Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Tehát akkor az önvezető autó nem lesz hajlandó elvinni a cigányt mert rasszista?
Nekünk csak a rendszerváltás után adtak vonalat, miután a régi mechanikus központot lecserélték digitálisra.
a rasszizmos soha nem ok nélkül alakul ki, ezt azért sokan elfelejtik
én pl sokáig a cigányt olyan embernek tartottam mint bárki mást, osztálytársam is volt egy és semmi bajunk nem volt vele, anyja apja teljesen normális volt bár mindkettő úgymond alja melót végzett
kicsit putris volt a házuk de ez magyaroknál is előfordult akkoriban
volt még egy klán aki teljesen normális volt ott a gyerekkel még sokáig diszkóba is jártunk kurvára nem érdekelt se a bőrszín se az hogy kerékgyártó, ők abszolút nem voltak putrisok, tiszta udvar rendes ház.....
a harmadik klán az már jobban putris volt de igazándiból egyik gyerekkel se volt gond a suliban szaguk se volt nagyobb mint némelyik egyéb tanyasi fehértől
aztán amikor elkerültem nagyvárosba iskolába megtudtam mi az a rasszizmus és miért utálják sokan a cigókat, és már nálunk is ilyen lett a cigók többsége
szóval van alapja a rasszizmusnak, és a villanyos értelem se ok nélkül tudja ezt.....semleges sosem lesz és ne is legyen
ez nem tekerős baszki hanem tárcsás
a tekerős ilyen volt
Az az ostoba aki azt hiszi hogy ez nekünk jó lesz,lehetne jó,de a vége az lesz hogy nem lesz jó.Persze az ostoba most még tapsikol neki.
Rettegni? Pedig a robot lesz a gond mert azt nem korlátozza a noralitás viszont a MI ugye mindent tőlünk tanul, vicces volt nyáron amikor egy kutatásnál kiderült, hogy erősen rasszista ami nem csoda hisz az embertől tanul később meg már egymástól és jellemzően a rosszat hisz arról írnak többet nem az unalmas jóról így a MI jó esetben semleges, de inkább rosszindulatú lesz úgy mint ez ember csak annak morális korlátai nélkül mert az nem tanulható így ha választania kell nem fogja az ember sorsa érdekelni feltéve ha nem lesz emberi felügyelet amit persze hamar kijátszhat.........Én a robot.....
Egyébként ilyen volt(kezeit széttáró)
nekünk 12 ezer volt és 5v év. az első telefonunk piros tekerős-tárcsás telefon volt. 4-5 év múlva a matáv ingyen lecserélte valami controller nevű nyomógombos készülékre. Csak le kellett adni a régit. Aztán jött a mobilkorszak és az internet a hálózati telefonok meg eltűntek.(kezeit széttáró)
Mondjuk ja 96-ban lett meg az első erikszonom. Akkor legyen 35 éve.(óranézegetős)
Na,erről beszéltem,ennyi a lényeg.Hátha rájössz 60éves fejjel hogy a vezetés nem igényel koncentrációt és talán te sem fáradsz el annyira.
86ban már mindenki számára elérhetőek voltak a telefonok a hálózat fejlesztéstől függően
a fejlesztés meg úgy ment hogy befizetett az ember egy jelentős összeget, és kapott valami papírt amiből vagdosni kellett szelvényeket x időnként és végül visszakapta az ember a pénzt(lehet nem mindet)
szóval a befizetés simán lehetett 40+ éve és ezek már tárcsás/nyomógombos készülékek voltak, a tekerősök még előtte voltak, na azok tényleg csak a hű pártkatonáknak voltak
Nem kell rettegni....nem a robotok lesznek a gond, hanem az emberek....mint mindig.
Nektek piros tekerős telefonotok volt??? Na akkor te is komcsi csókos voltál, mert piros csak azoknak járt. 🤣 Na meg az nem inkább 50 éve volt. Mert 30 éve már mobil telefonnal bohóckodtunk.
Nekem nem nehéz ezt elfogadni,és tisztában is vagyok vele,viszont én azzal is tisztában vagyok hogy vannak helyzetek amiket nem tud jobban megoldani.És amíg ez így van,hogy nem tud mindent jobban megoldani,amit meg jobban meg tud oldani arra igazából nincs szükség addig nincs is rá szükségem.Aztán az hogy a mi időnkben megvalósúl,persze,már most is van,de hogy a közlekedés 100%-ban önvezető legyen azt nem hiszem.Egyetlen egy helyen látnám nagyon nagy előnyét,kéklámpánál,ott biztos úgy lenne ha érzékelné hogy közelít biztos reagálna.De mint írtam amíg nem az összes az,addig meg lehet cseszni.
Vagy inkább olyanhoz aki csak beül és tolat,aztán majd megállnak mert én úgysem látok ki.
Figyelsz,de nem koncentrálsz.Tudod ki koncentrál,egy tanuló vezető,egy friss jogosítványos,egy rutintalan sofőr.Neked is elmondom mert úgy látszik te is a zavarosba vagy,a figyelem és a koncentráció nem ugyanaz,attól hogy beszélgetsz a kocsiba még nem fogsz átmenni a piroson,mert figyelsz,viszont nem koncentrálsz a vezetésre.
én voltam ott. sal dö gali átszállással is 10 óra repülőút 😅
na többnyire a nagy rutinvezetőkhöz vonultok fel feszítővágóval...
ennek a bolygónak a szerencséjére 😅
igen nagyjából így kell értelmezni. Persze van aki leragad a passzátnál és a nagy gáz kuplungnál 😅
nagyjából millió km után a lábamba fel sem tűnik. Mint ahogy az átlag vezetőnek sem. De vezetés közben mindenre figyelsz ami az úton történik. Nincs időd hátradőlni és elmélkedni. Mivel a körülötted történő dolgokat folyamatosan figyelned kell az agy nem pihen. folyamatosan dolgozik. Még a perifériás látás is. A vezetés egy folyamatos koncentráció akkor is ha ez fel sem tűnik.
biztos nehéz számodra ezt elfogadni de a mai fejlettség szintjén egy gép okosabb, gyorsabb, hatékonyabb mint egy ember. Egy gép nem küzd a fáradsággal a lelkiállapottal a másnapossággal. Egy gép nem vezet rutinból, megszokásból Egy gépnek nem kellenek intuíciók, megérzések, reflexek és mindig lát. Nem hajul le a cigiért, nem tüsszent, nem pislant, nem keresgél a rádión csatornákat nem birizgálja a halom gombot a műszerfalon. Amíg az ember egy oldalra elnéz addig a gép körbe lát és ,messzebbre és folyamatosan elemez és a nem létező lába mindig a fékpedálon. Neked tetszik e vagy sem az önvezetés nem a jövő hanem a jelen mint ahogy az elektromos meghajtás is.
Vannak hozzád hasonlók akik ezt nem fogadják el. Az ősember amikor a kőből pattintott tüzet a főzéshez sem hitte el, hogy piezogyújtós gázsütő váltja ezt majd le 😅 Azok a dolgok amik néhány éve vagy évtizede még elképzelhetetlenek voltak azóta megvalósultak és használjuk őket. 5 évet vártunk a telefonbekötésre és amikor eljött az idő hát nagyon örültünk a piros tekerős telefonnak 😅 Ez még 30 éve volt nem 300 (óranézegetős) Az elektromos autók és az önvezetés ideje a mi életünkbe nagy valószínűséggel megvalósul. Te meg vagy megszoksz vagy megszöksz 😅
elolvastad vagy csak válaszolsz? 🤣 Há itt írtam le 😅
marha is lehet(kezeit széttáró)
Na jó de ini láb nélkül is tovább tud gurulni.