Gugli:
"Egy kisvárosi tűzoltóságon (például egy önkormányzati tűzoltó-parancsnokságon vagy egy kisebb hivatásos őrsön) a vonulások száma általában napi 0,5 és 1,5 között mozog az éves átlagot tekintve. Ez azt jelenti, hogy nem minden nap van riasztás, de előfordulnak olyan időszakok, amikor egyetlen nap alatt több esethez is ki kell szállniuk. "
Hát nem szakadnak meg...
Én 90%-ban tolatva parkolok. A maradék 10-ben csak azért nem mert vagy a forgalmi helyzet nem adja ki vagy akkor nem tudnék az autómba pakolni. a nejnek viszont csodálatos kamerarendszere van az autóján. na majd egyszer arról is csinálok képet. Az ha 3 cm-vel kintebb van mint a mellette parkoló autók jobbra-balra ellát be lehet látni a főutat ahová ki akarsz kanyarodni tolatva. Igazság szerint az abs meg minden szar már kötelező felszereltség egy autónál én már ilyen doboz szarokra rég kötelezővé tettem volna ezt a 360-fokos kamerát. jogszabályba hoznám, hogy ilyen autót csak ilyen kamerarendszerrel lehet forgalomba hozni és kész.(kezeit széttáró)
meg szerintem van egy halom egyéb feladatuk ha nincs tűz. Balesetekhez, műszaki mentésekhez, fakidőlésekhez, belvizekhez, pincék szivattyúzásához meg minden szarhoz őket hívják. Talán már macskát nem kell menteniük a fáról bár ezt még leírva nem láttam 😅
Hát momentán most jani fát vág ha jól vettem le, blődi meg a sofőr kollegájait faggatja, hogy kell tolatni autóval 😅
Egyébként most ahol újítok fel lakást van egy szomszédom aki tűzoltó, mondjuk 65 éves idén megy nyugdíjba. Tőle kérdeztem, hogy karácsonykor volt e valami esemény. De mondta nem volt karácsonykor lakástűz szerencsére már mindenki ledes izzókkal villogtatja már a fáját nem gyertyával a függöny alatt. 😅 Náluk nyáron van pörgés különösen az utóbbi években. Akkora a szárazság, hogy mindennaposak az erdő és lakástüzek. tavaly nálunk 250 mm csapadék hullott a 600 helyett. Itt száraz minden. 2022 kétszer is oltottak nálam egyszer egy 4 hektár erdőm gyullad ki rá 2 napra meg a fél lakásom. Adtam a szomszédnak 4 darab beépített szekrényajtó lapot mert én kicseréltem mind a 18-at újra, neki meg kellett a saját szekrényeihez. Azt mondta majd visszasegíti(gondolkodós) Mondom nekem ne segítsd vissza nekem akkor a jó ha tűzoltónak nem kell segítenie rajtam 🤣
De egy tűzoltósághoz több település tartozik nem csak az adott város, kertváros. , pár utca. Mi sem csak Egerbe vonulunk. Tegnap volt balesetünk, gondos óra és kéménytűz is. Különböző helyeken, faluban, városban.
Így segítettem?
Ma a 110-es napló szám volt az utolsó... ennyi ember ügyes bajos szarát intézték ma ketten délelőtt.
Elárulod nekem, mit dolgoztál az utolsó műszakodban? Vagy az ucsó előttiben?
Azért itt ha a 10 utcányi kertvárosban lett volna tűz, arról tudnék... tűzoltóautóval meg nem találkozok, ez tény, erről se tehetek... pedig hidd el észrevenném, elég nagy, és piros 🤣
Én a kormány helyében úgy csökkenteném a kiadásokat, hogy összeszedegetném az ilyen mihaszna selejt embereket mint te is vagy, hogy ne kelljen se segíjt se támogatás fizetni. Mivel hasznos tagjai úgy sem lesztek már a társadalomnak berendeznék egy kórházat megsemmisítő tábornak. Azért kell a kórház mert az eliminálás után azok a szervek amik még más hasznos emberbe beépíthetőek gyorsba kiszedném. A vért lecsapolnám. Szóval orvosi vizsgálat, tarkónlövés, szervek és a vér kimentése. A maradékot ledarálnám, porítanám lenne belőle haszonállatnak táplálék(kezeit széttáró) mindenki jól járna(meghajlós) A semmire való életetekben nem kellene tovább szenvedni, megoldódna a vér és a szervdonor probléma, lehetne bővíteni az állatállományt a plusz táplálékkal és végre egyszer ti is hasznos tagjaivá válnátok a társadalomnak 😅 Eképp adót se kéne emelni mert a léhűtők nem élnék föl 🤣
Nem az a kérdés hogy ki mit lát,hanem a pipi elmélet,hogy beül aztán tolat mint a féleszű aztán majd megállnak......engem csak az érdekel hogy mi van ha nem.
Ha a merőleges parkolóban egy furgon áll mellettem, már a bidéével sem tudok kitolatni, pedig az kör ablakos... mire annyira hátra megyek, hogy kilátok a sávba, a seggem már túl van a felező vonalon... a dobozossal meg tényleg nem lát semmit az ember. Csak a seggel beállás a megoldás, de igazából az sem, mert a furgon mellett ahoz is ki kell tolni az orrát
én már feladtam a munkát
van harmincpárév munkaviszonyom ez elég ahhoz hogy legyen majd nyugdíjam ha még akkor lesz aztán hova törjem magam???
pecabotok van annyi hogy ha 100 évig élek akkor se fogy el szóval minek hajtsak
Az se kevés. Az is 17 erdei köbméter(gondolkodós) Az akácból 10-14 tonna. Bükköt nem ismerem de az sem lehet könnyebb mint az akác asszem neked bükkfád van(gondolkodós) akácból felkuglizva, hasítva házhozszállítva 5-700 ezer forint(gondolkodós) meddig elég az a mennyiség?
Műszaki mentést igénylő baleset sincs még két hetente se, ilyenkor télen a lusta macskák sem másznak fel a fára, nem kell őket leszedni 😁 járok kelek a városban, de nem rémlik, hogy mostanában tűzoltóautóval találkoztam volna az utakon 🤔
te nem mondasz semmit csak ostobaságot 😅 Neked semmi közöd egy doboz autó tolatásához fingod fogalmad sincs mekkora a holttér, fújod a hülyeségedet minden tapasztalat nélkül. Én itt befejezném. majd ha lesz időm a baromságaidra rakok fel néhány fotót az elmondod a képek alapján, hogy a büdös apád faszába tolatsz ki hátra-jobbra egy főútra a parkolóból egy másik furgon mellől amin át se látsz hátra nem tudsz nézni mert a saját furgonodon se látsz át a tükörből meg csak a mögötted lévő tered látod de mögötted jobbra lévő teret már nem ahonnan jöhetnek az autók te idióta barom.
Ha véletlen valami csoda folytán megválasztják ezt a tiszás majmot, én úgy fogok röhögni majd ezen a sok orbán ellen hőzöngő faszkalapon 😁 mert nekünk szerencsére kurvára mindegy, hogy mennyi a gáz, a villany, a benzin, meg milyen az egészségügyi ellátás, meg hogy van-e támogatott hitel 😁
A te feleséged csak torokgyulladást gyógyít? Neki sem csak az a feladata .
Tényleg ennyire le vagy korlátozva?
Nekünk sem csak tűzhöz kell vonulni, annyit segítek! 😉
Amúgy mit csinálnak ezek egész nap? itt nálunk a városban évek óta nem hallottam, hogy tűz lett volna...
Én mondjuk pont a város másik végén lakom, nem látom ha vonulnak, de meg fogom kérdezni egy barátom, ő 200 méterre lakik a kaszárnyától, ő biztos többet tud... 😀
Ui: én kertvárosi részen lakom, itt van 150-200 családi ház, és itt nem emléxem, hogy lett volna tűz az utóbbi 30 évben 🤔
"Egy kisvárosi tűzoltóságon (például egy önkormányzati tűzoltó-parancsnokságon vagy egy kisebb hivatásos őrsön) a vonulások száma általában napi 0,5 és 1,5 között mozog az éves átlagot tekintve. Ez azt jelenti, hogy nem minden nap van riasztás, de előfordulnak olyan időszakok, amikor egyetlen nap alatt több esethez is ki kell szállniuk. "
Hát nem szakadnak meg...