nyáron kell a legjobban
télen fűteni tudsz ezer mindennel is nem kell pont villannyal
nekem minimum havi 30 hoz ez a kis nyikhaj 3kw napelem ami most tényleg 5-600 felé kijöhet egy kis szerencsével
5 év alatt nullán leszek utána beruházokvegy nagyobb akkuba a nyereségből
600 elég sovány, ettől kicsit többe van egy mindenes rendszer
20 panel 600 inverter 400 10kwh akku 500
ezt már lehet 2 égtájnak telepíteni mert 2mppt van ezekben a nagyobb inverterekbe
én ha most telepítenék így lenne
d-k/d-ny tájolás
aztán reggel 6-este 8-ig pazarolnám a villanyt
tenném a hősugárzót a hűtőbe hogy menjen egész nap 😂
szerencsére nekem a 9-es van ingyen és még dolgoznom sem kellett vele(meghajlós) Akkor te nem is akartál napelemet mert 5000 ft volt a villanyszámlád(kezeit széttáró)
keresni kéne olyan térképet ami magassági pontokat jelöl(gondolkodós) Nem gondolom, hogy alacsonyabban lennénk mint a duna(gondolkodós) Persze erről pontos információim nincsenek.(kezeit széttáró) Szeged környékén valami tiszaligetnél van az ország legalacsonyabb pontja asszem 70 méter körül. Bár egy ideje változtatták azt is, hogy mihez mérik. Régen mintha az adriához mérték volna a tengerszint feletti magasságot most meg már asszem a balti tengerhez(gondolkodós)
Akkor egyszer menj el egy dákó szalonba azt ücsörögj bele néhány típusba. Ki is próbálhatod őket(kezeit széttáró)
Azt rájössz, hogy a klíó helyett egy szanederó mennyivel jobb már ott nem is a földön ülsz meg a fejedet sem kell lehajtanod ki-be szállásnál 😅 Tudom mert vezettem mind a kettőt 😅
Tavaly pedig voltál ilyen helyen ahol még szpringet is nézegettél és fura, hogy akkor jó benyomást keltett arra amire neked kell most meg
már a dákó az hitvány lett neked 😅 Pedig napi 200-250 ingázásra még most is megfelelne igaz még borsos az ára használtan is 3,5 4 körül mondogatják(kezeit széttáró)
Szaladósba kellett volna beszállni amikor én.(óranézegetős) 1,5 milláért azóta is vinné a klímát is a kocsit is ingyen(kezei széttáró)
Persze akkor meg én voltam mindenki szemében a hülye, hogy sok éves villanyszámlát előre befizetek meg úgy sem térül meg soha. (legyintős)
Már akkor leírtam nektek aki lemarad az kimarad(gondolkodós) Közbe meg az lett a helyzet,hogy felqrták a villany árát havi 211 kw fogyasztás felett így nekem 365 ezrével térül évente a napelem. Szóval nekem a jövő hónapban fut nullára ez a befektetésem és jó esetben még legalább 6 évig pénzt termel úgy, hogy nem fizetek a villanyért(gondolkodós) persze ha nem jön valami lantos csaba féle és egy kézmozdulattal meg nem szünteti ezt a lehetőséget(kezeit széttáró) Volt már ugye erre próbálkozás akkor nagyokat nyerítettetek rajtam szerencsére ez a próbálkozás akkor kudarcba fulladt(meghajlós) De ha valamilyen oknál fogva azt mondanák, hogy holnaptól nincs ez a lehetőség én már akkor is nullán lennék ezzel a dologgal(kezeit széttáró) Aztán kisvártatva megvettem a nejnek a vellanydákót. Üzemanyaggal és autófenntartással az elődautóhoz képest az is hoz 6 kilót egy évben. a 4,5 misiből már visszajött szűk 2 misi vagyis az asszony 3 éves autója 2,5 misibe került eddig. Még 4 év és ingyen lesz. (kezeit széttáró) Persze közben ez cserélődhet is majd meglátjuk mik lesznek az árak. De ha nem cserélődne akkor is lesz egy 7 éves autó ingyen ami akkor érhet még akár másfél millát is.(kezeit széttáró)
...de sose mész 400 km-t, és már nálunk is van 50 km-enként töltő... de ezt a faxságot reseteljétek már a fejetekből, hogy "ingázok napi 150 km-t, kell a 400 km hatótáv"
Mindannyiónk közül te lennél az, akinek legjobban megérné a villanyverda meg a napelem.
600-ból rakom össze az 5 kW-os szigetet, milyen 4-5 milláról beszélsz? Annyiból 50 kW-ost raktam volna össze - ha lenne helyem 😁
az mondjuk szar mert ahogy nézem ilyen 350 távokat írnak a 62kwh akkus leaf kocsiknak ami télen kevesebb
ellenben 200+ ló meg annyi extra hogy végigolvasni se tudom
és 6 millától vannak a 2020 körüliek amiken 2-3 év garancia még van mert 8 éves a gari
6 millától vannak elég sok 6,5 alatt van
a korabeli golf 7 2 millával olcsóbbak fele lóval negyede extrával
mert azért a full bőr golf teli minden faszomsággal az is 6 felett van
Az még OK, hogy neked nem kell új dákó, de az asszonynak se? Akkor valamit nagyon tucc - vagy már teljesen lemondott róla ☹️
...vagy nem OLYAN dákóról van szó? 🤣
...de ha már 105-el mész, könnyen ugrig az 50 rugó... mostani utamon is volt néhány véda (azt lehet látni) egy oszlopos (azt is lehet tudni, bár még újak) meg egy elbújt rendőr lézerrel (nincs még fent a blokkolóm) Pécsre menet meg alig van olyan utam, ahol nincs legalább 2 mérés (lézeres, nem fix) sőt többx civil mozgó kocsiból mérnek, szóval az előzéssel is észen kell lenni.
A waze-ban már nem lehet megbízni, többx teszteltem, nm jelentik be mindig a mérést (vagy nem veszik észre, vagy nemrég álltak ki, vagy csak szarnkk a sofőrök bele)
meg aztán a 47-es ritka szar, ott a 100 is kihívás, gödröt kerülgetve.
nincs olyan hogy télen, el kell felejteni mert hülyeség és felesleges kiadás
még tanyán se kell a téli üzemre tervezni mert durván emeli a költséget
pl tavasztól őszig 1,5 milla a 3 téli hónapra meg 15milla
költözz rómától délebbre és lesz télen is áram az olcsó napelemedben
Nem minden nap, de hetente 1x legalább, de inkább 2x. Viszont erre lesz megoldás az 5 perces töltés és az autók árának drasztikus csökkenése addig meg türelmesen várunk. 😁
nem 10-20 millákról írt ini(kezeit széttáró) Realitás talaján mozgott. Neked még 70 forintos áramból is vastagon megérné pedig otthonról tőtikézni(kezeit széttáró)
pedig azt azért tudod, hogy 60 felett már abból van a legkevesebb(óranézegetős)
A dácsia ellenességedet meg nem értem(gondolkodós) Ha nekem új családi autóra lenne szükségem és nem a villany irányában gondolkodnék szerintem akkor nem is nagyon gondolkoznék másban(kezeit széttáró) Miért adnék egy rönő kombiért 17 millát amikor dácsiából pont ugyan az 8?
mindig ez a 400 km
olyan messzire kell minden nap??
ha igen olyat kell venni
amúgy ehhez lenne a legjobb az évi 100 ezer km 3 milla spórolás éves szinten
6-7 év alatt ingyen lenne a kocsi....
ha kapsz 15 ft autópénzt még gyorsabban
télen fűteni tudsz ezer mindennel is nem kell pont villannyal
nekem minimum havi 30 hoz ez a kis nyikhaj 3kw napelem ami most tényleg 5-600 felé kijöhet egy kis szerencsével
5 év alatt nullán leszek utána beruházokvegy nagyobb akkuba a nyereségből