Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

a nox az csökkent a többi nemigen, de ennyi erővel a fűtés füstjének a károsanyagait is szűrni kellene........
amúgy pl a korom szemcse méret is csalós, egyszer valami podcastban a doki azt állította hogy ezek az újfajta kocsiknak olyan kicsike a korom szemcsék hogy az orrunk képtelen megszűrni és a tüdőbe megy minden, még ha nagyon kevés is van
a régi füsös gépek füstjét meg ki tudta szűrni
na mindegy azért a legtöbb érték nem változott sokat
Lehet... szerencsére ezzel sosem kellett törődnöm. Benne volt, működött, müszin megfelelt 😁
még mindig nem mesélted el én hogy igazodjak (kezeit széttáró)
baszki ez az autó még csak kötelező szervizen volt eddig a tojotánál 😅 Ők öntözgettek bele olajat azt amit(kezeit széttáró)
Amikor az ól kigyulladt még csak 300 km-es körzetben sem voltam 😅
ezt én értem meg ne is tartson de hát na 😅
ember léptékkel számolva ez az autó még kiscsoportos még is öregségi halállal halt 😂
A dízelekben nem 3 utas a katalizátor. Az a benzinesekben van. Teljesen más a felület, felületi anyagbevonat.
A dízel simán csak oxidációs katalizátor. Ami Euro6 után LNT és NOx is lehet.
Már korábbra akarták az Euro7-et bevezetni, de nemrég halasztották.
Ami mondjuk jó, mert az tovább érzékenyítené a kibocsátási határértékek valós figyelésének a stratégiáját.
A dízel felhasználás pedig már így küzd a jelenlegi hatályban lévő értékek valós körülmények közötti teljesítésével.
Persze az is benne van, hogy jelentősen csökkent a dízel autók száma, iránti kereslet is. Az is lehet, hogy ez is benne van a halasztás okai között....
Nagy gittegylet ez.
De azon, hogy ha valaki új, korszerű autóval akar közlekedni, akkor ahhoz igazodni kell. Ennyi.
Megjegyzem halkan, a 2006-s BMW lazán tudta* a 2011-ben életbe lépő értékeket... de az én autóm forgalmijában is a 2005-nek (Euro4) megfelelő fokozat volt bejegyezve.
*3 utas katalizátor+DPF, akkor még választható extra volt a DPF.
Én meg azt látom, hogy 2005-2014 közt le kellett vinni a NOx-t harmadára, a részecskét ötödére - 2014 óta meg nem változott lófaxt se, szóval így is laza ez a szabályozás... vgy rájöttek, hogy akármit is baxnak a motornak, ez már jobb nem lesz. Majd a villany elsöpri ezt a problémát úgyis újabb 10 év alatt.
Euro4-ben is volt már DPF.
Akkor még a NOx kibocsátást és a részecsketartalmat nem vizsgálták/szabályozták.
Euro5-nél már volt NOx katalizátor (LNT), Euro 6 még volt AdBlue nélküli is, de aztán a 6.2, 6.2 dtemp már mindent is figyelt, vizsgált.
A többinél csak azért nem voltak ezek nagy mértékéből panaszok, mert nem vizsgálták. De ott volt.
Én azért látok jelentős csökkenéseket......
Sztem ezt az autót te basztad el valamivel, csak nem ismered be, mert akkor nem eszik meg gariban 🤣 pont mint mikor az óladat kigyújtottad, akkor is mutogattál mindenkire 🤣
Egy ilyen motor nem szokott bexarni ennyi km-nél. Biztos valami ócsó olajat tettél bele, az megöli a DPF-t - vagy fene tudja, lehet, binzint tankoltál 🤣 csak szégyelled itt leírni 🤣
én úgy látom az euro 4 volt az utolsó értelmes szabályozás, ezt kellett volna megtartani és ténylegesen ellenőrizni
aztán amelyik gép nem tudja egyből levenni a rendszámot
euro 4 után azért már nagyléptékű csökkenések nem történtek, és az euro 4 motorok még tartósak és mindenféle gyorsan elromló faszságtól mentesek voltak
ismerősnek az opel megcsinálta álló helyben is, legalább a hővédő lemezek is le lettek tesztelve 😂
elindítottam neki laptopról aztán zúgott mint állat azt mondja így nem mászkál a faluban
opel százalékban írta 90fölé sikerült megcsinálni
Jó de abban meg az index szar mindegyikben, melyik a fontosabb? 😁
A katalizátor anyaga bírja a hőt.
A mechanikai hatást nem annyira. Hőfeszültség miatt is szoktak törni. Vegyi anyagok, csodaszer tisztító sdalékok is károsíthatják.
Lehet ki lehetne deríteni mi okozta lehet nem.
A szar 2006-s dízel BMW-ben is volt DPF. Mikor új volt, röhögve nézegettem, hogy visszaszámolja a fedkomp az élettartamot... még 200 ezer, majd 180 ezer, stb... aztán úgy 10en év után már csak 10 ezret írt ki, és bénábban is ment.
Elvittem kiolvasni, kiderült, hogy nem regenerált már évek óta, el volt tömődve... na be is szartam, mert rengeteg rémtörténetet olvastam erről🤒
Ember azt mondja, nopara, elindítja notbukról a reget, induljunk el 4-esben, 2500 fordulat alatt ne legyen. Kiértünk a városból, mentünk olyan 10 km-t, eccrcsak ítja noti: regenerálás kész. Nézem a fedkompot: megtehető távolság 180 000 🤣 a verda jobban is ment rögtön 😁
Ennyi volt a kaland...
Dehogynem kötelező, az ország nagyobb részén nem lehet nélküle élni és nem a gyártó jabasplja hanem a túltolt emissziós marhaságok miatt lettek mára már nem csak a dieselek hanem a benzinesek is alig 100000-et bíró kotványok. Épp ma olvastam erről cikket, hogy az eu tolta vadul a környezetvédelmet miközben még az usákok is alig követték a világ többi részét említeni is kár és most trampli vissza a fosszilishoz programjával még azt a keveset is értelmetlenné teszi aminek eddig sem volt értelme ahogy évek óta írom, addog amíg az egész világon nem egységesek a környezetvédelmi szabályok miközben a magunkét állandóan szigorítjuk úgy csak magunkat tettük teljesen versenyképtelenné és szegényítjük el. Épp a szigorodó szabályok miatt mentek ázsiába a gyártók nem csak az olcsó munkaerő miatt.
Erre is igaz, hogy semmi nem tart örökké... 😁
Lehet odaverte párszor a susnyásdba, nem is tud hóla. 😆
Ezen is le lehet, de az is nagy meló, sok csavar... igazából annyi kellett volna csak, hogy a szintadó drótja 5 centivel hosszabb legyen.
... de megoldottam, nőgyógyász ujjak kellettek, meg szidtam közben folyamatosan 🤣
nem ismert? Én azért ismerem én gurultam el vele ennyit 😅
szét van égve gino. Nem törött hanem az újjammal belenyúltam és tudom vele törni a bordákat. de át tudnám rajta dugni a kezem. El van porladva úgy kell elképzelni mint a kiégett faszenet 😅
pipi azért mindent megtett hogy jól használja, aztán mégsem működött jól
szóval nincs pont......
engem is bebaxot vészüzemmódba 2 ezer fölé nem engedte a fordulatot. Regenerálni már nem tudták a tojota márkaszervízben sem ment csak a pingvinezés, hogy hát ez ilyen. Nekem nem a részecskeszűrőm a fő probléma azzal nincs is baj ki kell mosni hanem a katalizátor kerámiabetét ami előtte van az eloprladt a hőtől(szomorú) Azért is furcs mert ebbe a francia csodába már van fap adalék. Ez egy külön tartály az adblu tartály mellett. A tanksapka levételét érzékeli és az üzemanyag tartályba nyom egységnyi fap adalékot. Ami a gázolajjal keveredve olyan hatást vált ki, hogy nem kell regeneráláskor 600 fokon égni a dzsuvának csak 450 fokon (gondolkodós) Ez azt lenne hivatot szolgálni, hogy kímélje a katalizátort és a részecske szűrőt és meghosszabbítsa az élettartamát. 😅 ez jól sikerült élt 109 ezer kilométert(szemeit körbeforgató) Ha nem lenne benne fap rendszer akkor vajon mikor fingott volna ki 40 ezernél? 😂