Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

nem tudom hol lehetne megkeresni az átvezetés menetének a hivatalos leírását
nekem ennyit küldött a netrisk
Valami irasos cucc nincs?
Mer ha nekiallok most A0 ra kotni,eladom a masikat marciusban,es az irodista aszongya nemlhet eret vagok valakin.
eladtam az opelt ami b10 volt és áttették a biztosítást a terepjáróra ami b1
a netrisken el tudtam intézni
sok éve (ha jól emlékszem a hungáriánál) azt mondták ilyenre nincs lehetőség, szerencsére változott
Kerdes,van aki szerint at lehet tenni a biztositas bonusz 10 es vesorolast meglevo A 0 asra egy kesobb eladott eladott kocsirol.
Vanilyen vagy csak mese?
próbáltam több szemüveget a sárgától a polárig mindent, de a led fényt nem bírja ami 3000k feletti, még a 3200 körüli elmegy de nem mindegyik típusba
fejlámpát is kellett bennem másikat kurva drágán mert az bírja csak a szemem, 10 éve még elvoltam a régivel, pedig ugyanaz a lámpa volt.......
Igen, így csinálják a teherautósok.... nekem a sedanban több a veszteni valóm, főleg, hogy sokat mentem teljes családdal... meg ugye a drága autómat se szeretném összebaxni, főleg más hülyesége miatt, sok az ideg, ami vele jár 🤣
Könnyedén. Megnézik, ki hova van bejelentve, ha az nem elég, megkérdezik a szomszédokat... volt erre példa ismerettségi körömben.
Persze azt, hogy dugtak-e, nem lehet bizonyítani, de nem is az a kérdés 😄
Pl.bejelentett tartózkodási hely. Helyi jegyző nyilatkozata. Meg ilyenek. Bemondásra nem megy.
Az éjszaka, amikor egy idős asszony megmentett 79 motorost
Kovács Ilona 68 éves volt, és egész életét a Bács-Kiskun megyei Kiskunhalas határában élte le.
Délután 16:47-kor az ég zöldes színbe váltott.
Ilona pontosan tudta, mit jelent ez. Kétszer látta már ezt a színt. Először gyerekkorában, amikor egy forgószél elpusztította a családi pajtát. Másodszor évekkel később, amikor egy másik vihar elvette a férje életét. Ez a szín nem esőt jelentett. Veszélyt jelentett.
A szirénák már percek óta üvöltöttek, amikor Ilona meglátta a fényeket.
Nem autók fényszórói voltak. Motoroké.
Tucatnyi motor küzdötte magát előre az 53-as főúton, a szél már port, ágakat és tetőcserepeket sodort. Megálltak, tanácstalanul nézelődtek, menedéket kerestek – ott, ahol nem volt.
Ilona tanyája egyedül állt a puszta közepén.
Látta, ahogy az egyik motoros elesik. Látta, ahogy ketten felsegítik, miközben az ég egyre sötétebb lett. És megértett egy egyszerű igazságot: ha nem jutnak fedél alá, nem élik túl a vihart.
Ilona teljes erejéből megkongatta a verandán lógó vas harangot, és a pajta felé mutatott.
A motorosok nem kérdeztek. Hetvenkilenc motor hajtott be a portára.
Ilona levezette őket a pajta alatti betonozott pincébe, az egyetlen helyre, ami képes volt ellenállni egy tornádónak. Az ajtókat éppen akkor zárták be, amikor a szél ordítása átsöpört felettük.
Végtelennek tűnő percekig remegett a föld, a szerkezet nyögött és recsegett.
Amikor végül minden elcsendesedett, Ilona forró kávét és takarókat vett elő.
Az egyik férfi észrevett egy fényképet a falon: egy szerelő állt rajta egy régi motor mellett.
— Ki ő? — kérdezte.
— A férjem — felelte Ilona halkan. — Sok éve meghalt.
A férfi felismerte a műhely nevét. Elmesélt egy történetet, amit Ilona addig soha nem hallott: a férje évtizedekkel korábban megsérült motorosokon segített, amikor más senki nem volt hajlandó. Egyikük lábát ő mentette meg az amputációtól.
A vihar elvonult. A pajta megsérült. A ház is.
Ilonának nem volt biztosítása.
Öt nappal később újra motorzúgást hallott.
Nem hetvenkilencet.
Százakat.
Háromszáz motoros érkezett teherautókkal, szerszámokkal, fával, építőanyaggal és a klub által összegyűjtött pénzzel.
Megjavították a tetőt. Újjáépítették a pajtát. Kifestették a házat. Megcsinálták a kerítéseket.
Indulás előtt ott hagyták a pénzt az adókra és az orvosi számlákra.
— A férjed segített rajtunk, amikor senki más nem tette — mondták. — Te pedig megmentetted az életünket. Csak egy tartozást törlesztünk.
Azóta Ilona soha többé nem maradt egyedül azon az úton.
Néha, vasárnaponként, még most is megáll egy-egy motor a tanyája előtt.
Nem szükségből.
Csak hogy megkérdezzék, kér-e egy kávét. ☕🏍️
Az együttélést, hogy lehet bizonyítani hitelt érdemlően?
Házasság alatt (sőt 5 év bizonyított együttélés után is) minden szerzett vagyon közös. Szóval a lánya örököl papíron, de ahogy a nevére kerül, onnan közös, hacsak nincs házassági szerződés, ami mást mond.
Szerintem túltolod, le kell szarni a forgalmat és figyeljen az akit érdekel.
Ezért kell mindig napszemüveget viselni.
Mindenre. A forgalomra, a biciklisre, a rolleresre, a sok idiótára, kint országúton az erdő szélére, a felhordott sárra... meg én kerülgetem a kátyúkat is. A trafit is nézem, mert szinte mindig gyorshajtok, nem nagyon, de fizetősen*. Nem veszem le az útról a szemem egy pillanatra se, mint ahogy motoron is, mindig a rosszra számítok, és nem bízok senkiben. Eddig bevált.

*Csötörtökön Pécsre menve 4 helyen mértek, a Waze csak 3-at jelzett... egyet meg észrevettem, na nem a mérőt, azt nem lehet, hanem a szántás és bokor mellett álló világos autót 😄
én például azt veszem észre hogy éjjel egyre szarabbul látok az úton, az a fura hogy a holdvilágnál a csatornaparton 150-200 méterről meglátom az őzet, ellenben ha jön szembe egy ledes fényszórós kocsi(amiből egyre több van) akkor kb szart se látok és még utána is fél percig káprázik a szemem, ráadásul ezek még nappal is vakítanak
valami miatt szar a szemem és egyre kevésbé bírja
Valóban nem de háztartáson belül van nyoma. A plusznak is de a minusznak méginkább.
Mert a lánya örökli.Az örökség nem automatikusan közös.
Fáradtság egyenlő lassabb reflex.De mire kell ennyire koncentrálnod ennyi év után egy sima közlekedésnél?
Meg ha az apósnak addósságon kívül semmije sincs, igaz azt ha akarja lehet örökölni. 😁
Én is ismerek storykat távolabbi rokonságból, hogy az egyik előbb vette ki a csirkecombot a közös tálból, aztán úgy összevesztek, hogy 20 évig nem beszéltek egymással 😄 de szerintem az ilyesmi dologhoz kel egy bizonyos (nem túl magas) IQ is.
Ezzel nálatok is lehet gond, ha qrvaanyázni kell az apóssal - és az ilyen konflikt sosem csak az egyik hibája.
Egyébként miért nem örökölnél te az apóstól? Ez csak akkor lehet, ha már a lányával se vagy együtt.
Biztos sok kérdés lesz még ebben, meg sok vita és probléma is, de hosszútávon a gépi vezetés eljön, és biztosan jobb lesz az embernél. Most még az elején vagyunk...
Akkor elmondom, hogy van ez, mivel EBBEN biztosan több tapasztalatom van 😃
Nem a reflex kopik meg, ill. nem olyan mértékben, hogy számítson. A legtöbbet a fáradtság tűrés romlott (nálam), a folyamatos koncentráció sokkal jobban kifáraszt, mint akár csak 5 éve. Régebben 6-8 óra vezetés semmi különös, manapság meg már az utolsó 2-3 óra sokat kivesz.
én abban biztos vagyok hogy párezer ilyen vadas baleset után sokkal jobban fog az önvezetés működni mint párezer baleset után az emberi sofőrök......ami tisztán látszik jelenleg is mert balfaszabbnál balfaszabb módon törik össze magukat és egymást az emberi sofőrök
Oké.
Robottaxival megyek, egyik nekicsapódás cigány, kamion, fa.
Egyiktől életben maradok, a többitől nem. Ennek eldöntését bízzam egy gépre? Nemár...
Nem utál engem senki, az, hogy nem hagyom magam holmi álságos, álhumanista szarság miatt bekeríteni az egy dolog. Amúgy pont annyi haverom/barátom van, hogy több nem is kell.
Csak példának: ha jó vej lettem volna, akkor még most is nyakig lennék adósságban, mert az elvált és elköltözött sógornő "örökrészét" velem szerették volna kifizettetni, és amikor nem értették meg azt, hogy ÉN az apóstól nem öröklök semmit és erőltették továbbra is, keresetlen szavakkal (az örökre szóló vita lezárásának érdekében) úgy elküldtem mindenkit a jó büdös kurva anyjába, hogy a gyerekek kifutottak a lakásból (tényleg). És érdekes módon nekem NINCS adósságom. Másból sem amúgy.
Innen a felismerés, aki nem tud nemet mondani az megjárja, illetve vagy szabadidőd, energiád, pénzed, nyugtod lesz, vagy rokonságod, mert a kettő egyszerre nem megy.