a bojlert 5 éve is 7000 forintot fogyasztott 150 literes hajdú. az éjszakai 20 forintos áramból. Tök jó, hogy mindenki tudja miért mennyit fizettem amikor még pénzért kaptam az áramot 😂
a kapu nyomogatós te vagy. Ez a szakmád. 😅 egyébként a tv-k is sokat fogyasztanak készenlétbe. Valahol megvan a kütyüm amivel mérni lehet majd újból megmérem ezeket, mert 10 éve néztem. De emlékeim szerint a kapuk azok nyalták az áramot.
Én meg tudom, hogy összejön mert látom az mvm oldalán még a napi fogyasztásom is ha akarom. Lehet az öntözőrendszer kimaradt az mondjuk tavasztól őszig megy napi egy óra hosszat. Egy 90 literes pedroló van fent de szerintem az lófaszt fogyaszt. A havi 1000 km-ert futó villanyautót kifelejtetted.
Neked már nincs hová sorvasztani az agyad. Szóval akinek automata váltós az autója az mind meggárgyúl? Én minden nap beülök egy manuálváltós autóba valószínű úgy mint te vagy inkább jobban elvezetem bármelyik autót 😅 és ha nagyon akarnék még kézifékes fordulót is tudnék csinálni ha üres a raktér és tablet sincs középütt. Ettől függetlenül ezerszer jobb ha nincs darakavaró meg a fékkart se kell rángatni. Tudod én vezetek ilyet is olyat is meg amiben tablet is van így van viszonyítási alap 😅
a te sufnidhoz mérten háromszoros a fogyasztás? Mihez képest háromszoros. Egyáltalán mi az átlag? Van olyan lakásom ahol 30 ezret fizetnek havonta áramot. Nem tudom honnan veszed ezt az átlag számot. a kormány átlaga? De hát a kormány szerint 1729 a gázfogyasztási átlag is. 🤣 Azt elfelejtette kiszámolni, hogy egy másfélszobás garzon átlaga e ez vagy egy 3 emeletes ötszobás ingatlané 🤣
Nincs átlag. (kezeit széttáró) a haverom villannyal fűt 20 ezer kw az éves fogyasztása. 30 éve démászos kedvezményes áramot kap.
Felejtsd el ezt az átlagszámos baszakodást úgy sem indulsz választáson. Fogyasztás van. Én nem panaszkodtam. Amikor ferakattam a napelemet a tetőre kivétel nélkül kiröhögtetek mind. Azóta fele brancsnak már azért csak lett. Csak én még éves szaladóba rakattam fel amik a felét még össze is dobtátok nekem 😅 Került másfél millába de 5 éve nem fizettem áramért és ha jól sejtem még 5 ig nem is fogok. Aztán majd vesztek nekem akksit is a napelem mellé 😂 Szóval nekem nincs okom a panaszra a napelem 1 éve megtérült azóta plusz pénzt hoz a rendszer. Panaszkodni nektek van okotok mert lúzerek voltatok 🤣
mi az átlag? Amit a kormány kitalált havi 211 kw? Ettől többet megeszik egy bojler. A hoki lakásokban 56 nm errel van ekkora fogyasztás.(kezeit széttáró) Pazarlok? Mi a faszra pazarolok? Nem fűtök medencét, nincs tavi keringető szivattyúm nem termelek kanabiszt, nincs villanykazánom a világítótestek ledesek. Mit pazarlok? Pont ugyanannyi kacat van itthon is mint bármely más háztartásba. Mihez képest pazarlok? Ja aki zártkertbe lakik 15 nm2 ahhoz képest lehet. Átlag háztartásbeli dolgaim vannak mint bárki másnak aki kertes házban él.
Szerintem az pazarló akinek azért van motorja, mégha csak egy robogó is hogy céltalanul kóricáljon föl és alá hasztalanul a föld erőforrásait elhasználva és a környezetet szennyezve. Én amit betáplálok energiát legalább megújuló.
Valojaban titeket tartottalak el ezzel viccbol.
Kb szerda-csutortokon felraktak,szombaton ranéztek az autora,(köszi) le lett elölegezve,aznap foglaltam egy automentot.
Ezutan egy het munka volt,es ugy lett idözitve hogy kényelmesen nov-1-2 szombat-vasarnap el lett hozva.Bonusz,nov 1 unnep,nem kellett zarva lennem pluszba egy percet sem.
Ezer km utan egy felpakolas hazajövetel sosem az álomdolog es kb 100-110 el amire le volt korlatozva a bérjárgany fizikailag se ment volna az egy seggel ki majd kanyarfordultaval visssza.
Hiaba,nem vagyok blődi na.
Nem fogok
Ennyi szarral simán lehet annyi az áram, főleg ha az asszony pazarol... sógornőm is képes két bugyit kimosni automata mosógépbe két órás programmal, és majd minden nap most
Mondjuk az asszony egész nap otthon lébecol,gondolom megy a mosgatógép két tányérért,a mosógép egy póló miatt,tv negy egésznap,aztán így azért össze lehet hozni
Én sem igazán értem,ezen gondolkoztam hogy szerintem egy ilyen kapu készenlét sem fogyaszt többet mint mondjuk egy tévé,vagy legalábbis nem számottevő.Lehet hogy ez a hülye ha otthon van egész nap a kaput nyomkodja.
Az elejével egyetértek, de látva a mai fiatalok képességeit és érdeklődését valamint az oktatás minőségét, inkább helyénvaló ez igy. Mert egy trabanttal indulni se tudnának nem hogy megállni
Tipikus példája az agy elsorvasztásának.Nem kell váltani,nem kell táblát figyelni stb,így csökevényesedik el az ember,és látod,pont ti ketten a mamlaszal emlegetitek hogy mekkora koncentrációt igényel a vezetés,szerintem beülnétek egy manuál váltós autóba és pont azon a szinten lennétek mint a 80éves mama az orvosi rendelő elött.Én nem örülök ennek,már csak azért sem mert szerencsétlen gyerekeink ez a sok szarság miatt még egy kézifékes fordulást sem tudnak majd csinálni.Emlékszem mikor trabantal ökörködtem,aztán egyik fordulónál a csomagtartóba betett 250-es etz blokk konkrétan kirepült a hátsósárvédő oldalán.Ezek a mai fiatalok mit fognak élvezni,mekkora tablet van bekúrva középre?
Mindennek meg van az oka, a fogyasztásnak is. Csak van aki képtelen utánna járni pedig nem.bonyolult, inkább nyavajog hogy rosszul.mér a mérő meg biztos lopja a szomszéd
Az esetek többségében kijön a matek ha végig vesszük a fogyasztókat és az életvitelt a háztartásban
Ez nem magyarázat a 3* fogyasztásra.
A kapuk készenléti árama? Hát, nem a világ legokosabb villamos végzettséggel bírója vagyok, de ezt azért nem veszem be.
Én nem mondtam, hogy a napelem után - vagy bármikor - nőtt meg a fogyasztásod. Azt írtam, ez az adat az átlag háromszorosa, az meg azért jelent valamit, tudva a sajátomét és a környezetemben lévőkét. Te pazaroltál előtte is, azóta is, nincs is ezzel semmi baj. A baj az, hogy ugyanazt sokallod, mert nyihogtál, hogy szerencsére nem kell kifizetned teljesen, mert egy részét más fizeti.
Nincs átlag. (kezeit széttáró) a haverom villannyal fűt 20 ezer kw az éves fogyasztása. 30 éve démászos kedvezményes áramot kap.
Felejtsd el ezt az átlagszámos baszakodást úgy sem indulsz választáson. Fogyasztás van. Én nem panaszkodtam. Amikor ferakattam a napelemet a tetőre kivétel nélkül kiröhögtetek mind. Azóta fele brancsnak már azért csak lett. Csak én még éves szaladóba rakattam fel amik a felét még össze is dobtátok nekem 😅 Került másfél millába de 5 éve nem fizettem áramért és ha jól sejtem még 5 ig nem is fogok. Aztán majd vesztek nekem akksit is a napelem mellé 😂 Szóval nekem nincs okom a panaszra a napelem 1 éve megtérült azóta plusz pénzt hoz a rendszer. Panaszkodni nektek van okotok mert lúzerek voltatok 🤣
Szerintem az pazarló akinek azért van motorja, mégha csak egy robogó is hogy céltalanul kóricáljon föl és alá hasztalanul a föld erőforrásait elhasználva és a környezetet szennyezve. Én amit betáplálok energiát legalább megújuló.
Kb szerda-csutortokon felraktak,szombaton ranéztek az autora,(köszi) le lett elölegezve,aznap foglaltam egy automentot.
Ezutan egy het munka volt,es ugy lett idözitve hogy kényelmesen nov-1-2 szombat-vasarnap el lett hozva.Bonusz,nov 1 unnep,nem kellett zarva lennem pluszba egy percet sem.
Ezer km utan egy felpakolas hazajövetel sosem az álomdolog es kb 100-110 el amire le volt korlatozva a bérjárgany fizikailag se ment volna az egy seggel ki majd kanyarfordultaval visssza.
Hiaba,nem vagyok blődi na.
Nem fogok
Az esetek többségében kijön a matek ha végig vesszük a fogyasztókat és az életvitelt a háztartásban
A kapuk készenléti árama? Hát, nem a világ legokosabb villamos végzettséggel bírója vagyok, de ezt azért nem veszem be.