Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

A skodázásba a legnagyobb élmény talán az volt amikor a menetszél dobálgatta az elejét. 😆
Már onnan is látszik, hogy manuális váltóra valami emelt szintű gyakorlati vizsga kell 😅
...magyarul amikor a másét használod.
Te tényleg nagyon balfaszúl vezethetsz.
"benyomod a kuplungot, lenyúlsz, megkavarod az olajat, vissza a kuplungot, fölememelrd a kezed"
Csak olvasd el és próbáld értelmezni és átvinni a gyakorlatba amit írtál!
A szaldó megszünt. A nappali betermelésért ugyanugy fizetni kell mint az éjszakai fogyasztásnál a szállitási dijat, plusz éjszaka az aktuális áramdijat is. Tehát elég költséges a mutatvány
Jó, de az akkukat se úgy képzeld hogy szigetüzemben, mint nálad. Az akku független a napelemtől, és a hálózat stabilitást kezeli, azaz amikor olcsó a villany akkor tölt, ha drága akkor visszatölt. Ezzel meg baromi gyorsan megtérül (normálisabb országokban ahol erre van lehetőség) a napelem csak extra pénzt termel, mert így akkuval annak az energiáját sem a déli túltermelésben táplálod be, hanem a délutáni csúcs árazásnál.
Igen, de azt én döntöm el, nem az automata amikor gondolja...illetve nem gondolja mert ostobább mint blődi.
ez még jó is lehetett 5 évvel ezelőtt, de mára már rájöttek hogy ez a fajta módszer nem az igazi
új telepítéseknél már akku is kell a parkokban is egyenlőre csak kevés de tuti emelik majd
amúgy nem rossz ez az akkus módszer mert egy jól tervezett akku 20 évig kielégítően tud működni minimális szerviz igénnyel, a napelemeknek ismét elég minimális a szerviz igénye, szóval azért hosszú távon egy erőmű létesítéssel szemben is életképes lehet
Van manuális?Van.Ezer féle automata jött ment,de a manuál még mindig él és itt van.Persze megértem azt is akinek még mindig extrém koncentrációt jelent a vezetés,annak sokkal jobb az automata,legalább azzal nem kel terhelnie magát.
Ez a nagyobb késedelem csak érzéki csalódás 😁 hosszúnak tűnik az idő mert lenyomod a pedált és várod hogy történjen valami 😄 olyankor egymásodperc sok de mikor váltasz manuállal, benyomod a kuplungot, lenyúlsz, megkavarod az olajat, vissza a kuplungot, fölememelrd a kezed... ez simán megvan a duplája időben, csak nem tűnik föl mert dolgozol közben 🤣
De a legjobb szemléltetés, hogy az utasait bólogatnak, az automatánál meg nem 😁
Meg neked is azt mondtam, amit blödinek, bmw 8-as automatákat kellett volna vezetni sport üzemmódban, sose panaszkodnál váltási sebességre 🤣
Az ecvt-vel meg hagyjál már, annál nagyobb fos nincs, azt takarékosságra találták ki nem sportosságra... azért nem vettem lexust 2018-ban volt benne pedig azt nézegettem először.
Nem biztos hogy ezt így kell nézni... megveszi a fuvar cég a napelem rendszert és betáplálnak napközben... este meg tölt, éjszaka mindig van áram fölösleg, mert a nagy erőműveket nem lehet visszaszabályozni, nappal meg az ipari elhasználja, szóval nem kell tárolni
Mondjuk mostanában is azért terjednek csaj az automaták, mert így tudják teljesíteni az emissziós előírásokat. Megfelelően programozott DCT egyértelműen takarékosabb. A régi hidrodinamikus váltók többlet fogyasztása is csak a hidrokuplung miatt volt, ezért manapság azon is van egy hagyományos kuplung is, ami jelentősen javítja a hatékonyságát.

Meg aztán azokat az elcseszett fos nyomaték görbéket, amiket a mostani agyon szabályzott emissziós motorok produkálnak, nincs ember aki manuális váltóval szeretne kezelni.
Komolyan még a fostalicsak Skoda 120-am is élvezetesebb volt mint most bármelyik TSI motoros fos.
Eddig 😁
Csak azt nézd, európában hány automata váltós volt 30 éve, meg mennyi van most... és ugye ahogy terjednek a villanyosok, az az utolsó szög a manuális váltó koporsójába ✌️
Sportosságban biztos nem. Halál lusta volt eddig minden automata amit eddig vezettem, akármilyen motor volt mögötte.
Lehet hogy létezik sportos hangolású automata, de olyanban én még nem ültem. Mindegyik olyan hogy rálépek és jó pár másodperc mire visszaváltogat és végre megkezdhetem az előzést, még akkor is ha kézzel ráerőszakolom.
Na ezeknél ezerszer jobb egy manuális vezetési élménye.
Persze egy Ferrari automatára ami 0.08másodperc alatt vált bármelyik fokozatból bármelyikbe, nekem sem lenne panaszom, de hiába mondtam a főnöknek hogy jó lenne egy olyan szolgálati autónak nem vett komolyan 😆
...de a pofátlan még Mercit sem akart venni nekünk...

Ha már automata akkor eddig a Prius fokozatmentes eCVT-je tetszett. Bár az is lassan veszi fel a ritmust egy elektromoshoz képest, de még mindig sokkal gyorsabban mint a köznépnek szánt autók automata váltói....főleg amikor turbó késleltetéssel is súlyosbítják.
Aztán a manuális szépen végigkíséri az autózás történelmét.........és nem halt ki.
napelemes "ingyen" tankolás sosem lesz hiszen nappal közlekednek, ekkora akkumennyiség meg max akkor hozná vissza az árát ha 500 ft lenne a villany
Abban látom a hibát, amit amúgy MINDEN esetben, hogy van (itt is) pár, magát Fittipaldinak gondoló, aki nem fogadja el, hogy a közlekedők 98%-a nem akar mást, csak eljutni A-ból B-be, és nekik az automata váltó nem ellenségük. Szerviznél igen, de az másik téma. Ezen a sok emberen belül meg van nagyon sok olyan, akinek meg egyenesen megváltás az automata váltó.
4 db. lidli kamion. Gondolom rájöttek, hogy mégsem használható úgy, mint egy környezetszennyező meghajtású, és inkább hagy dögöljenek a bébifókák, nekik a vásárlók pénze kell.
Csak mert ha minimum annyit tudtak volna, mint a régiek, akkor is az árkülönbözet miatt meggondolandó, de ha baszott jó lettek volna, akkor nem négy lenne náluk.
Nem amatőr megközelítés, hanem tény. Szerintem a váltó evolúciónak négy szintje van:
1) manuális
2) korai, max 4 gangon, meg idesorolva az olcsókat, FFF ugye, meg a japók több sége a közép kategóriában
3) Merci, BMW 6-8 fokozatú, utolsó generációs
4) elektromos hajtás, ahol ugye nincs.
Ezek közt kényelemben és sportosságban is ugyanúgy megvannak a lépcsők.
Javaslom az esetszamok megtekinteset.
https://www.nnk.gov.hu/index.p...
Azt csak megjegyzem, hogy en es a csaladomban az elmult kb. 20 evben nem volt fertozesbol fakado tappenzes nap, a covidot leszamitva, nalam az is tusszogesben kimerult. Amugy a multikba segelyosztas napjan betero ciganyok par perces viselkedesenek megfigyeleset is javaslom, plane a kis kancsal, belterjes dogevoket.
50 ezer km 2-2,5 Misi. Ha ebből levonod az áram díját akkor kiderül az, hogy ez a spórolás a sofőr járulékait sem fedezi. Ha hozzáveszük az ev-dízel árkülönbözetet akkor már helyben is vagyunk. Na ezért nem terjedt ez még el. A legtöbb előny a karbantartási különbség. Ennél a futásnál az meg évi 2 számla ami nem 400 csak 2. Szóval szerintem ez majd akkor lesz tuti ha ezek az autók olcsóbbak lesznek mint a dízel a futár cég meg tök ingyen tudja tankolni a telephelyén.(Kezeit széttáró)
Igen. De erről az eladó is tehet, aki amúgy szintén tudatlan, de meggyőzte a tudatlan vevőt, hogy ez kurvajó mert "akár" 210km-t is képes megtenni. A vevő meg elhitte. De ha olvastak volna villanyautósok.hu-t akkor nem lettek volna hülyék és tudták volna hogy a valóság más 😄
http://youtu.be/CNugSeFAr5U

Ugye ez egy 5 éves videó, ezekkel a méregdrága túlárazott fos VW-val szívott mindenki.

Illetve ez a cikk idevágó még.
https://villanyautosok.hu/2020...
szóval azért ismét kiderült hogy nem a villanyos hajtás a szar hanem az a hülye aki megveszi mert nem tudja azt hogy mire veszi meg
amúgy a futárok 40-50 ezret tuti mászkálnak évente, jelentős az üzemanyag megtakarítás még akkor is ha 150ft körül kapják az áramot
200km kb. egy futár útja naponta. Erre vettek 210km WLTP hatótávú autókat. Csak azt baszták el, hogy a futárok nem a WLTP ciklus szerint vezetnek 🤣 nem is tudna. Gyorsít, megáll, gyorsít, nyitott ajtóval nyomja a fűtést, klímát, mert gyakran szál ki és be. Erre nagyszerű a villany, de a fogyasztást nem a marketing anyagokból kell számolni.
Ezek az első próbálkozások nálunk is eltűntek, de most visszajöttek értelmesebb hatótávú autókkal. Ez a 420km WLTP szerintem már bírja a futárok alatt a 200km-et.
Itt amúgy már a Lidl kamionja is villanyos, pár taxis lakik a környéken, felének ott is villany van már.
nálunk a posta járt egy időben villanyossal. Aztán azok eltűntek.íállítólag bérautók voltak. De qvmibit kellene megkérdezni erről mit tud. Elméletileg egy futárcégnél dolgozik ev furgonnal. Persze ha még visszajön 😅 Ezzel a vallásos témával múltkor elég egyedül maradt kb. mint bogyó a baloldallal. 😅 Bár ott ini már egész bogyó mellé állt csak nem egy idősíkban 😂