Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alapbol lent egy kétdines radio egység van kijelzo nelkul,fent meg egy tetrisz mini kijelző mindenre,a BC,a hőmerseklet,fogyasztas,radio infok.
Ha csak a radiot csereled egy ket dines barmilyen android fejegységre bukod a BC-t és a térded magassagaban van a kijelző.
Ezen ugy találtak ki hogy ugrik a radio,a BC kijelzőjét egy muanyag adaptertben leteszik a marginalis infokkal es az erintőképernyős mindenes cucc ertelmezhető helyre kerul.
Miért van két kijelző?Ez úgy volt eredetileg hogy lent a rádió fent az MFA?Most fent van egy két dines fejegység lent meg maradtak a fizikai gombok meg az MFA?
Kellett egy déllelőtt a tyúkbeleknek,de van minden.Android auto,sajat gps antennaval,radio,youtube,kihangosito,kezeli a multikormanyt,a boardcomputert,tolatokamerahoz kell egy rendszamvilagitasba epitett konzol es az is lesz.
Had ne kelljen elmagyarázni egy buckalakónak.
Nekem az életem része az hogy a közlekedés pénzbe kerül,tehát be van abba építve,úgy ahogy egy kötelező biztosítás,egy kiló kenyér,egy liter tej stb.Érvek?Nem ezek az érvek,az érveket már leírtam,mint ahigy azt is hogy ha az életem arról szólna hogy csak ilyen 25km-eket megyek és semmi többet,akkir nekem is opció lehetne,de így ,jelen formájában nem.Még mindig nem értem nekem mi közöm van egy benzines yarishoz?25éve nincs benzines autóm,yaris meg sosem volt és nem is lesz.
de miért pont 160al? akkor már miért nem 360 a tempó amihez kell valami maserati vagy ilyesmi autó
160as közlekedés nincs sehol, németben vannak szabadabb tempós pályák
140 pár helyen van 130 az általános sok felé meg 110-120
szóval a 160 irreveláns, ha már nem vagyunk szabályosak legyen inkább 360 hiszen úgy jó ha haladunk
és télisapkát mindenképp kell viselni vezetés közben

amúgy nekem nincs sapkám vagy 25 éve kapucnit használok ha hideg van, és ugyanaz a pulóver van rajtam +15 fokban is mint -15 fokban is
vonatozás közben elhagytam egy karton sapkát aztán meguntam a vásárlást
szóval a tűzoltó még mindig buzi 😂
Úgy, hogy benzines, szóval "elvileg" nincs hatótáv para... mégsem merült fel eddig soha, hogy azzal menjünk 800 km-re 🤔
Jó, értelek, de be kéne látnod, hogy a "nem érdekel mennyit hasznosít, nem érdekel a hatásfok, nem érdekel az energia, nem érdekel az ára" ezek nem érvek...és nem is igazak... nem mondd már, hogy neked mindegy, fizecc-e tankolásonként 30-40 ezret, vagy nem 🤔 és most nem az a kérdés, ki tudod-e fizetni.
Nem,akkor hordom a sapkát ha szükséges,a lényeg,hogy meg van a lehetőségem sapkát hordani.Autóra lefordítva,van autóm ami alkalmas arra hogy azt az évi két alkalmat is kielégítse.
Yaris?Hogy jön ide egy yaris?
Csak hogy ezeket én magasról leszarom,engem nem érdekel melyik miből mennyit hasznosít.Nekem az a lényeg ha pályán megyek 160al,nem kell megállnom 2-300km múlva,napi közlekedésbe nem kell ezekkel foglalkoznom egy hónapig,mindezt egy 7 személyes autóban amibe még pakolni is tudok ha akarok.Szóval még egyszer leírom,engem nem érdekel a hatásfok,nem érdekel az energia,sőt,az sem érdekel hogy pénzbe kerül.Mondtam, a két feltételből ha már egy teljesülne,akkor opció lehetne,miszerint vagy magas hatótáv,ami nem 300km,az nem magas,vagyis vagy nagyjából 1000km vagy ha mondjuk pályán megvan,meg lenne a tényleges 400km hatótáv,akkor 3perces újra töltés.Magas hatótáv vagy gyors töltés,most egyik sem adott,ja és akkor ehhez még kell egy megfelelő karosszéria.Mert az sincs.
Várj, nem értem... ha a te sapkás hasonlatodnál maradunk, akkor te egész évben sapkát hordasz, hisz' nincs egy villany autód külön.
Nekem meg nincs sapkám*.. tehát én 2 napon vagyok hülye, te meg az év többi részében 😁

*ezt csak a vicc kedvéért írtam, de van... egy Yaris, ami benzinnel megy. Mondjuk az Adriára nem tudnék lemenni megállás nélkül azzal se, mert csak 30 liter fér bele 😁 Meg kéne állni Ljubljanánál tankolni, pisálni (asszony sorban áll a WC-re a pálya melletti kúton) fizetünk (kassza megint sor) egy KV + hotdog lecsúszik, hopp, 30 perc ugrott.
Megpróbálom ezt a dolgot úgy elmagyarázni, ahogy nem nagyon szokták.
Kezdjük ott, hogy 1 liter gázolaj energia tartalma 10-11 kWh körül van, legyen 10.
1) Te tankolsz 60 litert a Fóccvágenbe, vagyis magaddal viszel kb. 600 kWh energiát. Én 80-at tudok magammal vinni.
2) Toljuk a pályán 180-al, ahhoz ekkora autóknál kell 100-110 LE, ami 80 kW. Nálad ez nem probléma, fussa a 600-ból, de nálam 1 óra száguldás, és vége a dalnak, 200 km-re se jutok el.
3) Menjünk országúton, 90-110. mennyit fogyasztol átlag? legyen 6 liter, az ugye 60 kWh. Na ez az érték nálam 15 kWh.
4) Város, dugó, tötyögés, 30-as átlagseb. Neked mennyi, 7 liter? 70 kWh, nekem meg 10-12 kWh.
Ha egyszer nem gázolajat meg villanyt fizetünk, hanem ENERGIÁT, na ott lesztek bajban - és ez, tekintve a mostani olaj helyzetet - lehet, hamarabb lesz, mint hinnénk.
Szóval ha kiesik a 2) pont, kiderül, 4-5x több energiát használsz el, mint én, pályán (ahol kell a power) meg ugyanannyit. Csak ott bejön a hátrányom, hogy nekem kevesebb van a tárolóban.
Szóval ha nem a pályázás az elsődleges, akkor nincs verseny köztük, a dízel pazarol, mellesleg szarabbul is megy, és zajosabb is. Dízel kutat otthon elég körülményes csinálni, nekem a napelem park megvolt pár nap alatt, vicc pénzből 😀 Ezért cserébe én a 8 órás úton tudok állni félidőben 3/4-ed órát, szerencsére nem kell sietnem sehova (soha életemben nem kellett, már nem akarom elkezdeni 😅)
Egyébként meg nem érted a hasonlatot,ini azt mondja nem kell sapka mert egy évben csak két napig van hideg,az év hátralévő részében nincs rá szükség,én meg azt mondom ha csak két napra kell télisapka akkor azért a két napért lesz a polcon sapka,hogy amikor kell,tudjam használni,az ő füke meg kefagy abban a két napban.
Nincs is másfajta sapkám,egy fajta van az egész évre és ha kell rendelkezésre áll hogy bármikor felvegyem,akár a nyár közepén is ha olyan helyen vagyok ahol nagy szükség van rá.
De ugye emiatt a 2 nap miatt nem használod a téli sapkád egész évben? 😀 mert ugye a többi 363 napban jobb sapka nélkül...
De mi az előnye az év 350napján?Továbbá én mindig úgy gondolom hogy mindig a legszélsőségesebb esethez kell igazodni.Csak hogy értsd,ha egy évben csak két napot kell télisapka,a többi napon nem,nekem akkor az a két nap miatt lesz télisapkám.
én mindig úgy voltam vele hogy az arányok a lényegek
ha az év 350 napjában előnyökkel jár és 15 nap nem akkor simán vállalható
mert most már nem arról van szó hogy egy 3 napos autózás 5 napos lesz az útközbeni töltések miatt, hanem 1-2 óra plusz lesz az utazásban
ha az év 150-200 napjában nehézséget okoz a töltés akkor ez nem vállalható, max valami agyament sötétzöldnek
aki meg csóró és nem tud "drága" villanyos kocsit venni az úgy is talál valami ideológiát ami miatt nem lesz jó sosem a villanyos kocsi
nekem pl kurvára jó lenne egy villanyos g merci pecára, még akkor is ha csak 1000km megyek vele egy évben, rengeteg előnnyel járna a mostanihoz képest
csak az a 60 milla amibe kerül az nincs meg, ha nyerne anyám a lottón akkor már villanyos g-vel járnék pecázni a csatorna partra már a jövő hónapban
Nagyon el vagy tévedve.De ha már letiltasz ezáltal nem megadva a lehetőséget hogy reagáljak a valótlan állításodra,akkor te se véleményezz engem.
Nekem fogqlmqm sincs ki ő,azt látom hogy nem tűnt részrehajlónak,leírta az előnyét hátrányát,egyik sem tűnik valótlannak.
Ja, Várkonyi? az egy villangyűlölő idióta 😁 csinált egy tesztet a villanyautóval, pont olyan körülmények között, amire nem ideális (mert azt ugye nem vitatod, hogy senki sem állította, hogy pl. egy budapest-párizsi ingázásra autópályán a villanyautó ideális) Egy éve olvasgatom a palit, már sokat finomodott, kezd nyílni a szeme, már nem annyira agresszív benzinpárti, mint régebben.
ez buzi
ha 10ezret elmenne egy töltéssel és termelné a pénzt akkor is lenne valami kifogás
😂
Harmadállásban vendégmunkásokat fuvarozol? Hát arra tényleg a dízel passzát való.
Addigra minden új autó online be lesz kötve... látják a megtett kilométert, a sebességet, a helyet ahol vagy... e felé haladunk
Ezt ajánlom figyelmedbe,az ember elég jól leírja pro és kontra.
https://www.facebook.com/share/p/1H4mkqY2H6/
kamionoknál működik az útdíj, simán lehet a kocsikra is megcsinálni, pár szerver pluszban és máris lehet lehúzni a népet a méter alapú útdíjjal....
ez már nem technikai kérdés, hanem az hogy ki meri meglépni