Amúgy köszönöm kérdésedet, kiváló állapotban vagyok 😁 mind egészségügyileg, mind szellemileg (bár ez utóbbi kérdéses, mert veled beszélgetek) Te most azt hiszed, hogy a +15 év hátrány, holott előny, mivel koránt sem biztos, hogy te ezt megéred, én meg már túl vagyok rajta 😁
Maradjunk annyiba hogy pontos forgatókönyvem van,amit persze azért az élet dolgai befolyásolhatnak,mint pl. Most ez a telek,ami az ölembe hullott,persze ez most pozitív irányba billentette,de hát az élet nagy forgatókönyv író.aztán hogy 15év múlva mi lesz....az biztos hogy neked már nem sok minden.
azért van benne igazság abban is mint amit ini írt,mert jó néhány apuka kedvencét láttam koldusbotra jutni(kezeit széttáró) Ment mindig a nagy élet, fényes kocsi, nagy nyaralás mind ezt szerénység alázat tisztelet és munka nélkül. Amikor meg apuka elrúgta a bakancsot gyorsan elment amit addig összekendácsolt a vállalkozás folytatásához már lövés sem volt. Legfeljebb annyi, hogy a gyerek is a vállalkozás tagja volt de a műhelykaput belülről nem látta csak az apanázsért ment az irodáig(kezeit széttáró) De sok ilyen nagyarc kerózik a gyárba dolgozni(gondolkodós) vannak ellenpéldák is. Ügyvéd, orvos haverok akiknek a szülei is azok voltak például mind jól él a saját praxisában(meghajlós) Ők is megkaptak minden támogatást elvégezték az iskolákat és beálltak dolgozni majd amikor eljött az idő magánpraxist alakítani(meghajlós)
ebben is van igazság amit mondasz, de. Én sem úgy kezdtem az életem, hogy tanyán a kútról hordtam a vizet a fürdéshez. Munkát tudtak adni a szüleim ami nagy előny mint aki elkezdi érettségi után egy boltban mosni a padlót(kezeit széttáró) És mindenem is meg volt hifitornyom,videóm 😆 Sok szuperzseni kallódik el az miatt mert az anyja háztartásbeli az apja árufeltöltő valamelyik múltiban és különben is van még 2-3 testvér és nincs pénz semmire. A jó iskolák kimaradnak és sokkal kisebb esély van révbe érni a nulláról esetleg mínuszból. hamarabb felépíti magát egy gyerek ha nem az albérletet kell fizetni vagy a banki részleteket esetleg meg tud szerezni olyan képesítéseket amire kevés esélye lenne pénz és idő nélkül(kezeit széttáró) nem feltétlen lesz életképtelen(ebb) az a gyerek sem aki szülői segítséget kap. Minden az élethez való hozzáállás és a viszonyulás a tisztelet az alázat és a kitartás kérdése (kezeit széttáró) Aki kap az hamarabb és könnyebben boldogul aki nem kap annak jóval szerényebbek az esélyei és sokkal rögösebben és hosszabban tart az út(kezeit széttáró) A fiamat sok minden érdekli azt látja, hogy felkelek és dolgozok és nem azt, hogy a kanapén héderelek. Most is jött segíteni csinálni az öntözőrendszert megszopatott az a szar de már jó 😅 Kicseréltem az elüszkösödött csatlakozásokat ahol állandóan szivárgott a víz mert már 10 másodpercenként indult a szivattyú. Aztán amikor már por száraz volt minden akkor is pont ugyanezt csinálta(fejét fogó) Aztán kiszedtem mind a négy szektor mágnesszelepét és áttakarítottam 18 év után szóval most már jó 😅 Jön segít nézi amit csinálok. Egy csomó dolog van amit már egyedül is meg tud csinálni amit ellesett tőlem(meghajlós) És ráadásul kreatív logikus gondolkodású(meghajlós) remélem többre viszi mint én egy mezei ingatlankupec 😅 Az alapokat meg fogja kapni mind az iskoláihoz mind az életkezdéshez, hogy hogy fog élni a lehetőséggel az rajta múlik. Én éltem az enyémmel bízok benne ő is ugyanígy tesz(meghajlós) most egyenlőre ez látszik de még messze az út vége(kezeit széttáró)
Igen,csak hogy itt a 20éves autó van szembeállítva vele,vagyis te azt emlegeted.Tehát én nem szenvedem ezt el.Nem új autó kontra új autó,hanem új kontra használt autó......jut eszembe,a te autód is már egy éves,tehát nem új.Te is csak egy használtautó tulajdonos vagy.
Mi fizettük az albit, meg a lakás vásárlást - ha megteheti a szülő, csak segítsen má... nem a gyerek akart megszületni, mi vállaltuk...
mégis életképesek lettek. Szerencsére ez nem ettől függ 😁
Az értékvesztés azért marad ki, mert azt az újautó vásárló mindenképp elszenvedi, akármit vesz. Ez egy ilyen bicikli. Lehet rajta keseregni, de változtatni nehéz. A költség többi részén lehet takarékoskodni.
itt kezdődik a legnagyobb hiba
1: miért kellene albérlet? van kollégium, tanuljon rendesen és nem kell albérlet
2: ha nem tanult rendesen miért kell a fősuli? de ha mégis kell a fősuli akkor diák meló és megvan az albérlet
3: minél többet segíted a gyereked, minél több problémát megoldasz helyette annál életképtelenebb lesz a gyerek
hajdanán sokat vonatoztam sok sulis fiatalt hallottam 100ból 1-2 gyereknek volt elképzelése a jövőről, apuci fizetet mindent ezért elhéderelt 5-6-7 évig a fősulin aztán majd lesz valami
más életszakaszokban vagyunk. Így más a prioritás. Te egy vén nyugger vagy gyerekek kirepültek karácsonykor látogatnak(kezeit széttáró) Pénzbe már nem kerülnek ingatlanokat már nem kell venni nekik(kezeit széttáró) Te már elszarhatod a pénzt van még szűk 15 éved amíg földet dobnak rád 😅 Más az amikor még ez előtt áll az ember 3 gyerek kitanítatásához útbaindításához most a jóisten pénze is kevés. (kevés)
mire blődi is eléri a 60-65 évet mint amennyi te vagy majd ő is feszít új bidében amikor már nem kell az üszkökre keresni ez még 20 év(óranézegetős))
bődinek van 3 gyereke amikor elkezdenek pesten erre-arra iskolába járni azt fizetni kell az albikat meg 3 fiatal felnőtt teljes megélhetését amíg nem állnak saját lábra baromi jól fog jönni az amit eddig eltartalékolt(gondolkodós) Nem magadból indulj ki, hogy kb. lófaxt költöttél az 1 szem üszködre felnevelte az utca most meg simán eltart 😅 Nem mindenki ilyen "jó" apa mint te 😅 van aki szeretné útba indítani az üszkeit amikor kijön rá a lépés(kezeit széttáró)
mégis életképesek lettek. Szerencsére ez nem ettől függ 😁
1: miért kellene albérlet? van kollégium, tanuljon rendesen és nem kell albérlet
2: ha nem tanult rendesen miért kell a fősuli? de ha mégis kell a fősuli akkor diák meló és megvan az albérlet
3: minél többet segíted a gyereked, minél több problémát megoldasz helyette annál életképtelenebb lesz a gyerek
hajdanán sokat vonatoztam sok sulis fiatalt hallottam 100ból 1-2 gyereknek volt elképzelése a jövőről, apuci fizetet mindent ezért elhéderelt 5-6-7 évig a fősulin aztán majd lesz valami
mire blődi is eléri a 60-65 évet mint amennyi te vagy majd ő is feszít új bidében amikor már nem kell az üszkökre keresni ez még 20 év(óranézegetős))