Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

De ezt neked senki nem is mondta, hogy add el(kezeit széttáró) megfelelő odafigyeléssel akár 30 évig is hajthatod ha még engedik a jogszabályok.(meghajlós)
Valószínű mégsem volt olyan jó mint ahogy azt mondta.Így eladta aztán vett inkább használtan egy másikat.
Mert eljárt felette az idő. Valami attól lesz elavult . Van már nála jobb ami elérhető a nagyközönség számára. Többnyire ezért cserélődtek le a forgótárcsás mosógépek is. De ha gondolod elkezdhetjük a kőbaltától is 😆
Én küldenék is pénz Putyinnak, ha tudnám hogyan, hogy valóban oda is menjen, hogy a rohadt ukronácikat mind-mind intézze el.
A hőszivattyúhoz is kell áram, amúgy az, ha még éppen nem fagysz meg, mert nincs fűtés de a te előrelátó gondolkodásod miatt van hőszivattyúd, akkor már úgy is akkor a helyzet a környezetedben, hogy legfeljebb egy kicsivel éled túl a szomszédaidat.
Hőszivattyú+napelem kombó sem ideális, de egy mondjuk hőszivattyú+aggregátor+benzin már esetleg igen, de ekkor van a mad max, szóval ekkor már szomorúság is van.
Egy domboldalba vájt nagy méretű üreg már tetszetős, nem ősemberes, hanem ahogy kell, betonfalakkal, vízzárással, vastag ajtóval. Ez még nyáron a melegben is jó.
Akkor először is beszéljük meg, hogy a már kialakult állapotot beszéljük ki, vagy azt, amikor még nem létezett ez a probléma, hogy akkor mi lett volna a helyes (a mi hozzáértésünkkel persze).
Én persze (ha én lennék a prezident) eleve nem engednék 5 évnél hosszabb futamidejű elköteleződést kötni, ebből talán az első lakáshoz jutás hitelét, de még ott is limitálnám az ingatlan értékét és/vagy méretét. Azt nem tudja senki, sem te sem én, hogy ha uniós elvárás része volt-e a hálózatra visszatermelés elvárása, vagy csak az, hogy legyen.
A felhasználók igénye semennyire nem érdekes egy másik fél szempontjából, jelesül a hálózati engedélyeséből. Az persze valószínű, hogy az állam beavatkozhat, de a felhasználónak pont a legutolsó helyen van ez az igénye. Neki egy joga van, hogy az engedélyes az hálózati szerződésben foglaltakat maradéktalanul teljesítse.
Az, hogy kis összegű havi számlásnál minek, részben jogos, de ha egyszer akarja és van rá pénze (a támogatásról persze beszélhetnénk), akkor...? Azt is figyelembe kell venni, hogy a tudomásom szerint az új építésű ingatlanoknál kötelező a minimum 25% megújuló energia használata. Propeller? Geotermikus? Napelem? Hát ebből pont a napelem a legkézenfekvőbb, persze lehetne pellet meg ilyesmi fasság is, de akkor is a napelem a legkézenfekvőbb. De azért felhívom az emlékeidet, hogy szerintem még itt is elhangzott az, hogy ha majd Putyin lebombáz mindent, akinek napelemrendszere van az él tovább, mintha mi sem történt volna, tehát megint egy érv, hogy miért a napelem.
Én amúgy megmondom neked a legalapvetőbb hibát, az egyiket írtam az előbb, hogy mindenki jognak hiszi a lehetőséget, meg a megjár-t, és a másik meg az, hogy nem nagyon van a saját tetteink következményeinek a felvállalása, akinek meg nem megy ez, arra majd a hatalom kiosztja.
sok embert ismerek aki pár évenként autót cserél, pl gyerek unokatesója szerintem milla felett elkölt évente átírásra mert nyughatatlan aztán mindig másik kocsi tetszik neki 😂
de olyan fordulatok vannak hogy a skoda yeti-t elcserélte valami 30 éves bmw-re

olyat is ismerek aki mindig vesz újat és még az első műszaki előtt eladja a kocsit mert neki ez ilyen presztízs kérdés az új autó
namármost a pipi sóher, tudna venni évente újat, de akkor magába roskadva sírdogálna hetekig......
szóval annak a daciának 99% valami kezdődő baja volt aztán villámgyors kellett egy másik
Sosem vettem 25évesen autót.Egyébként te nagad mondtad hogy neked tökéletesen elegendő lenne egy 2000évek eleji autó,akkor miért nem az van?
Eladta,tehát volt oka ami miatt ezt tette.Szóval a megállapításod értelmetlen.
az audi nálunk kilógott a sorból mert csak egy évig volt meg, a nyuggerek nem tudtak beszállni olyan szűk volt hátul
azért lett a verso mert az hátul is nagyon tágas, én elférek úgy ott hogy a térdem nem ér az első üléshez

amúgy az opel 22 évig volt csak meg de ha nincs ez a gerinc összenövésem akkor biztos megmarad még 10 évet
ismerős nagyon örül neki, azt mondja a vagon r+ az opelhoz képest egy szekér 😂
mindezt úgy hogy előtte valami limlom mercivel járt csak beokádott neki aztán nincs pénze megjavítani mert szívbeteg lett és nem tud dolgozni egyelőre
.... és ezért el se tudod képzelni, hogy valakinek van oka...
kiskőrösön van olyan gazdagabb utca ahol az a szembetűnő ha nincs napelem a házon de a környező utcákban is ez a helyzet
persze a cigánysoron nem volt egy sem, szóval küzdhetett a szolgáltató
Se sóher se sváb nem vagyok(kezeit széttáró) Nálam más a koncepció mint nálad. Te abban vagy erős, hogy 30 évig megtartasz 1 autót van olyan amit eleve 25 évesen veszel meg. 😅 Én meg időközönként veszek új vagy patika állapotba lévő néhány éves autót azt lecserélem ha eljön az ideje. Ez az idő nincs kőbe vésve.(óranézegetős) A nejnek az 5-ik autó a 20 év alatt amit vettem ugyan nem arányos közökkel de a dákó 4 éve amíg nála volt statisztikailag pont belepasszol. Ha sose adnám el azt ami jó még mindig a 2 T Wartburgal járnék maga idejében és nemében az akkori elvárásaimnak teljesen megfelelő volt.(Kezeit széttáró) Leghosszabb ideig 8 évig volt autóm megtartva. A dákónak semmi baja nem volt hozta azt a nem túl sok elvárást ami támasztva volt vele szemben.(Kezeit széttáró)
Szóval miattad nincs még vége a háborúnak,te finanszírozod.
De az 5 millányi napelem se fedezi magyarországi éghaljlat mellett többnyire, hohy októbertől áprilisig villannyal fűtsön. Ehhez is kellett volna általánosba a matekórára bejárni meg a fizikaórán nem kettessel átmenni. Ezek hőszivattyúra képesek, nekem is kijön amiota szinte mediterrán éghajlatba élünk, ilyenkor meg besegit a gázkazán orosz gázzal, mer ugye azért mégiscsak lehet tél a néphiedelemmel ellentétben.
Igazából ott baszták , amikor a szolgáltató nyakra főre engedte a látszólag is nagy rendszereket, holott láthatta azt is, higy előtte 8ezer volt a villanyszámla ugyanott. Ennek az lehetett az oka, hogy az unios elvárás a nemtom mennyi napelem országos szinten, ezt még támogatta is. Gondolom ezzel nehéz volt szembemenni, amig valós értékekkel nem.tudták alátámasztanj, hogy igenis rontja a hálózati jellemzőket aminek a korrigálása már nem is olyan egyszerü, és mások kárára teszik ezt, szemben a szabväny irásával is.
Mivel a felhasználók laikusok, fogalmuk nincs ezekről csak hogy minél több legyen,jogaik vannak másra szarnak és hát nem is mondta senki nekik bár akinek mondtam is kiröhögött. Ugyhogy ez egy társadalmi folyamat most meg nyekereg mindenki. Amugy alapjaiban jo volt az elképzelés, csak arra nem számoltak, hogy gócok alalkulnak ki és nem egyenletesen fog oszlani a napelem az országban
nem a felhasználó volt a hülye hanem aki kitalálta
a felhasználó azt nézte hogy bekerül neki 500 ezerbe a fűtés meg 100ezerbe a villany és ha feltesz 5 milláért egy napelem rendszert ami ezt fedezi akkor neki belátható időn belül megtérül
amúgy olvastam egy régi cikket angliában a napelemes kezdetekkor 3x annyit fizettek a betermelt áramért mint amennyiért adták, ez is ilyen zöld faszság volt de gyors rájöttek hogy ez nem fasza
Na jó de a télen elfüthetednél nem arra gondoltak hogy egy 800 literes pufferba belebasznak 5db 3 kw fűtőpatront.
Vagy elektromos kazánt raknak fel.....
Már bemehetnek. Régen eltörölték ezt a tiltást, mert rájöttek hogy tényleg biztonságosabb mint a benzin.
Jobban is jársz így 😅
Hubameg,van valami AI ami osszegez ennyi locsogast?
A felénel abbahagytam.🤣
De én nem a "kifejezetten váltójavítóról" írtam?
Na de neki sok dolga nincs is egy autóval,ez sokszor úgy történik mint egy turbónál vagy hengerfejnél,a szerelő leszedi,aztán vagy küldi a szerelő,vagy fogja a leszedett váltót a tulaj és elviszi a váltóshoz.
gondolom emiatt van most ez ez az inverter+akku csere program, amivel kicsit elkéstek de végülis jobb későn nekikezdeni mint soha
annyi a hiba benne hogy láttam árlistákat ahol a 800 ezres akkuk 1.2+ millákba kerültek

amúgy azért voltak a nagy rendszerek mert az alap ötlet az volt termelj jó sokat és télen majd elfűtheted
enélkül tuti nem volna ennyi felesleges nagy rendszer, szóval mint minden ez is jól el lett baszva a gondolkodás hiánya miatt.....
Meg hát,nagyjából 8-900km-nél állunk meg.Egyébként több mint 1000km.a hatótáv,