Marginális mennyiségben de igen a panasonicnak is van gyára teslának is van gyára meg a németeknek is de a felhasznált akkumulátorok 90 százalék a kínai
Arra se fussa, nincs semmilyen suvom, van egy öreg citroen meg egy fiatal clio, ha tarifával az éves fűtés 100000 volt idén is a nyári klíma sem lesz több mert akkor ritkábban megy, nekünk még egy 4-5 millás napelemes holmi sem jönne be a hátralévőben, a matek egyszerű főleg a kibicnek, mekkora sziget rendszer lenne nekem elég a 4 klímára és napi 120km-es használatra, de olyan ami ezt télen is tudja? Gagyi 8-10 éves villanyt véletlenül sem vennék, 3-4 éves minimum és tudjon megbízhatóan 400km-t ha már ennyit ráköltök? ...........ja, hogy így már nem akkora truváj? 😁
ha toyota suvra van pénz akkor erre is lenne
egyik kocsijuk se 5 milla alatti
napelem sincs a házon oedig tuti futná a keretből
nyáron 4 légkondi zörög a házukon tuti nem 8 ezer a villany számla....
csak vannak megrögzött villany ellenesek
Igen csak jóval drágábban, de mivel elindult a globalozáció felszámolása ezért felértékelődnek a nem kínai gyárak, épp most veszik meg a csődbe hajló északi gyárat európai autógyártók.
Bármilyen dákót családilag tilos vennünk bár ezt már írtam, na meg számoltuk is ezerszer, hogy nekem még akkor sem ha sikerült volna a szaladós napelem, de az sem ment. A népek nagyobb részének még nem éri meg, pár év múlva a fejlődés szerintem változtatni fog ezen, de az még idő.
Én azt figyeltem meg amikor pestre megyünk a vellanyautóval mindig kevesebbet fogyaszt mint visszafelé. Gondolom oda felé a duna völgyébe tartunk visszafelé több lehet az enyhe emelkedő(kezeit széttáró)
na az ottani 2,8 milliós ár európában már mindjárt 9,2 milla a legolcsóbb helyen szóval nálunk 15 lesz. (kezeit széttáró)
A kínai cuccokkal szemben magyarország januártól eleve már bevezetett egy 60%-os vámot.
Szóval az, hogy kínába mennyiért adják majd ezeket az autókat téged nem érint 😅
Ha a realitást nézed neked inivel kell tudni jó alkut kötni a ződ asztmára 😅
tartson ha akar de akkor ne azon agyaljon, hogy a 25 évesen megvett 150 ezret érő autója mikor térül meg 😅
A dolgaink 99%-ban nem térülnek meg nem is azért vesszük hanem azért, hogy a kényelmünket szolgálják.
Nekem pl. 40 éves lehet a 150 literes hajdúbojlerem(gondolkodós) És még nem térült meg az ára 😂
egyszer én is így írtam kaptam a pofámra rendesen 😅
Egyébként ettől függetlenül a mai napig így hívom úgy látszik bizonyos kor felett már nem tanul az ember 😅
Ezt a ciklus rinyát sosem értettem, és mindig csak olyanok írták, akiknek gyenge oldala a matek 😁
Szombaton teszteltem, Debrecenbe, 234 km. Pont 50%-on értem oda, országút 95-100, de csak 2 fok volt. Vissza du. elég volt 42%. A maradékkal óvatosan még kb. 30 km lett volna, szóval ha nincs 5-6 fok alatt, az öccá megvan. Papásan és erre figyelve ideális körülményekkel sztem a megadott 570-et is el lehetne érni, de az nem nekem való 😁
Pontosan nem lehet tudni, de ahogy gyűlik a tapasztalat, úgy azért lehet extrapolálni az adatokat.
Azt tudjuk a labor tesztekből hogy az akkuk egyre tartósabbak, és azt is tudjuk hogy valós körülmények között mennyit bírnak az akkuk.
Így azért egész jól tudják már modellezni, hogy mennyit fog bírni.
Egyébként a Tesla ebben volt nagyon jó az elejétől. A ModelS 2012-ben jelent meg. Ordenáré nagy akkuval jött ki. Amíg a Leaf és BMW, Renault 24kWh-s akkukkal bohóckodott, ebbe raktak 75kWh-t. Persze árban is ott volt, de azért csinálták mert tesztelték az akkukat, és ilyen méretben adta ki a matek hogy kellően tartós legyen. Illetve azt is ők csinálták először hogy rendes akku hűtést/fűtést raktak bele, mert rájöttek hogy gyorsabban degradálódik ha nem jó a hőmérséklet.
Már amikor megy 😂