Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

A cikk, erősen rágyúrt az ilyen galamb agyúak hergelésére, aki csak a főcímet olvassa el, de értelmezni nem tud.
Nem meglepő ez a TC-től. Amióta nincs ott a Karotta, nem is nagyon olvasom.

A hatótáv feleződés a kínai mérési protokolhoz viszonyítva van, aminek eleve semmi köze a valósághoz.
A blődi félék meg eleve kitalálják maguknak hogy 200km a hatótáv, és ezt felezik el fejben. pedig a cikk a 700km-et felezi.
De persze tudjuk hogy a sakkozni szerető tűzoltó galambunk annyira zseniális hogy ő lát egy fotót egy villanyautóról és jobban tud mindent is, annál mint aki használja. Hiszen Karikó Katalint is leiskolázta már virológiából 😆

De ettől független 140-es autópályás tempó mellett nekem kb. 20% a valós hatótáv csökkenés -10fok miatt a +10 fokhoz képest (+10-20fok az ideális fogyasztási hőmérséklet) Persze a téligumi is ront az átlagon, de ami igazán sokat számít az a hó. Igaz ilyenkor meg nem megy az ember 140-et, ettől pedig megint az lesz hogy kényelmesen elérek az anyósomig az ország végébe. Legrosszabb érkezési töltöttség 20%-volt 225km-en, amúgy meg 40%-al szoktam megérkezni
A tiéd simán elhiszem 😀 az nem kérdés.
Itt nem mínusz 30 fok van.
Pár napja jöttem meg 320 km-ről 1 fokban kb. tudom, mennyi a hatótáv...
az ilyen mosogatót mivel lehetne szakszerűen/maradandóan rögzíteni? az asztalos csak helyéte ragasztotta pasztával de ez most feljött amikor baszakodtam a lefolyóval
most meg aláfolyik a víz
Ha füstölt akkor nem jó,szar az izzító.A kiegészítő és az állófűtés nem ugyanaz.Ami gyárilag minden dizelbe van,az a kiegészitő.Nagyjából 7fok alatt üzemel.
ismerős alhambrájában volt állófűtésnek nevezett dolog de az inkább kiegészítő fűtés mert csapnivalóan szar annak a nagy doboznak a fűtése alapból
de füstölni jól füstölt 🤣
Ne vádolj meg mást a saját tudatlanságod miatt.Például az alhambrákba az összes dizelbe van kiegészítő fűtés gyárilag,ehhez lehetett kérni gyári extraként az állófűtés funkciót,és akkor persze még ott van az utólagos,de ott is csak a vezérlés kellett bele,mert a kályha mint írtam már benne van gyárilag.
Az hogy te mire emlékszel,hát.....
Az enyémben gyári a Webasto.
Nem adták alapból. Külön lett rendelve, ahogy a nyomatékra kapcsoló sperrdifi is.
Aha,ja.Ott a teszt,ami kínai,lefeleződik a hatótáv.
Szerintem is kamuzik a csávó de ma reggelre nagyon tapintatosan ébredtem... 😁
Volt a volkswagenben valami olyan megoldás, hogy ilyen izzítószerű gombák voltak a blokk oldalába csavarozva, és az adott plusz fűtést a blokknak 12V-ról, olyan lehetett neki
Használt auto,nem tudom elképzelni hogy ő pénzt adjon webastora,vagy gyari,gyári extra rendelve,vagy az előző tulaj kulön rakstra be
30 éve a dizel 740 Volvóban is volt ilyen, saját készítésű melegítő, a főhűtőkörbe volt iktatva egy bojler fűtőbetét 😁 bedugtam a konnektorba és negyed óra alatt átmelegítette a motort, ettől könnyen beindult a legnagyobb mínuszban is és egyből meleget fújt 😃 100%-ban saját készítésű szerkezet volt, de csak ott tudtam használni ahol volt közel konnektor
nem emlékszem, hogy valamelyik gyártó is szériában rakta volna az állófűtést az európai modellekbe... hát ha tiedbe van, akkor te rakattad bele, tehát mégis hasznosnak gondoltad.
Még szerencse hogy annál nem kell messzebb mennem 😁 amúgy körülbelül 2-3 kWatt a fogyasztás ilyenkor, az annyit jelent nem 500 kilométerre megy el, csak 420-ra.
Ez idő tájt sokszor felébredek... már aludtam egy rövidet és még fogok is. Nem vagyok fönt sokat, mert beleolvasok a fórumba és általában olyan fárasztó dolgokat látok, hogy egyből elalszok 🤣
Többnyire szolgálatban szoktam használni, mert ott nem fűtött garázsban áll.
Hasznos dolognak tartom.
Ja,működött ez már 20-30éve is,csak az ev tulajok hiszik hogy ez nagyszám.Nekem mindkét autóba van,mondjuk tény hogy rohadt ritkán használom.
Ja,nem .Lefeleződik az amúgy sem túl acélos hatótáv,de talán a boltig elég lesz.
Jó dolog a programozható álló fűtés a lerúgott Audikban. De ha nem tudom pontosan, hogy mikor indulok, akkor bekapcsolom távirányítóval a szobából, indulás előtt pár perccel. Sajnos nem telefonról, mert ez már régi verda. 😒
De valahogy megbirkózok vele lélekben.
3 perc után meleget fúj. 10 perc ahhoz kell hogy a hó is leolvadjon róla. 😁
Amúgy te sem tudsz aludni? 😆
Miért, legkocsonyásodik a gázolaj? 😁
...de köszi hogy szólsz, 10 perccel indulás előttre be kell programoznom telefonról a fűtést, hogy meleg legyen a kocsiban, mire kimegyek...
Ev tulajok készüljetek,kemény mínuszok jönnek a héten.
https://totalcar.hu/hirek/2026...
nekem ezeket eddig bebaszták a ház előtti kúszótujába, csak most ki kellett szedni mert bádogozták a deszkákat a tetőn aztán kellett az egyenes hely az állványzatnak
most majd kiteszek valami nagyobb peca hálót ha futárt várunk
azért ha egy 6 centi hosszú 0,8mm vastag alu lapról van szó az nem ugyanaz mint amikor gépsatut vagy hasonló dolgot rendel az ember, ha ez egy kicsit meggörbül máris foltos lesz a kép mert tuti nem fogja az ember kiegyenesíteni hogy ugyanoda világítson
de végülis 5-6 ezer nem a világ ha elgörbül csinálok belőle a terepjáró hátsó ajtóba világítást hogy ne fejlámpánál kelljen ennem éjjel kettőkor