El. De addigra mindig odaérek, ahová megyek 😁
Egyébként 45 éve vezetek volt 10 év, amikor többet mentem, mint egy futár, de azért örülök, hogy okos tanácsokkal próbálsz segíteni 😀 köszi 😁
Tudod mi úgy nőttünk fel, hogy utálunk pazarolni... egyébként is egy sötét paraszt mentalitásnak tartom azt, hogy "pénzem is van rá, nem is kerül sokba, akkor hagy menjen"
El is fáradsz a nagy koncentrációba.Aztán az utad utolsó 1/3-át már fáradtan dekoncentráltan teszed meg,vagyis a nagy koncentrálásod pint hogy sokkal veszélyesebb.
mondjuk én értem mit akar mondani ő érti mi mit akarunk mondani de akkor tud vitázni ha ezek nem összehozhatóak. 😅 Szóval neked hamarosan elosorvad az agyad mert 2 éve nincs botozós váltód nekünk meg nem fog mert én még tartottam meg egy olyan autót amibe kézzel kell a sebességeket pakolgatni 😅 Nincs mese én veled ellentétben még egy darabig szellemileg friss akarok maradni 😂
na az a 10 literes bojler viszont luxizás.(kezeit széttáró) Mi meg nem mosunk kezet megtöröljük a gatyába ha még plusz bojler is kéne kézmosáshoz akkor elszállna a költségvetés 😅
A te arisztonod olyan mint te (nem százas 😁) a miénk kerek és százas.
Ja, van még egy 10 literes is, az fixen nappaliról, a kézmoso mellett, azért hogy ne kelljen fél óráig engedni a vizet hogy odaérjen a bojlertől, hanem azonnal meleg mikor megnyitom.
Ja, most procedurális memóriának hívják 😁 vágom, mi régen "rutinból vezettem" jelzővel illettük az ilyet, többnyire mikor valamit nem vettünk észre 😁 mert vitatkoztunk, beszélgettünk, anekdotáztunk, vagy éppen a telefont basztattuk.
Én tudatosan figyelek rá hogy NE így vezessek. Ehhez túlságosan felgyorsult már a közlekedés, meg a jármű is sok, meg az idióta is. Már más helyett is neked kell vezetned, nem lehet bízni senkiben... sok a jogsi nélküli narkos cigány, meg a villany rollerrel 30al eléd kerülő iskolás gyerek, meg a telefonozós se hall se lát bárhol eléd lépő hülye.
van egy halom lapos ariszton bojlerem EVO 100-as mind, ha a tied is lapos és 100-as az egyébként csak 80 liter 2 db negyven literes tartály van benne. Már kettőnek túl is vagyok a takarításán. Egyet meghagytam saját magamnak is ott van a kamrában dobozában 2022 nyara óta amikor kihirdették az energiaválságot dunaújvárosból elhoztam az obi egész akkori készletét. 😅 Azokban az időkben ez a termék messze az obiban volt a legolcsóbb az első ilyen bojlert még 85 ezerért vettem bár az 2019-ben volt.(óranézegetős. Szóval nálam még nem jött ki rá a lépés, hogy feltegyem pedig másnak elég sokat telepítettem már 🤣 A hajdúba az tetszik, hogy szaré-hugyé lehet kapni hozzá bármit. Kíváncsi leszek amikor az arisztonok kijelzős elektronikái megkotlanak az majd mibe fog nekem fájni(gondolkodós)
Egyébként a duplatartályos arisztonok előfűtenek az egyik tartályt fűtik fel készenlétre, ezért lehet csalóka, mert ott gyorsan van melegvíz. Ha nem vezérelt áramról működik akkor megtanulja a felhasználási szokásokat is és amikor fogyasztás van akkor készíti elő a többlet melegvizet. Egyébként két tartály 2 fűtőszál. A szigetelése meg egy hajdúhoz képest igen hitvány. Egyébként összeségében valóban spórolósabb de csak ezzel a kisebb tartályok és a fűtési idő játszadozása miatt normál zuhanyzásnál. Van olyan lakóm akik megengedi a kádat és úgy fürdenek na ilyen fürdési szokások mellett az arison is elveszti az előnyét a hajdúval szemben ez jól látszik a havi áramszámlán is.(kezeit széttáró)
Mi is ketten vagyunk, mint ti, az a plusz egy kisgyerek nem számít annyit, hogy kétszer annyi legyen a villanyatok...
Mondjuk ha a purdé minden nap kipancsolja a 150 literes bojlert, akkor persze hogy megy a kW.
Neked mit mos az asszony annyit? azt az egy jogingot, ami mindig rajtad van? 😁
hát meg a vízkő is rontja a fűtés hatékonyságát. Elhatároztam, hogy 3 évente takarítom majd meg kell nézni mi az utolsó dátum ráírva a bojler oldalán 😅 Na mind1 mamlasz szerint sok a napi 18 kw de szerintem ha ennek közel megeszi felét a bojler az már nem is sok. Az elektromos sütő minden reggel megy 20 percet az sem befelé termel. Szóval a 18 kw/nap annak sok aki barlangban él a bükk mélyén 😅 Általam felsorolt fogyasztókkal ez nem sok. Az autó is benyal évente 1000-1200 kw-ot a 6500-ből. Pár éve vettem a gyerek nyári medencéjéhez egy 2 kw-os fűtőt. Na az egyszer lett lepróbálva fél fokot emelt a víz hőmérsékleten egy éjszaka alatt azon nyomban megszüntettem 😅 Szóval akinek kell ilyen én 42 ezerért vettem egyszer használtam dobozában el tudom küldeni 38 ezer + postáért. Aki szégyenlős írhat privátba is. 😅 Szóval éves 6500 kw áram fogyasztáshoz semmi extra vagy luxus dolog nem kell, mint ahopgy nekünk sincsenek luxus dolgaim. Bár itt megint lehet azon vitatkozni mi számít annak. Van ahol a vasaló is az nekem mondjuk a egy hátsókertben lévő házi hátas lovaim istálójának az elektromos fűtése számítana annak a hidromaszással. 😅 Apropó masszás. Na a masszás fotel is megy minden nap 20 percet a szar gerincem miatt. Talán ez lehetne mondani az egyetlen olyan elektromos eszköznek ami esetleg nem egyértelmű, hogy megtalálható minden háztartásban. Nekem is kényszerből van nem azért, hogy nagyképűsködjek vele. 😅 Szóval nálam max ennyi a luxizás gondolom a hajszárító a hajsütő a hajvasaló amit a nej használ az már nem luxus kategóriának napjainkban 😂
Vasaló most lett egy új mert a régit véletlenül levertem a deszkáról de egyébként a faszé rakja az útba 😅
Nagy tévedés,de nálad ezen meg sem lepődöm hogy nem vagy vele tisztában,mamlasznál már inkább.De mondok neked egy egyszerű példát,talán a te csöködt agyad is felfogja a lényeget,viszed a családot állatkertbe(te is szeretsz oda járni,mert otthon érzed magad)beszélgettek útközben hogy mi volt az iskolába,közbe jön a kereszteződés ahol piros a lámpa,szinte biztos hogy meg fogsz állni anélkül hogy a vezetésre koncentrálnál,mert ugye nem koncentrálsz mert közbe éppen arra reagálsz hogy a gyerek miért nem ette meg a tizórait. Lényegébe ez a procedurális memória,nagyon nem egyenlő a koncentrációval.
120literes. Rá van írva amúgy. 1800W, és 4,1óra a teljes felfűtési idő 80 fokra.
Szóval az a 10kWh elég reális, abban az esetben ha teljesen kifogyasztjátok minden nap.
Ezért mondtam csapd nyakon a gyereket ne pancsoljon 😆
hát nem nézegetem. Gyűjtőfogalomként koncentráció. Ha valamire figyelni kell és feldolgozni a történéseket már pedig az autóvezetés ilyen.(kezeit széttáró)
az másfél óra működés. Mekkora 50 literes? Meg vagytok ketten. Aztán te a radarszoba zuhanyzójában fürdesz a nejed meg a kórházban. Így elég lehet a 2 kw/nap. 🤣 Azt tuti, hogy a 23 forintos árammal 7000 forint volt napelem előtt a bojler fűtése nekem átlagban. Télen kicsit több nyáron kicsit kevesebb. Szóval csak az fogyasztott leosztva 10 kw-ot naponta. 150 literes bojlerről beszélgetünk. Mióta napelem van a tanácsodra raktam időkapcsolót. De így is ki van vezérelve 5-6 óra működési idő szerintem 2 kw-os fűtőszállal. Meg nem állok a bojler mellett ebből nem tudom ténylegesen mennyit fűt hisz ha eléri a hőfokot 60-70 fok közé van lőve akkor ugye kikapcsol hiába kap áramot. Nem emléxem mit tettem utoljára. Volt amikor 1,8-ast volt amikor 2,3-ast szerintem most egy kettes van benne. Vízkőtlenítéskor én cserélni szoktam.(kezeit széttáró)
Meg egyébként mihez képest sok? A te háztartásodhoz? Az lehet de 2 háztartás közé se lehet egyenlőség jelet tenni akkor sem ha pontosan ugyanazokkal a fogyasztókkal rendelkezünk. Kettőtökre mos a nejed egyszer egy héten a mosogatógépetek is kb. így van elindítva. Nálunk minimum miden másnap mennek ezek a dolgok. Fürdés is több egy emberrel és a gyerek szereti megengedni a kádat. Most a karácsonyi ps5 meg a vr szemüveg még jól meg is nyomja ezt az elkövetkezőkben 🤣 Szóval nem sok nálunk ennyi.(kezeit széttáró)
akkor te nem koncentrálsz. Hátrahajtod az ülést becsukod a szemed és zenét hallgatsz közben nyomod a gázt. Szóval eddig neked csak szerencséd volt.(kezeit széttáró) Javaslok neked egy önvezető teszlát. 😅
Egyébként 45 éve vezetek volt 10 év, amikor többet mentem, mint egy futár, de azért örülök, hogy okos tanácsokkal próbálsz segíteni 😀 köszi 😁