Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nem az a lényeg hogy embernek nézi-e a szemeteszsákot,vagy bármilyen tárgyat,hanem hogy mit reagál a bármilyen tárgyra.Tehát nekimegy a tárgynak mert nem ember vagy elkerüli az ütközést azzal a tárgyal?
ma visszakapcsoltam a segghülye tűzoltót mert ma megengedő kedvemben vagyok, plusz elég jól unatkozom
szóval
az út széli kukát és a szemetes zsákot nem nézi embernek a tesla kocsi, le van tesztelve, amit igazándiból nem tudom hogy csinálja mert az anyuka melletti gyerek simán zöld hulladékos szemetes zsák méret meg is volt kötve felül volt egy kis gallér szóval nem csak egy sima zsáktest
ha a kocsi mellett áll az ember azt is remekül látja emberként, 3 emberig egy csoportban sosem téved a számmal
ha jobb idő lesz akkor a rokon gyerekeket meghempergetem a földön a kocsi előtt hogy emberként azonosítja-e őket,
és a biciklist motorost is remekül azonosítja, a kocsiknál legtöbbször a formát is eltalálja(kombi nem kombi) egyedül a traktor+ pótkocsiból lesz mindig teherautó ezt többször is teszteltük
ami meglepő hogy ködben nem lát jobban mint az emberi szem én arra számítottam jobban lát majd

amúgy inkább olyan összefüggésekre lennék kíváncsi hogy pl kigurul egy labda akkor számít-e gyerekre utána, vagy épp ha átmegy egy őz akkor számít-e a következő állatra, vagy akár egy leszakadt gumifutófelület után számít-e az útra félig rálógó kamionra a kanyar után stbstb
https://www.thetimes.com/uk/tr...
Háromszor nagyobb a halálos balesetet szenvedők aránya a hibrid járművekben, mint a bels... robbanó motoros járművekben.
És felmerül a további kérdés,ha egy szemeteszsákot fúj ki elé a szél,akkor is így dönt?
Ebben nem ez a lényeg hogy mi jött szembe te ostoba,hanem maga a döntés,mert ott jöhetett volna egy motor is,nem mérlegelt,hozott egy döntést az elötte lévő helyzetre.Ezt a dumát meg már jó lenne elengedni hogy nem önvezető volt mert nem látszik stb,mikor nyertes perek születnek ilyen esetekben.
na
megkerestem a sokat emlegetett teslás balesetet ahol kiesett egy ember a teslakocsi elé
https://www.tiktok.com/@ripost...
cikk: https://www.vg.hu/extra/2024/1...
azóta se találok olyat hogy fsd módban volt, elméletileg nem is lehetséges hiszen nincs engedélyezve
de
ha az fsd csinálta volna akkor egy 30as övezetben sokkal több esély van az életben maradásnak a 2 kocsiban mint a 2 tonnás autó végigmegy egy emberen
szóval teljesen jól számolt, az anyagi kár mindig másodlagos az emberi élet mellett
bár én inkább azt látom a sofőr tekerte a kormányt pánikszerűen és taposta a féket fullon, mert nem lett volna szükséges ekkora kormány mozdulatra az aszfalton lévő ember kikerüléséhez, és az fsd tisztában lett volna a szembejövő kocsi pontos helyzetével és sebességével és méretével, már azelőtt mielőtt a kormány félre lett volna rántva, szóval tuti kevesebb kárral megúszta volna a két kocsi
Az Én a robot című film lassan doku lesz és nem fogunk rajta szórakozni. 😒
Rég nem vagyok az, 3. éve árut sem látok csak üresen vonszolok amit kell 30k-es körzeten belül és manapság inkább szerelek pótkocsikat és raktérhűtőket (mondjuk ott csak nagyon alapokat) és néha autót.
Hát nem igazán értem mi igényel nektek koncentrációt egy közlekedésbe,baszki,ha valakivel beszélgetsz és arra figyelsz hogy mit mond akkor átmész a piroson?
Hülyeséget beszélsz,az ember ösztönösen magát védi,de ezt felül tudja írni,tehát képes arra hogy másképpen döntsön.Igen,ez látható volt a videón is,a tesla úgy telibe baszta a szembejövőt mert egy ember kiesett elé hogy csak na.Pipi te ehhez teljesen hülye vagy,ide a paraszt ész kevés,itt nem minden fekete és fehér Elmondom mi a probléma jelenleg az önvezetéssel,az hogy ő mindig az elé kerülő probléma megoldására hoz döntést,jelen esetben az elé eső ember,azt nem veszi figyelembe hogy ezzel előidéz egy másikat.
Igen,és szerinted mi alapján döntene így az önvezető autó?
Csak marhára nem mindegy.
Nem akkarok én se jobb se gyorsabb lenni nála,viszont én a számomra legjobb döntést hozom,és én hozom a döntést.
Tiltsd őt is neked ezek a biztosítós, átírós dolgok a fétiseid 😅
Nekem meg 88-ból 160 😆
Nem
Megkötheted A0-át az import opeledre.(Meghajlós) Amikor a régebbi lomod eladod b10 be az egy kézmozdulattal átírazható az A0-s helyére. Az elért bónuszfokozat 2 évig megmarad ha az adott autót eladod. Tetszés szerinti neveden lévő autóra ennyi időn belül átviheted(kezeit széttáró)
Pont ezért nem megyek bünti határnál gyorsabban. Pályán elég a 130-140 közúton meg a 100. A mai forgalom mellett nem is nehéz betartani 😆 A városi 50 is elég nekem már. Így legalább a bújkáló rendőröket nem kell vizslatnom. Sokkal nyugodtabban vezeték mióta seb.határon belül mozgok kb. 3-4 éve.(Óranézegetős) Én könnyen hozzászoktam azt hittem hosszabb menet lesz.(Kezeit széttáró)
A vezetés folyamatos koncentráció(kezeit széttáró)
Nem láttam a videót de egy ember ott mit csinált volna?
Hát ha te programozod akkor sokak veszélybe lesznek. 😆 Egyébként az ember védelme az elsődleges. Ha már ezen hasogacc szőrszálat és nem veszi be a gyenge elméd, hogy van a 20 éves passzátnál már korszerűbb autó és egy gép jobban vezet egy ilyet akkor már inkább értelmesebb frici felvetése ha egy ember csoport kerül az autó útjába akkor az autóban ülőket védi meg vagy azt az ember csoportot, ahol több áldozat várható mint ahányan az autóban ülnek(kezeit széttáró) úgye az ember ösztönösen a saját életét védi itt nincs is mérlegelés ez genetikailag kódolt. A program viszont úgy dönt, hogy inkább 2 ember dögöljön meg az autóban mint 8 az úttesten(kezeit széttáró) Remélem amikor ezt programozzák a bőrszín is számítani fog. Mondjuk hasraütés szerűen 15 feka= 1 fehér 😅
Teljesen Mind1 mekkora a vad. Az 5 tonnás elefánt is a legkisebb baj egy szemből jövő autó vagy út széli mezővédő erdősávhoz képest. A kettő tuti halál a jószág elütése a legkisebb baj iránya. Mindig az emberi épség ember élet a fő szempont ehhez képest az anyagi kár nem tényező.
Én akkor is elütöm a vadat ha tök üres az út és vízelvezető nélküli fa mentes Alföldi sík rész van mindkét oldalról (kezeit széttáró) Én nem rángatom a kormányt egy jószágért se ha összetörik az autó majd biztosító fizeti de ha 3-at 4-et megforgok az autó tetején mert rángatom a kormányt már csak az megől ami a fejemre hullik az oldaltsebekből 😆 Szóval mikor a mesterséges intelligencia olvassa itt a nagyjából egy millió kilométeres tapasztalatokat azt fogja leszűrni, hogy kormányt nem rángatunk 100 nál semmilyen vadért mert ezért fizetjük a kaszkót 😅
Jávor szarvas. De persze lehet vérnyúl is. Az is vad mint ahogy a veréb is madár (kezeit széttáró)
Mint 1 millió ember legjobb döntése ilyen helyzetbe elüti a vadat(kezeit széttáró) Vagy csak egyszerűen megáll a vad előtt. 😅 Szerintem ne akarjál okosabb lenni egy mesterséges inteligenciánál se gyorsabb. Az ember mint olyan már rég nem tényező sem munkavégzésben, sem vezetésben sem semmi másban. Ha a szexrobotok is csúcsra futnak az ember már tényleg csak statiszta lesz a robotok életében. 😆