Nekem egy okból nincs már 10 éve: sátortető, É-D gerinccel. 2x panelt kellett volna feltenni, de akkor még drága volt.
BMW meg azért nincs, mert +7 lett volna
Én mondjuk ismertem ilyet. Zaporozsec volt. Újonnan vette a 80-as évek elején. Amikor meghalt, akkor adták el a kocsit az unokái. SZerintem a 10ezer km-ből ami benne volt, 5öt úgy rakott bele hogy kiállt a garázsból meg vissza 😅
A világ termékei közül sok mindennek nincs már létjogosúltsága. Nos a manuál váltók ilyenek. Kizárólag azért szerelnek még ilyennel autót, hogy a csóró réteg is tudjon új autót vásárolni hisz még az is nagy szelet a fogyasztói diagramból Vannak elvakult hülyék is aki szerint a vegyestüzelésű kazán, a 20 éves passzát, meg a manuálváltó az ami jó. De el kell fogadni nem mindenki osztja ezt a nézetet.(Kezeit széttáró)
Nem tudom mit rugóztok ti az én autóvásárlásaimon. 😅 Eladtam mert vettem egy másikat. Mert ezt így szoktam csinálni mert van rá pénzem. Ha nem lenne rá nem adtam volna el nem vettem volna fiatalabbat és mi is 20 éves autókkal közlekednênk.(Kezeit széttáró) De szerintem ezt más is pont ugyanígy csinálja. Nem hinném, hogy valaki a 17 évesen megvett zasztaváját 80 éves koráig hajtja(gondolkodó)
Én nem tudom, csak kérdeztem. Lehetséges a villannyal fűtés, csak akkor meg gáz nincs.
Anyámékon, munkatársaimon látom, hogy aki a társadalmileg elvárt módon él, 7:00 - 16:00 meló utána valami, annak a villanya saccra az átlag körül van. Aki azzal fűt, vagy nyáron 20 fokig hűt, fűthető a medence, autótöltés, otthon kovácsműhelye van, annak nem, de ezzel nincs is baj, a luxizást vagy a kényelmet vagy a maszek költségeit meg kell fizetnie.
terepjárónál 2 kitétel volt:
difizár és legyen 2m viszonylag sík felület az első ülések mögött
kereskedésekben jópárat megmértem aztán ez volt az egyetlen(meg a 7 személyes pajero) ami elérhető volt
eredetileg l300 akartam venni de nagyon lomok vannak már csak belőle
szóval meg kellett venni azt ami van, ismerős vett egy pathfindert abban is nagy a hely hátul de baszott nagy szintkülönbség van a csomagtartó és a hátsó üléssor között, ha kiemelem a csomagtartó szintjére akkor nem tudok kiszállni belőle, szóval az is elbukott
Nincs az ismeretségi körömben olyan, akinek széthullott valna az automatája, és 15 évnél fiatalabb autója volt... de nyilván autószerelő vagy fényező se vagyok.
Ha baja lett volna azt úgy adom el, hogy előtte megcsináltatom. Én nem tudok átbaszni senkit egyszerűen ilyen a természetem. Bármely eladott autómnál még a kijavított koccanások fényképe is ott van az autóba kinyomtatva.
amikor még a szaldós napelemek voltak nekem volt havi 8 ezer a villanyszámlám, a gáz meg 18 havonta
konvektor volt légkondi semmi, mert volt 3 nagy fa ami remekül árnyékolta a házat
szóval se elhasználni nem tudtam volna se olyan helyre tenni ahol érte volna a nap, mert földre nem lehetett telepíteni pedig volt egy 2x30 és egy 20x60 méteres szabad területem
ráadásul annakidején támogatás se volt rá esetleg annyi hogy adtak kölcsönt 20 évre 0 thm-el ami azért nem rossz de a támogatás mégjobb
sajnos a fák betegek lettek, és ki kellett vágni, emiatt légkondi is kellett szóval azóta van hová tenni a villanyt
de a ház még mindig béna mert olyan a tető hogy nem lehet feltenni úgy 9-10 panelt hogy ne érje részlegesen árnyék
ezért van a kert végében a földön a napelem
és ezért nem neveztem be a 0 forintos napelemre sem mert értelmetlen, a tetőt át kellene alakítani ahhoz hogy fel tudjak pakolni napelemeket, ami kb 3 milla jelenleg, épp kérdeztem az ácsokat amikor bádogoztak
szóval amíg földre telepített napelemre nem lesz támogatás(tanya programban ilyen is volt) addig nem lesz támogatott napelemem
Nem is neked írtam az ini böszme terepjárójára vonatkozik. Meg egyáltalán ini írására válaszoltam 😅
Miért nem az van? Mert ennyi erővel a büdös cigit is szívhatnám az ájkosz helyett vagy nyomó gombos mobillal is járhatnék. Meg 20 éves passzáttal is. De eljárt felettük az idő mint a manuál váltó felett(kezeit széttáró)
Biztosan a gázfűtést kényelmesebnek tartja mint fél évig a vegyesbe pakilgatni a fát. Van olyan aki az új autót is előnybe részesíti sőt olyat is ismerek aki az automata váltót a manuállal szemben 😅
Szóval én elhasználom az energiát amit a nap biztosít csak nem úgy ahogy te érted. Még téged egyébként sem érint mert amikor lehetőség volt éves szaladóra csak röhögtél, hogy 5000 forintos villanyszámlához nem kell 😅 Aztán úgy mint ini és zotya egy évvel később sokkal rosszabb feltételekkel szaladó nélkül és drágábban csak jött a napelem is. 😆Aztán ezen logikát követve eljő az idő a villanyautóra is. Lám lám első fecskeként te már le is cserélted a magasan pozicionált bmwdet egy villanyra. Szóval blődi, zotya és ini felkészül... 🤠
Nekem annyit nem ér, de ezt már ezerszer kiszámoltuk, akinek még bagy 10 éve van melózni és biztos, hogy arra napi 100km kell annak bejönne a plusz, nekem már nem. 😏 Csak akkor vennék villanyt viszont akkor újat és nem olcsót ha lottónyertes lennék viszont akkor legalább 3-at. 😁
A 6500 kW az az átlag háromszorosa, amit valószínűleg nem a tévénézéssel fogyasztottál el, tehát nem kell csúnyán nézned elszámoláskor, mert valami termelőt kell csinálnod a villannyal, hogy ennyi jöjjön ki.
Nyáron, hogy használjam el? Télen meg, hogy termeljen meg? Én télen abból élek amit nyáron pluszban betermelek . Nekem a villanyszámlához lett igazítva a napelem rendszer. Nagyjából jó is lett belőve 6300-6500 kw megy el egy évben . + 500-1000 kw al termeltem eddig többet évente. Szóval az szinte nulla. De ha nyáron nem tudnám beletenni a hálózatba a pluszt akkor csúnyán néznék az éves elszámoláskor. (Kezeit széttáró) Szerencsére itt nálunk nincs ilyen probléma pedig feketék a háztetők a napelemektől. Itt mindenki be tud termelni a hálózatba.(Meghajlós)
Szóval neked mondták hogy add el?Igazából a passathoz is az asszony ragaszkodik inkább.Én csak annyit tudok hozzátenni,hogy végülis érthető a ragaszkodása.Szóval miért cserélted le?
Baszki,attól nem jár el felette az idő mert van vele párhuzamosan másik opció is.Tudod mi felett járt el az idő,a 80as évekbeli automata váltok felett,a maihoz képest.Ezt csak azok a csökevények gondolják így akik már lassan a seggüket is lusták kitörölni.
nem tesznek azért mindenbe 9 sebességes merci váltót.......