Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

én nem tudom mit csinált fater párt tagként mert sosem érdekelt a dolog, nagy dolgokat nem mert nem voltunk kivételezett helyzetben, én csak azt tudom hogy rendszerváltás után 20-30 évvel is ha összefutott pár régi munkatárssal egyik se fordult el másik irányba, hanem mind örült a találkozásnak

akkoriban párt tagnak lenni olyan volt mint most fideszesnek lenni, ez a rendszer velejárója, akkori is most is voltak olyanok akik hazudtak csaltak stb azért hogy előrébb jussanak most is
és voltak olyanok akik csendesen szemlélődtek minimális vagy nulla haszonnal
aki akkor rendszer ellenes volt vagy épp kibaszott vele a rendszer az mind sumák(legszebb szó ami eszembe jutott)
Le. (szemeit körbeforgató) komcsi zsidó cigányok vagyunk 😅
Na megoldottam a Teslán a téli hatótáv problémát:
https://www.facebook.com/reel/806726879086861
Mostanában a kínaiak is jól szerepelnek, szóval a Volvó újra biztonságos 🤣

Ja meg a Teslát azért pontozták le mert nincs fizikai gomb a segélyhívóra. Miután a Tesla magától telefonál egy balesetnél. Megint olyan németes tesztelés zajlik hogy magukra írják a szabályokat hogy nyerjenek egy játékban.

Amúgy meg itt a rangsor. Rendeztessétek minősítés szerint sorba mert azt nem lehet linkelni.
https://www.euroncap.com/en/ra...
Már a piros telefonnal lebukott 🤣
Igen. Alternatívozik az alternatív. Szerecsennek meg mosdatás a sorsa, de amúgy vajon ki az aki a gyerekének valaha is elmondja ha aljasságot csinált? Én sem teszem mert biztos volt ilyen, de ha kiderül akkor még sikertörténetet is kerekít mellé amiből kiderül, hogy még ő volt a nemeslelkű emberbarát és persze a mindenkori elnyomó hatalomnak a belső ellenzéke aki miatt meg is buktak. 🙄
na tényleg a saját példámat el is felejtettem. A behaló adblúkról meg a 100 ezernél nulllára fogyó féktárcsákról. Lehet még a 20 éves autójaid valamennyire jók és tákolhatók de az utóbbi 10 év szarjait egyenesen a zúzdára gyártották.(kezeit széttáró) Szóval én annyira nem kardoskodnék egyik mellett sem(kezeit széttáró) Az, hogy ipari hulladékokat árulnak sok pénzért legfeljebb elfogadhatjuk tenni nem tudunk ellene de azt, hogy kiemelni ezek közül melyik a jobb vagy rosszabb szerintem balgaság mert mind szar. ha meg a vellanyt akarjuk hasonlítani a fosszilishez a vellanynak talán annyi előnye van, hogy a motorja nagyjából 1500 alkatrésszel kevesebből van felépítve ez eleve kizár néhány hibalehetőséget és állandó karbantartást a többi azon is pont ugyanolyan szar mint bármelyik modernebb fosszilisen(kezeit széttáró)
Ja ja tudom,meg garanciás psa motoros toyota aminek a meghibásodását a tulaj fizeti mert olyan ostoba hogy franciát vesz.De hát ez már csak ilyen,a gond az hogy még ezek tudatában sem fogod fel hogy én miért részesítem előnybe a használt autó vásárlást,aminek hatása hogy tizedét költöm el az autóra hozzátok képest.
Te azt állítod baszki, hogy az öreg elvtárs volt. Azért mert bratyizott pártban lévő gyári felsővezetővel akkor már az öreg komcsi volt? Párttitkárral nem bratyizott ilyet nem írtam ezt te költötted (kezeit széttáró)
én láttam már ford tranzitot aminek egy turbólapát miatt cserés lett a blokkja. Hallottunk már folszvágen transzporterről is aminek az egér hűtőjében történ spénes levállás miatt kukára kopott a blokja és nem egy autónak hanem egy egész szériának amiért senkit soha nem kárpótóltak mint ahogy az audi sem a műanyagkerekes olajszivattyúja miatt amitől szintén beálltak a blokkok néhány ezer kilométer alatt és itt is szintén egy komplett évjárat sorozatairól beszélünk. A passzát 6 szög tengely meg már csak hab a tortán. tudom-tudom csereperiódusos 😅 Szóval én azt mondom hagyjuk is ibolykát(kezeit széttáró)
Nem kell javítani,cseréljék.Normál esetben egy hűtőventilátort.Nem egy komplett hűtőt,kérdezem én,ebben hol van a környezettudatosság?Most kíváncsiságból megnéztem,a passathoz kemény 30ezer forint.
Nem gyártanak már logikus autót, és ha még nem tűnt volna fel, kábé 20 éve mindent csak csereberélnek, nem javítanak már semmit. Mit vársz egy teslától, ami a világ egyik leg profit orientáltabb vállalkozása 😄
apuci a cocilizmus alatt lövészedző volt az mhsznél, párttitkárokkal meg gyárvezetőkkel bratyizott, de persze semmi köze nem volt a komcsikhoz 😁 mondjad még még még még még sokkal jobb olvasni, mint a vicclapot 🤣
Ez a volvo hiedelem már rég nem állja meg a helyét.A volvo úttörő volt a biztonság terén,de ez az előny mára már rég elkopott .Egyébként megint tévedsz,mert pontszámokat nézve a merci e osztály érte el a legtöbb pontot .A teslára visszatérve,teljesen mindegy hogy mi az előélet,ami tény hogy egy meghibásodott villanymotor milyen kárt csinált,kezdve azzal hogy azt a motort csak hűtővel együtt lehet cserélni,ez pont olyan logikus mint hogy a kilincs kivételhez az egész ajtót szét kell bombázni.
gondolom a nagypolgár embert meg elvitték a sittre a nagyanyád besúgásai alapján(gondolkodós) Láttunk már ilyet.(gondolkodós) persze, hogy jóba lettek a nagypolgár asszonnyal megszabadult a nyűgtől. Minden összeállt mamlasz(kezeit széttáró)
Azért elég érdekes életrajzok jönnek itt elő. Aki nem élt abban a korban talán el is hiszi némelyiket......
Most, hogy így jobban megnézem még annyi a változás, hogy a kerítés az ugyan ugyan az de nem ez a rosdás színe volt hanem ha jól emléxem piros fehér. Az udvar másik részén volt egy akadálypálya ahol az öhv-kre készültünk. összetett honvédelmi verseny. Most kutyások használják kiképzésre.
Egyébként a minap jártam arra és meglepően nem látszik az épületeken az elmúlt 60 év 😅
Ott megállt az idő a 80-as években amikor én jártam is pont ugyanígy nézet ki annyi különbséggel, hogy volt ott egy diófa ami mellett volt egy félig leásott 2 hektós hordó fektetve az volt dörmi a lőtéri kuvasz fekhelye aki mindig láncon volt és nem volt érdemes közel menni hozzá 😅 még a drótlövész is fent van a falon ahogy a 60-as évek körül felkerülhetett 😂 Most is lövészetre használják egyébként az épületegyüttest. A képen a légfegyveres lőtér látható a kispuskás lőtér bentebb volt betonelemekkel leválasztva a kültéri rész az ellövés ellen.(kezeit széttáró)
Dehogyis, egyik sem volt kommunista... a kommunisták meggyőződéses idióták voltak, apád csak kihasználta a helyzetet, manapság úgy mondják szervilis, a nagypapi meg simán köztörvényes bűnöző volt.
Nagyanyám egy nagypolgár asszonynál volt cseléd 20 évet, olyan jóban voltak, hogy még a 70-es években is látogatta, pedig a háború után nem dolgozott nála.
Hát pont ezért mondtam,hogy halvány fogalmad sincs a vadásztársaságokról sem most sem ami 50 éve volt és pontosan azért írtam le elég tényszerűen, hogy tanulj belőle. De lássuk be, hogy hülyéből nehéz okosat csinálni(szemeit körbeforgató) kb. mintha a villanykarónak beszélnék 🤣 Szóval szerinted a vadászat mindig úri hobby volt 3 szor leírtam kik jártak oda soknak még járművük sem volt akinek volt az szedte össze a többit negyedszer már nem akarom leírni 😅 az mhsz-szel sincs túl nagy szerencséd elég belsőleg ismerem mivel édesapám több évtizedig lövészedző volt ott. 😅 És még párttag sem volt. 😅 Egyszerűen kellet lövészedzőnek olyan értelmiségi akinek van valami köze a fegyverekhez és lehetőleg tud bánni a gyerekekkel. Nos szervezetileg azt nem tudom egész pontosan hogy nézett ki de volt egy lőtérvezető ő volt az egyetlen hivatásos aki ezért fizetést kapott meg volt 3 lövészedző. Volt egy elnök természetesen ő pártbizottsági tag volt neki volt a feladata a pénz megszerzése volt egy helyettese az a konzervgyárban volt vezető beosztásban szintén a párt tagja. Nálunk a konzervgyárat kb. úgy kell elképzelni, mintha most a 20-on pár ezer lelkes városnak itt volna egyben a mercigyár a bmw és az audi. Úgy kell elképzelni, hogy egy ilyen méretű állami vállalatnak vezető beosztású emberének szava nagyobb súllyal eset latba bármelyik városatyánál, majdhogynem a pártitkárral volt egyenrangú. Egyetlen szava akár ezer embert társadalmi munkára "ösztönzött" 😆 Nem is volt baj a fűnyírással és a lőtér karbantartásával és az ápolási munkákkal. 😅 Emléxem a nevekre is nem mondom mert nem illik minden esetre édesapámmal gyerekkori jóbarátságban voltak. Együtt építették a nyaralókat tiszakécskén. A lőtéren meg 3 féle fegyvernem volt lég pisztoly és puska illetve kispuska. Légpuskákból többféle volt alkaros ami akkor menőnőnek számított pisztolyból is volt gázos is. Legnépszerűbb a puska volt pisztollyal csak kevesen birkóztak fárasztó sport volt és nehéz. Többnyire az a néhány diák pisztolyozott akik országos versenyekre is lejártak soxor helyezéseket is hoztak.
Az alternatív valóságban te élsz baszki mhsz lőtérre sose jártak a csórók kizárólag a helyi iskolák általános szakmunkás és középiskolás diákok jártak. az Mhsz pont a gyerekek katonai nevelését célozta a hidegháborúban a lényege az volt, hogy ne a honvédségnél találkozzon fegyverrel először a fiatal. Teljes ingyenes volt állami cégek finanszírozták meg a pártkasszából a központi költségvetés. Mivel 6-8 évig én is kijártam még csak véletlenül sem találkoztam felnőttel az edzőkön kívűl akiből egyik hát mit ad isten pont édesapám volt 😅 Mielőtt megkérdeznéd igen én egy kicsit több lőszert kaptam egy kicsit több lőlapra lőhettem és edzés végén én söpörhetem össze az ólommatricákat amiből horgászólmokat öntöttem 😅 A kispuskáról is hülyeségeket beszélsz(kezeit széttáró) Bárki lőhetett vele egyetlen kritériumnak kellett megfelelnie el kellett múlnia 14 évesnek(kezeit széttáró) mielőtt ezt is megkérdeznéd igen én már 14 éves korom előtt is lőhettem vele mivel édesapám volt az egyik lövészedző én egyenlőbb voltam a többi egyenlő között 😅 nem tette ezt szóvá senki akkor 😆
Toz 8-al kezdtem majd pár éven belül a toz-8-akat váltották valami másféle kispuskák. A nevére már nememléxem de valami versenyirányzék volt rajtuk. Nekem nem annyira tetszett. 2 kört kellet összenézni és az pont beleillett az asszem 25 méterre lévő emberi célalak fekete körébe. Amikor ez a 3-om egyben volt akkor lehetett elméletileg 10-est lőni. nekem ezzel nem ment túl jó szerencsére a toz-8akból maradt még vagy 5-6 darab nem mindet selejtezték. Azzal legalább volt esélyem belső 10-re a versenyirányzékkal még véletlenül sem. persze lehet csak szoknom kellet volna még.
nos kivonatolom a mai teljesítményedet. Ami tisztán kiderült az az, hogy neked fingod sincs a vadásztársaságokról fingod sincs az mhsz-ről ellenben apád párttag és kommunista besúgó volt(kezeit széttáró) 😅
Hogy egy amúgy szanaszét hentelt autót nem tudtak megjavítani, ebből hogy vontad le azt a következtetést, hogy 10 év alatt nem tanultak meg autót gyártani? például azt tudod hogy a mióta a tesla megvan, azóta ő a legjobb a törésteszteken? Nem a volvo meg a mercedes...
Az adac megbízhatósági listán meg harmadik...
a vadászat sose volt a köznép szórakozása, a csóróké meg végképp nem
gondolom a cucc nem volt drága mert úszós peca ólom úgy volt hogy kértünk az öregtől egy patront aminek levágta a tetejét aztán odaadta belőle a sörétet hogy vágjuk be késsel, szóval tuti fillérek voltak a patronok
de bekerülni nem nagyon lehetett, az mindig úri hobbi volt
a csórók akkoriban pecáztak, az volt a szegények szórakozása

te valami alternatív valóságban élsz vazzeg, a csórók az mhsz keretein belül foghattak puskát hivatalosan, de ott is inkább légpuskát, a .22-vel ott is csak a puncsosok lőhettek, én mhsz tag voltam amíg létezett ragasztgattam a bélyegeket de egyszer se engedtek lőni azokkal a ócska toz8-asokkal
Na,hát mondtam én hogy 10év alatt nem lehet megtanulni autót gyártani,egy egyszerű probléma.
https://www.facebook.com/share/v/1AxRc2g6pX/
Mert leégett tőle a tyúkólból lett szeméttárolód.
na összegezzük a mai nap eredményét 😅
Blődi szerint loptam az áramot amíg nem lett napelemem. Bár ha loptam mi a fenének költöttem rá(gondolkodós)
Ini és mamlasz szerint meg kommunista elvtárs volt apám és nagyapám.
De, hogy én se maradjak adós én is levezettem, hogy szerintem mamlasz ősei miért voltak kommunista besúgók, ininél meg ezt le se kellett vezetni hisz bevallotta saját maga(kezeit széttáró) Bár ennek függvényében nem értem akkor miért állt belém de valószínűleg a szegény és a gazdag elvtárs között is csak volt különbség 🤣