Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ennyiért, mint ez a viktronizé, megkapod az aliról a szigetüzemű invertert két kwattosba, arra kötheted is a panelt egyből
Megmondom őszintén, én igazából azért nem vettem teslát, mert láttam miszlikbe bontva 🤔 hát hogy is mondjam, olyan nagyon amerikai... én bmw-hez szokott szemmel néztem.
Annyira nem lényeges nekem, csak azt gondoltam nem lehet olyan nagy gond, hogyha nincs benne a köztudatban... az én autómban 4 milliméteres acéllemezből van megpréselve 😁
Jaja, okoskodni úgyis utólag kell, hogy hogy kellett volna máshogy csinálni 🤣
szereld nyugodtan mi majd okoskodunk ezerrel aztán menni fog 😂
Az én vagyok 🤣 Tényleg, nincs kedved napelemet szerelni a héten? 😁
nekem egy 4 kw akkum van
5 kwh volt eredetileg de idióta volt akitől vettem meg át is kúrt....
ilyenekből áll:
https://www.thunderheartreview...
14s19p volt eredetileg de most csak 13s19p
jobb lenne egy 16s 280 ah pakk de 500+ ezer
Mert nem valami guberált ólom akkud van? Vagy az kevés neked?
valami ilyesmiket tervezek a hűtőket meghajtani
https://kulsoaksi.hu/victron-e...
kb 1w a fogyasztása( mostani inverter 50w körül)
2 plusz panelem pont tudja tölteni az akkut
ha lesz villanyos kocsi azt meg tölti a mostani inverter meg megy a légkondi ide ehhez lehet csinálok egy kis kigyulladós akkut puffernak ami elvan a kutyaházban az udvaron
de ezek csak tervek, lehet a lustaság meg fog akadályozni mindenben
bár az a kis victron inverter tuti meglesz mert alig fogyaszt és a 2 hűtő többet eszik mint minden más fogyasztó összesen ami a hálózatról megy
jelenlegi áram árakat el nézve elhalasztottam az akku bővítést
azért hogy a havi 4500ft villanyszámlám havi 2000 legyen nincs értelme 5-700 ezret beletenni
még akkor se ha 20 évig jó az akku, amit nagyon kétlek mert olyan eltérések vannak az új akkuk között hogy tuti a grade b van átcímkézve mindenhol
20 év garit meg senki sem vállal, aki 10 év garit vállal tuti 5-6 évente más cégnéven folytatja

lehet inkább veszek egy invertert ami ténylegesen tudja a hálózat rásegítést és leszarom a villanyászt akit majd megbasz a viszáram 😂 😂 😂 😂 😂
Korrekt cikk. Egyetértek vele.
De a Magyar energia politika is elég szar, bár az tény hogy stabilabb, de az ösztönzők meg az irány itt sem jó.
Lehetne ezt jól csinálni, valahol a középúton.

Viszont Ini, ha olvastad a cikket a picsába, mert ez azt jelenti hogy nehezebben lesznek elérhetőek és drágábbak az akkumlátorok megint pár évig 😢 szóval lehet a kínaiak voltak 🤣
amíg a politika "intézi" az energia ügyeket addig sosem lesz rend
mert nekik a népszerűség a szavazatok száma mindenek felett áll, utána közvetlen a haszonszerzés következik a sorban és a lista vége felé van az ésszerűség, előrelátás meg a hasonló dolgok amivel se választást nem lehet nyerni se a buksza nem lesz vastagabb
Épp most olvastam egyet: https://index.hu/gazdasag/2025...
Szerintem a micinacko meg putyler besettenkedett es sajat kezuleg kattintottak at a mindentkinyíro kapcsolot a derék pedróéknál.
Esetleg ment veluk musk meg a trumpli is mer kijelentettek hogy nem vesznek f35-öt.😄
Nem, szerintem a megújulók ingadozása, meg más tényezők összejátszása okozott túlterhelődést, és hálózat összeomlási láncreakciót ami az országos hálózatukra is kihatott. Tuti lesz róla ellemzés.
És bár tudod hogy én rajongok ezekért a dolgokért, de ide vezet a dilettán libsi vezetés ......szóval igazából tényleg a Tutiaruszkiiranikinaiilluminatigyikemberek tehetnek róla 😅
Ezt pont egy BMW-s fikázza, a kigyulladós műanyag EGR-el, meg teleleveres népszopatással? 🤣

Sokkal igényesebben van összerakva a Teslám mint a Toyotám volt, pedig a Toyotát is szerettem ebből a szempontból, de abban is volt pár elbaszás. Itt sokkal egyszerűbb észszerűbb megoldásokat használnak. Pl. a tépőzár jó példa. Ez tipikusan jobb és olcsóbb megoldás mint az ezer műanyag patenttel szopatni a népet. Ezért is terjed manapság az autóiparban.
Tutiaruszkiiranikinaiilluminatigyikemberek voltak.😆
Na csak hogy Zoli is örüljön.
A Spanyol nagy blockout közepén van egy ismerős villanyautós. Ne örüljetek repülővel ment nem kocsival 😆
Oké hogy szopás a villanyautó egy fél kontinenst érintő áramszünet esetén, mert nem lesz villanya kurvagyors töltőbe, de biztos olyan jó a benzines autó? https://www.youtube.com/shorts...
Én ráadásul tudok tölteni napelemről, de a pálinkát elég lassú lefőzni üzemanyagnak. 😁
Pedig ennek van némi "irodalma" a neten, igaz, nem magyarul.

Nem mentem bele mélyebben, mert abszolút nem érdekel, de valami olyasmi rémlik, hogy pont ott csorog le a szélvédő előtti vízelvezetőből a víz, rá a csukóra, ami először csak nyikorogni kezd, de itt nem áll meg a dolog.

"Tesla control arm" keresőkifejezéssel és mögé a "failure", "issue" vagy "problems" szavakkal lehet találni részletesebb információkat.
műanyag
a bazi nagy konténer rakodó gép váltójában volt olyan fogaskerék műanyagból volt
biztos azért mert szar
Volt hát, de itt működik, sőt a mai számítógépes modellezős világban azon se csodálkoznék, ha direkt lenne ilyen... javítja a saját kormányzási tulajdonságokat.
Erre ez a túlképzett autószerelő betesz egy botmerev alulöntvény utángyártottat helyette 🤣 és ezt tuningnak hívja 🤣
...de azokról tudtuk is, hogy szarok 😄
Ha a tekla felső lengőkarok törnének csapatostól, akkor azzal a tele lenne a net.
Azért volt már rá pl hogy a mérnökök mellé nyúltak,nem igaz?
Hat, zaporozsecbol is eladtak ennyit, meg aro-bol is, meg nysa-bol is, meg junoszty tevebol is, meg en beszeltem egyszer egy leggyel, azt sem fogadtam el, hogy a jo es a sok azok szinonimak.
Na még ez a szerelő.. de jó a mai internet világban, hogyha valaki youtubon mond valamit, az biztos úgy is van 🤣 ez tuti okosabb tesla mérnökeinél 🤣 igaz eladtak már ebből a teslából pár millió darabot és nem látod az út mellett kiszakadt futóművel egyiket se 😁