Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Majd hozzáváglak a dronhoz téged. 🤣
"6 évig napi szinten ingáztam vele hóban fagyban minden nap
szóval lehet érezni mindent....."
Te 6 évig az antarktiszon éltél?
én csak tolatni nem tudok meg parkolni, a többi nagyon megy 😂
Az ilyen érvelésről mindig eszembe jut az egyik kedvenc mondásom: "Abból, hogy valaki 20 éve tud járni, még nem következik, hogy nem sánta"...
Csak ha muszáj... 😁
Egyébként beengedheted a fékutat a kanyar bejáratába, annyival is később kell fékezni... az ABS megoldja. Most beleestem a gondolkodóba, vajon az F1-ből miért tiltották ki? Talán rossz volt? Vagy mert kintebb tolta a határokat?
Tulajdonképp igen. Aki született valamire, azt tanulással nem éred utol soha. Pl. egy szúmós tanulhatja a rúdugrást, de sose lesz belőle Armand Duplantis 🤣 de Polgár Jucit se fogod utolérni sakkban.
...de ha már kanyarodás, azt se fogod megtanulni olyanra soha, mint a Marquez tesók.
Kanyarodás közben nem vész fékezünk. Ez is egy amatőr hiba.
"Tapadási kör" címszónál érdemes keresni.
Hát akkor ívbelsőn sokat mész blokkoló kerékkel.
Ja most jut eszembe te is az vagy aki szerint csak születni lehet valamire, tanulni nem, ezért nem is kell gyakorolnod a kanyarodást sem, mert az is a véredben van 😅
Nincs szükség külön külön.
22 évig volt az astra se abs se kipörgésgátló se semmi extra
ennyi év alatt egyszer sem voltam vele se az árokba se másik kocsi seggében, 0 baleset 220 ezer alatt
ráadásul 6 évig napi szinten ingáztam vele hóban fagyban minden nap
szóval lehet érezni mindent.....
90es években zsigulival elakadtam párszor, ott tartozék volt a gyalásó hogy ki tudjam ásni a hóból
Áh... a rögzítő stift furat a jobb felén és a piros rovátka a fekete lófaszon a másik végén teljesen félrevitt. Nem láttam még ilyet.
Nefárasszámá 😁 Jó, a nagy expertek kitapogatják a csúszáshatárt fülre, érzésre, vizeletből... 🤣 csak azt nem vágom, egy fékpedállal hogyan csinálják ezt meg a 4 keréken külön-külön? Mert az ABS ezt tudja...
Ha már erről beszéltünk... ez a SIG P226 szánrugó vezetője, ami az érdekes, hogy benne van egy lézer... a kopott végépen (ott koptatja a szán) a fekete a hátsó vége, ez alatt van egy elem. A ravasz érintésére világít, (ha be van kapcsolva a pisztoly oldalán) kivetít a célra. Világosban nem nagy ász, de beltéren használható.
Azért nincs a pisztolyban, mert ugye tilos, csinálnom kellett helyette acélból 1et.
Ruger MK4?

....nem annak csak a vége néz ki így.
Pont nem. A blokkolás rossz, azt csak a bénák csinálják.
A blokkolás gátló valójában blokkol, csak időnként elengedi. Én nem blokkolok, hanem hagyom gördülni a csúszás határon. Havon hatalmas az előnyöm emiatt.
Száraz úton kevesebb.
Ettől függetlenül hasznos az ABS, de nem mint blokkolás gátló, hanem mint blokkolás jelző. Ha darál akkor picit visszaengedem, hogy ne daráljon.
Némi gyakorlással 2-3 kattanással kipuhatolom hol van a csúszáshatár és ott tartom. Sokkal rövidebb lesz így a féktáv.

Igen, tudom mit tanítanak általában de azt azért tanítják mert ilyen Zoli féle nyomorékok úgy sem tudják ezt megtanulni, akkor meg már jobb ha kerreg az ABS 😆

Illetve az is igaz, hogy ABS nélküli autón sokkal nehezebb megtalálni a csúszáshatárt. Sokkal kevesebb az autó visszajelzése, főleg havon...de én abban is elég jó voltam 😄 most már persze valószínűleg nem menne, mert nagyon rég vezettem olyat, de egy óra gyakorlással vissza lehetne rázódni.
Részemről szabad a gazda, sokadik ránézésre se ismerős. De elég csúnya fogónyomok vannak rajta.
Ha már ilyen szagértők vannak itt, ki tudja, mi ez? (könnyítés, kb. 8 cm hosszú)
Nem Olyan mintha beakadt volna a nagyfesz vezetékbe ?
Nagy hóban meg sárban igen, mert nem gördül a kerék, hanem tol maga előtt egy gátat... de letaposott havon esélyed sincs, pont téged ne kelljen már győzködni, mennyivel finomabban tudja csúszáshatáron tartani egy elektronika, mint egy faláb 🤣
A drón meg: ha ki van rá tűzve egy A3 méretű lőlap, és 15 méterre odajön, igenis eltalálom! 🤣 persze ne mozogjon össze-visza 🤣
Ha szemből nézed a lézert (nem közvetlenül a szembe világítva) akkor látszik is. Annyi por és pára mindig van a levegőben hogy szóródjon egy kicsit, de az igaz, hogy nem úgy mint a filmeken. Ott a füstgépet alá kell kapcsolni hogy úgy nézzen ki a filmen.
Durván rövidebb féktávot tudok most a hóban bármivel. Én ugyanis ismerem a fizikát és nem hittel el a marketinget, valamint gyakoroltam ezt elég sokat az ABS nélküli autóimon, és motorjaimon.
Viszont te nem, így neked valóban nincs esélyed az ABS ellen, és drón ellen se golyóssal....még akkor sem ha áll a levegőben egy nagy céltáblával. 😆
Inkább úgy mondanám, könnyebb vele jól lőni. A pincelőterekben soxor szar a fény, ott nyílttal lőni... na ahoz télleg kell a jó szem, az meg már nincs - van viszont reddot 😁

ui: egy lófaxt fékezel te jobban ABS nélkül 🤣 arra max. Bléd képes 🤣
Cobrának kapóra jött, amikor kifogyott a Jatimatic :D
Minden szakágban tilos a lézer... a filmeken is jót röhögök, mikor a piros vonal láccik a fegyvertől a célig a képen 🤣 tisztára mint a Sztárvórszban 🤣