Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

én mindig húzok kéziféket, wartburgon nem volt más kerék rögzítési lehetőség
kb 5 évig vertem az asszonyt anno amire rászoktattam a kézifékre 😂
de még mindig néha egyesben hagyja a kocsit
Nem még. De sanszosabb a lehetősége mint a mechanikusnál. Amit szinte sose huzok be:)
Én nem értem az itteni ocsmányirodát... most kitalálták, hogy a netrisk igazolását nem fogadják el. Eddig jó volt. Na de honnan a faszból lenne kötvényem az online megkötéskor? pláne hétvégén.... Idióta egy banda. Kötvényszámot is csak ma délután küldtek. Mondjuk biztos nem kéne sürgetni az átírást.
Jártál már úgy?
jó az elektromos fék...amennyiben mindig kiold:)
Tulajdonképpen én sem,szinte sosem használtam,de van és ez meg saját magát használja.
Sosem vagytam ra,jó nekem a regi fajta behuzos.
Pedig nem rossz dolog,sosem kell hozzányúlni,aktiválódik és old magától.
Ajaj,már megint a tudatlanság,az ilyenek minek állnak neki?Baszki,behalt a motor,oké,teljesen mindegy mi az ok Vesz egy másikat és beszereli,itt kellett volna megcsinálni egy alapbeállítást hogy megtanulja a végállásokat és kész,de nem,a hülye haverod elrohant egy vezérlőért(ha a vetérlő lett volna szar,egyik sem működött volna)mindegy,a bontós jól járt.És mivel ki lett cserélve a vezérlő így már kellett a tanítás,de itt sem a motort kelk tanítani hanem a vezérlőt az autóhoz.Jó hülye a haverod,ami nem baj,csak az ilyen hülyék miatt hirdeti a baromságot a másik hülye,aki te vagy.
Dehogy,en szeretem a nemet premiumot,nincs benne elektromos fek.🤣
passat első fékbetét csere
mivel villanyos motor csak laptopról lehet visszahúzni a munkahengert, egyik oldali vissza is húzódott a másik meg se moccant
irány a bontó mivel nem régi kocsik voltak még akkor be lehetett szerezni újszerűt, valahol kecskeméten találtak szépet és jót
betették de akkor se tekerte vissza, kihalt az elektronikája
bontókban kotorászás mire lett vezérlő betették és nem csinált semmit, mert csak a szakszervizes géppel lehet a kettő egységet összetanítani, kévésre kellett várni vagy 3 hetet, ami tuti szivatás volt mert egy pár perces művelet az egész
szóval a német prémium is tud lenni egy rakat fos, és nem egy szétberhelt gépről van szó, és nem is sufniszerelőnél
aztán aki ilyenbe belefut és a márkaszervizbe viszi simán leveszik fél millára és egy életre megutálja a német prémiumot
"amúgy egy szaros passat hátsó fékbetét csere is tud lenni hónapokig tartó rémálom, havernak legalább másfél hónapig állt a kocsi pedig 2010 előtti volt, és kb 10 éve is már a végén 140ezerbe állt meg a mutatvány bontott cuccokkal"
Baszki,ez már megint miféle sztori?Nehogy már egy hozzá nem értő sztoriját hozd fel példának,elektromos kézifék van rajta,teljesen egyértelmű hogy lövése sem volt hogy szerviz módba kell tenni,különben a munkahenger nyomatáskor szétcseszi a kézifék motort.Ez nem az autó hibája,hanem a tudatlan haverodé.
szerintem a 50 alatti emberek 90% fogalma sincs hogy működik az autó aki felette van és ilyen wartburg meg zsiguli autókkal kezdett az ismerhet ezt-azt a kocsik működéséről, de legalább felének szerintem még ebből a korosztályból sincs sok ismerete
a 90es évektől azért a "nyugati" kocsikkal nem sok gond volt, ráadásul minden évben megjelent valami jobb-szebb konstrukció ami még gondtalanabb utazást biztosított max pár olasz-francia gép bajosabb volt mint a rettenthetetlen németek de itt kárpótolta az embert a különlegesség, szépség meg mittudoménmi
2005 után már egyre több elektronika volt kezdődtek az egyre kisebb/kevesebb hengerek, megnyomorítva mindenféle eu normák miatti faszságokkal, 2010 után meg már alig volt épkézláb konstrukció ami hozta azt a tartóssági szintet mint az ezredfordulón
a tulajok meg kurvára elfelejtettek szerelni, már egy izzócserére is szervizbe viszik a kocsikat(igaz némelyik elég összetett) na ezeknek mondhatod te hogy miféle befecskendező rendszer van a kocsiban
főleg úgy hogy van amelyikben 200ezer felé jönnek a bajok
a butuska tűzoltónak meg szerintem szerencsemalac volt a jele az oviban azért választ mindig hibátlan kocsit, vagy csak simán hazudik....
amúgy egy szaros passat hátsó fékbetét csere is tud lenni hónapokig tartó rémálom, havernak legalább másfél hónapig állt a kocsi pedig 2010 előtti volt, és kb 10 éve is már a végén 140ezerbe állt meg a mutatvány bontott cuccokkal
ez nem megoldhatatlan, majd meglátjuk mi lesz egyenlőre várom a következő bedobott hibát.
Hát én ezt kapásból úgy kezdeném hogy rá a gépet és élő adatot figyelnék.Az minden egység üzemanyagnyomását mutatja,porlasztó korrekciós érték is árulkodó lehet.Az a baj hogy sok szerelő ezzel nem szeret foglalkozni,mert ezzel nem keres pénzt hogy ül az autóba és kocsikázás közben figyeli a laptopot.Neki abból van pénz ha mindent kicserél.
na most itt is pontosan ez fog következni. A sógor mondta, hogy kiütötte az autóból a hibát de amikor újra fog jelentkezni el kell kezdeni a tankpumpánál a cserét. Hallása alapján talán most még csak az a szar de nem lesz egyszerű a tankot sem kibontani mert faszán be van építve. Elmondta, hogy egy egységként jelentkezik a hiba és műszer alapján nem lehet megmondani, hogy a tankszivattyú a magasnyomású pumpa vagy valamelyik porlasztó szarakodik e. Arra a műszeres hibára, hogy kevés az üzemanyag nincs pontos meghatározás, hogy ezek közül melyik a szar.(kezeit széttáró)
Akkor úgy mondom, nem elvárható az, hogy egy átlag felhasználó üzemanyag ellátó rendszer alapján válasszon magának autót. Szépen csillogjon legyen benne nagy zenbe meg kaparjon a kerék.(kezeit széttáró) Ha nő vesz autót akkor meg legyen piros. Annyival nekem több volt az igény az átlagtól, hogy ne simensz legyen benne mert az legendásan szar volt még akkor bár talán már valamivel jobb lett mint régen volt. Densonak örültem volna a legjobban igazából azt mondták nekem, hogy az is van benne 😅 Megkérdeztem ezt mondták, elhittem. (kezeit széttáró) Csak tavaly szembesültem vele, hogy még se az van benne amikor életembe először levettem a zajtakaró betétet a motor tetejéről, hogy nem denso hanem delphi. De hát qrvára hasonló a két szó 😅 így most már azt is tudom, hogy nem lehet elvárás egy márkakereskedésben az értékesítőtől szakmai tájékoztatást kapni. 😅 Ezért nem is olvasgattam. A motorról tudtam, hogy pözsó és a pözsóra erre a típusra nem nagyon panaszkodtak. A paraméterek is jók voltak 2000 cm3 120 lóerő. rá akartak a 180 lovas verzióra beszélni tényleg csak pár száz ezer lett volna a különbség + kaptam volna hozzá egy automata váltót de azt viszont nem mertem megkockáztatni mert ugyanúgy 2000 cm lett volna az erőforrás. Ha ez 2500-3000 motorral lett volna nem is gondolkoztam volna rajta. Mondjuk így sem mert azonnal elvetettem azt a lehetőséget. Most már ilyenféle autókat 2-3 ezer köbcentivel nem lehet kapni mert nem is gyártanak szóval még rosszabb lett a helyzet. 5 perc keresgélés után meg nem találtam benzinesben akár hybridként furgont annak meg akkor lenne baja amikor el kellene adni, mert még egy darabig az lesz a hülye a nép szemében aki benzines kisteherautót vesz így kb. eladhatatlan kategória lesz. Mire rájön a nép, hogy még is az lenne a jó és akár használtan is lenne ára addigra meg még sok idő fog eltelni.
Hát igen,ez tény.ha kiemeljük a képből ezeket a pici gyöszöket,és szem elött tartjuk mondjuk a 2000cm3 motorokat,szinte sehol nem maga a csupasz motor a gond,hanem amit a sallangok,az üzemanyag ellátás a levegő ellátás a környezetszennyezésért felelős rendszer.Ezt kell kiszűrni amennyire lehet.Én sem azt mondom hogy nem romlik el ,de pl ez is egy szempont hogy mennyire egyszerű a hibafeltárás,mert mondjuk ebben a franciák is nagyon szarok,ha valami hibajelenség van,sokszor egyszerűen nehéz behatárolni hogy pontosan mi is a hiba,és ilyenkir jön a cseréljük ki ezt,nem jó,akkir cseréljük ki azt,még mindig nem ,csak ez így a végére elég sokba kerül
hát ha el lehetne vonatkoztatni az üzemanyag ellátó rendszertől mert az bármi lehetne benne akár bosch akár densó ebbe épen delphi van mert ezzel szerelték a motor meg pont a tartós darabok közé tartozik 2000 cm3 és 120 lóerővel. Ettől ma már csak hitványabbakat gyártanak 1200-as motorokat raknak ekkora autókba 🤣
A piezonál tökmindegy mit fogsz csinálni az tönkremegy,a legnagyobb baj hogy nem javítható.Hogy én üzemanyag ellátó rendszer szerint választ autót?pontosan,meg egyéb más dolgok figyelembevételével,és hát a dolog úgy néz ki kifizetődő,te szopsz vele,én nem.A bosch ugyanúgy gyárt piezos porlasztót,sőt vw -be is rak ugyanúgy piezos porlasztót,de hát ez már megint egy olyan dolog hogy én figyelem melyik az.
Na jó de a te autód szar francia,a szarból nem tudsz jót csinálni,bármennyire is figyelsz,a jót viszont el lehet rontani.Ez a fap adalék is ilyen francia betegség.
mert te egy zseni vagy 😆 és itt el is engedem a témát úgyis ráznád mint kutya a rongyot akár a végtelenségig. Hidd azt, hogy okosabb és ügyesebb vagy mindenkinél és nyertél. 😅 Ha most nem hagynám rád(óranézegetős) megint neverendig sztori lenne ez is mint mindig 😅
Piezoelektromosról meg hallottam már régen is, hogy létezik arra viszont nem voltam kíváncsi az enyémben mi van hiszen tojota furgonok után tojota furgont vásároltam. Előző elégedettségek alapján egyedül te vagy az aki üzemanyag ellátó rendszer alapján választ autót magának. Nem ördögtől való a piezó sem ha megfelelő üzemanyagot lehetne kapni hozzá. Egyébként pont arra találták ki, hogy a jobb befecskendezési képpel hatékonyabban, kevesebb üzemanyag felhasználéás mellett tudja ugyanazt nyújtani mint ami nem piezós. Ha jól emléxem épen a te bosch rendszered volt az első gyártó aki kezdte a palettájáról megszüntetni a piezoelektromos befecskendezőit miután csöcsre ment vele. 😅
Nem vagy naprakész,de szar.Érdekes.Mondjuk a cigányok által lelakott malacorrúból kiindulni elég nagy ostobaság Mondjuk alapból az sem volt rossz autó,csak téged átbasztak vele,kollégámnak 25éve van meg és patika állapotú,ráadásul úgy hogy automata és taxi volt ,az a régi tipikus taxi színű.
😅
Még egyszer leírom,nekem is van adblue rendszer nekem is van dpf,Gyakorlatilag ugyanazzal a tecnológiával járunk,és látod,itt az első tudatlanság,tudatosan kerülöm a piezó porlasztós autókat,mert egy szar,szerintem te a létezését sem tudtad mikor az autódat vetted,honnan is tudtad volna mikir még azt sem tudtad hogy a motort ki gyártja bele.Te együgyü vagy meg még sokan,akik nem tájékozódnak hogy mit szabad és mit nem szabad megvenni,mert még a mai napig is lehet meríteni jó dizel motorból.A dolog nagyon egyszerű,ha mondjuk az összes vw dizel szar volna,én sem vennék vw,mert nem akarok úgy járni mint te,de mivel még soha nem okozott csalódást,teljesen egyértelmű hogy onnan választok.