Hát ha átlagos életet élsz akkor igen,az osztrák átlag semmivel nem él jobban.Ott az átlag is pont olyan ruhákba jár,pont oda megy nyaralni és pont olyan autóval jár.Mint írtam,annyi a különbség hogy nálunk ebbe kevesebb % tartozik bele.
Ugyanazt.Annyi a különbség hogy ott a lakosság nagyobb szelete tartozik ebbe.De az átlag ott is csak annyit engedhet meg magának mint mi itthon.Meg kell nézni egy nagy parkolót,ott sem porschék állnak,de még csak nem is A6-os audik.
Én sokat beszéltem erről a sógorral.Leginkább az a helyzet,hogy van a szegény az átlag és a gazdag réteg,a két ország között annyi az eltérés hogy az átlag szélesebb spektrumba van mint nálunk.Vagyis ott az átlag pont azon a színvonalon él mint itt az átlag,csak éppen abba több ember tartozik.
a színvonal fura dolog
pl az emberiség 2/3 részének már az egy óriási életszínvonal emelkedés lenne ha otthon a fali csapból(már ha lenne) iható víz folyna
az átlagfizetés meg semmit se ér ha az összehasonlítás a cél, a nettó minimálbér sokkal jobb alap
Nem így van az azért.
Ha csak a nagy magyar átlagot vesszük, akkor is minimum 2,5 x magasabb az átlagfizetés. Minimum!!!
De inkább több. Ott is mint ,itthon is vannak gyámoltalan emberek, akik nem tudnak megélni.
De azért mi nem élünk azon a színvonalon átlagban, mint ők.
Nem kell oda menni! De nehogy sajnáljuk már őket, hogy 12 euró a csirkemell!
Még a végén kiderül, hogy jobban élünk mint az osztrákok.
Az meg ,hogy vannak életképtelen diplomások ,akik mosogatni mennek ki, az legyen az ő problémájuk, hogy itthon nem tudnak érvényesülni!
akkor el kell menni oda
gyereknek egyre több haverja megy ki az osztrákokhoz mosogatni, azért diploma után hatalmas élet cél
heti 6 nap munka 12+ órában aztán lehet vagánykodni hogy mennyit keres 0 élet mellett 😂
télen a hegyekben nyáron valami tó mellett van az egyik meg itthon van kb 3 hónapot egy évben
épp most tartanak hazatérő lakomát....
Igazad van. 👌