Ez a téma érzékeny minden irányban(kezeit széttáró) Vigyázni kell vele mert vad vizekre evezünk 😅 2 itteni profi villanyszerelő ezen veszett össze. Én meg azóta sem tudom mitől gyújtottam ki majdnem a kábeldobot a szoba közepén 😅 Egyébként azóta lett ai. Mindjárt meg is kérdem 😆
Az attól függ. Sorrend a fi relé működésének szempontjából mindegy, de amikor van egy elosztó táblád áramkörönként egy kismegszakítóval, akkor ott csak elé tudod tenni.
A villanyóra esetében csak utána tudod tenni, mert a többi le van plombálva.
Aztán ha a töltőhöz teszel saját dobozt, ott úgy rakod ahogy akarod igazából. A megszakító elé tenni azért jó, mert akkor leválasztott áramkör mellett is tudod tesztelni a fi relét.
Kösz. Madár már megvette az "A" típust, nem is mondtam neki, hogy ne ilyet, mert amilyen aggódós, rohan kicserélni😁 egyébként meg az összes autó töltő tudja ezt a védelmet, de azért a júzernek még eladják külön a villanyszerelők a Fí-t, az a biztos 😃
Ja, túlfesz levezetők max 5 méterig tudják amit kell, utánna emelkedik a fesz. Ergo a csatlakozóhoz célszerű. De simán egy IP44 elosztó benne mind a három eszköz. Mondjuk én tennék egy leválasztó kapcsolót is, de persze erre a célra megfelel a 3p kismegszakitó is.
3p kismegszakitó fi relé ugyanabban a dobozban túlfeszlevezetők. Fi felé célsuerű B tipusú. Egyébként sok jelentősége nincs, melyik van előbb, a firelé vagy a kismegszakitó
de, csak nem tudom, hogy épp az utolsó szabványok mit írnak elő, mert nem vagyok gyakorló szerelő. Csak azért kérdés, mert mind2 bekötéssel működik - de nyugi, már az AI közben megmondta 😄
Egyébként a villanyszereléshez nem lehet "marhára" érteni, csak érteni vagy nem érteni. Amikor én tanultam, még nem volt Fí, nem volt Wago, nem volt LED... meg minden már 3x megváltozott. Mondjuk pont tegnap szereltem egy lakásban, ahol még piros volt a földelés 😁
kell egy kismegszakító a vezeték biztosítására aztán a többit majd intézi a töltő
😆
A villanyóra esetében csak utána tudod tenni, mert a többi le van plombálva.
Aztán ha a töltőhöz teszel saját dobozt, ott úgy rakod ahogy akarod igazából. A megszakító elé tenni azért jó, mert akkor leválasztott áramkör mellett is tudod tesztelni a fi relét.
Egyébként a villanyszereléshez nem lehet "marhára" érteni, csak érteni vagy nem érteni. Amikor én tanultam, még nem volt Fí, nem volt Wago, nem volt LED... meg minden már 3x megváltozott. Mondjuk pont tegnap szereltem egy lakásban, ahol még piros volt a földelés 😁