Hát persze hogy nem tartod magad annak........De valahogy mégis félted a vagyont az asszonytól.Csak tudnám minek,eldobod a kanalat úgyis az övé lesz a fele.
Nem TE nem tudsz olvasni, a tisztelt kereskedő keveri a szezont a faszommal. A "szaküzlet" ma sajnos nem azt jelenti, hogy szakmailag ott van az eladó a szeren.
A mezei laikus felhasználónak az van a fejében, hogy a zselés akksi a jó akksi. Ezért sok kereskedő minden szart zselésnek hív, azt is, ami nem az. Az AGM azt jelenti, hogy Absorbed Glass Mat, azaz az ólomlemezek körbe vannak tekerve üvegszálas szövettel és az a szövet van átitatva akkumulátorsavval. Ezért szerelhetők be fektetve vagy döntve is.
A zselés akkumulátor esetén a savat nem egy üvegszál pongyola fogja, hanem egy kocsonyásító anyagot adnak a savhoz, ettől zselés állagú lesz. Ezekre rá is szokás írni, hogy GÉL.
Nincs azzal sem semmi baj. Az AGM (nem zselés) akksi is ki fogja szolgálni az idejét. Max. a következő akkud lítiumos lesz pár év múlva, addig még eldöntheted.
Na jó de te szarrágó zsidó vagy,persze hogy félted az őseidtől hozott vagyont,és persze hogy ez neked elképzelhetetlen hisz így neveltek,a vagyon fontosabb a családnál.
Nálunk mindenki külön identitás a családba még a macska is 😅 Nincs csak mi. Hagyjuk egymást élni nem mászunk bele egymás életébe
viszont vannak KÖZÖS programjaink. Ez a mi pénzünk, meg mi vagyunk elég szar és szánalmas duma 😅
A kapacitás egyrészt sokkal kevésbé számít, másrészt az ólmos 14Ah-jából közel sem kapsz 14Ah-t, kivéve ha kicsi árammal sokáig dolgoztatod, ami nem életszerű. Mikor parkoltál utoljára út szélén, sötétben 2-3 órát a kulcsot P állásba tekerve, helyzetjelzővel? Mert abban a szituációban volna előnye a 12Ah-ak. A Li-ion akku egy órát menne, a savas meg 2-2.5-öt.
A motornál az akksi elsődleges dolga az indítás és járás közben konstans szinten tartani az energia ellátást. A gyártó is elsősorban arra méretez, hogy X amper kell az Y wattos önindítóhoz/fogyasztókhoz, ezt Z méretű hagyományos akkuban van meg. Az ólmosnál bizony a 170A-es indtóáram eléréséhez egy 12Ah-s akku fog kelleni.
Elég lenne az 5Ah lítiumsból. A lényeg, hogy az indítóárama klappoljon vagy jobb legyen.
Nem azoldalról rendeltem , beballagtam itt Györbe akku boltba , és ott meg is vettem ! Egyébként a gyári 14Ah-ás helyett a lítiumból elég lenne az általad linkelt 5Ah ? Ehhez /sem/ nemértek ! 🤔
Már leírtam néhányszor.A fizetések külön számlára érkeznek,azt nem tesszük sehova,azt költjük,van a kp-s bevétel,azzal nem a bankba rohanok hanem megy otthon a fiókba,bárki hozzáférhet,ennek akkor volt nagyobb jelentősége mikor az asszony otthon volt a gyerekekkel és igazából nem sok szar érkezett a számlájára,ezért is van társkártyája az én számlámhoz.De én is tudom az ő kártyáját használni ha akarom.Sosem volt ilyen hogy ki hova miért mennyit fizet,mert MI vagyunk,nem Ő és Én.Teljesen mindegy hogy hol és milyen formában van a pénz,az a mi pénzünk.
Nem is valaszoltak ra.
A mentalisan serult olvtars most keresi, varja, hogy kibe lehet belekotni.
Jol van, elmegyek fumagot venni, megvolt az eso, hasznalhatom a gyepszelloztetot es elszorhatom a magot.
azért ez nem semmi, mindig tud újat mutatni a nyugat agysorvasztás terén