Debrecenbe láttalak a campuson(meghajlós) pont ott hétvégéztünk. Oda minden évben megyünk mert az ország legjobb strandja gyerek szempontjából debrecenben van. Ez a fesztivál előtti szökőkutas tó ezen minden évben végig kell mennünk 🤣
Náluk egy feltüntetett kaja,általában komplett,hacsak nem van valami extra kívánság,asszony szokott olyat hogy csak egy görögsalátát rendel,azt mondja úgyis lesz annyi hús meg köret a gyerekeknél hogy bőven jut neki is.De arra a salátára is rábasznak egy akkora feta tömböt ami itt a boltba 2000forint.
fura mert horvátban a 15-20 eurós kajához még eszel egy 5 eurós salátát meg iszol egy 4-5 eurós valamit meg egy 5-6 eurós desszertet meg 4-5 eurós kv-t. azt már is 35-40 euró egy ember. (kezeit széttáró)
Vacsira általában már csak egy pizza az szerencsére 3-unknak elég kettő üdítővel egy sima pizzázás is 40-50 euró(kezeit széttáró)
Görögöknél?egyszerűbb mint bárhol,ott gyakorlatilag nincs olyan ami nem parkoló.Ott nem basztatnak a rendőrök,volt olyan hogy a boltból kifelé,tilos volt,de én balra akartam kikanyarodni,baszki,a rendőr állt meg és engedett ki.
én utoljára a vírus előtt voltam egy campus fesztiválon ott ittam 2 sört, azóta nem voltam fizetős helyen szóval fogalmam nincs az árakról
de hogy nem adnék 3 ezret egy gofriért az is biztos, még ha havi 1 milla bevételem is lenne akkor se
ugyanez van a lángosal is 500 forintos lángost nem fogok megvenni 2500ért
étteremben nemrég voltunk mert fater 80volt ott nézegettem miféle árak voltak, hát én inkább főztem volna 30 kiló pacalt azon az áron mint amit étteremben fizettünk 5 személyre, aztán a jóllakástól olyan messze voltam mint az ideális testsúlytól
nekem ne mutasd be én minden hétvégén megyek a családdal, nyáron szombat is vasárnap is. Igaz ma csak egy mozi volt a tegnapi strand után nagyjából tisztába vagyok az árakkal. A külföldi nyaralás pénzei eltörpülnek az egész éves hétvégékhez mérten(kezeit széttáró)
25 éve voltam ott utoljára és busszal. A busszal semmi bajom nem volt simán átaludtam az éjszakát. Még a drakma korát éltük. A görögök jó vendéglátók az tuti de 40 euróért mit adnak azt nem tudom. Annyiból itt https://www.nadas-vendeglo.hu/vendeglo/ tudunk megkajálni amikor arra járunk egy önkiszolgáló 3 osztályú kajázó egy nevesincs faluban. Egyébként jó ízek és jó adagok vannak meg minimum 30 perc sorban állás mert mindig színig van a hely. Szóval 40 euróért nem tudom mit adhatnak egy nyaralóhelyen ahol a gombóc fagyi 2 euró 🤣
Na hát a busz lenne az utolsó amivel oda mennék.Nem viccből mondtam hogy a horvátok olyan rablók mint a balatoni vendéglátósok.A Görögöknél mi egy éttermi kajára nagyjából 40eurót szoktunk fizetni,és nem spórolnak az anyaggal,szinte mindig mindenhol van ajándék,ásványvíz üdítő pia,édesség valamivel mindig kedveskednek.Egy gyros pita 5euro,de az is olyan tömött hogy az asszony egytől meg akar halni.
nem a szállás a drága inikém az napi 25-30 ezer.(kezeit széttáró) 100-asból meg van az autókázás oda-vissza+autópálya. 7 nap nyaralás alapköltsége max 3 kiló.(kezeit széttáró) Hanem az, hogy turista csapda minden. Szaros parkolásért lehúznak 10-15 euróra, a legolcsóbb kaja 15 eurótól indul.(kezeit széttáró) De itthon se más a helyzet. Tegnap a gyömrői tóstrandon voltunk 1 alkoholmentes koktél egy limonádé egy jegeskv a gyereknek egy forrócsoki 10 ezer(kezeit széttáró) Egyszer kimozdulnál otthonról lehet szívinfarktust kapnál milyen árak vannak üdülő helyeken(kezeit széttáró) Engem is az kerülget csak kezdek már rá immunis lenni. Margitszigeten 3 gofri 9000 az ilyenekre már csak legyintek. Egy sima strand menza kajával 30-40 ezer(kezeit széttáró) Lassan hozzászokik az ember a magas árakhoz(kezeit széttáró)
blődi szokása ez.(kezeit széttáró) Én nem tudok ennyit el lenni munka nélkül.(kezeit széttáró) Általában van két hét pecám,1-2 hét külföldi nyaralás meg kb. még két-három hétnyi évközbeni hosszú hétvégék. Ez tavasz nyár ősz tél. (kezeit széttáró)
annyiból ingerszegény lehetett.(szemeit körbeforgató) 50 ezer csak az áram volt az autóba a másik minimum 100 ezer csak a szállás 50 ezerért meg nem sok mindent lehet már kapni akárhová is mégy. Egy kiadós ebéd azt ott vagy, átlagba 100 alatt nem úszom meg egy nap nyaralást és ehhez nagyon extra dolgok sincsenek. Na jó vannak a bérélések, programokra jegyek ilyesmik.(kezeit széttáró) Persze megcsinálhatnám azt is amit ti, hogy kibérlek egy szállást és annyiból állna az a nyaralás, hogy 10-kor lesétálnék a partra mártózni délbe visszamennék megcsinálni a zacskós kaját meg megint lemenni a partra a hűtőtáskában a hazai olcsó sörrel azt este vissza és mindenap ugyan ez. Úgy tényleg nem költős a dolog csak ha nekem így kellene nyaralni másnap otthon lennék. 😅 Így se szeretek nyaralni na azt unatkozni még annyira sem.(kezeit széttáró) 4 nap alatt 200-ból nektek hol vannak a gurmé éttermek ami egy kajálás 250 eurótól indul? Hol marad el a ti szintetek???
nem ismerem a görög árakat de oda busszal vagy repülővel mennék nekem az már messze van. Nem tudom ott milyenek az árak bár nem gondolnám, hogy kevesebb mint horvátba(szemeit körbeforgató)
úgy, hogy 6000 egy pizza és 8-10 ezer egy csak egy főétel aztán így 100 euró egy ebéd(kezeit széttáró) Meg bérlünk egy motorcsónakot az bengástól 300-350 euró(kezeit széttáró)
Egy kényelmes autóban nem okoz problémát 8óra,mondjuk lehet ha vén szar leszek prosztata bajokkal már ezen én is csodálkozni fogok,egyenlőre 1200km után úgy szállok ki hogy ha még menni kéne,mennék.Nem okozna problémát
Én meg megyek 2x 3x egy hétre meg egy hosszabbra,na meg aztán aki még aludni is külön alszik az asszonytól,ott azért elhiszem hogy ingerszegény egy nyaralás is.
Vacsira általában már csak egy pizza az szerencsére 3-unknak elég kettő üdítővel egy sima pizzázás is 40-50 euró(kezeit széttáró)
de hogy nem adnék 3 ezret egy gofriért az is biztos, még ha havi 1 milla bevételem is lenne akkor se
ugyanez van a lángosal is 500 forintos lángost nem fogok megvenni 2500ért
étteremben nemrég voltunk mert fater 80volt ott nézegettem miféle árak voltak, hát én inkább főztem volna 30 kiló pacalt azon az áron mint amit étteremben fizettünk 5 személyre, aztán a jóllakástól olyan messze voltam mint az ideális testsúlytól