Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Rendben.
Igazad van. 👌
Hát ha átlagos életet élsz akkor igen,az osztrák átlag semmivel nem él jobban.Ott az átlag is pont olyan ruhákba jár,pont oda megy nyaralni és pont olyan autóval jár.Mint írtam,annyi a különbség hogy nálunk ebbe kevesebb % tartozik bele.
Akkor egy szinten élünk velük.
Értem.
És elfogadom a meglátásodat.
Ugyanazt.Annyi a különbség hogy ott a lakosság nagyobb szelete tartozik ebbe.De az átlag ott is csak annyit engedhet meg magának mint mi itthon.Meg kell nézni egy nagy parkolót,ott sem porschék állnak,de még csak nem is A6-os audik.
Igény kérdése, hogy mi az átlag!
Az átlag ember mit engedhet meg magának itthon és Ausztriában.
Na ez nem mindegy.
Én sokat beszéltem erről a sógorral.Leginkább az a helyzet,hogy van a szegény az átlag és a gazdag réteg,a két ország között annyi az eltérés hogy az átlag szélesebb spektrumba van mint nálunk.Vagyis ott az átlag pont azon a színvonalon él mint itt az átlag,csak éppen abba több ember tartozik.
Nah,neki kellett allni a bontasnak.
a színvonal fura dolog
pl az emberiség 2/3 részének már az egy óriási életszínvonal emelkedés lenne ha otthon a fali csapból(már ha lenne) iható víz folyna
az átlagfizetés meg semmit se ér ha az összehasonlítás a cél, a nettó minimálbér sokkal jobb alap
Nem így van az azért.
Ha csak a nagy magyar átlagot vesszük, akkor is minimum 2,5 x magasabb az átlagfizetés. Minimum!!!
De inkább több. Ott is mint ,itthon is vannak gyámoltalan emberek, akik nem tudnak megélni.
De azért mi nem élünk azon a színvonalon átlagban, mint ők.
Nem,csak sokan hajlamosak azt hinni hogy ott kolbászból van a kerítés.Nem véletlen jön egyre több nyugger ide hozzánk.
ChatGpt szerint igen,de a kint élő sógorom is hasonlóról számolt be.
Nem kell oda menni! De nehogy sajnáljuk már őket, hogy 12 euró a csirkemell!
Még a végén kiderül, hogy jobban élünk mint az osztrákok.
Az meg ,hogy vannak életképtelen diplomások ,akik mosogatni mennek ki, az legyen az ő problémájuk, hogy itthon nem tudnak érvényesülni!
Duplája? Teljesen biztos vagy ebben?
akkor el kell menni oda
gyereknek egyre több haverja megy ki az osztrákokhoz mosogatni, azért diploma után hatalmas élet cél
heti 6 nap munka 12+ órában aztán lehet vagánykodni hogy mennyit keres 0 élet mellett 😂
télen a hegyekben nyáron valami tó mellett van az egyik meg itthon van kb 3 hónapot egy évben
épp most tartanak hazatérő lakomát....
Duplája ausztriába mint itthon,viszont a csirkemell 2.5 szerese,szóval te csak akarjál nyugodtan ottani áron venni.
Szeretnék egyhavi fizetésemből annyi csirkemellet venni, mint egy osztrák . Mert nagyon szeretem, és nálunk rengeteg fogy.
Úgy van.
Az átlagbér?
Nálunk még 2000 Ft ugyanaz a hús 2;5 szörös különmbség.
Ausztriában 12 euro környékén mozog. Az átlagfizetéshez nagyon magas. Mármint a magyar átlagfizetéshez. 😂
Kecskeméten
Ausztriába?
Hát a macskák pedig nem az eszükről híresek. Ezt is tanítom mindig fingani meg büfögni de viszonylag kevés sikerrel 😅
Bocs de én vagyok a másik 😅
Én most vettem a metróban 6 kg csirkemellfilét felcsíkozva 12 ezerért(kezeit széttáró)
Hát a reakciód láttán lehet 😄