Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Egyrészt engem nem látsz,másrészt ha én mondom hogy mit vegyél akkor azt megfogadod és azt veszel?
ez a 140 ezres futásos gép be van indítva néha napi 15x és belemegy 50km táv reggel 6tól este8ig
persze vannak heti utak pestre, székesfehérvárra stb, de ez a kevesebb, e mellé még van reggelente 2-3 hidegindítás pár km távval
végefelé már olyan 0,5 literes olajfogyasztás volt 1000km alatt szóval bár 10 ezrenként volt olajcsere mindig 2x cserélt ennyi táv alatt mert az egyiket leengedte a másikat elfüstölte
karbantartás hibátlan volt de nem bírta ezt a használati módot
pont emiatt kérdeztem a nagyon okos fórumozóktól ki mit ajánlana ilyen használatra(még a javítás előtt) aztán néma csend volt
mert egyik se bírja ezt
a 20 éves dobozosok meg kivétel nélkül szét vannak rohadva, ott meg a lakatosra kell költeni 2 évente 2-300 ezret az meg azért nem jó
Baszki régen 300ezer km azt jelentette hogy motorgenerál lesz,most egy 5éves autóba van annyi és vígan elmegy még 300at.Természetesen nem mindre értem,én általában a magamrészéről jónak gondoltra mondom
Tévedés,vagyis de,aki újat vesz,de hát......Aztán ami jó az az 5év körüli autó,egyrészt ha új technológia van benne akkor már bőven volt idő hogy kiderüljön hogy jó-e vagy sem.Másrészt megspórolod az első 5év nagy értékvesztését.
Baszki miért,csak.
Lófaszt, dehogynem mennek többet... például haverom mindennap iskolába hordja a gyereket, meg megy érte... 16 éves középiskolás fiú 😁 az asszonyok meg nem a sarki boltba mennek le, hanem kimennek a város szélére a nagy hipermarketekbe.... te is felmész pestre azért, hogy a purdé játszon a játszótéren 😃
Az ember próbál találni, aztán évek alatt kiderül, hogy jó vagy nem... mert csak a saját tapasztalt számít.
szerintem a telefon színe még csak nem is választható volt mi ezt kaptuk.(kezeit széttáró) Akkor már ketten éltünk a házban édesanyámmal valószínűleg ő is meg én is besúgó komcsi zsidó sváb cigányok vagyunk ezért lett a piros telefon(meghajlós)
Másnak ugyanerről semmilyen tapasztalata nem lehet itt közületek én is nyílván szüleim elmondásaiból ismerem a történetet. Eddig az derült ki, hogy másnak innen nem vették el minden addig megszerzett vagyonát, nem lakoltatták ki, nem tészesítették a földjét meg nem rakták családostól őket teherautóra és nem vitték őket ki hortobágyra. Te milyen más tapasztalatokról beszélsz jóember? Persze ezt azokkal csinálták meg akiknek volt valamije. A nincstelenektől a kommunisták nem tudtak elvenni semmit. Bár anyai nagyapám és apai ágról a kőrösi rokonságnak se volt sok mindene néhány hold földről beszélgetünk még is kuláknak kiáltották ki őket és felpakolták őket egy teherautóra. Pár éve 1 millárdot locsolt rá az önkormányzat a nagykőrösi arany jános múzeumra szívesen látlak gyere el vannak interaktív készülékek ahol ezeket megélők mesélnek az akkori történésekről. Nagykőrösről vitték el az országból a legtöbb kuláknak kikiáltott családot. Volt akinek csak egy zsebkendőnyi földdarabja volt. Az állami elkobzások az, hogy elvesszük a gazdagoktól azoktól akiknek van valamilye igazi kommunista tempó volt. Persze nem a szegények kapták ezeket hanem maguknak raboltak a szarházi káderek. Ezek ini féle gondolkodású többnyire tanulatlan iskolázatlan népek voltak. Vegyük el attól akinek van aki egész életében azért küzdött, hogy jobb élete legyen. Aki a heverőn fetrengett annak nyilván kevesebb jutott de hát a kommunizmusba ugye mindenki egyenlő. Fogalmam sincs neked meg másnak milyen tapasztalata lehetett, ezek a dolgok az én családommal megtörténtek.
Bocsánat kiegészíteném. Komcsi zsidó sváb cigányok vagyunk(kezeit széttáró)
nem feltételen jellemző, hogy egy mostani autóra 140 ezernél rá kelljen költeni 2 millát. A szomszédodnak egyszerűen csak nem volt szerencséje vagy elhagyta a karbantartást esetleg a vezetési stílusa nem összeegyeztethető a gyártó által tervezett normál használattal. bár nem feltételezem, hogy rallyzni használta az autót vagy a siratófalat megmászni vele de bármi benne van a pakliban. A mostani autók igényesek. Szó szerint. Ezt a szervizre értettem 😅 A ciklikus karbantartásokat ezeknél már komolyan kell venni, nem úgy van mint a zsiguli korszakban, ha elfelejtettél 15 ezernél cserélni olajat nem baj majd akkor már csak 30 ezernél és legyintettél egyet. Ezek a szarok igénylik a futásnak és a használat módjának megfelelő karbantartást. Látod mit össze vadásztam az én szaromba milyen olaj való. 200 fajta olaj közül kell válogatni, specifikációkat olvasgatni. Pl az enyémnél nem mindegy, hogy adblús vagy sem még az is külön cikkszám ami adblús+ fap-os. Megfelelő időben megfelelő gyári előírt anyaggal történt karbantartással ki lehet tolni ezeknek az élettartamát. De látod már a környezetvédelmi hülyeség miatt ha egy mai dízelt csak városban használsz megkotlik benne és arany árért adják a rossz helyett az újat. Már szinte bekorlátoz az autó használati módja. Régen én a szívó hajeszt beindítottam azt ha három hónapig a városból kis se mozdultam a motort fél kilométerenként leállítottam és így tettem meg napi 200 kilométert akkor sem ment rajta tönkre semmi. A mostani adblús vackok ezt a módit pl. nem bírják. Mondanám azt ami mindenhová jó az most az elektromos technika. Neki mindegy, hogy közút autópálya vagy város ha 20 méterenként megállsz vele az sem érdekli. De ez is akkor volna igazán tuti ha minden létező benzinkútnál lenne ugyanannyi töltőoszlop mint kútoszlop. Szóval nagy tutit nehéz megmondani. ezeket az autókat már nem az örökkévalóságnak gyártják és ezt el kell tudni fogadni(kezeit széttáró)
miért tekernének bele 4 szer annyit egy autóba mint régebben? én pl. egy kilométerrel sem megyek többet szerintem inkább kevesebbet.(kezeit széttáró)
Dehogy döglenek,a motorok teljesen jók,sallangok vannak rajta amik kényesebbek,de ha ismeri az ember,akkor tudja hogy hogyan kezelje hogy probléma mentes legyen.
Inkább most bukjál rajta ennyit mint két év múlva 3x ennyit.Hidd el,meg kell húzni a határt,sokan itt cseszik el,pint amit leírtál,de nem mert új a futómű,meg most lett kihegesztve stb.sosem lesz vége,és itt nem az összeg a legnagyobb probléma hanem az idő amit elvesz,a bosszúság amit okoz,az hogy mást sem csinálsz csak azzal foglalkozol hogy az autó életbe legyen.
plusz nem vették figyelembe a nép szokásait
egy átlag kocsi még az újabbak is eokat elmennek ha indítás után sokszáz km távot megy, ha bemelegedett rendesen kb tökmindegy hogy 100 km távot megy vagy 1000 km
a régiek sokkal kobban bírták a sok rövidtávot(télen még a 30-40 km is rövidtáv) az újabbak nem bírják úgy
és rengeteg kocsi megy kis távokat vagy kicsit hosszabbat több indítással
ezeknek jó lenne a villanykocsi, a 25 éves tdi meg maradna tartalékba a garázsban letakarva....
Újként nehéz, a környezetvédelmi baromságok miatt minden gyártó elment a vakvilágba, hogy teljesítse és amiatt döglenek a motorok.
Nekem is most kotlott meg a citroen már megint, de nem a franciára fogom hanem magamra mert én basztam el az elején mikor nem cseréltem időben a vezérlést és minden gondja abból ered.........most már szívesen átnyergelnék, de épp nemrég újítottam fel a futóművet, küszöböket meg egy halom apróságot ami összességében nem volt olcsó és annyit beállt motorral nem kanék érte, hogy kiszálljak belőle, de most megint morojavítás, valószínüleg a kis vezérműlánc kotlott meg amit a legutóbbi javításnál nem cseréltek ki 2 éve, csak abban reménykedem, hogy szelep nem görbült mert nem menetközben hanem indításnál rögtőn nem forgott át így talán elég lehet a vezérlést cserélni bontás nélkül.
Még az is lehet, hogy igazad van vagy nem csalhogy engem ez nem annyira érdekel és biztosan nem dicaekednék vele ha meg tifajtázol akkor a tefajtázás is könnyen becsúszik, engem nem érdekel mit művelt a családod bármit is hallottam mert semmi közöm hozzá, de te magad teszed ki magadat ennek ezekkel a beírásokkal amiknek semmi értelme nincs, elhisszük, hogy te azt hiszed is amit írsz te meg fogadd el, hogy másnak ugyanezekről teljesen más a tapasztalata. Kár volt az egészbe belemenni a piros telefonos marhaságon meg röhögni kell oszt jónapot.
Az kit érdekel amíg találsz olyat ami jó.
Amíg működött a múltkor nevű oldal ott volt vagy 15 éve egy cikk amiben egy történész azt fejtegette, hogy a magyarok pont egyformának tartották a svábokat és a zsidókat és egyként utálták őket és ha a zsidóprogram lezárul a svábokkal is ugyanaz volt a terv csak hamarabb ért véget a háború, de a svábok is utálták a magyarokat, több feljegyzés is volt arról, hogy a falvakban a svábok állandóan panaszkodtak és feljelentették a magyarokat mert loptak amúgy meg egy kalap alá vették őket a cigányokkal.
Az a baj, hogy egyre több ilyen "rossz konstrukció" van, még a drága modellek közt is, azok is egyre silányabbak.
Aki nem tanul és ezeket a francia mocskokat veszi,meg is érdemli.70ezer,100ezer?Miféle mocskokat vesztek ti?
Ez megint egy téves gondolkodás,ez a kedvencem,"a mai autók mind szarok"ez mégis miben nyilvánul meg?Az hogy 5évesen mondjuk turbot kell rajta cserélni?Ja csak most 5év alatt beletekernek annyi km-t mint régen 20év alatt.Persze vannak rossz konstrukciók,de annak úgy is híre megy előbb utóbb.
neked nem kell mosdatni senkit. Nagyapád vérbíró volt nagyanyád kápó a női munkatáborban mind a kettő sok ember kínhalálát okozva. Egyértelműen szüleid is véres szájú kommunisták voltak a legrosszabb fajtából. Már csak az a kérdés te mivél váltál?(gondolkodós)

De kivonatolom. Az, hogy édesapám a 90-es évek legvégétől afrikába járt vadászni mamlasz és ini a két történészprofesszor szerint azt jelentette, hogy nagyapám is és apám is kommunista elvtárs volt. Mamlasz annyi kiegészítést tett, hogy lehet játékgépes később még olajszőkítőt is említett. 😅 Szóval senki más nem járhatott 98-ba afrikába vadázni csak volt komcsi játékgépes és olajszőkítő, Legalább ezt is megtudtuk(kezeit széttáró) Aztán felültek arra a lóra ami szerintem egészen rossz irányba vitte őket, hogy aki a 70-es, 80-évektől vadászott az kiváltságos gazdag tuti vagy elvtárs vagy jól megfizetett besúgó volt. Ezt is megtudtuk, hogy más nem is vadászhatott annak ellenére, hogy érintőlegesen említettem, hogyan működik egy vadásztársaság a vadgazdálkodás irányelveinek figyelembevételével.
Aztán jöttél te aki legyinthetett volna a két bohóc elképesztő ideológia ámokfutására erre engem vádolsz szerecsen mosdatással. Ehhez képest nagyszüleimet kisemiszték, megalázták, bebörtönőzték, egyiknek mindenét elvették a házát üzletét másiknak a földjét téeszesítették úgy, hogy saját maga a két világháborúban az országért harcoló katona volt ez meg ugy egyértelműen a te példaképed.
Szóval ezeket tették a felmenőimmel azok akik a tifajtátok szerint meg pont mi voltunk(fejét fogó) Egész elképesztő és megdöbbentő számomra az az emberi butaság amit képviseltek. Tudtam, hogy nem vagytok a világ eszei de ezt a rosszindulatú arcátlan ostobaságot még rólatok sem feltételeztem volna. Egymás szüleinek és nagyszüleinek a meggyalázásában én sem szerettem volna alul maradni ezért levezettem melyikőtök felmenőinek miért volt kommunista besúgó káderes múltja. A tiéd még nincs kitalálva de kérésre tudok hozzá sztorit köríteni(kezeit széttáró)
én sváb vérvonalra tippeltem volna a zsidó helyett, mert a svábok ilyen sóherek mint te
ismerősnek a 140 ezret futott (nem külföldi tekert órás)citroen berlingó szervizköltsége 2025-ben majdnem elérte a 2 millát, de most sem tökéletes, szóval nagyon nem olyan mint újkorában volt
pedig sima 1.6 benzin turbó nélkül
a sok ész osztó között kérdezgettem hogy mit kellene helyette venni amivel nincs szopó és 5-10éves de nem jött válasz, mert mind egy foshalom szar
vissza tértünk a zsigulis korszakba hogy 100 ezret még elmentek nagyobb javítások nélkül, de 100-200 között használattól függően megkívánta a teljes generált
mondjuk nekem 70ezernél tört el egy gyűrű ami miatt fúrni kellett, de ez a ritkábbik eset, faterét 100 fölött adtuk el és nem volt a motorba cserélve semmi az ac pumpa bőrön kívül