Érdekes, annyi szent. Mondjuk én nem is tudnám mit tegyek a céges autók miatt, mert van pár, de szinte mind kézi váltós, be sem tudnám tölteni a munkakörömet.
Neked sem lett volna jobb inkább a "fullos"?
Akkor ennyi, eltelik majd 5 év, vagy kicsit több, a maiak kihalnak, utána meg mindenkinek valami automata vagy elektromos járgánya lesz, pont senki nem akar majd lábbal kapcsolgatni.
Az sem más felhasználói szempontból, mint a DCT.
Van AT és MT üzemmódja. AT-ben automatán vált, MT-ben meg + és - billentyűvel válthatsz, amikor akarsz. Kuplungkar nincs.
Bizonyosan, c sak még mindig bennem maradt a kétség, ha saját ilyen motorral megyek és azt mondom, hogy a manuális üzemmóddal vezetek. Nem lábbal, hanem ujjal, de ez viszont nincs nevesítve az előírásban.
autóknál jó is az ismerős c4 kocsiján másfél milla volt a javítás/karbantartás, nincs benne 200 ezer
opelon ennyi idő alatt 2 liter olajba fájt a váltó karbantartás
szóval én tuti nem veszek automata váltós kocsit
A kismotor jogsinál (Am és A2) van 78-as kód már, ugye a robogók zöme ide esik.
Gyanítom ha pl. egy 600-es Silver Winggel nyomod az A korlátlan vizsgát - mert miért ne tehetnéd - ott is bevezetik a jogsiba ugyanúgy.
Őszintén szóval én erősen automata párti vagyok az autóknál, 20 éve csak olyan van, de a motornál nem akarnám... ott a fokozat kiválasztása egy vezetési paraméter, ugyanúgy mint a fékezés vagy a bedöntés... nem akarnám hogy automata csinálja helyettem, biztos megviccelne néha.
Nem gondolnám, hogy érint bármilyen váltó probléma.
Neked sem lett volna jobb inkább a "fullos"?
Az A jogsimon nincs ilyen megkötés.
Van AT és MT üzemmódja. AT-ben automatán vált, MT-ben meg + és - billentyűvel válthatsz, amikor akarsz. Kuplungkar nincs.
(Ui: senki velemenye nem erdekel, tartsa meg maganak mindenki - kosz)
https://www.sosjogsi.hu/motor-...
De az, hogy mi van beleírva, csak az előírásból gondolom, hogy csak automatával szerelt motort vezethet.
opelon ennyi idő alatt 2 liter olajba fájt a váltó karbantartás
szóval én tuti nem veszek automata váltós kocsit
Gyanítom ha pl. egy 600-es Silver Winggel nyomod az A korlátlan vizsgát - mert miért ne tehetnéd - ott is bevezetik a jogsiba ugyanúgy.