Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Az is mit vergődik már.......
Rászorulóknak ingyen fa.
Faszkalap hadhazi szerint ingyé.
Gondolom a raszorulok rezsicsöki faját.
milyen fát, a veszélyes helyzetű fát?
Nem,dupla pénzért.
Ja,allitolag szabadnaprol berendelt tuzoltokkal fizetes nelkul vagatjak a fat az állami fat?
De baszd meg abból a nagy traktorból te kilátsz mindenfelé, pipi a személyautó magasságú furgonból meg nem.
Meg te kitolhatsz nyugodtan, egy tolató tűzoltóautónak nem fog nekimenni senki 🤣
Ha a tükörbe nézel akkor hátra nézel,elvégre is ez a tükör lényege.Hát pipi,szerintem te ne oktass engem tokatásból,te machboxal tolatsz hozzám képest.Sokszor olyan helyeken járunk ahonnan te biciklivel sem találnál ki.Aki azon az elven tolat hogy majd csak megáll aki jön,az inkább ne hirdesse az igét,majd egyszer megölsz egy rollerest,aztán gondolkozhatsz
Nem tolatsz te sehova 😅 A sofőr aki tolat nálatok az tolatás irányítóval tolat 😆 Téged erre sem mernek felkérni azért a sorompós meló 😆 Nem keverék én össze semmit semmivel. Azt írtad hülye vagyok mert nem nézek hátra. Nem azt írtad, hogy nem nézek a tükörbe. De baszhatod te a tükrödet ha hátrafelé állsz ki jobbra vagy balra. Magad mögé látsz nem magad mögé oldalra. A mögöttem lévő részből csak 4-5 méter amit nem látok az autó szélessége miatt. De az, hogy mi történik mögöttem jobbra vagy balra abból semmit nem látok csak ha már kitolattam. A furgonos a lehetőségekhez mérten ezért áll be tolatva a parkolóba. De ez nem mindenhol kivitelezhető mert egy forgalmas körúton zöld lámpánál ahol seggedbe van egy komplett kocsisor ez nem kivitelezhető. Az OBI oarkolójába meg nem célravezető mert akkor meg pakolni nem tudok. Tisztán látszik, hogy ehhez neked semmi közöd ezért kértelek, hogy engedd el(kezeit széttáró)
Te hülye,ha a tükrör nézed akkor hátra nézel,amivel te kevered az a hátrafordúlás.Talán elkerülte a figyelmedet de én 20tonnával tolatok tükörből.Amivel itt a probléma van,hogy tolatsz mint a féleszű,aztán majd megállnak......
alkalmazni kell rakodót aztán az irányít
én telibe vernék minden furgonost fékezés nélkül aki kijön elém, legalább mindig lenne új alkatrész a kocsin, meg szép festés
😁
Szerintem a furgonos témát ne feszegesd tovább. Látszik, hogy teljesen hülye vagy hozzá(kezeit széttáró) Egyébként most akkor hátranézzek vagy a tükröt nézegesem? 😅 Bát tök Mind1 körülbelül annyit látsz mintha belenéznél egy levehető tetejű üres 2 hektós hordóba 😆 majd gyereknapon tűzoltó bemutatókor egyszer kéreckedj fel a szerkocsira hátha megérted miről beszélek 🤣
Szerintem rakd vissza a fatüzelésű bojlert. 😆
Miért,nincs rajta tükör?
Ja csak kézmosáshoz van fűtős csaptelep. Azt a 3 deci vizet amivel kezetmosol 3 másodperc alatt melegíti föl. Így nem kell 24 óráig állandóan hőn tartani 10 liter vizet napi kétszeri kézmosáshoz. Valamikor volt is ilyenem az egyik boltomba. Tökéletesen működött. 6 ezer volt postával együtt 😅
Sokkal költséghatékonyabb lenne ha a fürdőszobából kikötnéd az áramot meg a vizet ha már úgy is átalakítasz. Csinálnál inkább belőle egy lomtárolót.(Kezeit széttáró) Fürödjön az aki lusta vakarózni 😆
a főzésre elfogyasztott gázbazbelenyésző
villanybojler a padláson aztán ha nincs gáz vagy drága lesz 3 óra alatt megvan a csere
fűteni meg sokat fűt a légkondi napelemről, napi 4-5 órákat mostanában ami márciusra már 7-8 óra is lehet
Meg gondold el. Teszem azt 5 liter hidegvizet ki kell engedni a csőből, akkor 5 liter melegvíz benne is marad a csőben a kézmosáson felül, ami ott fog kihűlni hogy a következő kézmosásnál megint kiengedd.

Erre egy másik megoldás amikor 3 cső megy a mosdókhoz és egy szivattyú visszakeringetve rágyorsít, hogy hamarabb odaérjen a melegvíz, aztán vissza is tolja a bojlerba. De mondjuk ezt csak nagy épületeknél szokták, és ez összességében pazarlóbb.

Szarrágó németeknél a mosdó alatti direkt fűtés a divat, mert az a legtakarékosabb. Viszont ehhez jó nagy áramok kellenek hogy tárolás nélkül melegítse a kézmosót.
Nekem is van. Valójában elég takarékos, mert nem kell sok méter csövet felfűtened, hanem közvetlenül ott van a mosdó alatt, így a vízfogyasztás is kevesebb, meg a kézmosáshoz szükséges meleg víz energia költsége is alacsony.
Nálam ráadásul elég faszul tervezték a házat. Valószínűleg a felesége mondta meg mi hova kerüljön, mert normál esetben a vizesblokk egy központi helyen van pár méter csővel. Nálam meg a ház egyik sarkában van a fürdőszoba, a másik sarkába a konyhai mosogató, a harmadikban meg a WC. Szerintem egy vegyi gyárban nincs annyi cső mint ebben a házban 😆
Persze hozzá tartozik, hogy gáz-víz szerelőtől vettem a házat, így szerintem ez a buzi még élvezte is hogy mindent kétszer megkerül a víz, gáz, fűtéscsövekkel.
Sajnos a villanyhoz is hozzányult
Az pont megtakarít, te nyomi 😃 mert nem kell kiengednem 5 liter vizet, mire odaér a meleg... az meg mindegy, melyik bojler melegíti fel, ugyanannyi energia... de azért csináltam igazából mert kényelmesebb, hogy nem kell várni.
Most tavasszal fürdőszoba átépítés lesz azon is gondolkoztam, hogy megcsinálom a teljes melegágat keringősre. Az a legluxibb, de az költségesebb is.
500 m3 gáz az adott 1729-ből nem annyira elenyésző(gondolkodós) Az majdnem harmada a kifizethető gáznak. Fűtésre,főzésre marad 1250 m3 gázod. Mondjuk egy hoki lakásra elég lehet(gondolkodós)
én mit nézzek hátra egy dobozból baszki 😅 A furgon az első három üléssel közvetlen mögötte a hátfallal nem a hátraforgós kategória 🤣
A nejéből meg szintén nem kell hátranézni a lőrés szerű ablakon egyébként se látnál semmit meg még azt is kitakarják a fejtámlák. Viszont a középső tükör egy kamera ami a hátsó ablakhoz van integrálva plusz az autó hátúlján is van egy rahedli kamera. Az egész autón körbe van 360 fokot belátó kamera mert összefűzi a kameraképeket. Azzal hátrfelé kitolatni egy parkolóból főútra maga az áldás. Látom a kamerán a főutat amíg a furgon tükréből legfeljebb a mellettem parkoló autók végét 😅 Baromira jó lenne abba is ilyen kamera így tudod az van, hogy egy furgonos lassan elkezd tolatni. Ha a köcsög dudál akkor megállsz. Szerencsére a sofőrök többsége jobb képességű nálad így átlátja a helyzetet, hogy a dobozos furgon semmit nem lát hátra főleg hátra jobbra tolatva egy másik furgon mellől indulva a parkolóból.
Szóval szépen megállnak és megvárják amíg kitolatok. Aztán vészvillogóval megköszönöm a megértést. a kresz szerint erre a manővere tolatósegédet kellene tartanom. 😅 Egyébként olyan kamerarendszer ami van a nej kocsiján pont elég volna(gondolkodós)
Mondjuk azt levágom, hogy semennyi közöd nincs egy furgon vezetéséhez nem véletlenül lettél te a sorompónyitó a cégnél(fetrengős)
hát ezt a plusz 10 literes bojleroddal pont te csinálod 🤣
nekünk a gázbojler nyáron havonta 40 m3 gázt fogyaszt a főzéssel együtt ami elnyésző mert szinte minden villanyos