Tulajdonképen egy új autónál ráköteleznek a márkaszervizelésre. Én is osztom azt, hogy nem tudod ott mit csinálnak milyen anyagokkal dolgoznak. Ha még vennék új autót szerintem az első kettőre bevinném addig kiderülne van e gyártási probléma. aztán elköszönnék.
A regenerállással nem tudok mit kezdeni nincs kijelzőm ami mutatja, hogy mikor kezdi el és mikor fejezi be ez nem mazda 6. A kütyüvel ránézve most az látszik, hogy szépen teszi a dolgát végig fut a regeneráció a márka szervízbe egy hibás hőmérséklet szenzort sem találtak meg a kiértékelt adatok alapján arra is a sógoromnak kellett rájönni a tojota saját kiértékelései alapján. Rám nem lehet fogni, hogy városban járkálok az autóval 80%-ban hosszú utakra használom szóval még ez a féle hanyagság is kilőve részemről. Adblút nem nyitogatom. Amikor kiírja, hogy van még 2400 km akkor elmegyek azt teleteszem kb. 10 literrel. az üzemanyag tankot sem centizem ki ha harmadig van a tank megtankolom. Csak shellnél tankolok. Nem nyitogatom a tanksapkát 10 liter üzemanyagokért mert minden tanksapka levételre egységnyi fap folyadékot fecskendez a tankba tankolás mennyiségétől függetlenül. Szóval rám nem lehet fogni, hogy nem teszek meg mindent, hogy jól érezze magát nálam ez a cizelláltan megépített dízel. Olajcsere most volt az első ami nem szakszervizes. szakszervízben 20 ezer volt a periódus én most pl 14 ezernél cseréltem de 15 ezer nél nem tervezem tovább használni. Szóval ha én nem használom jól az autót és nem nyalom ki a picsáját akkor más se.(kezeit széttáró)
nem vagyok volszvágenből naprakész azokat zsigerből utáltam a fordokkal együtt mert néhány típusuk már akkor is szar volt amikor még jó autókat gyártottak. Lehet csak előítélet de ez maradt bennem akkor 😅
az egy egyterű személyszállító autó. Szarul pakolja bele a targonca az egy raklap cementet is meg a betonkeverőt is nehéz beletuszkolni. Horgászatra lassan az 5 m3 is kevés lesz szóval jelen élethelyzetembe nem opció egy személyszállításra optimalizált jármű. blődinek a 3 gyerekével nagyobb szüksége van rá ő a furgonnal nem tudna mit kezdeni. a pikap tojota még hosszabb is mint az én autóm még se mennék vele semmire. Szóval tök felesleges autótípusokat neked összemosni mindenki olyan felépítményt vesz amit az élethelyzete megkíván,. Egész biztos vagyok benne zotya sokat tudna mesélni arról milyen az amikor személyautóba próbálják meg tuszkolni a bútort 😅 Tuti tudna róla könyvet írni milyen megoldások születnek a hirtelen ötletektől vezérelve.
Itt is van egy példa milyen az amikor nem a helyes járművet választod az adott feladathoz ezért nem kéne összemosni a dolgokat 😅 http://youtu.be/rXTOSTdvriA
a mai dátumhoz képest özönvíz előtti szarokkal nekem sem volt problémám. Nem sok baja volt a dízelnek. Se adblú se befecskendező. 4-500 ezrenként porlasztófelújítás legfeljebb. 0w 30-as olaj? Nem is halottunk ilyenről(gondolkodós) vízvékony olajjal kenegettetik a motorokat. Egy mostani autó visszadolgozott újbólfelhasznált anyagokból készül szar minőségben és túlbonyolítva. Több a motortérben a műanyag mint a fém nem hiszem, hogy ez is normális. A fődarabok is hitvány szarok lettek már. Ráadásul az üzemanyagot is megbaxták etanollal. Száraz a motornak a gázolaj 🤣 Ezeket az érzékeny és javíthatatlan piezó injektorokat meg nyírja. Az elmúlt 10 évben mindent megtettek a politikusok, hogy használhatatlan szar dízeleket tudjanak csak gyártani a gyártók. Nem tartom normálisnak, hogy 100 ezer kilométernél el kezd haldokolni egy rendszer. A gyártó csak a dizájnal a kényelemmel meg a rengeteg kütyüs parasztvakítással tudja eladni az autójait. Az élettartam és a megbizhatóság ment a levesbe. Cserébe drága és kivárós szervizek vannak. Lehet engem együgyűzni, hogy ilyen autót vettem de hát mindenki együgyű akkor aki az elmúlt 6-8 évben új dízel autót vett mert ugyanezekkel a problémákkal küszködik kivétel nélkül. Szóval nem vagyok egyedi eset ha így lenne nem lenne sorban állás a javításra.(kezeit széttáró) Te vagy az egyetlen akinek semmi problémája nincs a dízellel. Nekem se lenne ha még 20 éves autóval járnék de az sem elvárható, hogy mindenki 20 éves autóval járjon mert akkor te 20 év múlva nem tudnál 20 éves autót venni a használtautó piacról mert kuba lennénk 😂
Egyébként a legtöbb probléma maga a felhasználónak köszönhető,csak az emberek szeretik a gázolajra fogni.Az egyik legfontosabb az olajcsere,az hogy milyen olaj megy bele,szerintem az a biztos amit te magad cserélsz arra amire,nem vagyok benne biztos hogy a márkaszervizbe azt rakják bele ami kell,végülis te úgy sem fogod tudni,csak azt veszed észre hogy abba a szarba behalt a dpf.Aztán ott van a regenerálás,az emberek szarnak rá mikor csinálja,befelyezte vagy sem,aztán ha nem és leállítja,megy szépen a gázolaj a motorolajba,minőség romlás.Az adbluet nem szabad ész nélkül tölteni,és feleslegesen nyitogatni,ez a halál mikor kötelező szerviz van aztán töltünk rá két litert csak mert.Nem,a vw-nél pl úgy van hogy szól még 2400km tehető meg,ez az első jelzés,itt egyszerüen egy 10est bele kell önteni és kész,nem kell nyitogatni nem kell foglalkozni vele.Nem rossz dolgok ezek,ha az ember tudja használni.És igen ezek is el tudnak romlani,sosem állítottam hogy nem,kollégámnak az adblue tartály fűtés halt be,vett bele egy komplett új egységet,100ezer forintból meg volt a művelet,aztán se előtte se utána semmi.
Transporterbe is rakták,sőt a féltengely ugyanaz benne mint a golfba,mamlasz szerint.De egyébként micsukba is szerelték ezt a motort,meg még jó néhány márkába.
hát igen a gázolajjal is mismásolnak már lóhuggyal járunk aztán ezek a "korszerűbb" motorok nem bírják ezt. tudom, hogy a pdti bírja mint jó isten a szidást de mégsem járhat mindenki 20 éves pdtdi-vel.(kezeit széttáró) Szerintem furgonba meg nem is raktak pdtdi-t bár ebbe nem vagyok biztos. Nekem a személyautó nem opció nem tudnám semmire használni.(kezeit széttáró)
Én elhiszem hogy neked ez nehezen emészthető,de nem,nem vokt még gondom egyikel sem,futómű alkatrész cserék voltak,akksikat cseréltem,de a hajtáslánchoz egyiknél sem kellett hozzányúlni,a passat most van meg öt éve,ott fékbetét csere volt,stab pálca,meg hátsó kerékcsapágy.Semmi más a szervizeken kívűl.Most lesz 10éves.Alhambra,motor semmi,futómű alkatrészek,stab pálca,gumiharangok,ja,meg az utolsó évben,az első futómű szilentek talpas,a családba maradt,még most is hiba nélkül megy.Sharan 2hónapja van meg,természetesen semmi.Le lett szervizelve ahogy kell,aztán ennyi.Szóval ha hiszed ha nem nekem még nem volt gondom autóval.
te olyan dízelt nem veszel ami néhány éve még új volt mert nincs rá pénzed 🤣 Ha lenne rávaló szopnád a faszt rendesen. 🤣 Múltkor próbáltál célozgatni mekkora császár vagy azt hozol valami lomot külföldibül de aztán csak a nepper vénádat villantottad meg, hogy majdnem vettél egy id 3-at üzletre. 😂 Elejtesz mondatokat meg titokzatoskodsz. 😆 Nagy hantaboy vagy te blődi(kuncogós)
2 évesen semmi baja nem volt 4 éves volt amikor az adblú befecskendező beszart rajta ami jól eséllyel tönkretehette az scr katalizátort. Aztán ha már lúd legyen kövér ki lett cserélve a részecske szűrő is egyúttal. Ez került 430 ezer forintomba meg mire utána jártam meg mindenkire várni kellett kb. 5 hét. Ilyeneken csúszott el az idő, hogy azon vitatkoztunk a márkakereskedővel, hogy 4 éves autónál ez a probléma garanciás e vagy sem. 1 hetes időpontot adott ara, hogy egyáltalán megnézze. Aztán 10 perces befecskendező csere megint eltartott 1 hétig mire kiderült, hogy ezzel nem oldódott meg a probléma mert van nagyobb baj is. Aztán ajánlottak nekem egy kipufogós céget akire szintén vártam 1 hetet, hogy egyáltalán foglalkozzon velem. Majd megint eltelt néhány nap mire hozzáfogott és mondta, hogy teljesen kuka az scr. Ehhez képest ahol ténylegesen meg is csinálták az autót győrben oda szintén csak egy hetet kellett várnom. 😅 Ha ma lenne ilyen bajom hétfőn péntekre kész lenne az autóm. A leg szarabb a mindenkire várás volt nem a 400 + ezer forint.
Na azóta mentem vele 23 ezer kilométert az adblú rész tökéletes most elkezdte az üzemanyag ellátó rész a problémázást. Én hiszek azoknak a szerelőknek akik ezzel nap szinten foglalkoznak mint neked. Te egy kamugép vagy és kész itt mindenki téged így is könyvelt el.(kezeit széttáró) dízelautókkal van tele az összes szerelő műhelye. Egyszerűen rákényszerítették a gyártókat, hogy ipari hulladékot gyártsanak ezek a tények. Nincs választás. bármit veszel ugyan azt veszel szart. Csak neked nincs problémád a dízellel. 🤣
neked bazmeg nincs 🤣 Csak azért mert ide nincs pofád leírni mekkora fos. 🤣 Én meg leírom mert ez a való és se kisebb se nagyobb nem leszek tőle. Rád irigy mindenki. Neked soha el nem romló 20 éves passzátod meg sharanod van. 🤣
Na de én azt a dizelt veszem meg ami néhány éve még új volt,aminek elvileg már pláne szarnak kéne lennie,csak az a különbség hogy én tudom mit érdemes venni és tudom hogy mit nem.Te meg vagy olyan ostoba hogy veszel egy autót,majd utána jössz rá hogy az a toyota nem is toyota és egy szar.De valahogy az új dácsia is hirtelen ment a háztól és jött helyette egy HASZNÁLT autó.Mondjuk téged még a soha el nem romló elektromos autó is beszopatott a műszerfal hibával
Igazabol a 2009-es H aszmát a schillernél vettük vadi ujonnan,csak családi nyomásra nem kombit.Es készletes darab volt 3,5 ert.Ego 1,6 os,digit kliman es 4 légzsakon kivul csak az első ajtokon van villanyablak,mas extra nuku,a full fapadtol csak egyel jobb felszereltség.
A mostani német prémium tényleg németesen jól felszerelt,a panorama tetőablak es a szines navis CD90-en kivul minden bennevan,a tetőablak nem kell,a navit meg most raktam bele ugy hogy nem a béna 16 eves cd-s verzio van.Nomeg ez 1,8-as.
Nekem ugyan nincs 20éves passatom,de elhiheted hogy aki 20éves passattal jár,nincs annyi gondja mint neked.És hát azért az is tény hogy egy 20éves b6 passat kenterbe veri komfortba a te pözsörönötoyotádat.De ha ez segít a döntésbe,a szomszéd már két év után eladta azt a lomot ami neked is van.
Hát,akárhogy is nézzük nekem nincs gondom az autókkal,neked van.pedig itt is van minden,dpf,adblue amivel elvileg csak a gond van,de valahogy nálam nincs,nálad van.
ha nem ragassza össze valami kórság a gerincem akkor maradt volna még az opel minimum 10 évet
csak már nem tudtam úgy beülni hogy ne basszam be a fejem az ajtó keretbe felül
peca közben is alig tudtam bemászni hátra, mire ki tudtam jönni mindig lehúzott a ponty 50-60 méter zsinórt, egyszer volt hogy már láttam a zsinór alatt a dob anyagát is.
evvel a szar gerincemmel még nem tudok mit kezdeni, de az ajtót de tudtam nagyobbra csinálni az astràn
A regenerállással nem tudok mit kezdeni nincs kijelzőm ami mutatja, hogy mikor kezdi el és mikor fejezi be ez nem mazda 6. A kütyüvel ránézve most az látszik, hogy szépen teszi a dolgát végig fut a regeneráció a márka szervízbe egy hibás hőmérséklet szenzort sem találtak meg a kiértékelt adatok alapján arra is a sógoromnak kellett rájönni a tojota saját kiértékelései alapján. Rám nem lehet fogni, hogy városban járkálok az autóval 80%-ban hosszú utakra használom szóval még ez a féle hanyagság is kilőve részemről. Adblút nem nyitogatom. Amikor kiírja, hogy van még 2400 km akkor elmegyek azt teleteszem kb. 10 literrel. az üzemanyag tankot sem centizem ki ha harmadig van a tank megtankolom. Csak shellnél tankolok. Nem nyitogatom a tanksapkát 10 liter üzemanyagokért mert minden tanksapka levételre egységnyi fap folyadékot fecskendez a tankba tankolás mennyiségétől függetlenül. Szóval rám nem lehet fogni, hogy nem teszek meg mindent, hogy jól érezze magát nálam ez a cizelláltan megépített dízel. Olajcsere most volt az első ami nem szakszervizes. szakszervízben 20 ezer volt a periódus én most pl 14 ezernél cseréltem de 15 ezer nél nem tervezem tovább használni. Szóval ha én nem használom jól az autót és nem nyalom ki a picsáját akkor más se.(kezeit széttáró)