Szokták mondani,a kényelemnek ára van.Inkább fizetek az üzemanyagért,de ne kelljen csöveznem 40percet a semmi közepén.20%benne marad?benne is kell maradnia,mert nem tesz jót az akksinak,nem?De lehet hogy ez csak 10%?.Szerencsére nekem nem kell számolgatnom hogy hogy spórolom meg a nyaralás árát.
Reggel még az volt, de ha most indulnék, már 120ra eljutnék.
...de ezt továbbra sem értem, hogy ez hol probléma.. ezt tudom előre, hogy így van, nem meglepetésként ér 😁
Ja, 15% fölött érdemes, az alatt a kisakksit nem tölti a nagy és ha a figyelmeztetésre nem reagál az ember akkor klímával, világítással stb képes lemeríteni és akkor hiába dugja töltőre nem fogja a nagyot elindítani, 2x kellett ez miatt menteni a kamiont az elején.
Bőven megvan a 400 kilométeres hatótávolság, de ugye a töltő nem pont ott van, ahol neked a 400 kilómétered leketyeg. én szeretek úgy töltőre állni, hogy még 20 százalék benne van.
Szánalmas? miért lenne az? ez a béka, amit néha le kell nyelni.. annyi történt hogy egy órával korábban indultam és eggyel később értem oda, mint szoktam, ez annyira nem szörnyű... szerintem meg az a szánalmas, hogy ülsz a ketyegő büdös füstölő autóban, és kurva sok pénzért tankolsz bele minden alkalommal 😁
Egyébként fél év alatt ezzel a villannnyal két ilyen nyaralás árát már megspóroltam.
Ui: az egy óra bruttó töltési időből kábé 35-40 perc volt a töltés, az idő azzal ment el mire megtaláltam, hogy hol a töltő mert tényleg elbaszott helyeken tudnak lenni... de jövőre már nem kell keresni.
Szóval egy 800km-es úton +2 óra elmegy töltésre,igaz,elég hiányos az infó,de ez ennyiből sem tűnik úgy hogy 400km hatótáv meglenne.Imádnám ha 40percig üldögelnem kéne a semmi közepén.Elég szánalmas.Egyébként ilyet láttam az É-Macedónoknál is,egy fizetőkaputól pár km-re a semmi közepén egy töltő,de annyira a semmi közepe hogy konkrétan az út szélén van lerakva.
Nem kell... de 50 km megtehetővel értem haza és 40 kilométerre a pálya mellett van egy 100 kw-os gyors töltő, ha kell.
... vagy beülök a Yaris hibridbe 😁 de 800km-t inkább nem azzal mennék.
Egyébként 10 óra volt az út két szűk egy órás töltéssel meg egy majd fél órás kávézással... annyi szopás volt, hogy a ljublanai tesla töltő egy elbaszott helyen van, nincs semmi infrastruktúra, úgyhogy ott hiába ültem 40 percet
A BMW-vel 6 óra volt a legjobb idő, de az több éve, már nem lehet úgy haladni (bár 2 éve volt a negatív rekord is, 14 óra)
Tudom, te a pumpedüzével négy óra alatt letoltad volna 🤣, ne is mondd 🤣
könnyen beszél az olyan ember akinek az adott területen nincs problémája
pl én könnyen mondom hogy el kell dobni a cigit vagy a piát mert az nem jó
hát miből tart ezeket megtenni, ráadásul pénz is marad meg az egészség is jobb lesz
én hudzonéveswn 75 kiló voltam a reggelim 2 féliteres kakaó volt meg 6db tenyérnyi túróstáska
de 2 evésre lazán megettem egy kiló mézet legalább egy kiló kenyérrel
megettem minimum egy hordó mézet évente, ezért is kezdtem méhészkedni
haver pl a befőttet se szereti csokit meg ilyesmit is eszik évente 2x mert nem kedveli neki könnyű a sok ch-ról lemondani..... én egy hónap alatt több cukrot eszek mint ő az elmúlt 40 évben
De akkora vagy mint egy kutya ülve 😁 neked kb. 75 lenne az egészséges.
Egyébként attól vagyok ilyen okos, hogy az asszony naponta ilyenekkel vesződik... és amikor megemlíti a betegnek, hogy azért fáj a térde, mert le kéne dobni egy 8-10 kilót, akkor többnyire megsértődnek 😅 hülyék az emberek, nincs mit tenni 🤣
túlsúly? 30 évesen 55 kilómmal vettem el az asszonyt 😅 akkor még gerinc műtétem is volt. Most vagyok 85 kg van egy kicsi poci semmi extra. Túlsúlyostól messze vagyok 😅
Nem akkor kell elkezdeni az egészséges életmódot amikor már 160 kiló vagy és 50 éves, hanem például már 30 fölött nem kell annyit zabálni 😁
Egyébként a legtöbb ember már 10 kiló túlsúlyt is észrevesz magán, csak többnyire leszarja, meg mindig van, amivel megmagyarázza 😁
birom ezeket a túlsúlyos dumákat még akkor is ha nem engem basztatnak vele 😆
pl nekikezdek biciklizni 3 perc múlva kezd zsibbadni a mutatóujjamtól kifelé az összes, 10 perc felé már hasogat a könyököm, ha tükörsima az aszfalt akkor 15percig is kibírja, ezzel egyidejüleg a csuklóm is elkezd fájni, még akkor is ha az összes ujjam elzsibbadt, akkor is fáj mert egyszer kipróbáltam hátha nem fáj ha full elzsibbad minden
20 perc felé kezd tiltakozni a négyfejű combizomnak nevezett alkatrészem, evvel elvagyok sokáig
a szétszakadt térdem kezd elsőnek fájni de kibír 2x20km távot mert nem elviselhetetlen de többet nem szabad menni mert utána 2 napig sántikálok
de ezt betudhatjuk a túlsúlynak mert ugye egy 200+ kilós motorral gázoltak el akkor szakadt szét félig a térdem
amúgy a lábfájdalom betudható a túlsúlynak, de akkor miért a könyököm meg egyéb olyan alkatrészem baszakszik első körben amin még sosem jártam???
nem jót választottál
többnyire sokkal puhábbat vesz az ember mint ami kell neki
földön feküdni nekem az 5 centis önfelfújó matrac jött be, mert néha nekem is beállt a derekem, most már fasza mert szinte semennyit se mozog a gerinc aztán ilyen gond nincs vele, cserébe 0-24ig mindig fáj
volt, hogy 2 évet az ágy előtt feküdtem a földön. állandó gerincbajaimmal nem mind1 mi a fekhely. most végre ez egész fasza ágy amit vettem. előtte ágykeretes matracos ágyam volt. A matrac bele 95 ezer volt 10 évvel ezelőtt. extrakeménynek áulták ilyen kókusz olyan hab. nem voltam tőle elvarázsolva. Ráadásul alacsony is volt az egész. Ha fájt a hátam kínszenvedés volt felkelni róla. Erről meg csak lecsusszanok és már állok a lábamon 😅
Nekem osb lapon van egy sima, hagyomanyos, 6 cm vastag szivacs. Ez meg puha is, mert nyaron sokszor a foldon fekszem aludni, igaz, egyre kevesebbet, de olvasni, tabletezni meg naponta is orakat.
csináltass 15-20 centis kókuszrostot, rá 2-4 centis laticelt aztán elég kemény lesz az
de ez már 20 éve is 50+ezer volt
a rugós ágyrácsot meg ki kell baszni telibe kell deszkázni
régen kecskeméten volt matrac szaküzlet, ott fetrengetem vagy fél órát mire meglett az igazi
mentél a kórház felől ki a nyírin aztán a 2. vagy a 3. utca jobbra a dombbal szemben, bár nem hiném hogy még meglenne, de csak van valami más bolt ahol ilyeneket árulnak
majd ha megtalálom a fotómasinát lefényképezem. Ez is ilyen ágyneműtartós. Nem ilyen keret amibe a matrac való.A legkeményebb matracok is szarok amiket kipróbáltam.(kezeit széttáró)
...de ezt továbbra sem értem, hogy ez hol probléma.. ezt tudom előre, hogy így van, nem meglepetésként ér 😁
Szánalmas? miért lenne az? ez a béka, amit néha le kell nyelni.. annyi történt hogy egy órával korábban indultam és eggyel később értem oda, mint szoktam, ez annyira nem szörnyű... szerintem meg az a szánalmas, hogy ülsz a ketyegő büdös füstölő autóban, és kurva sok pénzért tankolsz bele minden alkalommal 😁
Egyébként fél év alatt ezzel a villannnyal két ilyen nyaralás árát már megspóroltam.
Ui: az egy óra bruttó töltési időből kábé 35-40 perc volt a töltés, az idő azzal ment el mire megtaláltam, hogy hol a töltő mert tényleg elbaszott helyeken tudnak lenni... de jövőre már nem kell keresni.
... vagy beülök a Yaris hibridbe 😁 de 800km-t inkább nem azzal mennék.
Egyébként 10 óra volt az út két szűk egy órás töltéssel meg egy majd fél órás kávézással... annyi szopás volt, hogy a ljublanai tesla töltő egy elbaszott helyen van, nincs semmi infrastruktúra, úgyhogy ott hiába ültem 40 percet
A BMW-vel 6 óra volt a legjobb idő, de az több éve, már nem lehet úgy haladni (bár 2 éve volt a negatív rekord is, 14 óra)
Tudom, te a pumpedüzével négy óra alatt letoltad volna 🤣, ne is mondd 🤣
pl én könnyen mondom hogy el kell dobni a cigit vagy a piát mert az nem jó
hát miből tart ezeket megtenni, ráadásul pénz is marad meg az egészség is jobb lesz
én hudzonéveswn 75 kiló voltam a reggelim 2 féliteres kakaó volt meg 6db tenyérnyi túróstáska
de 2 evésre lazán megettem egy kiló mézet legalább egy kiló kenyérrel
megettem minimum egy hordó mézet évente, ezért is kezdtem méhészkedni
haver pl a befőttet se szereti csokit meg ilyesmit is eszik évente 2x mert nem kedveli neki könnyű a sok ch-ról lemondani..... én egy hónap alatt több cukrot eszek mint ő az elmúlt 40 évben
Egyébként attól vagyok ilyen okos, hogy az asszony naponta ilyenekkel vesződik... és amikor megemlíti a betegnek, hogy azért fáj a térde, mert le kéne dobni egy 8-10 kilót, akkor többnyire megsértődnek 😅 hülyék az emberek, nincs mit tenni 🤣
Egyébként a legtöbb ember már 10 kiló túlsúlyt is észrevesz magán, csak többnyire leszarja, meg mindig van, amivel megmagyarázza 😁
pl nekikezdek biciklizni 3 perc múlva kezd zsibbadni a mutatóujjamtól kifelé az összes, 10 perc felé már hasogat a könyököm, ha tükörsima az aszfalt akkor 15percig is kibírja, ezzel egyidejüleg a csuklóm is elkezd fájni, még akkor is ha az összes ujjam elzsibbadt, akkor is fáj mert egyszer kipróbáltam hátha nem fáj ha full elzsibbad minden
20 perc felé kezd tiltakozni a négyfejű combizomnak nevezett alkatrészem, evvel elvagyok sokáig
a szétszakadt térdem kezd elsőnek fájni de kibír 2x20km távot mert nem elviselhetetlen de többet nem szabad menni mert utána 2 napig sántikálok
de ezt betudhatjuk a túlsúlynak mert ugye egy 200+ kilós motorral gázoltak el akkor szakadt szét félig a térdem
amúgy a lábfájdalom betudható a túlsúlynak, de akkor miért a könyököm meg egyéb olyan alkatrészem baszakszik első körben amin még sosem jártam???
többnyire sokkal puhábbat vesz az ember mint ami kell neki
földön feküdni nekem az 5 centis önfelfújó matrac jött be, mert néha nekem is beállt a derekem, most már fasza mert szinte semennyit se mozog a gerinc aztán ilyen gond nincs vele, cserébe 0-24ig mindig fáj
de ez már 20 éve is 50+ezer volt
a rugós ágyrácsot meg ki kell baszni telibe kell deszkázni
régen kecskeméten volt matrac szaküzlet, ott fetrengetem vagy fél órát mire meglett az igazi
mentél a kórház felől ki a nyírin aztán a 2. vagy a 3. utca jobbra a dombbal szemben, bár nem hiném hogy még meglenne, de csak van valami más bolt ahol ilyeneket árulnak