Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Azért vannak fejlesztések, BMW, Merci azért pedálozik, de kanyarban sincs a kínai és a Teslához képest. Azonban bármily meglepő a magyar AI automotive egész jó rendszerrel bír, de úgy tudom már ők is átmentek inkább amerikába dolgozni, mert ott hagyják őket.
Ugyan ez a videó már volt fent Autopilot hibaként is. Ez eléggé lehetséges. Amcsik csinálnak olyat hogy felrakják a kormányra a súlyt és tök mást csinálnak, aztán ha egy döccenő miatt kikapcsol a rendszer, mert azt érzékelte hogy át akarod venni a kormányzást, a súly elhúzza a kormányt, bele az árokba. Ugyan akkor ilyen hibát amikor működik már a régi Autopilot sem csinált, nem hogy a 13-as FSD. (még a 12-es sem)

Ilyeneket a BMW-k szerettek csinálni...de már azt is javították.
ha ez a kátyús dolog összejön szerintem aratni fognak
de szerintem kell hozzá még pár kamera felülre hogy tudjon mélységet is érzékelni különböző távolságokból, és mint az arc/rendszám felismerő folyamatosan követni és számolgatni a nagyságát
a körforgalomnál vettem észre csak hogy solton vagyunk, az ment le tovább az 51esen én meg az 52 haza
A kátyú felismerés és kerülés funkció is készül. Amerikában is egyre nagyobb gond.
Mikor kiállt a parkolóba segített a sofőr leakasztani a gépet az aláfutásgátlóról? 🤔
Dehogyis mert nincs abban a döntéshelyzetben a tiltásai miatt amit én átlépek ha csak kicsit is mint a kihúzódás, hogy lássak, ezt nem teszi meg. Szerintem továbbra is addig nem lehet teljesen önvezető jármű a forgalomban amíg az összes nem lesz az és ember nem szólhat bele mert amíg nem így van és összetalálkozik egy ember által vezetettel ami neki kiszámíthatatlan reakciókat ad mindig gondok lesznek.
én egyszer dunavarsánytól soltig mentem egy kamion seggébe a dt80assal, 80al ment aztán lazán félgázon mentem utána, ilyen 1-1,5 méter távolságban követtem éjjel, csak a féklámpát néztem semmi mást
Így van, itthon az m1-en beállok egy kamion mögé oszt rotterdamban majd 2 nap múlva letérek. 😁
Esőben a kamion által húzott esőfüggöny miatt tutira így lenne.
Szerintem nem az a baj hogy így készülne fel az előzésre,hanem az hogy sehogy nem előzne.Utoléri aztán majd megy a vonatozás 70el.
Ráadásul ha az ellenzékre szavazol, akkor a robottaxi éppen egy hibás döntést fog hozni, mint a videóban az állítólagos tesla.
:-o
Vagy valami drága gyógyszer támogatásos betegséged van.
Hát, nem tudom, boldog lennék-e, amikor megyek az úton, jön szembe egy kamion és egyszer csak a takarásból egy robottaxi egy seprűnyélen kidug oldalra egy kamerát, hogy előzhet-e?
Na, ez jó kérdés.
Az emberi tudás bőven elegendő egy normális közlekedéshez,erre már volt idő hogy bebizonyosodjon,valójában semmi szükség arra hogy egy gép rendelkezzen felettünk hogy egy gép felülírja a mi gondolatainkat és döntéseket hozzon helyettünk.Hozzon döntéseket,segítse a dolgunkat de ne ő irányítson teljes mértékben.
Pestre nem önvezető kell, hanem megfelelő jármű, például BTR , PSZH 😃
... és máris megadják az elsőbbséget, nem húznak rád, nem büntetőfékeznek.
Nyilvánvalóan fasza, mert vezetésben az emberi korlátokat már réges régen elértük, a gépek határait viszont még meg se közelítettük.
Tehát valójában lövésed sincs róla,csak állítod hogy fasza.
amit most leírsz az emberi korlát is, amúgy a kamera tőled vagy fél méterre kijjebb van szóval több mindent lát mint te
amúgy minden hibát, balesetet amit okoz(eleinte volt szép számmal) feldolgoz, elemez és legközelebb ugyanott ugyanúgy nem követi el, az ember képes ugyanazt a hibát kurva sokszor elkövetni
aztán ha bármilyen hiba van akkor vagy jelez hogy vedd át a vezetést vagy megáll és megvárja a szervizt
én kurvára várom mikor lesz már full önvezetés, ahogy érek be pestre máris átkapcsolom aztán bajlódjon a gép a sok idióta idegbeteg pesti bunkóval
Csak a nagy különbség hogy ő ezek alapján közlekedik,ugye?Tehát ha nem látja mi alapján fog közlekedni?Mert az ember képes rá ezek nélkül is.
Ne azt mond hogy milyük van a kínaiaknak,hanem hogy egy autó ezt hogy oldja meg.Engem például nagyon érdekel hogy az önvezető autó mérlegel egy döntés elött,pl egy vadnál,mérlegel hogy mit tegyen,vagy van egy program ami azt mondja hogy kerüld ki az előtted lévő akadályt?
Hányszor mondjam még? 😁 mindent lát, amit te, csak jobban. Erre már 80 éve megvan a technika.

Ja és nyilván nem tudok minden hülye kérdésedre pontosan válaszolni, mert ha igen, akkor önvezető rendszereket fejlesztenék havi tízmillió forintért usában 😁 viszont én belátom, amit te nem, hogy technikailag könnyedén lehetséges, legfeljebb nincs MÉG megcsinálva
Te se hajolsz ki 1 méterre 😁 kicsalinkázni tudsz, de az meg elég veszélyes a közlekedés szempontjából, főleg ha sűrű a forgalom... egyébként ráhibáztál, előremenő drón már van a kínaiaknak.
De te sem tudod megmondani hogy mit figyel egy nagy fehér hóhalmazba,hogy mi alapján közlekedik,hogy milyen döntés születik mikor két önvezető autó szembetalálkozik másfél sávon letakarított úton,igaz?
És ezt ki programozza,én?Ha én magam nem tudom hogy hol akarok éppen megállni,akkor ő hogy fogja tudni?