Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

nekünk volt olcsó ktm motor, és középkategóriás yamaha motor is ami dupla annyiba került mint a ktm
a yamahán is azért voltak szemet szúró spórolások, szép volt jó volt de nem volt ugyanaz mint 20+ éve
a ktm motor meg az árához képest szerintem simán felülmúlta a várakozásokat, persze valami indiai motort vettünk ktm matricával de akkor is fasza volt
szóval én nem írnám le a ktm-et, tuti lesznek majd gyártók akik csinálnak hozzá alkatrészeket ha végképp letérdel a gyár
Mlasnak....Az olaszok között vannak fokozatok, a ktm-ről is van tapasztalat közelból több is. Nyilván lehet fikázni mindet, de ismét nyomatékosítanám, hogy a V4 ducati nem keverendő az előzö V2-kel. Alapjaiban megváltoztatták, kidobták a desmot (amihez most mégis visszatértek), kidobták a térhálós vázat, a komplett villamosság és elektronika (amit csak jelzek a bmw és a triumph is elkezdett másolni és alkalmazni) német, a gyorsváltója nem romlik el mint a triumph-é pár ezer km-en belül(szintén több tiger tulaj ismétlődő tapasztalata) illetve használhatóbb mint a gs-é.
Ettől nem jobb semmivel mint bármelyik más motor, csak ez az általánosítás jön szembe többnyire, és fogalmuk nincs a dolgozóknak mi az a v4, hisz ugyanaz nem? Hát nem.....Én 55 ezret tettem bele 3,5 év alatt, asszem itt már beszélhetünk tapasztalatról - már csak azért is, mert ennyit itthon senkinek nem sikerült ezzel a konstrukcióval. Egyszer nem hagyott ott sehol, egy generátor hiba volt de azzal is haza vitt, és vélhetően ez miatt nyirodott ki előző nyáron a YUASA (japán, nem olasz!) akku is. A generátor konstrukcios hiba volt, más cikkszámon és kissé módosított lett az új - azt viszont sérelmeztem, hogy nincs rá visszahívás, holott mint kiderült nem egyedi volt a probléma (gondolom ezért is módositottak valamit), csak az országban a hétvégi motorosok nem jutottak el eddig, ellenben cseh és olasz területeken már többszörösen előfordult hiba volt.

KTM meg mondjuk a lány barátja 6000 km körül gyorsváltó érzékelő hiba, féklámpakapcsoló beszart, illetve más túratársak is panaszkodtak már apróságokra. Ami még nem nagy tragédia, de a jelenlegi helyzetükben hosszútávra nem terveznék ktm-mel.
Mikor írtam olyat hogy hogy semennyire nem fáradok el,miért ne fáradnék el,de bőven bírom még.Én előtte szolgálatba voltam,volt egy hajnali káreset,fél 4kor indult a nap,onnan elmentem maszekolni,délután 3kor mentem haza,autóba bepakolás összekészülődés,este fél 7 körül indultunk,másnap 8kor értünk oda,kipakoltunk,elmentünk a boltba,ebédeltünk,aztán mentünk a strandra lightosan,este még elmentünk vacsorázni fagyizni,9-10óra környékén volt fekvés.Én sem szégyellem bevallani hogy sokat nem kellett várnom hogy elaludjak,de hogy semmi gondom nem volt az úttal,az meg simán tény.Neked ki kellett bírnod az utat,nekem meg már a nyaralás része.
Hat... A teljesitmeny, a futomu, a felszereltseg nyilvan jobb az atlagnal, de a tartossag hagy nemi kivanni valot maga utan. A 75 fokos V2-juk kiemelkedik a tobbi kozul de a tobbi elettartamara nem tennek komolyabb osszeget.
És mit nézel?
Mentem 690-el, mókás... Jobban élvezném az alpokban, mint egy három mázsás túrabálnát.
Az se szarabb, mint egy olasz...
A ktm gyár jövője nem bizonytalan... biztos, vége van, mint a botnak. Valaki megveszi.
Egy 1290-et megvennék én is 3 gurigáért, de csak jó szándékból, hogy segítsem őket 😁
Igen, mert az elképzelhetetlen, hogy semennyire se fáradsz el 12-14 óra vezetéstől.
Egy jó hete jöttem meg adriáról hajnal fél4-re (820 km) majd másnap reggel indultam cseh-be, 540 km, és látod, kibírtam, pedig van hozzád képest 15 év hátrányom 😁
Ez a különbség pont arra jó, hogy az ember ne szégyellje bevallani, hogy elfárad fél nap vezetés után 😁 tudom neked ez ciki lenne, szuperman 🤣
Én sem veszek KTM-et, de megakadt a szemem az árakon.
Én mondjuk a ktm-et kihagynám....de mindenki maga dönti el, mi tetszik neki....
Egy 890-es 2021-es évjárat, 2.65 misi.
Az szerintem egy egykor prémiumnak beállított motornál nem sok.
(Megkeresni az, de az más téma.)
Valahogy sejtettem hogy ez lesz.várható volt az áresés .
Inkább azt mondjátok meg, hogy a KTM motoroknak az ára ahogyan látom, nagyon elmozdultak lefelé, de miért? mert a KTM gyár jövője bizonytalan?
Eladtam a Kawát, most keresem az utódját, és hát a fiatal KTM árait is nagyon-nagyon alacsonynak gondolom.
Vagy az onokának a pontokért kapható kislófasz.
Éppen most csináltam meg én is a saját kocsimon a kötelező fék karbantartást. Ez valahogy szerintem is egy elég intim dolog, nem csináltatom mással. Biztos van aki ügyes, meg igényes munkát végez, de azon ritka alkalmakkor amikor nem én csináltam vagy elcseszés, vagy félmunka, vagy lehúzás lett az eredménye.
Sietni kellett,akciós a csirke farhát.
Nehogy azt higgye bárki is, hogy nálunk nincsenek balfaszok, akik a boltba a kenyeres pultig is autóval mennének, ha tudnának.
Az már legyen az ő bajuk,én sportolok.Persze hogy van önbizalmam,hisz tisztában vagyok a képességeimmel.A te képességeid nyilván ez alatt van hogy ha elképzelhetetlennek tartod hogy úgy szállok ki az autóból 1200km után ahogy mondom.
én eddig minden motoron szétszedtem a féket avval kezdtem
ami beépített porvédős annak minegyiknek szar volt a porvédője ami elég idős volt már ahhoz hogy betétet cseréljenek rajta legalább 1x
még a szervízben is szarnak rá hogy mennyire retkes a dugattyú simán visszanyomják aztán megy az új betét
ebből a szempontból a régiek sokkal jobbak voltak ott nem kellet tartani attól hogy belemegy bármi
Nem tudom elképzelni, hogy a motoromon ne magam javítsam a féket...
Sajnos ezirányú aggályaim nekem is vannak. De nincs jobb ötletem. Cegléd lenne még, ott a szerelő is elég alaposnak meg preciznek tűnt, de azokkal legutóbb nem voltam elégedett amikor a generátor beszart.
Mondjuk a ducatis részleg kicsit jobb visszajelzésekkel rendelkezik, csak ott meg emberhiánnyal küzdenek ujabban.
Van neki, de beepitett :D
Remelhetoleg nem csak papiron kovetik el azt a mindent is szetszedest. Pont most van itt egy Africa, elvileg tavaly, 8000-rel ezelott volt szervizelve naluk (ott is vettek) de ennek nem nagyon lattam nyomat eddig, pedig mar szelephezag-allitasig beastam.

(Annak is a k. anyjat, aki megtervezte a Hondanal)
Nézd mit találtam neked Pipi, remélem még nincs ilyened 😆