinyiffan majd be pótolod azt amit most nem tankolsz 😅
Bár neked az adblú rendszered nem lesz problémás ami azért előny 😂
ez mindenben jó, 16v nem téveszt, 90 mérges ló futkos a motorháztető alatt
a terepjáró 150 ló mégis olyan lomha mint anno a wartburg futóval teli téglával
Újat újjal a kéne hasonlítani... nekem végül is 14-be állt meg az autó, annyiért egy asztrát se kapok, ami közepesen felszerelt és fele ekkora teljesítményű... és akkor az évi 1 millió eltankolt benzin még szóba se került.