Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Na de hány, kifejezetten váltójavító van az országban? Úgy nem nehéz sírni a túlterheltség miatt, ha nagyítóval lehet csak találni a mára elszaporodott váltós gépjárművek számához képest.
Szerintem.
Nagyrészt erről van szó, sokan, a legtöbben sokan a LEHETŐSÉGET JOGNAK érzékelik és lehetőleg ingyen. Emlékezem, pár éve sehol nem tudtam megértetni, hogy a betáplálás nincs ingyen, mert mi az, hogy ennyit kap, annyit fizet, hiába mondtam, hogy olvassa már el azt a kurva számláját, hogy mennyi a VILLANY ára (az elektron), mennyiért adja és mennyiért kapja.
Igaz, a gáznál sem értette meg a sok banga, ide is hiában másoltam be számlákat, hogy a végösszegből mennyi a gáz (molekula) és mi a többi, a sok faszkalap természetesnek vette, hogy a cső, a drót az ingyé' ott van, amit nem is kell üzemeltetni, karbantartatni, bővíteni, etc.
Tudatlanságod miatt ismét ostobaságot beszélsz.Egyrészt bemehet,jogszabály már nem tiltja,az üzemeltető tilthatja meg,ha pl nem megoldott a szellőztetés,ez leginkább az lpg-re vonatkozik,mert az nehezebb a levegőnél.A cng-t gyakorlatilag sehol nem tiltják.És egyébként ez sem a gáz rendszer miatt van,hanem a mélygarázs jellege miatt.Maga az autó mint közkekedési eszköz,gyakorlatilag a gázos a legbiztonságosabb.
Mondjuk a valtosok szepen megelnek ezekbol a csoda dsg valtokbol. 😆
Á, akkor is meg kell állnod a benzinkúton, mert csak szaros 1000 km hatótávod van, az nem jó semmire. 😁
Mégis csak az autód mondja meg, mikor kell hugyoznod 🤣
Ja mert azt hiszed csak a 15éves hullik szét?Csak azért mert téged nem érintett attól az még tény marad,ha kell vele foglalkoznod,ha nem.
Mert a sok buzi eleve rosszul áll hozzá... a lényeg az lenne, hogy elhasználja a kibaszott napenergiáját, nem azon rinyál, hogy nem tudja betáplálni. Aki meg nem használja el, azt nem is sajnálom, mi az apja faszáér épített akkorát... illetve tudom miért, mert ingyen volt ☹️
... nyilván ezért nem szabad nekik bemenni a mélygarázsokba... 🤣
Badszhatod ha egy phoenx gyogyszeres napi 500 + megy km-ben.
Na látod, én meg a 15 éves széthulló automatákról nem tudok, mert nem érint... akkor miért foglalkozzak vele? Nekem egy se romlott még el...
Akkor az sem megoldható, hogy aki az átlagtól (vagy valamitől) többet termel, azt RÉSZLEGESEN korlátozza?
Sohasem gázolok és nem is gázoltam át másokon önös érdekből, legfeljebb nehezményeztem, ha más az én kontómra akar előrébb jutni. A túlzott elvárás ugyanaz, mindenki azt csinál amit akar, amíg engem nem akadályoz. A favágás egyáltalán pl. ha nem vasárnap hajnalban, vagy ha nem a házamra dönti. Ha a szomszéd gumicsizmával fűt az sem zavar, ha a füstje nem hozzám száll.
és.
Az elektromos részbe nem megyek bele, mert ahhoz annyira nem értem, legfeljebb az alapokat, nincs- és nem is lesz napelemem, mert nem jó a kecó tájolása, meg szerintem nem is látok benne üzletet, ha csak nem kapnák baszom támogatást, mert akkor minden is jó, hanem.
Nem tudod érthetően elmondani, vagyis elfogadható indokkal, hogy ha a szolgáltató megengedi, akkor miért ne rakhatna fel bárki akkora napelemet, amekkorára pénze van? Itt élsz te is, és úgy gondolod majd az emberek önkorlátozóak lesznek? Soha nem volt ilyen, sem térben, sem időben elhatárolva, most miért lennének? A hálózat használatát meg kár is beszélni, az egy más tulajdona, akkor és úgy és annyiért bocsájtja rendelkezésre, ahogyan akarja. És megint felhívom a figyelmedet amit írtam, ha az utcában én vagyok az első, mennyire gondoljak előre az időben, hogy más is akarHAT majd napelemet? Ha nincs a szolgáltató által korlátozva, akkor az azt jelenti, hogy végtelen, persze a nem a szó valódi értelmében. Sőt, ha én tehetősebb vagyok és van három elektromos járgány meg villany fűtés-hűtés, korlátozzam magam előre, mert hátha valakinek csak 3 kW-os rendszerre futja, de miattam még azt sem tudja betermelésre használni? lehet ebben igazságtalanságot találni, nem is mondom, de hogyan legyen akkor az igazságos korlátozás. Amikor valaki ráköt egy új rendszert, annyit verjek le a nagyméretű tetőmről? Vagy egészen szélsőséges esetben hagyjak fel a betermeléssel, hogy más, nálam kevésbé vagyonosnak legyen lehetősége?
Komolyan kérdem, mert én nem tudom a megoldást. vagyis tudom, csak az nem tetszik senkinek.
Baszki,a passat is 4 éve van meg,de eszem ágában sincs eladni.És tudod miért?Mert jó,így nincs rá okom hogy eladjam.
Mond már el hogy mitől lenne elavult egy manuális váltó,ha az lenne,nem gyártanák.Ne is mond,elég sok autó kiesik mert csak automatában van.
ami jó azt senki se adja el 4 évesen, főleg a hozzád hasonló sóher svábok nem adják el ennyi idősen
Oké(meghajlós) A 20 éve is már elavultnak számító manuálváltónál nincs is jobb a világon(meghajlós) Az automata mind szar. Olyat csak az vesz aki nem tud vezetni.(Meghajlós) Neked egyébként qrva nagy szerencséd ám, hogy nincs pénzed új kombi passzátra. Ott elég nehezen tudnák már teljesíteni a manuál váltós igényeidet. 😅
4 év az mitől gyors?
már évekkel ezelőtt az akkus rendszereket kellett volna telepíteni támogatásokkal, egy 10-15 kwh akkuval a háztartások többsége elvolna tavasztól őszig
15 kwh akkuhoz már egy 5-6 kwp napelem is bőven elég lett volna
Lattam is, hallottam is. Sajnos.
Igy van. Sokat segitene, de a terheltebb területekre se jut mindenhová
Mire nagyon elszaporodtak már későn kaptak észbe. Meg hát a propaganda ellen nem nagyon lehetett szembemenni, higy napelem kell az országnak és el kell érni egy szintet. Pedig volt ahol már látták a problémát, ott a vége felé már nem engedtek ujat.
Eleinte jol ment ez mert nem voktak kapzsik az emberek és területi eloszlásban se volt gond. Aztán elszaladt a ló és dömpingszerűen megugrott a telepités és már nem is kicsiben gondolkodtak, volt idő amikpr tömwgesen képzelték az emberek, hogy villanykazánnal jo lesz az. Aztán nem hitték hohy a napelem nem fog tudni egy telet végig fűttetni a villanykazánnal. Alig birták beszüntetni a hőtárolós kályhákat, itt lett az ujabb őrület ami ugyanaz csak erre már nincs csúcskizárás sem, vagy éjszakai(vezérelt) áram, azaz sokkal hatványozottabban szar télen a terhelés, nyáron meg a túltermelés
hálózatis pecás ismerős mondta hogy több mint 2000 trafót kellene cserélni a körzetbe ilyen automata szabályzósra, de ez a mennyiség kb sosem lesz meg mert elég drága mulatság
Nem a trafónak kell. A betermelő egységnek. Most jöttek divatba az okos trafók, amik próbálnak visszavenni a feszültség szinten ami eddig is létezett, de kézzel kellett a megcsapolások között a megfelelőt beállitani, ezáltal a körzet feszültség szintjét is. De ez egy elég szűk határon belül képes. És régen nem volt napelem ezáltal feszültség emelő tényező sem a terhelésen kivül. Erre probálnak ezekkel az automatikus szabályzokkal operälni most, de elég drága mutatvány, ugyhigy nem fog mindenhol egykettöre ilyen lennj
Korrigál. Visszafelé. Mert csak ezt lehet a fizikából kihozni. És ha visszafelé veszi a feszt nem fog betermelni. Ooyan ez mint az autó, addig gyorsul amig nyomod a gázt, és ha jön egy 80as tábla el kell venned a gázt és ezáltal gyorsulni se fog tovább.
Nézi is. Csakhogy fizikai okokból áramot, ezáltal teljesitményt betermelni csak magasabb feszültségen lehet, tehát ez óhatatlanul feszültseg emelkedéshez vezet, ha nincs elegendő terhelés. Ezt nagy erőmüveknél, generátoroknál a gerjesztés nagyságával szabályozzák. Amikor még erőműben dolgoztam, volt egy olyan célzott mérés pont emiatt és az ujrainditás költsége miatt hogy minden generátort lemértek mennyi az a legkisebb terhelés amin még képes működni. Azaz meddig lehet a generátorokat vissszaszabályozni. Az inverter elég kicsi láncszem ebben a teljesítményevel, azonban szolgáltatoi előirás hogy a névleges türéshatáron belül kell tartani a feszültség szintet, azaz nem emelheti a hálózat feszültségét 247 volt felé. Ezzel sumákoltak néhol, ahol feljébb enegdät a feszt hogy a tulaj ne nyüszögjön a telepitőnek hogy nem termel.semmit a napelem. Ezeket most büntetgetik nagyon helyesen.
Hogy miért ne tegyél nagyobbat mint amit a háztartás igényel, hát pontosan ezek.miatt szopattak le mindenkit, magukat is.beleértve egyes trafó körzetekben a gazdagok. Mert hát használt momdjuk átlagba 8-10 kw ot, aztán felbaszott 20-30 kw napelemet mert majd elfűti medencére, vesz csomó hatékonyságában sokszor szar (lásd villanyfűtés ellenállás fűtéssel) de ugye ingyen van. Igaz, nyáron kell a fasznak többnyire, de majd télen környezet szennyező módon tulterhelve a hálózat kapacitását majd vissza adják ingyé. És nyavajgás megy hogy de a szolgáltatonak kéne hálozatot biztosítani a nyári tultermeléshez meg a téli tulterheléshez. Aztán ebből egyesek versenyt rendeztek(a környezetemben is tudok ilywt) hogy kinek van nagyobb rendszere. Hát végülis nem.kell másokkal foglalkozni, de nyavajogni se kéne hogy szar ezért vqgy azért. Én szerencsére a 13 kw.ommal elég napaelem által kevésbé ellátott trafó körzetben lógok a rendszeren, igy ezek nem érintenek. De látom a problémát, ráláltva a szolgáltatói és lakossági viszonyokra is. Szóval ez a nagy méret ide vezet ha sokszorosa a szükségesnek illetve ezáltal mérhetetlen és szükségtelem pocséklásba kezdenek a laikusok mert hát ingyen van, kötekező átvenni tárolni rendelkezésre tartani stb.......
Néha érdekesen fasz vagy, mert hol átgázolsz önös érdekből másokon hol meg lehülyézed a környezeted mert nincsenek a tulzott elvárásaiddal tekintettel rád. Hát ez is olyan, mint a taknyos bevásárlószeker