Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

A pd bonyolult a régihez,de korántsem annyira mint egy mai.A pd-azért kukázták,ezt egy ismerős mondta aki a német audiba mérnök,azt kell tudni hogy a motor fejlesztések globálisan történnek,viszont a pd-be nem akartak beszállni,így a vw magára maradt volna,az pedig nagyon sok pénz,ami ezt a dolgot megölte,az a környezetvédelem.
Azért a Pd is bonyolult volt a régi adagolóshoz képest, és a pd-t is gyorsan kukázták, miután rájöttek, hogy a cr mennyivel jobb és olcsóbb.
A képlet nagyon egyszerű,mindig olyan autót kell venni,amiben jó motor konstrukció van.Ugye a a szerelő is azért mondta amit,mert a pd motor egy faék motor a mai korszerű motorokhoz képest,a mai motorokban is van jó,csak bonyolultabb,több a meghibásodási lehetőség.
mármint a 8-10 év körüli zsiguli volt 120
amikor 120 volt a zsiguli 70 volt a full motorgenerál gyűrűtörés után
de ebben még a gyújtás rotor fogaskerék is cserélve volt
a fizetésemre nem emlékszem de ilyen 50-60 ft volt az órabér
kicsit összekavarodott már az autóipar. én amikor egyszer kitakarítottam találtam benne magyar,szerb, kínai dolgokat. mint izzó, lábszőnyeg stb. ugye a motor eleve francia meg a kasztni egy része is az üzemanyag ellátó rendszer meg a fék talán japán. Ha szét lenne kukázva az egész biztos lenne még 4-5 ország műremeke benne. Ma már úgy nem készül el autó, hogy legalább nem 10 ország szarjaiból legóznák össze. Valószínűleg jól átgondolt gazdasági okai vannak. (kezeit széttáró) Úgy tűnik a franciák európában a motorblokk eladásban élen járnak szerintem minden második kocsiban valami francia hitvány szar lapul és tök mind1 mi van elől az emblémán. A mercikbe francia motor van a kisáruszállítók zömében és egy halom szuv-ban is. Gondolataim szerint a tojota feladta a dízelmotorok forgalmazását az európai országokba elege lett a túltolt környezetvédelmi megfelelésnek. nem lehet köbcentit minimalizálni lóerőt növelni meg megfelelni annak, hogy a kipufogó babaszappant árasszon korom helyett. Nem vállalt már ilyet, hogy 2 tonnás autókba 1,4-1,5-ös dízelmotorok tudjanak 150 lóerőt euró 6 normával adblúval, fap folyadékkal. Mennyen is, keveset is fogyasszon, meg ne pufogjon káros anyagot. Ezt meghagyta a németeknek meg a franciáknak(kezeit széttáró) Emléxem volt rav 4 bmw motorral pont 1 olyat próbáltam egyszer a szalonba 😆 A tojota pik apba nem vagyok biztos egyedül, hilux hogy lehet abba még tettek japán dízelt meg esetleg a hájglanderbe. De ha már nem az lenne nem lepődnék meg. Szóval katyvasz az egész autóipar. Meg kell nézni egy két dögvész szerelős videót ott elmondogatja a csávó, hogy műanyagból építik már lassan a motorblokkot is 200 ezer oszt kuka az egész 😅
Meglepő módon blődi 1,9-es pdtdi passzátját magasztalja azt mondja az utolsó vállalható darabok voltak a fólszvágen csoporttól onnan erős zuhanásba kezdtek. Bár az 1,9 liter és a 130 lóerő számomra ott is hagy kívánni valót de elhiszem, hogy a mostani fosadékok közül még messze a legjobb motor lehet(gondolkodós)
Mindig is ugyanez volt, csak a számok voltak mások... mikor a 10 éves zsigulim ért 80 ezret, simán rápattintottam 20000-et a motorgenerálra, ha most egy 4 millásra 1 milliót kell költeni, az ugyanannyi...
Akkor 5000 fizetésem volt, most meg mondjuk 500 000, akárhogy számogatjuk, most sokkal olcsóbb.
Mindig is ugyanez volt, csak a számok voltak mások... mikor a 10 éves zsigulim ért 80 ezret, simán rápattintottam 20000-et a motorgenerálra, ha most egy 4 millásra 1 milliót kell költeni, az ugyanannyi...
Akkor 5000 fizetésem volt, most meg mondjuk 500 000, akárhogy számogatjuk, most sokkal olcsóbb.
Olcsóság. Ez az egyetlen szempont. Toyota árban eladnak neked egy francia szart, nem jobb üzlet? Nekik...
Ininek jó az 🤣
De amúgy a legolcsóbb autó nagy hatótávval. 52-es akkuval 250km-et el tud menni autópályán, télen is., de nyáron volt olyan hogy 500km-nél kiakadt a tippelő óra a városban.
azért mert a agysorvadt eu akarja a világot megváltani az euro 4-5-6 - stb normákkal
szóval a mérnök úgy tervez hogy ennek megfeleljen a tartósság és a könnyen szervizelhetőség nem szempont
az változott hogy szinte bármelyik 5-8 éves kocsira bármikor rákölthetsz 1 milla felett
és ez régen nem volt így
akkoriban ez a kategória még ugyanennyit elment alap szervizzel nem nagy pénzért
azért sz emberek jelentős többsége nem tud új kocsit venni, de az új se megy el 15 évet mint a régiek
de amíg hobbibkocsinak kell addig még nincs is nagy gond mert ha áll 3 hétig ki nem szarja le van másik
de amikor egy munkaeszköz áll az már más dolog
Én már csak azt nem értem, hogy miért veszik a motort bele máshonnan, ha attól nem jobb lesz, hanem ellenkezőleg. Akkor tegyenek bele saját jól beváltat. De ez túl egyszerű gondolkodás.
És ez miben változott? biztos vagyok benne hogy most ötször akkora a választék... de ha eleve úgy állsz hozzá, hogy "bezzeg régen minden jobb volt" akkor nem sok tennivaló van 😁
😉 🤣
tényleg? 😆 Hahó jó reggelt 😂
villanyosban nekem a nagy akkus leaf tetszik 95% feletti akkukkal árulják 6 millától annyi extrával hogy 5 év alatt se tudnám megjegyezni mindet
inkább azt vennék mint tesla3
Nyilván hülyeség, de úgy tűnik, mintha arra menne a játék, hogy minél kevesebbet bírjanak ki.
készletes mindig van
dobozos izs?
és hát az van(kezeit széttáró)
Ne szopassad már, hogy használt zoét ajánlasz neki 🤣 annál talán csak a spring szarabb
amikor vettük az opelt odamentünk, megnéztük, szép zöld volt aztán 20 éve a portán van
8 évesen akkoriban minden autó jó volt még, kivéve az olaszt meg a franciát azok 20 éve is szarok voltak 😂
Ha azt vesszük az új sincs rögtön.
Valamivel könnyebb volt,de keresgélni akkor is kellett.