Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nagyon bonyolultan éled az életed😀
Igen, ez várható a sértődöttség miatt adott szociális fejlődés fokán. 😁
köszi erre most nincs pénzem
én nagyjából ennyit válaszolnék erre
legközelebb felétek járok megvakarom a seggem és mindent megfogdosok azokban a boltokban amerre járni szoktál 😂
Egy zárt közösségben milyen fejlődés lehet? Ahol idegenekkel találkozik ott van, jó vagy rossz, de van.
Én nem és szóvá teszem vevőtársaimnak felényújtva a csipeszt. Van aki mérges van aki szégyellve elfogadja.
Dehogynem és engem is zuglóban és akárhol egészen addig amíg a multik el nem terjedtek és biza hoztak magukkal egyfajta kiszolgálás kultúrát ami ha lassan is, de elterjed. Tavaly a helyi félegyházi boltban kértem az eladót, hogy papírzacskóba tegye a kenyeret és ha van akkor használjon kesztyűt amit előre megköszönök, erre a végzett gyezsurnaja aszogy olyat még nem is hallott, hogy papírba teszik a kenyeret nylon kesztyűt meg nem vesz fel a kedvemért és 2 vevő a védelmére kelt, hogy mekkora hülye vagyok, 2 hete voltam bent azóta először és nylonkesztyű az eladókon és alapból papírba teszik a kenyeret csak szeleteléskor nem pedig nem szóltam senkinek (minek és kinek?) hanem maguktól fejlődtek 1 év alatt idáig, a végén még mosolyogni és köszönni is fognak ami azért valljuk be már nehezebb lesz. 😁
Most jobb az idő
Általában köszönéssel kezdené csak többnyire nem kap rá választ pedig akkor még nem is tudják róla, hogy pesti csak épp akkor szembesítik a rögvalóval, a hát nálunk kezdetű mondatát akkor hallatja amikor többszöri kérésére az eladó a telózásában megzavarva ingerülten feléfordul kissé, de rá nem nézve és meg sem hallva a vevő kérését odaad valamit ami még csak nem is hasonlít a kért termékre mire a nyomorultságára ráébredő pesti félve elrebegi az ominózus mondatkezdeményt mire megkapja azt mindenkitől amit írtál és örülhet ha saller nem jár mellé.......és a pesti a bunkó. 😏 🙃
Nem,mert ő simán csak egy töketlen.
Mondtál te nagyobb parasztságot is amivel kiérdemelted, csak arra valahogy nem emlékszel.
Az hagyján, de a raktárak dugig vannak patkányokkal, az sokkal aggasztóbb számomra.
Én bírom ezeket a pösti népeket... a tőzsgyökeres az gőgös, és meg van róla győződve, hogy az országhatár az M0-nál van 🤣 de talán még rosszabb a betelepült, aki esetleg vidéki 20 millós (szülői) családi házból felkerül, és rájön, hogy élete végéig se tud venni egy szaros panellakást a 7-en valahol a külső kerületben sem, mert az is 50 milla... ezért bérel valamit a fizetése feléért, aztán az itthonmaradottaknak meg henceg, hogy ő pesti 🤣 és hogy belenyúlt a tutiba 🤣
"általános emberi kapcsolatok és másokhoz viszonyulás azokkal való kommunikáció ott fejlődik" pl. Pesten?
Te amúgy milyen rendezvényen vagy? Mit szívsz? 🤣
A lidl,aldi-ban varosban is az eberek 90%-a sinan kezzel dobalja be a pekarut a zacskoba,ott nyukalnak a kosar,bejarati ajto,tolos kocsi fogdosasa utan,bele se gondol miert van kirakva a csipesz.
Szoval hogy az elado milyen kesztyuben van az mar hotmindegy.
Ugyanmár, minden néző pont kérdése. Van akinek a te elszigetelődésed is kevés mert még a gázálarcot is elvárná, ne lihegj a légterébe.......nagyjából igaza van ininek, a gyerekkorodban pont ugyanigy szolgálták ki a szüleid, csak azt nem láttad. Nyilván vannak határok, de azért egy egészséges egyensuly kell ebbe is. Otthon is puszta kézzel vágják az ebédnekvalót vagy gyurják a süteményt.
Hát egy pesti sehogy nem kezd beszélgetést......De egyébként a kedvencem mikor ezt hallom "Hát,nálunk Budapesten........."Anyád picsáját,akkor húzzál haza!
Nem, nem lesznek azok, van aki 10 éves korában lett pesti, de 80 évesen is türrhő marad mert minden nyáron a nagyiéknál nyaralt. 😅
Na igen, milyen messze is laksz bp-től, milyen a környezeted és mekkora településen, tanyaközpontban szocializálódtál? Pont erről beszélek. 😏 😆
Ugyan ugyan, pont bp-n állnak meg hamarabb a rengeteg kamera miatt ha másért nem na meg tele van közteresekkel, rendőrökkel inkább mint vidéken tehát a közlekedési kultúra már amit annak tartunk ott inkább működik, nálunk falun azt pár átkelőhelyet kár is volt felfesteni mert senkit nem érdekelnek, se autóst se gyalogost, megy mindenki ahogy akar mint egy rendes faluban. 😁 A bunkóság nekem inkább az ahogy egymással kezdünk és folytatunk beszélgetést, de ehhez nem kell pestre menni, bemenni egy boltba, hivatalba sopronba szombathelyen és ugyanezt megtenni mátészalkán, békésben, pécsett, van különbség, de akár egy utcai érdeklődésnél is, de nem abban, hogy segít-e vagy sem hanem a modor ahogy válaszolnak.
amúgy a pesti nép egy külön faj, és teljesen mindegy hogy az ősei árpád apánkkal települtek be a belpesti részre, vagy épp 2 éve jött baz megyéből és azóta is a népszínház utcában csövez
ott valami miatt mindenki más lesz, tuti fertőző a dolog mert gyorsan egyenpesti lesz mindenki
ez neked valami mániád ez az érintkezősdi 😆
felénk még a mai napig is puszta kézzel fogdosnak meg mindent a boltban
aztán az se biztos hogy budi után van rendes kézmosás......
azért van az immunrendszer hogy ezekkel felvegye a harcot
én azt mondm hogy ha valaki nyalt már muffot az élete során és túlélte, annak nem lesz semmi baja attól hogy a kiflit puszta kézzel fogja meg a boltos hölgy
Én éltem a fővárosban,van tapasztalatom Te éltél a balatonnál?Elég csak a gyalogátkelőt megemlíteni,a pestinek mintha ott sem lenne.....
A bunkók szerint, de az általános emberi kapcsolatok és másokhoz viszonyulás azokkal való kommunikáció ott fejlődik ahol találkozik minél többféle emberrel. Akikkel a balaton partján találkozol azok pont nem a tősgyökeres csöves pestiek hanem a fene tudja miképp felkapaszkodott budai villát vett vidékiek akik lemennek flexelni neked, de amúgy baz, szabolcs, somogy, békés vagy még távolabbi mordortájról származók. 😅
tudom jól hogy függőség és érzem is, ha nincs cukor bevitel akkor idegbeteg vagyok
még úgy is hogy tudom azt is jól hogy ha sokat eszek akkor ráadásul még jó szarul is érzem magam, mert mostanában minden bajom van ha sok cukros dolgot eszek
de ezért eszem, és inkább sűrűbben mint ritkábban.....
még pár év és újra járnak a vonatok aztán el lesz intézve a dolog 😂
Hát ha bunkóság a mérce,ott messze a főváros vezet.