http://youtu.be/5i7nX-HKYAg?si=oyih93jf1nc6QD24
Tessek, orokvita, 2 loero a kulonbseg a ket benzin kozott. En sohasem hittem el, hogy ha merheto is, de erezheto-e.
Nincs szükségem más jogosítványra, nem elsődleges közlekedési eszközöm. Ha nagyon elkerülhetetlen lesz, majd levizsgázom (2-3 óra + forg. vizsga), de nem látom egyelőre szükségét.
Blacki előre mondta, hogy nem kíváncsi senki véleményére... 🤣
Egyébként én sem vágom hogy mi oka lehetett erre ( mármint a csak automata váltóra, nem a véleményünkre 😁)
én egy bx19esen tanultam, a rutinon gázt se kellett nyomni..... zsiguli meg a 353as után az valami űrtechnika volt
az oktatóm fater volt munkatársa volt aztán amíg kávézgatott a hűvös irodában( június végén) én ültem az oktató helyén aztán nyomtam a féket mert 2 öregasszony is akkor tanult amikor én aztán full bénák voltak és rengeteg órát rutinoztak
amikor én vizsgáztam ennyi faxság még nem volt,hogy a1 meg automata váltós vagy sem 😅
Az A jogsinak nem voltak kategóriái maga az A volt a kategória. A saját 250-esemmel vizsgáztam azt délután már ráülhettem volna egy 2500 cm3 motorra is teljesen hivatalosan. A B kategóriánál sem volt túl nagy a bonyolultság, hogy automata váltós e vagy sem mert én 91-ben még nem is láttam olyan autót de szerintem az oktató meg a vizsgabiztos sem 😅
én annyira nem vágom ezeket a kódokat nekem 102-es van bár én azt úgy tudom, hogy valami hivatásos sofőr. nekem mondjuk ezért is jár le 5 évente a jogsim 10 helyett(kezeit széttáró)
Feleségemet 120-as Skodán tanítottam. Oktató szar volt, nem tanította meg őket rendesen.
Kocsin nem volt alapjárat, tehát a gázzal kellett játszani, és az 1-esből kidobta, kézzel kellett tartani.
Szóval asszony szépen megtanult két lábbal három pedált kezelni, miközben fél bal kézzel kormányzott és indexelt is.
Csak ő nem bukott meg. Kézifék nélkül indult a leejtőn egy centi hátragurulás nélkül 😆
Tudni kell kuplungolni, ami rutin vizsgán macerásabb, pl az emelkedőn elindulás. Automatával lehet fel sem merül mint feladat 🤷♂️ Én a kuplungolást is emelt szinten tanultam, mert egy szar kocka ladán vezettem, amiben lent maradt a pedál, úgy kellett lábbal felhúzni 🤣
Hat ebben tuti kulonbozunk, mert nem tudom, hogy a ket vizsga (manualis-automata valtos) kozott van-e eszreveheto kulonbseg, mert az en logikam szerint ha nincs vagy elfogadhato merteku, akkor en mindig-mindenben a tobbet adot valasztanam.
Ki tudja, mit hoz a jovo.
Ez persze nem ertekeles, csak en maskepp csinalom.
A puntoknak viszont mindenki hányt anno az automataitol.
Mondjuk nem is gondoltam ra hogy legyen.