reggel oda 600 este vissza 600 😂
amúgy addig jó amíg sok ilyen hülye van mint a tűzoltó, mert amíg nincs túl sok villanyos verda addig maradnak a kedvezmények
pl a teslára kb 120 ezer lenne a teljesítményadó szóval van kb 10ezer km ingyen autózás......
szerintem abban a leafban is valami nem sikerült okosság lehetett, mert a 24es akku helyett betettek egy használt nagyot és nem akarta a kocsi nagynak nézni, aztán inkább meghirdették
de ahogy nézem csak lett aki meg tudta csinálni mert már nem hirdetik
Az a baj túl jól keresek, szó szerint anyámnak sem csináltam meg 🤣, inkább vetettem vele egy fiatalabb Ioniq-ot
Amúgy kb. Fél millát lehet vele megtakarítani.
Nem feltétlenül a szerelés a sok ezzel, hanem a megfelelő beszerzésnek utána járni meg kitalálni hogy lehet jól. Szóval az elsőt nehéz megcsinálni.
na akkor ilyen projekttel keresnélek 😁 már ha van ihleted segíteni egy áram együgyűnek az az nekem 😆
De ha nem gond és kitájékozódtam magam akkor tényleg segíthetnél valamit választani 😁
Köszi 😁
Mivel droid lettem és már nem autózok annyit ,igazából külseje nem érdekel
meg ne keljen foglalkozni vele csak olcsóból A-ból- B-eb elvigyen a maradékra ott van a öröm motorozás 😁
Így van, de az a 80km elég városban és azt kényelmesen fogja tudni. És ahhoz képest hogy dévú matiz szintű kis gyösz, nem olyan rosszak ezek az autók. Kis kerék persze nem segíti a kátyú kerülgetést, de közlekedő edénynek tökéletes.
Ha nekem kéne a legolcsóbban megoldani, akkor én is ilyet vennék, de a merítés aljából a legolcsóbbat ami nincs szétrohadva vagy rommá törve. Akkut meg kb. 400ezer forintból kicserélném magamnak, és akkor már 200km-et is ki lehetne hozni belőle a modernebb cellákkal.
Hát.....nekem nem is lenne alkalmas,én ma is megyek 600km-t,elég nagy szopás lenne.De elhiheted hogy tudna lenni az az élethelyzet hogy elgondolkozzak rajta.ha arról szolna az életem hogy napi 25km-t megyek semmi mást,akkor lehet már az lenne.De amig ilyen távok is vannak addig nem opció.
Nagy eséllyel bár ki nem mondva a szűk keresztmetszet a kocsira szánt pénz, 2-3m között csak ilyen tudásúak vannak, 6-7 körül akár 1-2 tesla is befigyelhet, mi próbáltunk is c-zerot amire a tulaj 80km hatót mondott, de erősen kételkedtem benne na meg tényleg csak bevásárlónocsi, a leaf már tényleg autó és akkujavításokkal akár jó is lehet, a szomszédom foglalkozik ezek feljavításával is bár már teslától kezdve szinte minden van az udvarán bontva.
egy időben sok leaf hirdetést nézegettünk, 3milla alatt egy kivétellel mind béna volt annak az egynek meg valami hiba történt az akku cserénél és nem nagyon akarta észrevenni milyen akkut kapott
ellenben 5-6 milla között meglepően sok jó hatótávú kocsi volt kevés méterrel gondolom ezek többsége valamilyen szinten törött lehetett
6-7 között voltak már igazán jó kocsik itthoni első forgalombahelyezéssel 100ezres futás alatt nagy akkuval ami 90% fölöttiek
Nem is tudtam hogy ezeket még gyártották 2020-ban.
Meg nem tudtam hogy ezekben volt klíma. Tévedhetek, de azt azért nézd meg, ha erre van igényed, mert kereskedők szoktak ilyenben hazudni.
Teljesen korrekt reális elvárásaid vannak. Tökéletesen alkalmas a felsorolt céljaidra és a villanyautózással való ismerkedésre is. Szerintem konnektorról töltve is bőven megéri villanyautózni. A napelem csak egy másik buzéria nálunk. 😄 Én kb. 25forint/kWh-ra számoltam az áramköltséget napelemmel, szóval a rezsicsökkentett ár közelében van....persze villanyautóval biztosan ki fogsz belőle lógni, de még úgy is jó.
Maga az autó ára nekem kicsit drágának tűnik, de elég jó állapotú és fiatal példány, gondolom a merítés tetejéből választottál a problémák elkerülésére. Ez kb. a Nissan Leaf-ek alja lehet most. Azok sokkal inkább autók, és nagyon jól felszereltek többnyire, de az olcsó példányoknál már 99% akku gyengélkedni fog. Azért ellenőriztesd az akku állapotát mielőtt megveszed, de szerintem ezzel nem lesz gond.
Ugye ezt az autót árulták Mitsubishi i-Miev, Citroén meg Peugeot logóval is. Japánok csinálták keycar-nak, ennek megfelelően jó tervezés, meglepően praktikus. Volt olyan ismerős aki két gyerekkel városi családi autónak használta és még a bevásárlás is belefért. Jó hát Ini alkatúaknak nem való mert hónaljban szűk lenne neki 🤣
Nem tudok kirívó problémáról, de az is igaz hogy legalább 5 éve nincs már az ismeretségi körömben, így nem tudom a 15 éves példányokkal mi baj szokott lenni.
Szerviz igény a fék, fék futómű, kasznira korlátozódik. ~100ezrenként a hajtómű-diffiben cserélnek fél liter olajat, ez minden villanyautóra igaz. Alkatrész ellátottságról nem tudok semmit, de népszerű autó volt. Elektromos hajtáslánc gondról nem hallottam. Tehát alapvetően egy normál autószerelő boldogul vele. Hajtásláncba nem kell belenyúlni. Ha mégis akkor nincs sok, de vannak olyanok akik foglalkoznak ilyenekkel. Bár a legtöbb azt mondja mint szerviz, nem akar foglalkozni vele. Azt csinálják hogy megveszik olcsón a régi döglött akkus autókat, kicserélik az akkut, felújítgatják amit kell, mivel sorozatba csinálja neki ez olcsó és gyors munka, nincs gond az ügyfelekkel, és jó pénzért eladják. Én is egy ilyennek adtam el a Leaf-et.
Minden villanyautónak az akku a sarkalatos pontja. Ennek eredetileg egy nagyon jó és tartós akkuja volt. Nem tudom mit tettek bele 2020-ban, de drasztikusan javultak az akku technológiák 2012-es debütálása óta. Pl. a Leaf eredeti 24-es akkuja helyére már 60kWh-s akkut tudtak berakni úgy hogy a degradáció a felére csökkent, szóval van rá esély hogy tartósabb lesz ez is.
A fűtés gyengeségére panaszkodtak. Ezt állítólag egészen jól helyre lehetett hozni úgy hogy az alsó takarólemezre rátettek hőszigetelést. Illetve ülés fűtés nagyban tudja növelni a komfortot úgy hogy közben a fűtési energiát is csökkenti. Téli használathoz érdemes lehet ilyet belerakni. Főleg kis akkus villanyautóban kötelező tartozék.
Aztán még egy hátrány a DC csatlakozó ChaDeMo-s ami európában egyre kevesebb van. Senki nem telepít újat a régi töltők meg kopnak ki. Bár arra a használatra amit írtál ez nem releváns. Otthoni töltéssel megoldasz mindent.
Aztán azzal is számolj, hogy 1-2 év múlva már a Tesla hirdetéseket fogod bújni, hogy lecseréld a dízeled, mert a villany az fertőző 🤣
nem emlékszem arra hogy anno tiltakoztál-e a buziparádé ellen, ha igen akkor semmiképp se vegyél ilyet 😉
de ha be van tervezve a nemváltó műtét és elhivatott lmbtq aktivista vagy akkor mindenképp kell neked egy ilyen
mert vidékiesen szólva elég buzis......
na de félre a külalakkal
kocsikhoz nem értek, de ismerősnek volt egy vw lupo azt gondolta micsoda jó lesz melóba járni mert alig fogyaszt
pár hét után feladta olyan hitvány volt a futómű, meg kell nézni teszteket hogy ez a gyösz milyen menettulajdonságú
nekünk otthon töltve +10% energiát elfogyaszt mint mit a kocsi ír
megtérülést én már úgy számolnám hogy 120 forintos kwh áron, biztos vagyok abban hogy ez a 35/70 ár nem lesz sokáig
sőt ha van fölös zseton(vagy ki kell hagyni az idei görög nyaralást) be kell szerezni 10panelt meg egy 5kw invertert
ne vegyél. szar. nem megy el 1000 km-ert. vegyél az árán passzátot meg amíg adnak még dízelt vegyél hozzá 2 ibc tartállyal. 😅
Munkába nem kell járni hamarosan egyébként se.(kezeit széttáró) Miután a fidesz megnyeri a választást mi fog változni? Se az ukrán se a horvát nem fog olajat adni miért adna? 🤣 Kódus botra jutunk ha csak vityáéknak nincs valami kőolajbányájuk amit eddig eltitkoltak.(kezeit széttáró)
Kérhetek segítséget 😃
Filózok hogy esetleg vegyek-e ilyet
https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/citroen/c-zero/citroen_c-zero_collection_cvt-22851768
Fő használat munkába járás 26 km oda - vissza ,bevásárlás 10km oda vissza és nagy ritkán egyéb elmenés .
Nincs napelem a házon szóval sima konnektorról tölteném , vagy úgy nem éri meg ????????
És mivel ismeretlen a terep mi lehet egy ilyen ékszerdoboz csapdája szervizelés szempontból itt főleg a elektromos részere gondolok . Igazság szerint amióta elektromos teherautót hajtok tetszik a vezetése ( jót lehet lustálkodni ) de ugye azt nem én tartom fen . Most itt ugye az lenne a cél hogy munka helyre eljutás olcsón .Csak a szervizeléssel nem vagyok tisztába azt se tudom hogy mondjuk Bp hol vannak ilyen szerelők akik csak elektromos kocsit átvizsgálnak vagy szervizelnek karba tartanak .
Na kb ilyenek lennének a kérdések . 😁
nekünk téli van fent, le sem vesszük mert eléggé odavan, őszig lekopik aztán télire lesz egy új amit leveszünk tavasszal
10 alatt még nem sikerült menni, lehet azért mert dagadt vagyok 😂
neked is ilyen buzi széles gumik vannak a gépen? 275 hátul 255 elöl, szerintem ez is eszi a villanyt
amúgy addig jó amíg sok ilyen hülye van mint a tűzoltó, mert amíg nincs túl sok villanyos verda addig maradnak a kedvezmények
pl a teslára kb 120 ezer lenne a teljesítményadó szóval van kb 10ezer km ingyen autózás......