Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ja,mert ez nem érdekes.Igaz?
igen kitől ker kérni és, hogy kell csinálni?
nekem nem volt banki hitel(kezeit széttáró)
én húztam neki külön kettőfelest, kapott a táblán külön biztosítékot, spéci dugó. Azt saját kábeléről tölt. Eddig még nem volt gond (kezeit széttáró)
Na, hát ez a lényeg, eszerint én tudom állítani az áramfelvétel mértékét? ( már kiderült, hogy nem)
Nem erre gondoltam hanem amit Kawa írt.
Igen, konkrétan 6 amper ez az érték. Ez a Type2 töltő protokol szabványában van benne, és kb. ehhez igazodik az összes autó, nem Tesla specifikus. A Tesla amúgy leszabályozható 1Amperre is.
A gond inkább az, hogy ha 3 fázison tölti, 3*6Amper az 4kW aztán az már elég sok egy átlag napelemes rendszeren, ritkán lépi át. Ezért célszerű 1 fázisról tölteni ilyenkor.

Nekem éppen ezért olyan a fali töltőm ami át tud kapcsolni 1 és 3 fázis között igény szerint.
Meg volt olyan is hogy az összes autó elégett, csak az elkülönített elektromos autók maradtak sértetlenek, de ez sem volt szenzáció.
Igen,aminek szintén az akksiját töltötték.
Neharagudj de ez nagyon sértő. MI ITT MINDENT IS tudunk. És te elmész FB-re tájékozódni? 🤣
Nyilván csak olvastam. Kigyulladt egy autó szállító? Ez hír? Épp csak. Kigyulladt egy villanyautó szállító? Szenzáció! Sajna ez a bulvár újságírás. Bármi, amivel az egysejtű prolikat lehet hergelni, mert ugye a villanyautót eleve nehezen emésztik meg 🤣 mint ahogy te is 😁
autótűz
mielőtt bárki azon agyalna hogy a belsőégésű kocsi nem gyullad ki álló helyben annak egy cikk:
https://vira.hu/2023/05/15/kig...
ez úgy kiégett hogy az udvaron állt, egy haver látta a kocsit és nem villanyos volt
csak ezek nincsenek felfújva mintha villanyossal történne valami
volt idő amikor a pitbullok támadtak meg napi szinten embereket, volt hogy kisgyerekek potyogtak le az emeletről
most a napelem és a villanyos autó a sztár hír
majd ez is elmúlik egyszer
Azért az égő BMW-k szerintem nagyon jók, egyrészt egy szarral kevesebb, másrést azt mindig az orruk alá lehet dörgölni ilyenkor. Csak megemlítem azt nincs is több hőbörgés 🤣
Nincs semmi gond, csak lusta disznók és maguktól nem veszik ezt le. Írni kell a HUMDA-nak ahova az éves jelentést küldted, és megcsinálják.
És megszületett a cikk a villanyautósok oldalán.2000 óta vagyok tűzoltó,azért az elég beszédes hogy ez idő alatt még nem volam olyan tűznél hogy egy belsőégésű csak úgy kigyullad otthon parkolva,olyan volt aminek töltötték az akksiját,ellenben töltés közben kigyulladó elektromos autónál már jó párnál.Szerintem elég beszédes,ami még nagyon szeret kigyulladni,az az elektromos roller töltés közben.
csak átfutottam a posztot, mert nem láttam szükségesnek a megjegyzését
csak volt valami x amper ami alatt nem tudott az a töltő tölteni és leállt a rendszer
aztán lehet nem volt olyan fejlett mint a tesla, vagy az otthoni rendszer volt butább
de javasoltak neki egy nagyobb akkut hogy abból ki tud venni nagyobb áramot
Igen. Ha szabványos. Ez utóbbi nem mindig teljesül a 10millió villanyszerelő országaként :)
Először is a biztosítékokat a falban menő vezeték szerint kell kiválasztani, nem lehet nagyobb mint az elbírna, tehát lecsapja a biztosítékot mielőtt túlterheled. Másik, hogy a telepített fali töltőbe is be kell állítani egy korlátozást amit kommunikál az autóval. A bedughatós vésztöltők esetén 12Amper a megengedett amit szabvány szerint az összes fali konnektornak tudnia kéne....persze kínaiból van ami 16-ra feltekerhető amit már nem szoktak tudni a sima konnektorok 😆 bár szabvány szerint azért illene, de hosszú távon azért szét tudnak a gagyik melegedni. Ipari aljzattal nincs gond. Azok erre vannak kitalálva, de át kell nézetni villanyszerelővel ha ilyesmit akarsz.
Ott voltál?
Nekem is így működik. Figyelem a napelem termelését, abból lejön a lakás fogyasztása, és arra az áramra állítja az autó töltőt a HomeAssistant. Van egy kis szűrés, meg szaturáció rátéve, hogy ne másodpercenként kapcsolgasson csak fél percenként, de alapvetően így megy. Kit érdekel hogy lekapcsol egy felhőnél? Összességében pont az a lényege, hogy elhasználja a felesleges energiát, és ne az akkut basztassa feleslegesen a másik akku töltésére. Amúgy az autó 1 fázisról 6-32Amper között szabályozható 1 amperes lépésben, de a Tesla tud 3*16ampert is.
Oké, hogy baszogassuk Gino-t mert hülye 😆, de ettől függetlenül nem mondott nagy hülyeséget.
Mellesleg nagyon nincs köze az elektromos autó tüzeknek a töltőáramhoz.
Akku cella hiba, vagy sérülés eredményezhet ilyet. Előbbi nem nagyon szokott előfordulni, a sérülést meg elvileg észreveszed, és nem utólag szokott kigyulladni. Legtöbb tüzet nem a HV akkuk okozzák villanyautókban sem, hanem a 12V-os hagyományos akku, vagy a töltőt ahova bedugod konnektort, az gyullad ki, mert nem felel meg a szabványosságnak.
..mikor volt az a szállítóhajó tűz, ott is egyből jött a "kigyulladt villanyautó" duma... aztán persze kidrült, hogy egy fedélzettel lentebb indult a tűz, csak aztán elkezdtek izzani a lítium cellák, oszt' lett nemulass 😁
egyik hölgy valami villanyász üzemmérnök, a csoport fél "tananyagát" ő rakta össze különféle útmutatókkal letöltési anyagokkal
van pár telepítő aki veszi a fáradtságot 117x is leírni hogy ki mivel akar éppen lakást felgyújtani, és hogyan ne tegye
van egy szervizes ember akitől elég sok műszaki kérdésre választ kapni
de van pár egyéb tesztelős ember is aki bár nem tanulta a szakmát iskolában egész sok mindent kipróbált már
ezek azért hasznos infókkal tudják az embert ellátni
Azért figyeld a szó használatot. Még a tűzoltók be se néztek a garázsba, de az újságíró már feltételezi hogy villanyautó töltés közben.

Aztán a korrekciós cikk meg nem szokott megjelenni amikor kiderül hogy nem az volt.
Meg persze az sem érdekes senkit, hogy minimum 10* nagyobb esélye van kigyulladnia egy belsőégésűnek mint elektromosnak.
https://villanyautosok.hu/2020...
És milyen meglepő, ebben az esetben is az index hajszolta az alaptalan szenzációt.