Főleg ha egy szembejövő autó mögül ugrik az autó elé.Hát hogy mi fordul meg a fejében,az a videó megvan hogy kiesik egy gyalogos az útra a tesla meg úgy félrerántja hogy telibessza a szembejövőt.És igen,itt kezdődik a probléma,ő az adott probléma elhárítására hoz döntést,amivel előidéz egy másikat,arra viszont már nincs idő reagálni.
Értem,de ha egy önvezető autó kinyír egy családot,akkor kié lesz a felelősség?Illetve nem félő hogy a MI olyan döntést fog hozni amivel saját magában a legkissebb kárt okozza?Mi alapján fog döntéseket hozni?
Biztos lehecc benne, hogy egy megfelelő kamera messzebbről meglátja az út szélén befelé jövő vadat, és nem 0,8-1 mp alatt reagál, mint te, hanem 0,01 alatt, és meg se fordul a "fejében" hogy elrántsa a kormányt, és nekimenjen olyannak, amiről biztosan tudja, hogy nem OK (autó vagy fa)
Hogy mit csinál a komputer, az hamarosan megtudjuk, ha elterjed.
Hogy mit csinál a nyugger sofőr, vagy a tapasztalatlan kezdő, azt meg már tudjuk: balra rántja a kormányt, miközben áll a féken, nekiütközik a szembe jövő vétlennek, mindketten az árokba a fák közé csapódnak, közben elütik a vadat... ☹️
En a vadat igy, hogy van ido merlegelni, de az emberek donto tobbsegben osztonosen fog cselekedni. Igy mondhatom, hogy X de az agyam osztonosen majd X vagy Y cselekvesre utasitja a kezem.
Amugy volt mar cica elottem, ott volt eszem, hogy azt vasaljam ki es ne az autokereskedesbe kelljen elmennem a korhaz utan is.
Es felreertes ne legyen, nekem az ovodascsoport is kisebb ertekkel bir, mint a sajat eletem. Geciseg sokak szerint, de ez teny.
Nem jobb, csak az intelligens sofőr vélhetően életvédelemre van betanitva, és az nem feltétlen a bentülőé lesz, mert azt a belső biztonsági berendezésekre fogja bizni.
a 80 centis nyárfatörzs se jobb, a kocsi szemből meg sokkal rosszabb
a nyárfánál azért arra is van esély hogy megdob a padka vagy az árok és az oldalával csapódsz a fának úgy meg borítékolható hogy nem vesznek ki egyben a kocsiból
Na ez az,ez lenne a következő kérdés,hogy mekkora vadnál hogy dönt.Mert ugye látni elég sok videót amin csak az első problémára reagál és ugye azt nem veszi figyelembe hogy azzal mit idéz elő.
Nem biztos, en is egy pillanat alatt dontottem el a nehai anyosnal, hogy ezzel en tobbet nem beszelek. Mondjuk apissal sem, es ez igy is volt az utolso 2 evben.
A vad azér optimális, mert van rá esély hogy odébb megy. Én momentán már jártam igy, szerencse is kell hizzá. De azärt nem vállalnék be egy szarvast a szélvédőn. Csunya munkát végez.
Ugye, hogy ugye. Nem is rossz otlet az alvas menet kozben.
Ettol csak egy egyszerubbet tudok, hogy ne kelljen vonatozni a kozuton a kamion mogott, az kicsit drasztikusabb. Meg kell tiltani, hogy elhagyjatok a szulovarost. Nem kell elmenni a gyerekhez, mert az is helyben hazasodik, tusko mindenhol van, autoszerelo is, viz-gaz ugy is hazhoz jon.
az emberek többsége a fát válassza. de a vad az optimális választás, az esetek többségében így van a legkevesebb sérülés, még akkor is ha az egy 300 kilós szarvas
én nem kapom el a kormány semmiért sem, simán nekimegyek bárminek maxi fékezés mellett, teljesen mindegy hogy őz vagy biciklis nyugger ugrik elém
elől van maxi védelmem máshol nincs
Hogy mit csinál a nyugger sofőr, vagy a tapasztalatlan kezdő, azt meg már tudjuk: balra rántja a kormányt, miközben áll a féken, nekiütközik a szembe jövő vétlennek, mindketten az árokba a fák közé csapódnak, közben elütik a vadat... ☹️
Ott van elcseszve ahol már mindegy
Amugy volt mar cica elottem, ott volt eszem, hogy azt vasaljam ki es ne az autokereskedesbe kelljen elmennem a korhaz utan is.
Es felreertes ne legyen, nekem az ovodascsoport is kisebb ertekkel bir, mint a sajat eletem. Geciseg sokak szerint, de ez teny.
a nyárfánál azért arra is van esély hogy megdob a padka vagy az árok és az oldalával csapódsz a fának úgy meg borítékolható hogy nem vesznek ki egyben a kocsiból
Ettol csak egy egyszerubbet tudok, hogy ne kelljen vonatozni a kozuton a kamion mogott, az kicsit drasztikusabb. Meg kell tiltani, hogy elhagyjatok a szulovarost. Nem kell elmenni a gyerekhez, mert az is helyben hazasodik, tusko mindenhol van, autoszerelo is, viz-gaz ugy is hazhoz jon.
én nem kapom el a kormány semmiért sem, simán nekimegyek bárminek maxi fékezés mellett, teljesen mindegy hogy őz vagy biciklis nyugger ugrik elém
elől van maxi védelmem máshol nincs
Nézem reggel aztán nem értettem hogy minden más szerint ma 29 van🙂